Şimdi Ara

3 KASIM ABD SEÇİMLERİ (TRUMP VS BİDEN) (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.942
Cevap
8
Favori
215.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki

3 KASIM ABD SEÇİMLERİ (TRUMP VS BİDEN)


(En Son Oy Tarihi: 7.3.2021)
Giriş
Mesaj
  • Georgia. Fark 9 bin.. Sayılan oy %99


  • biden'ın Türkiye politikalarında çok kasmasına gerek yok.Siyasi kişiliği itibariyle 47 yıllık geçmişinde ağırlıklı olarak soft power kullanarak siyaset yapmış birisi.Askeri seçenek biden için son seçenek olacaktır her alanda ancak akdeniz,suriye ve şuan en güncel konu olan azerbaycan konusunda Türkiye'yi tamamen oyun dışı bırakmak adına atacağı en uygun adım olarak direkt ekonomiye etki edecek hamleler yapacakdır ve bu alandada tüm küresel ekonomik güç argümanları emrinde olacak.


    Bİden rusyaya baskı kurması için ilk önce Türkiyeyi kendi eksen politikalarına sokmak zorunda dolayısyıla en yumuşak karnımız olan ekonomiden vuracak biden bizi.Halkbank davasında 2.5 milyar dolar cezayı onar ve üstüne başka ekonomik yük getirecek kararlar alır,s400 için caatsa yaptırımlarından da ekonomik baskı seçeneğini seçer ve azerbaycan,akdeniz alanlarındada daha çok askeri ihtiyaç alanlarında kısıtlamalara sokarak ülkeyi kendisine bağımlı hale getirmeye çalışır.


    Biden tüm enerjisini Türkiye için harcamaz,en kolay yolu seçerek ilerler ve o en kolay yolda dolarla,ekonomiyle hizaya getirme seçeneğidir çünkü biden gerek geçmişi gerekse geleneksel politika anlayışı eski kafa siyasetçilerindendir.Yüzünüze güler ama yapacağınıda yapar.Gerçi ben biden'ın 4 yıl başkan kalacağınada ihtimal vermiyorum,asıl aktör kamilla harris.Bİz bu kadının ismini biden'dan çok daha fazla duyacağız ve bizi en çok zorlayacak kişide bu kadın olacak ilerde.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekkral34

    ektup yazıp ekonomini mahvederim diyen, 2 tweetle ekonomine ağır darbe indiren şahsı desteklemek de olsa olsa balık hafızalık olur. Trump'ın adaylığı kesinleştikten 1.5 ay sonra ülkende darbe kalkışması oldu sonra da başkan oldu zaten. Suriye'de Fırat'ın doğusuna sokmayan da Trump. Bugün Doğu Akdeniz'de karşında duran da Trump. Ülke ekonomisi en ağır darbeyi 18 yılda Trump döneminde almışken bunun adı kör cahillikten başka bir şey olamaz. Şu ana kadar Trump döneminde bunlar oldu. Biden'ı da göreceğiz.



    Alıntıları Göster

    clinton hükümeti olsaydı bırak fıratı sen ceylanpınardan karşıya burnunu uzatamazdın. he adam seçilmeden darbe yaptırdı he doğu akdenizde kaşında trump diline bile almamışken akdeniz kelimesini, batan türkiye değil yükseltilen dolar he de geç.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ölüyen Yürüler kullanıcısına yanıt

    Georgia is safu 3 KASIM ABD SEÇİMLERİ (TRUMP VS BİDEN) 

    arizona ya da mahkemeyle michagan dönmesi lazım artık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçimden bir ses trump alacak diyor niyeyse, ya da ölecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

    İçimden bir ses trump alacak diyor niyeyse, ya da ölecek.

    teknik olarak şansı var ama realitede çok çok zor artık.Bazı eyaletlerde yapılan itirazlarda red edildi bu durumda değişecek bir şeyler varsada artık imkansız kılıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: x-c9

    clinton hükümeti olsaydı bırak fıratı sen ceylanpınardan karşıya burnunu uzatamazdın. he adam seçilmeden darbe yaptırdı he doğu akdenizde kaşında trump diline bile almamışken akdeniz kelimesini, batan türkiye değil yükseltilen dolar he de geç.



    Alıntıları Göster

    Benim gördüğüm Trump bizimkileri ipli kukla gibi oynatıp, istediğini alıyordu. En son mal varlığını araştırma mevzusu çıkınca etekleri tutuşmuştu. ABD'nin çıkarlarına göre hareket etmesi, görmezden geldiği anlamına gelmiyor. Mesela Suriye'ye girdik. Petrole el sürebildik mi? Ancak anladığım kadarı ile sizler bilinmeze mahkum kalmak yerine eski sahibin kırbacı hafifti. Buna razı olalım diyor sunuz.


    Anlamadığım ise beni neden Trump'ı destekliyorlar? Lağım medyası ve troller Biden'den neden rahatsız diye sorgulayınca, mandacı ilan ediyor sunuz? Herkesin bu bunaklar arasında seçim yapıp, Trump'ı desteklemesi mi gerekiyor? Bizim gibi zincirlerini kırmış tam bağımsız güçlü yeni Türkiye için ne fark eder? Yoksa bu bir hayalden mi ibaret?


    Mevcut hükümet ülke ekonomisini 2 tweetle, Londra'da bir masa başında perişan edilecek kadar zayıf hale getirmiş. Buradan bile kendinize pay çıkarıp, hükümet dış güçler diye ağlarsa ne güzel işte etrafında kenetleniriz derdinde siniz.


    Nedense şu soruya cevap vermiyor sunuz? Dış güçler varsa işin doğası gereği karşılığında birde iç güçler olması lazım. Nerede bu iç güçler? Ne iş yaparlar? Bu sorunun cevabı ile güçlü yeni Türkiye söylemi çelişmiyor mu?





  • Arizona'da fark 65 bine indi.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Bizde bu yüzden Trump seçilsin diyoruz.Rusya'ya karşı atılacak her adım dolaylı yoldan bizi etkileyecek ama Çin'e karşı atılacak her adım bizi etkilemeyecek hatta yer yer olumlu sonuçları bile olacaktır.


    Harris olayına gelirsek abd deki herkes biliyor ki bu kadın abdnin ilk kadın başkanı sıfatını almak için yardımcı yapıldı.Zaten demokrat parti senatoya özgürlük adı altında bi dünya kokocu feminist ve trans soktu, ha işte bu kadın netflix'in vücut bulmuş hali.O kadar saçma olaylar olacak ki herkes görecek sjw'ciler artık Abd de başı çekecek, uzaylı saldırısını buna 10kez tercih ederim


    Sjw cilerle konuşmak yerine trumpcilarin yerinde olsam her birine 1 mermi hediye ederim zira bunlar insan değil çok garip varlıklar


    Sözde Avrupa siyaseti milliyetçilik rüzgarında ama abd tam tersi seçimi yapacak gibi, misal bu olay bana çok ilginç geliyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dinocan Gökçek -- 6 Kasım 2020; 2:15:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 KASIM ABD SEÇİMLERİ (TRUMP VS BİDEN)

    Kral çık destekçilerine vur emri ver bu kokocu sjw'ci demokratlarla konuşmaya değmez.Bizde canlı iç savaş izleriz ama bu sefer uzaktan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekkral34 kullanıcısına yanıt

    Dediklerinize katılmıyorum.Öncelikle 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu olarak Trump'ı görmeniz çok büyük yanlış.O dönem henüz başkan olmamış dahası 3 Kasım 2016 seçimlerinde başkan olmasına bile ihtimal verilmeyen birisinin nasıl olurda 15 Temmuz'da parmağı olur?15 Temmuz demokratların bilgisi ve onayı dahilinde gerçekleşen bir girişimdi.Obamanın yerine aday olan Clinton Türkiye'yi Suriye'den,Iraktan ve D.Akdenizden uzak tutmayı temel politika olarak benimsemiş bir isimdi.Eğer Clinton başkan olsaydı Türkiye ne Suriye'de,ne Irak'ta ne de D.Akdenizde varlığını arttıramazdı.


    Trump delidir bu doğru ancak boş konuşan bir delidir.Türkiye için söylediği çoğu şey boş lakırdıdan başka birşey değildi.Trump Türkiye'nin Afrine girmesine göz yumdu,Barış Pınarı harekatına kongre ve pentagonun tüm muhalefetine rağmen uzun bir süre direnerek destek verdi.Öyle ki mensup olduğu Cumhuriyetçiler bile demokratlarla bir olup Barış Pınarı harekatında onun karşısında yer aldı.Eğer bugün Türkiye Suriye'de iyi kötü sınırlarını koruyabiliyorsa bu Trump'ın içerde Türkiye karşıtlarına karşı direnmesi ile mümkün oldu.


    Dahası S-400 konusunda da açık açık Türkiye'nin haklı olduğunu,Obama ve önceki dönem yönetimlerinin Türkiye'nin hava suvunma sistemi Patriot alım taleplerini hep oyaladığını bu nedenle Türkiye'nin S-400 almak zorunda kaldığını söyleyerek kongre ve pentagonun iki yüzlülüğünü ortaya koyan birisi oldu.Daha sonra gelen baskılardan dolayı o da bu konuda Türkiye karşısında yer alır gibi oldu ama aslında Türkiye'ye S-400 konusunda ambargo uygulanmasını engelleyen en önemli faktör kendisi oldu.


    Ekonomik durumumuza gelirsek.Ekonominin bu derece .ok olmasının nedeni Trump'ın suçu değildir.Suç bizim beceriksiz maliye politikalarımızdır.Düşünün bu ülkenin maliye bakanı dalga geçer gibi 'Ben hiç dolar kuruna bakmıyorum.Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz?Size ne?'' derken Trump'a ne gerek var?Trump sadece kendi seçmenine büyük bir insanmış imajını vermek için böyle atıp tuttu.Yoksa Türk ekonomisinin Trump'ın mektubu ve girişimleri yüzünden batmadığını herkes biliyor.Trump görünürde Türk ekonomisini mahvettiğini söyler ancak arka planda Türk ekonomisinin Amerika tarafından tamamen dümdüz edilmesini engelleyen en önemli kişidir.Trump gittiği an büyük ihtilmalle asıl o zaman Amerika'nın ekonomimize yönelik yıkıcı yaptırımlarını göreceğiz.


    Dahası Trump'ın kaybetmesi sadece ekonomide değil genel olarak tüm dış ve iç politikamızı da olumsuz etkileyecek.Amerika Trump döneminde boşladığı Ortadoğuya tüm ağırlığıyla geri dönecek ve burada Türkiye'nin milli çıkarları doğrultusunda atmış olduğu tüm adımlar karşısında olacak.Trump Türkiye'nin D.Akdenizde olmasına karşı olduğunu söyler,birkaç Amerikan donanmasına ait gemi gönderir ancak genelde Türkiye'nin D.Akdenizdeki faaliyetlerini sekteye uğratacak ciddi bir girişimde bulunmazdı.Lakin Biden ve onun arkasında olan demokratlar büyük ihtimalle karşımıza ciddi bir Amerikan donanma varlığını çıkartacaktır.Dahası Suriye'de de çekilen Amerikan askerlerinin geri dönmesi ve sayılarının artması kuvvetle muhtemel.Hatırlayın Barış pınarı harekatı sırasında Türk birlikleri önünden Amerikan askerlerinin geriye çekilmesine Trump izin vermişti.Şimdi Türkiye Biden döneminde yeniden Ypg'ye karşı bir harekata girişecek olursa Amerikan askerlerinin Türk askerinin karşısında çekilme olasılığı sizce yüzde kaç?


    Ayrıca Biden'ın açık açık ülkemizde bir iktidarı devirmekten bahsetmesi ve bunun için ülkemizdeki muhalefeti kullanacağını söylemesi tam anlamıyla rezalet bir düşüncedir.Bu düşünce halkın malum parti etrafında kenetlenmesine neden olur.Zaten malum parti ve trolleri sıkıştıklarında sık sık bir dış minnak arama içerisinde oldukları düşünülürse Biden'ın başkanlığı süresince Türkiye'ye yönelik 'gafları' (!) ve bir takım girişimleri malum partinin daha çok işine yarayacaktır.Dahası ülkemizde muhalefete olan güvenin sarsılmasına da neden olacaktır zira malum parti her fırsatta muhalefetin Biden tarafından desteklendiği palavrasını ortaya atacak ve bunun üzerinden iç politikayı dizayn etmeye çalışacaklardır.


    Bu nedenle Türkiye için boş konuşan ancak gerçekte Türkiye'ye karşı tam anlamıyla harekete geçmeyen Trump en hayırlısıdır.Trump sadece Türkiye için değil birçok ülke ve lideri içinde atıp tutan ama gerçekte birşey yapmayan bir isim.Biden'ın ise böyle olacağını düşünmüyorum.Unutmayalım ki bugün Suriye parçalandıysa,YPG orada devletleşme sürecine girdiyse bu demokratların eseridir.Şimdi Trump'ın ypg'ye yapmış olduğu silah sevkiyatlarını ileri sürebilirsin ancak Trump sadece silah sevkiyatı ile yetindi.Ciddi anlamda Ypg'nin devletleşmesi için demokratlar döneminde olduğu gibi adımlar atmadı.Aslında Trump petrol bölgeleri hariç bölgede Nato üyesi olan Türkiye'nin Rusya'ya karşı bulunması gerektiğini düşünen bir isim.Böyle düşünmemin nedeni de Barış pınarı harekatına destek vermesi ve uzun süre içerden gelen muhalefete direnmesi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 6 Kasım 2020; 2:28:34 >




  • Bırak şimdi transları bilmem neleri de, şu yukarıda Tuncay rumuzlu arkadaşın sorduklarına bir cevap ver istersen. Boğazına kadar çamura batmış bir ülkede, krizden krize gark olan bir dünyada SJW'ler, kokocular mı tehdit oldu? Komplo teorileri yerine Trump'ın yaptığı ve tarihe geçen rezilliklerine, bizi küçük düşüren davranışlarına odaklansanız? Bunlara nasıl göz yumabilir bir insan? Kendine yapılmış olan rezillikleri, yapılacağını varsaydığın bir sürü abidik gubidik komplo teorisine tercih etmek hangi zihniyetin ürünü? Trump'tan tiksinmen için Trump sana ve ülkene daha ne yapsın komplocu mermici kardeş? Lafa geldi mi anti-semitiksiniz, her şeyin başı amariga-israilcisiniz ama icraatte Kudüs rezaletine imza atan Trump'çı oluyorsunuz, bu nasıl bir zihniyet?

  • jay jay justified kullanıcısına yanıt

    Dilinize yapışmış bir Kudüs.Kudus aşağı Kudüs yukarı.


    Uzun süre sonra başka bir ülkeye saldırmayan bir abd başkanı oldu.49 yıl sonra işsizliği düşürüp aynı anda gelir vergisini düşüren bir abd başkanı oldu.Biden'ın tüm seçim propagandası sağlık hizmetlerini kıstığı için korona üstündeydi.


    Şu konuya kaç tane mesaj attım aç bak ne anti-semitikçiyim ne de İsrail cart curt karşıtı.Trump'ın mektup olayı dışında 4 senede başka ne gibi karşıtlığı oldu? S400 ve halkbank konusunda daha ileriye gitse sence dolar bu seviyede mi kalırdı? Gerçi şu an dolar yükselmiyor TL tüm para birimlerine karşı değer kaybediyor ya.


    "Boğazına kadar çamura batmış bir ülkede, krizden krize gark olan bir dünyada SJW'ler, kokocular mı tehdit oldu?"


    Şu yazdıkların bile baştan aşağı bir sjw'ci olduğunun kanıtı.Gerçi mesajının tamamı öyle ya niye cümle seçiyorsam.Blokluyorum seni, hadi iyi geceler dostum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Hiçbir zaman bu kadar uzun yazı yazamam fakat noktası virgülüne kadar katılıyorum.Altına imzamı atarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Dediklerinize katılmıyorum.Öncelikle 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu olarak Trump'ı görmeniz çok büyük yanlış.O dönem henüz başkan olmamış dahası 3 Kasım 2016 seçimlerinde başkan olmasına bile ihtimal verilmeyen birisinin nasıl olurda 15 Temmuz'da parmağı olur?15 Temmuz demokratların bilgisi ve onayı dahilinde gerçekleşen bir girişimdi.Obamanın yerine aday olan Clinton Türkiye'yi Suriye'den,Iraktan ve D.Akdenizden uzak tutmayı temel politika olarak benimsemiş bir isimdi.Eğer Clinton başkan olsaydı Türkiye ne Suriye'de,ne Irak'ta ne de D.Akdenizde varlığını arttıramazdı.


    Trump delidir bu doğru ancak boş konuşan bir delidir.Türkiye için söylediği çoğu şey boş lakırdıdan başka birşey değildi.Trump Türkiye'nin Afrine girmesine göz yumdu,Barış Pınarı harekatına kongre ve pentagonun tüm muhalefetine rağmen uzun bir süre direnerek destek verdi.Öyle ki mensup olduğu Cumhuriyetçiler bile demokratlarla bir olup Barış Pınarı harekatında onun karşısında yer aldı.Eğer bugün Türkiye Suriye'de iyi kötü sınırlarını koruyabiliyorsa bu Trump'ın içerde Türkiye karşıtlarına karşı direnmesi ile mümkün oldu.


    Dahası S-400 konusunda da açık açık Türkiye'nin haklı olduğunu,Obama ve önceki dönem yönetimlerinin Türkiye'nin hava suvunma sistemi Patriot alım taleplerini hep oyaladığını bu nedenle Türkiye'nin S-400 almak zorunda kaldığını söyleyerek kongre ve pentagonun iki yüzlülüğünü ortaya koyan birisi oldu.Daha sonra gelen baskılardan dolayı o da bu konuda Türkiye karşısında yer alır gibi oldu ama aslında Türkiye'ye S-400 konusunda ambargo uygulanmasını engelleyen en önemli faktör kendisi oldu.


    Ekonomik durumumuza gelirsek.Ekonominin bu derece .ok olmasının nedeni Trump'ın suçu değildir.Suç bizim beceriksiz maliye politikalarımızdır.Düşünün bu ülkenin maliye bakanı dalga geçer gibi 'Ben hiç dolar kuruna bakmıyorum.Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz?Size ne?'' derken Trump'a ne gerek var?Trump sadece kendi seçmenine büyük bir insanmış imajını vermek için böyle atıp tuttu.Yoksa Türk ekonomisinin Trump'ın mektubu ve girişimleri yüzünden batmadığını herkes biliyor.Trump görünürde Türk ekonomisini mahvettiğini söyler ancak arka planda Türk ekonomisinin Amerika tarafından tamamen dümdüz edilmesini engelleyen en önemli kişidir.Trump gittiği an büyük ihtilmalle asıl o zaman Amerika'nın ekonomimize yönelik yıkıcı yaptırımlarını göreceğiz.


    Dahası Trump'ın kaybetmesi sadece ekonomide değil genel olarak tüm dış ve iç politikamızı da olumsuz etkileyecek.Amerika Trump döneminde boşladığı Ortadoğuya tüm ağırlığıyla geri dönecek ve burada Türkiye'nin milli çıkarları doğrultusunda atmış olduğu tüm adımlar karşısında olacak.Trump Türkiye'nin D.Akdenizde olmasına karşı olduğunu söyler,birkaç Amerikan donanmasına ait gemi gönderir ancak genelde Türkiye'nin D.Akdenizdeki faaliyetlerini sekteye uğratacak ciddi bir girişimde bulunmazdı.Lakin Biden ve onun arkasında olan demokratlar büyük ihtimalle karşımıza ciddi bir Amerikan donanma varlığını çıkartacaktır.Dahası Suriye'de de çekilen Amerikan askerlerinin geri dönmesi ve sayılarının artması kuvvetle muhtemel.Hatırlayın Barış pınarı harekatı sırasında Türk birlikleri önünden Amerikan askerlerinin geriye çekilmesine Trump izin vermişti.Şimdi Türkiye Biden döneminde yeniden Ypg'ye karşı bir harekata girişecek olursa Amerikan askerlerinin Türk askerinin karşısında çekilme olasılığı sizce yüzde kaç?


    Ayrıca Biden'ın açık açık ülkemizde bir iktidarı devirmekten bahsetmesi ve bunun için ülkemizdeki muhalefeti kullanacağını söylemesi tam anlamıyla rezalet bir düşüncedir.Bu düşünce halkın malum parti etrafında kenetlenmesine neden olur.Zaten malum parti ve trolleri sıkıştıklarında sık sık bir dış minnak arama içerisinde oldukları düşünülürse Biden'ın başkanlığı süresince Türkiye'ye yönelik 'gafları' (!) ve bir takım girişimleri malum partinin daha çok işine yarayacaktır.Dahası ülkemizde muhalefete olan güvenin sarsılmasına da neden olacaktır zira malum parti her fırsatta muhalefetin Biden tarafından desteklendiği palavrasını ortaya atacak ve bunun üzerinden iç politikayı dizayn etmeye çalışacaklardır.


    Bu nedenle Türkiye için boş konuşan ancak gerçekte Türkiye'ye karşı tam anlamıyla harekete geçmeyen Trump en hayırlısıdır.Trump sadece Türkiye için değil birçok ülke ve lideri içinde atıp tutan ama gerçekte birşey yapmayan bir isim.Biden'ın ise böyle olacağını düşünmüyorum.Unutmayalım ki bugün Suriye parçalandıysa,YPG orada devletleşme sürecine girdiyse bu demokratların eseridir.Şimdi Trump'ın ypg'ye yapmış olduğu silah sevkiyatlarını ileri sürebilirsin ancak Trump sadece silah sevkiyatı ile yetindi.Ciddi anlamda Ypg'nin devletleşmesi için demokratlar döneminde olduğu gibi adımlar atmadı.Aslında Trump petrol bölgeleri hariç bölgede Nato üyesi olan Türkiye'nin Rusya'ya karşı bulunması gerektiğini düşünen bir isim.Böyle düşünmemin nedeni de Barış pınarı harekatına destek vermesi ve uzun süre içerden gelen muhalefete direnmesi.

    Aynı tartışmalar Trump Clinton yarışında da olmuştu. Biden için konuşulanlar Trump için söyleniyordu tabii bu kadar keskin şekilde değil. Obama için de söylenenler ve gerçekte olanlar bambaşka oldu. Koltuğa oturduktan sonra kazın ayağı öyle olmuyor. Ben Trump döneminde gerçekleşenleri yazdım. Onun parmağı var ya da yok sonuçta bunlar oldu. İnkar edilemeyecek kısmı rahip meselesi. Döviz 1 - 2 günde 2 liraya yakın arttı. Ne kadar beceriksiz olsan da böyle bir artış olağandışı gelişme olmadan olmaz.


    Genelde de her başkan ABD'de 2.döneminde daha radikal olur. Bir sürü risk barındırıyor. Biden belki de hiç umduğunuz gibi harket etmez. Zamanla göreceğiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pensilvanya'da Demokratlar gözlemcilerin engellenmesi için mahkemeye başvurmuş.


    Demokratlar açık açık hile yapıyor, bunu saklamak için de ellerinden geleni yapıyorlar.




    İmamoğlu seçim gecesi hakkını nasıl koruduysa Trump da öyle korumalı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dinocan Gökçek

    Bizde bu yüzden Trump seçilsin diyoruz.Rusya'ya karşı atılacak her adım dolaylı yoldan bizi etkileyecek ama Çin'e karşı atılacak her adım bizi etkilemeyecek hatta yer yer olumlu sonuçları bile olacaktır.


    Harris olayına gelirsek abd deki herkes biliyor ki bu kadın abdnin ilk kadın başkanı sıfatını almak için yardımcı yapıldı.Zaten demokrat parti senatoya özgürlük adı altında bi dünya kokocu feminist ve trans soktu, ha işte bu kadın netflix'in vücut bulmuş hali.O kadar saçma olaylar olacak ki herkes görecek sjw'ciler artık Abd de başı çekecek, uzaylı saldırısını buna 10kez tercih ederim


    Sjw cilerle konuşmak yerine trumpcilarin yerinde olsam her birine 1 mermi hediye ederim zira bunlar insan değil çok garip varlıklar


    Sözde Avrupa siyaseti milliyetçilik rüzgarında ama abd tam tersi seçimi yapacak gibi, misal bu olay bana çok ilginç geliyor

    ben olaylara abd başkanlarının kendi ülkesine ve dünya ekseninde ne adım attığını çok umursamıyorum,benim için önemli olan şey kendi ülkemin eksenine abd başkanlarının ne derece yaklaştığı.Kendi coğrafyamızdan kaynaklıda abd dış politikalarında direkt hedef tahtasındayız,bu her zaman böyle oldu dolayısyıla abd başkan profillerini bilmek önemli.


    Bİz ülke olarak komşu ülkelerimizde savaş olmasın,terör durdurulsun istiyoruz ve bir nato üyesi ülkesi olmamıza rağmen aynı pakta olduğumuz müttefik bir ülkeden yardım istedik yıllarca çünkü abd askeri gücü itibariyle üstün bir ülke,istediği yerde savaşda çıkarıyor ama savaşda bitiriyor dolayısyıla trump dönemini obama ve hatta bush dönemleri ile kıyas tuttuğumuz zaman adamın bize yaptığı şeyler bu son 2 başakana göre devede kulaktır.Herşeyi bir kenara koysak sırf demokrat obamanın 15 temmuz darbesine göz yumması bile şahsi olarak benim demokratlara karşı temkinli düşünmemi sağlayan bir durum onun için biden'ın en iyi hali trump'ın en kötü haline tercih edilebilir çünkü ülkemiz çerçevesinde düşünüldüğü zaman trump ile obama veya bush ile aynı teraziye koyduğumuz zaman trumpın yaptıkları daha hafif kalır.İlk 2 yılı sıkıntılıydı trumpın ülkemiz eksenindeki politikaları ama son 2 yıl daha dengeli ilerledi.


    Bir başka açıdanda trumpı artık tanıyoruz,ne yapıp yapmayacağını ülkemiz ekseninde tahmin edebiliyoruz,bilindik bir isimi tercih etmekde gayet doğal politikada ama bilinmez olanı tercih etmeyi istemekde bana çok mantıklı gelmiyor.





  • 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.