Şimdi Ara

30 yıllık ömre sahip olması beklenen ilk perovskit güneş hücresi geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 30 yıllık ömre sahip olması beklenen ilk perovskit güneş hücresi geliştirildi



    Princeton Üniversitesi araştırmacıları, yaklaşık 30 yıllık ömre sahip olduğunu söylediği perovskit güneş hücresi geliştirdiklerini duyurdu. Ekip, solar panel hücrelerinin dayanıklılığını ölçebilmek için yeni bir hızlandırılmış yaşlanma tekniği kullandı.



    Güneş hücreleri için endüstride sunulan en uzun ömür



    Perovskit güneş hücrelerinin yeteri kadar kararlı yapılarının olmaması ve güneş ışığı altında zamanla performanslarının düşmesi bir sorun olarak görülürken Princeton araştırmacıları, ışık emici perovskite katman ile yük taşıyan katman arasına ultra ince bir kapak katmanı ekleyerek bu sorunları ele aldı.



    Yaklaşık 20 nanometre kalınlığa sahip olduğu belirtilen yeni katman, karbondisülfür, kurşun, iyot ve klordan oluşuyor ve cihazın birkaç hafta içinde yanmasını önlüyor.



    30 yıllık ömre sahip olması beklenen ilk perovskit güneş hücresi geliştirildi



    Ekip, geliştirdikleri perovskit güneş hücrelerinin dayanıklılığını test etmek için yeni bir hızlandırılmış yaşlanma tekniğini kullandı. Bu bağlamda güneş hücreleri, 35 °C'den 110 °C'ye kadar dört farklı sıcaklığa ve parlak ışığa maruz bırakıldıkları odalara yerleştirildi. Test verilerinden yola çıkarak araştırmacılar, hücrelerin yaklaşık 30 yıl boyunca açık havada çalışabileceği sonucuna vardılar. Bunun, endüstride standart olarak gösterilen 20 yıldan çok daha uzun bir süre olduğunu belirtiyorlar.



    Ayrıca Bkz.CATL Qilin EV pili, tek şarjla 1000 km menzil sunuyor



    Çalışmalarının daha kararlı perovskit solar panel hücreleri yapmak için önemli bir adım olacağını belirtmesinin yanı sıra ekip, geliştirdikleri yeni hızlandırılmış yaşlandırma tekniğiyle de her tür güneş hücresinin dayanıklılığının test edilebileceğini söyledi.




    Kaynak:https://newatlas.com/energy/perovskite-solar-cell-30-year-lifespan/







  • Hücre değil miydi o

  • Perovskit i püskevit diye okudum bir an🤣

  • supercharge kullanıcısına yanıt

    jelibon da olabilirdi...

  • Güneş pili nedir? Paneli olmasın?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kısaca güneş panellerinin ömrünü 30 seneye çıkardıklarını belirtiyorlar.


    "Vikipedi

    tek kristal silikon waferden yapılmış bir güneş pili
    Güneş pili veya güneş hücresi (İngilizce: solar cell), ışığı doğrudan elektrik akımına dönüştüren (fotovoltaik) bir araçtır. Yarı iletken bir diyot olarak çalışan güneş hücresi, güneş ışığının taşıdığı enerjiyi iç fotoelektrik reaksiyondan faydalanarak doğrudan elektrik enerjisine dönüştürür."

  • Cell sanırım pil olarak çevrildi ancak enerji depolama yapmayan birşeye pil demek doğru olur mu? Buna sanırım elektronikçiler daha doğru cevap verir.

  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Google translate haber

  • Ticarileşme konusunda perovskit güneş hücreleri için bir çığırdır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dışarıdan alınan çinko karbon pillere enerji depo edilemez. Üretildiği şekilde kullanıma girerler. Bu sebeple de depolamadan bahsedilemez. Dolayısıyla güneş pilleri de üretildikleri şekilde kullanıma girerler. Yani depolamadan bahsedilemez. Ha bahsedilecekse çinko karbon pillerin enerji deposu içine konan kimyasal maddeler, güneş pillerinin deposu ise güneştir. Hücre güneş paneli yapılırken kullanılan bir kelime mesela 240watt bir panel 64 hücreden oluşur. Aslında güneş panelinde 64 tane güneş pili vardır. Tek başına iken pil, panelde ise hücre adı kullanılıyor.

  • anlamıyorum sizi evet pille depolama hayal olarak kalacak lakin sudan hidrojen ayrıştıran sistemler devreye girdiğinde burada üretilen hidrojen elektrik üretiminde ve arabalarda yakıt olarak kullanılabilecek. aynı şekilde rüzgar enerjisinden de hidrojen üretildiğinde koca ülkenin enerji ithalatı neredeyse sıfırlanır lakin ortada bir elektrikli araba furyası var lakin aşırı aşırı sorunlu bunun yerine hidrojenli arabaya geçildiği 100 yıl sonra aşırı performanslı pillere keşfedilirse tekrar pile dönülmeli lakin öncelikle pilli taşıtlar ülkemizde hızla yasaklanmalı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.