Şimdi Ara

30 Yaşına Gelip Hala Toplu Taşıma Kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
7
Favori
22.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu hafta aracimi 50 bin km bakimi icin servise birakmistim. 2 gun boyunca toplu tasima kullanip ise gitmek zorunda kaldim. Her turlu insan var. Tinercisinden ogrencisine, dilencisinden iscisine kadar ama anlamadigim sey su; 30 yasinda koca koca adamlar, kadinlar hic mi birikim yapamadiniz da bu sogukta karda kista ozellikle kucuk cocuklarinizla bebek arabalariyla itis tıkıs toplu tasimaya biniyorsunuz? Sahsen ben 2 gun kullandim ve bu 2 gun boyunca utanc duydum kendimden hakikaten oysaki Avrupa'da bolca tren, otobus, tramvay kullanmistim ama Turkiye'de olunca bi utandim nedense. En son 17-18 yasinda liseliyken toplu tasima kullaniyordum sanirim, hadi o zamanlar icin normal de, 30 yasinda, 35 yasinda bana normal gelmiyor acikcasi. Toplu tasima ovuculer gelmeden soyleyeyim, o yazacaklariniz Avrupa icin gecerli cunku Turkiye'de toplu tasimanin gram avantaji yok. En basitinden 3 liraya yakin bilet basiyor, gunde git gel 6 lira yapiyor. 2 de aktarma yapsan en az 7-8 lira. Gunde 20 km git gel yolun olsa, haftada 5 gun benzinli aracinla gitsen 100 km'de 8 litre yaksa arac haftada 47-48 lira para cikiyor. Toplu tasimayla gitsen yine en az 35-40 lira oduyosun. Ayda 5-10 lira icin mi toplu tasima guzellemesi yapacaksiniz buyrun bekliyorum.
    Bu ulkede arabanin bir lux olmasi oldukca uzucu. 2 gun boyunca ozellikle 30 yasini gecmis insanlarin o sogukta bebek arabalariyla toplu tasimada cektigi cileyi gorunce daha da cok uzuldum. Bari bu kadar sefil bir hayat yasatacaksin cocuguna, dogurma cocugu be kardesim. Cok sukur arabama kavustum da kurtuldum bu cileden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valentino -- 29 Aralık 2018; 18:3:17 >







  • 29 yaşındayım seneye gel küfret bana arabam yok evim yok sevgilim yok cocugum yok. hiçbir şeyim yok.

    arabamın olup olmaması umrumda değil dahası


    gelişmiş ülkerlerde toplu taşıma yaygındır. bu kafayı bi değiştir hele. hele 3. dünya ortadoğu ülkesinde neyin tribini yapıyosun anlamadım.
    Benim şu konuda sinirli olup hakaret etmemin sebebi bakıyorsun foruma adam 33 yaşındayım işim yok, sevgilim yok intihar etmeyi düşünüyorum diyor.uzuluyorsun elinden bir şey gelmiyor yardımcı olamıyorsun daha geçen ay Ankara'da metroda adam borçlarından dolayı intihar etti ne olacak bu insanlar bu ülke diyorsun sonra bir zibidi çıkıp böyle konu acinca benim şalterler atıyor duramıyorum.
    Evet haklısın arkadaşım. Toplu taşımada her türlü insan var. Ben erkeğim ama bi de bunun kadın olma tarafı var. 36 yaşında öğretmenim ama bi de bunun işsiz olma tarafı var. Sen en azından araba alacak kadar zenginsin ama bi de bunun fakir olma tarafı var.
    Kimse istemez çoluk çocuğuyla, bebek arabasıyla otobüslerde sürünmeyi ama imkanı olan var olmayan var. Sen binmekten utanırsın ama bu işten ekmek yiyen binlerce aile var. Hesabını kitabını yapmışsın ama ayda o 5-10 liraya muhtaç olan var. Senin o "sefil" dediğin hayatı nimet olarak gören var.
    Velhasıl güzel kardeşim; insan vaaar, insan var...
  • Tamam araban var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabam var ama şehir içinde çok nadir kullanıyorum genellikle uzun yol için kullanırım.Şehir içinde ya yürüyerek giderim ya da toplu taşıma kullanırım.Trafik,park yeri bulma,park etme İstanbul,Ankara,İzmir için çekilecek dert değil sinir stresten kitleniyorum.
  • Sorun toplu taşımanın yetersizliğinde

    Sabahları metroya bindiğimde tutunmadan gidiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbulda arabası olanlara acıyorum bende. siz ona araba sürmek mi diyorsunuz. dur kalk dur kalk trafikte ne keyif alıyorsunuz? bence esas burada araba almak gereksiz. metrobüsle daha kolay ve hızlı ulaşabiliyorsun gideceğin yere.
  • O değil de İstanbul'da araba kullanan var. Bir insan kendine hiç mi değer vermez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pehh peh peh!

    Bir şeylere sinirlenmiş ama toplu taşımadan yürümüş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna4242 -- 29 Aralık 2018; 17:5:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdışındayım nadiren tr ye gelirim. istanbulkart yoktu bizamanlar. akbil 2tl jeton fiyatı 4tl. bende millete dilenmemek için jeton atıyordum. toplam 2gün istanbuldayım zaten istanbul kart almadım. kızın biri yanındaki kıza doğru" şunlara bak bu enayilerde jeton atıyo" dedi. sanki akbil basmasını istesem basacak. bassa bile surat ekşiticek bana...



    şimdi orda oturup o kıza hangi ülkede yaşadığımı hayat hikayemi ve istanbul kart almama sebebimi tek tek anlatıcak pozisyonda değilim.





    aynı şekilde herhangi bir sebepten toplu taşıma aracına binenlerde sana toplu taşıma aracına binme sebebini anlatıcak durumda değil. 10yıldır kendime ait araba var ama 10yıldır çok gezdim çok toplu taşıma aracına da bindim.arada araç kiraladım. toplu taşımaya binen noluyo ezik mi oluyo birader. zaten istanbulda araç kiralayıp onu kullanmak işkence.asıl eziklik o. bi de kiralık aracı sürtmeyim diye panik yapıcan.günün park yeri aramakla geçecek.metro tramvay çok daha mantıklı. atıyorum antalyalısın istanbula geldin. napıcan antalyadan arabanı mı sürcen istanbula? atlarsın uçağa hop istanbul sonra metro hop adrestesin. e tabi orda senle karşılaşır sende onu ezik görürsün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 29 Aralık 2018; 17:37:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 100 kmde 8tl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100km de 8litre, 8l, 8 lt, 8tl şeklinde dönüşüm yapmış olabilir arkadaş. benzinin litresini de 1tl ye düşürmüştür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 kmde 8 tl Allah sabır versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 29 yaşındayım seneye gel küfret bana arabam yok evim yok sevgilim yok cocugum yok. hiçbir şeyim yok.

    arabamın olup olmaması umrumda değil dahası


    gelişmiş ülkerlerde toplu taşıma yaygındır. bu kafayı bi değiştir hele. hele 3. dünya ortadoğu ülkesinde neyin tribini yapıyosun anlamadım.
  • 17-18 yaşında en son toplu taşımaya bindi isen zengin bebesisin o zaman 18 yaşına kadar birikim yapıp araba mı aldın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thermodynamics23 T kullanıcısına yanıt
    slm birader. hazır gördüm seni soru sorayım. şimdi diyelim amerikadan ev almaya karar verdik ama para tr de. 300bin dolar transfer edicez diyelim. nasıl yaparız bu işi? banka transferi ciddi masraf kesebilir ve vergi gibi ek kesintiler olabilir. fikrin var mı bu konuda? bitcoin kripto falan onlar 300doların üstünde mantıklı değil,300bin de hiç mantıklı değil.her amerikaya gidişte 10ar bin alıp 30sefer mi yapalım yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 29 Aralık 2018; 18:2:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin baban zengindir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu yazmak için iniyordum ki yazılmış arkadaşın muhtemel arabası yok 100 km 8 TL yakan araç varsa bende alayım.



    Toplu taşımanın avantajları nedir biliyor musun?



    1. Kendi cebine göre ekonomik olması

    2. Ülkenin zaten yeterince ekonomik sıkıntısı var. Herkes arabayla işe gitse dışardan daha cok petrol ithal edicez daha cok yedek parça ithal edicez daha cok arac ithal edicez.

    3. İstanbulda trafiğe kayitli 3.5 milyon araç var. Sence İstanbulda 30 yaş ustu nüfusun toplami kaçtır? Bana sorarsan 30 yaş ustu en az 8 milyon insan vardir. Bunlarinin hepsinin arabasi olsa İstanbulda ara sokakta araba süremezsin çünkü olduğun yerde kalırsın.

    4. İş yerine gidine kadar aracı kullanmak ayrı dert, is yerine gittin aracı park etmesi ayrı dert



    Daha sayılabilir...



    Dezavantajı:



    1. Yil başına büyük ikramiye çıksa metrobüs alacak olmam.



    Daha da sayılamaz. Üstüne laf söylenemez. 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 100kmde 8lt yakan demek istemişiz, kabak gibi meydanda hatta 47-48 liraya tekabül ediyor demişiz ama millette anlama kıtlığı olduğu için arabam olup olmadığını sorgulayan mı dersin, hala toplu taşıma güzellemesi yapan mı dersin, cahil ilan eden mi dersin her şey var.
    Komedisiniz ya.
  • Aracımda var aynı zamanda abonman istanbul kartımda. Bazı yerlere arabayla bazı yerlere toplu taşımayla gidiyorum. Özellikle metrobüs ve metro büyük kolaylık sağlıyor. Akşam 6da bahçelievlerden mecidiyeköye en hızlı ulaşım metrobüs. Eğer işim var ise atlıyorum sonra dönüyorum aracımı bahçelievlerden alıp eve gidiyorum. Arabada, toplu ulaşımda istanbulda bazen eziyet bazende nimet olabiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sosyal fobim var desene kısaca. ne sen yorul ne de biz 30 yasinda toplu tasima kullananlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.