Şimdi Ara

3.Seneye Kalmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene 125k yaptım. Bu sene 44k . EA dan. Normalde hamda 32k ya girdim fakat obp geri attı . Hukuk düşünüyorum fakat devlette gelmesi zor gözüküyor . Gelme ihtimali olanlarda küçük şehirler . Eğer 3e kalırsam . İyi bir sıralama yaparsam bogazicinde uluslararası ilişkiler de okuyabilirim. Fakat cevremdeki herkes bu sene git artık diyor . Sizce ne yapmayalım kafam gerçekten karmakarışık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3.sene istediğin bir bölüm için kayıp degil bence hocam.

Çevrenizde makul önerilerle gelenleri dinleyin lakin onlar sadece seneye odaklanıyor gibime geliyor.Bir senede bayagi yukseltmissin zaten.

Kendinin ne istediğine odaklan gerçekten istiyor musun?

Boğaziçi uluslararası ilişkileri?

• Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam . Fakat insan korkuyor ya seneye bir aksilik olurda yapamazsam ya geçen seneden de kötü gelirse. Çok ikilemdeyim diyelim bir doğu ilinde hukuk kazandım o 4 sene pişman olacakmiyim acaba ? Keşke bir sene daha kalsaydım diyecekmiyim

• Yakovpavlov45 kullanıcısına yanıt
    Hocam mezuna kalanların %80 i daha iyi yapıyor önceki seneye göre zaten.

Burda bence mesleği önce bi seçin ne olmak istiyorsunuz?Hukuk mu ui mi?Buna göre yolunuzu belirleyin.

Üni kalitesi önemliyse kalın mezuna.

• Yakovpavlov45 kullanıcısına yanıt
    Aslında iyi yerlere çekebilirsin ama riskli. Yani sınavdan önce hasta olsan aile yakınların filan vefat etse gitti sınav. Ben yazardım herhalde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o kafayla dusunmen cok yanlis sonucta yarin yasayacagimizinda garantisi yok

• adımadım1 A kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız da gerçekçi olup her ihtimali düşünmek gerek. Kaldı ki bu sınav insana istediğini veren bir sistem değilken 3. Kez denemek riskli bence.

• hocam hukuk istiyorsanız kalın bence eğer bu sınava yeterince çalışmadığınızı düşünüyorsanız gelecek sınava iyi çalışacaksanız yapabilirsiniz bende %70 ihtimalle kalıcam gibi tabi abimi ikna edersem
  • hocam bence bir yerde hukuk yaz git. 2 kez mezuna kalmak çok zor iş. yada hacettepe uluslarası ilişkiler de yazabilirsin çok sağlam bölümdür illaki boğaziçinde okumana gerek yok.
  • Up

• hocam simdi soyle bisey var mezuna kalmak su kisiler icindir , mesela calismamissindir ya da hayatinda onemli bi seyler olmustur odaklanamamissindir ya da sinav aninda bir seyler yanlis gitmistir vb. gibi durumlarda mezuna kalirsin fakat calistigin halde yapabilecegini yapip gene mezuna kalmak cok buyuk risk , cunku ayni sekilde motive olabilecegin belli dgeil , sinavin gelecek sene istedigin sekilde gelecegi belli degil , sinav sisteminde neyin degisecegi belli degil , rakiplerinin ne kadar nitelili oldugu belli degil , kac k geriye cekebilirsin o bile belli degil hatta ileri de cekebilirsin istemeden.. Cunku arkadasim vardi ilk sene
    60 ikinci sene 18 yapti sonra istedigi yer gelmedi hirs yapti ve 16kya cekti , sadece 2k . Kumar gibi bu sinav isi cidden riskli , hicbisey belli deil , keske boyle olmasaydi.

• Güncel

• Ben de elimden gelenin son noktasına kadar tükettim fakat şok geçirdim asla beklemediğim bir sıralama 43k geldi. 2 gün öncesine kadar moral bozukluğuyla tercihlerimi hazırlamıştım mezunluğu kaldıramam diye fakat ben napıyorum diyerek kendimi durdurdum. Sen 2 senedir çabalıyorsun ve hayalin için 1 sene daha katlanmak inan ki zor değil. 4-5 sene bir okulda okuyacaksın istemediğin bir yerde okumak her sabah işkence gibi gelebilir. Gerçekten bir hedefin hayalin varsa son kez dene derim ben bu sene biraz daha sana iyi gelecek şeyler yap full derse odaklanma umuyorum ki sırf ayt matla bile istediğin sıralamaya ulaşırsın

• Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Okuldan memnun musun kel

• Neden hocam sınav aninda bir şey mi ters gitti . Tercih yapacakmisiniz

• kesinlikle kal. ben 2. sene say 60 ea 95k yaptım 3. sene ise say 38 ea 23k hamda

• kdgn26 kullanıcısına yanıt
    3.senede sizi çok zorlayan bir şey oldu mu ?

• Bu yorum yuzunden mi diyeyim sayesinde mi diyeyim bilemiyorum 3.seneye kalmayacagim. 40k yaptim mfden. Bu sene dershanede bi kız arkadasin sinava 2 ay kala babasi vefat etti uc ornek biraz ama gercekten buyuk risk. Her seyi dusunmek gerekiyo hocam calismayla bitmiyo malesef

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.