Şimdi Ara

3 kameralı telefon 'Snapdragon 835 VR konusunda iddialı' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Almayalım diye eleştirmeyelim sana göre. Sen beğenmiş olabilirsin ama ben beğenmedim ve beğenmediğimi de söyleyebilirim. Bir şeyi herkes beğenecek diye bir şey yok ve beğenmediği için olumsuz görüş yapılamaz diye bir kaide yok. Eleştiriye açık bir millet olmadığımız için bir başkasının beğendiği şeyi beğenmeyen biri olduğunda ya sev ya terket anlayışı oluyor. Beğenmediysen yazma, eleştirme kafası. Afferin!



    Nokia kasa değiştiriyor demek de garip doğrusu. Şu anki üreticiler kasa değiştirip işlemci güncellemekten başka ne yapıyor acaba? Yeni bir teknoloji mi bulundu? PureView gibi kamera alanında başlı başına kilometre taşı sayılabilecek bir inovasyona buluşa mı imza attılar? Kapasitif ekranı eldivenle kullanmayı sağladılar. N9'daki çift dokunup telefon uyandırma özelliğini (LG) kopyaladılar kendileri bulmuş gibi insanlara gösterdiler. Bekleme ekranında mesaj ve çağrı geldiğini telefonu açmadan ekranda görürdük. Yıllar önce bunları Symbian'da gördük. Samsung ve LG bunu şimdi şimdi ekranlarına getirdiler. iPhone'da ise hâlâ yok. Kasa değiştirip satan dediğin adamlar zamanında her türlü işlevselliği getirmiş adamlar. Bunlar ne yapmış acaba? Eğer işlemci teknolojileri bu kadar gelişmemiş olsaydı piyasada olmazlardı. Zaten o zamanlar gelişmediği için piyasada yoklardı. Adamlar öyle donanımlara ne özellikler koyup çıkardılar vakti zamanında. ClearBlack ekran teknolojisi geliştirip hâlâ ondan daha iyi görünürlük ve kontrast sunan bir ekran gelmedi. GSMArena'ya bakabilirsin. 808'in incelemesine bak hâlâ onun kontrast rekorunu kırabilen bir telefon daha çıkmadı.



    Minnacık sensörler koyarak imaj kalitesi sağlayamazsın. 3 değil 5 de koysan olmaz. Öyle olsaydı DSLR üreticileri niye 1.7" gibi hayvani sensörler koyuyorlar sorarlar adama?



    S7 2016'da çıktı. Sensörü 1/2.5". Nokia 1/2.5" sensörü bundan 11 yıl önce çıkan N73'te kullamıştır. Bu adamlar daha yeni yeni 1/2.5" sensöre geçtiler. 2.8 µm gibi günümüz telefonlarında göremeyeceğimiz ve onların hemen hemen 2-2.5 katı büyüklüğünde piksel boyutlarını gördük. Google Pixel'de 1/2.3" sensör kullandı. Nokia aynı boyuttaki sensörü 8 yıl önce çıkan N86'da kullandı. 1.89 µm piksel boyutu vardı. Apple desen yıl olmuş 2017 hâlâ 1/3" sensör kullanıyor. Ayrıca N86 şimdiki telefonlarda hâlâ olmayan değişken diyafram (f/2.4-3.2-4.8) aralığına sahip ilk telefondu. Günümüz telefonlarının hâlâ sabit diyafram aralığına sahip olduğunu düşünürsek N86 mobil telefonlarda devrim niteliğindeydi. FM verici özelliği vardı. Bu özellik Nokia Symbian telefonlar dışında hâlâ yok. Android büyük ihtimalle böyle bir şeyi desteklemediği için getirilemedi. Arabada aynı frekansı ayarlayıp radyo yayını yapar gibi telefondaki şarkıyı arabadan çaldırıyorduk. Telefonlarda 30 fps video özelliğini getirip ilk kez akıcı video deneyimi yaşatan firma yine Nokia idi. O zamanlarda yani 2006'da diğer telefonlar 176*144 pikselde 15 fps'de video çekerlerken N93 640*480 pikselde 30 fps video çekimi ile bir telefon nasıl böyle video çekebilir dedirtti. İlk gördüğüm zamanı hatırlıyorum da ağzımız açık kaldı öyle bir kaliteyi gördüğümüzde. Bu şuna benziyor 2010'da daha yeni yeni 720p30 çeken telefonlar varken bir anda 2160p60 çekim yapan telefonun o zaman çıkması gibi bir şey. O zaman için telefonlarda öyle bir video kamera kalitesi sunan telefon hayaldi. Sadece bu değil. HDMI ve USB OTG özellikleri de ilk kez Nokia tarafından kullanıma sunuldu. İlkleri ve teknoloji adına kilometre taşı sayılabilecek çoğu şeyi Nokia yaptı.



    Sözün özü Nokia'nın yaptığı şeyleri saymaya kalkarsan saymakla bitmez. Bunlar gibi 3 tane kamera ve sekiz çekirdek koymakla teknoloji olmuyor. Yıllardır işlemci tanıtımlarında şu kadar enerji verimliliği sağlandı diye açıklama yapıyorlar. Şimdiye telefonların bir hafta gitmesi gerekirdi. Bu kandırmak değil de nedir? O zaman da bir gün gidiyordu şimdi de bir gün gidiyor. Kamera için de hiçbir şey değişmedi. İmaj kalitesinin sağlanması için sensör büyümedikçe yazılımsal iyileştirmeler sadece laftan ibaret şeylerdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade`

    quote:

    Orijinalden alıntı: Symbianist

    Hepsi yalan dolan. Tüketiciyi kandırmaktan başka bir şey değil. Üç tane koyacağınıza bir tane koyun adam gibi sensör koyun. Hey gidi gözünü sevdiğimin Nokia'sı.



    3 kameralı telefon 'Snapdragon 835 VR konusunda iddialı'

    Nokia dediğin marka 2MP çözünürlüklü kameralı telefonların kasasını, kapağını değiştirip değiştirip yeni bir model gibi satan bir firmaydı. Paylaştığın Nokia 808 modeli ''kamera'' odaklı bir telefondu, kasa kalınlığı, ergonomisi vs. had safhada olan bir modeldi. Şu an yapılan gelişmeler, teknolojiler ''tipik Türk insanını'' tatmin etmese de, ''Bu ne yaggğ 3 kameralı telefon mu olağr, şimdide kamera yarışına girdiler arkadaş, 3 bıçaklı tıraş bıçağı gibi yagğ'' vs desede, ilk kullanıp hava atacak, b*kunu çıkartacak, teknoloji adına hiçbir katkısı olmayacak ve bilgisayar başında gelişen teknolojiye böyle teknoloji mi olur ufaltıp koysana Leica kamerasını diyecek olan yine ''tipik Türk insanıdır.'' Ben şahsen beğendim teknoloji adına en ufak gelişme bile iyidir, kullanıp kullanmamak ayrı mesele. Ben Xperia Z2 kullanıyorum bana şu an bu yetiyor yetmediği yerde değiştiririm ama oturduğum yerden gelişen teknolojiye b*k atmam. Beğenmediysen, senin telefonun yeterliyse, yeni çıkan teknolojiler cezbetmediyse almazsın olur biter, kafana zorla silah dayayıp telefon satmıyorlar.

    Çoğunlukla haklısın.

    Ama kullanıcı da serbestçe yorum yapma hakkına sahip tabi mantık çerçevesinde. Yani direkt olarak "beğenmediysen yorum yazma çek git" demek te olmaz.

    Örneğin

    quote:

    Keşke birileri moto Z tanıtılmadan önce şu yarı modüler tasarım için biri CEO larına yapma etme kafan yerinde mi? falan deseydi de böyle bir ahmaklık çıkmasaydı ortaya. :D

    Adamlar telefona eklenebilir bir hoparlör koymuşlar. Ama zaten piyasada çok ufak boyutlarda muazzam ses verebilen bir sürü BT hoparlör var. Üstelik istediğin telefonlar da kullanabiliyorsun. Bir insan neden sadece tek modelde kullanabileceği bir sonraki sene çöp olacak BT hoparlöre 500TL falan para versin ki?

    Şarj eklentisi. Kredi kartı boyutlarında aynı kapasiteleri sunacak bir sürü poverbank ya da değiştirilebilir pil varken neden insanlar böyle bir aksesuvara bir dünya para versin ki? Özellikle Powerbank ı pek bir çok modelle en az 2 yıl kullanabilirsin.

    Projeksiyon özelliği. Aynı boyutlarda daha iyi özellikler sunan mobil projektörler var zaten. Neden daha fazla para daha azına verilsin ki? Üstelik bu çözümlerde telefonu özgürce hareket ettirebiliyorsun. Lenovo çözümünde ise azıcık videoyu geri sarayım desen yerinden kalkıp projeksiyonun yanına gitmen gerekcek.

    Kamera eklentisi. Sony nin zaten hali hazırda evrensel uyuma sahip bir modeli var. Niye tek atımlık baruta dünya para verilsin?

    İşin kötü yanı bunları bir arada kullanamıyorsun.

    Mesela.

    İyi bir markanın bir BT hoparlörünü.

    Bir mobil projektör.

    Bir powerbank.

    Ve bir sony harici kamera eklentisi alsan.


    Telefonu BT ile hoparlöre bağlarsın.
    Wifi ile projektöre bağlarsın.
    USB yuvasına powerbank bağlarsın ve hop mobil sinema hazır.

    Oysa lenovo çözümünde hoparlörü bağlasan projeksiyon ya da şarj kitini bağlaman mümkün değil. Ya da projeksiyon bağlasan hoparlör bağlanmaz.


    Gibi.

    Yani eğer ürün kötülenecek ise mantıklı bir sebep sunulmalı. Fanatizm ve önyargılardan uzak nesnel bir tutum sergilenmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 8 Ocak 2017; 4:40:42 >




  • 3 tanede koysalar bir 1020 etmiyor.
  • Piyasada aklimiza gelenilecek hemen hemen her tur urun artik bulunabiliyor ama su konsepti neden halihazirda hicbir firma uretmiyor anlayamiyorum.mukemmel bir konsept.ayri ayri veya birlikte olarak satilsa,evde bir adet tablet standi olma durumunda butun bireylerin ayni telefon modelini kullanmasi,satislarin katlanmasi da olasi.cep telefonumdaki butun verilere tabletimde de zahmetsizce ulasabilme ihtimali cok cezbediyor.bir de android isletim sistemi bu konsepte uyumlu hale geldi mi muazzam olur.


    3 kameralı telefon 'Snapdragon 835 VR konusunda iddialı'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FBcoskunFB -- 7 Ocak 2017; 16:25:6 >
  • Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Nokia pek çok devrimsel yeniliğe sahipti. Ama bunun başlıca sebeplerinden biri de açıkçası pek rakibi zaten olmamasıydı.

    Samsung telefonlarda rezalet kamera zensörleri kullanılıyordu. Sonraki dönemlerde varsa yoksa rakibi SonyEricsson idi zaten. Ki onu da Nokia Video çözünürlüğü ile eziyordu. Ancak sony müzik konusunda avantaj sağlıyordu. Nokia 3.5mm geçişi be müzik serisi telefonları ile o konuda da atılım yaptı.

    Ancak çoğu konuda kıyaslaman yanlış ve sadece iyi şeyleri hatırlıyorsun.

    Nokia nın kamera konusunda özellikle Kırmızı çekme gibi bir sorunu vardı. Şeffaf su çamurlu su gibi çıkıyordu. Beyaz perdenin ortası fotoğraf yanmış gibi kırmızı çıkıyordu.

    Bunun dışında. Değişken diyaframlı modellerde bu mekanik sorunlara neden oluyordu. HDD li müzik telefonlarında HDD büyük sorundu. Nokia nın yenilikleri olduğu kadar salak saçma ahmakça modelleri de oldu. NGage ile görüşme yapmak mesela. :D


    Sensör boyutuna gelecek olursak.

    Öncelikle eksik kısmı dolduralım. N73 ile S7 aynı sensör boyutuna sahiptir. Ancak N73 te pikseller çok daha büyüktür. Yani aslında eğer piksel boyutuna oranla hesaplama yaparsak N73 ün sensörü S7 den 3-4 kat daha büyüktür diyebiliriz. Bu kısım doğru.

    Ancak yanıldığın nokta ise kıyaslamadır.

    11 yıl öncesinden bahsediyorsun. Sensörü boyutu kıyaslaması yaptığın cihazlar arasında 11 yıllık fark var. 11 yılda yarı iletken teknolojisi 50 kattan fazla bir artış gösterdi. Artık yeni görüntü sensörleri çok daha yüksek ışık hassasiyetine sahip. Yani N73 ün sensörü isterse 10 kat büyük olsun. Geçen 11 yılda her yıl nerede ise 2 kat ya da daha fazla iyileşen görüntü sensörleri sayesinde fark inanılmaz bir seviyede artık.

    Uzun lafın kısası. S7 daha küçük piksellere sahip olmasına karşın. N73 ten çok daha iyi bir ışık yakalama kabiliyetine sahiptir. Aynısı o zamanların SLR ları için de geçerli. O dönemdeki FullFrame dijital kameralardan daha iyi çekim yapabilen APSC sensörlü ya da MFT sistem hatta ve hatta SLR-Like sınıfı kameralar var. Kat kat düşük sensör boyutlarına rağmen.

    Güç tüketim iyileştirmesi konusuna gelirsek eğer. O konuda kandırma yok. Adamlar işlemcimiz %50 daha az enerji tüketiyor diyor. Evet doğrudur da. Ama "Aynı Performans İçin" geçerli bu. Yani SDragon 835 te 820 ye göre %50(atıyorum) daha az güç harcıyoruz diyorlar ise bu SD820 performansı verirken harcadığı gücü kasteder. Oysa işlemcinin güç tüketimi azaltılırken performansı artırılır.

    Yani önceki işlemci 1000 puan alıyordur. 1 Watt harcıyordur. Yeni işlemci de 1 Watt harcıyordur ama 1600-1700 puan alıyordur.

    O yüzden pil ömründe pek artış görmüyoruz. Ama özellikle SD6XX gibi çözümlere baktığımızda bizim eski üst seviye telefonların performansını verdiğini ama çok daha az enerji harcadıklarını görüyoruz.

    Kontrast olayına gelirsek. O Nokia larda OLED ekran vardı. Şimdikilerde olmamasının sebebi çözünürlük ile alakalı. Zira oled klasik LCD ye oranla daha karışık bir yapıya sahip ve üretimi zor. Üstelik panel boyutu ve özellikle çözünürlük arttıkça üretim zorluğu katlanarak artıyor. Bunun için samsung Amoled yapıyor ve Pentile dizilim kullanıyor.

    Normalde IPS gibi teknolojilerde her bir piksele 3 alt renk hücresi konur 3 temel rengi ( kırmızı yeşil ve mavi ) ele alır. Sharp ın Quattron serisinde 4 tane ( Ana renklere ilave olarak sarı. ) hatta quattron pro serisinde 8 tane (Her alt pikselden 2 adet vardır. )renk hücresi vardır.

    Pentile dizilimde ise her pikselde 2 tane renk hücresi vardır. Dizilime göre değişmekle birlikte 3. renk hücresi komşu 2-3 ya da 4 piksel tarafından ortak olarak kullanılır. Bu da keskinliği önemli ölçüde etkiler. Normal kullanımda fark edilmese bile özellikle VR kullanımında direkt olarak farkı anlarsınız.

    Yani o kadar yüksek kontrasta sahip olabilmesinin sebebi düşük piksel sayısı idi. Ki o ekranı da Nokia kendisi üretmedi. Ya Samsung ya da LG/Philips üretmiştir. Sanırım LG RGB dizilime sahip OLED ekranklar çıkaracak mobil cihazlar için. Samsung u geçebilecek mi bakalım bu konuda.

    Ah unutmadan. Pentile dizilim olmayan Amoled ler de var. Onlar yanlış hatırlamıyor isem Super Amoled diye geçiyor olsa gerek.




  • FBcoskunFB F kullanıcısına yanıt
    Tabletlerin ve cep telefonlarının en pahallı parçası ekranları.

    Ekran maliyeti yanında işlemciydi ramdi devede kulak kalıyor. Doğal olarak böyle ayrı bir cihaz tamamiyle fonksiyonel bir tablet fiyatına yaklaşıyor. E üreticiler de fiyatı 50 dolar artırıp tamami ile işlevsel bir tablet satmayı tercih ediyor.

    50 dolar bizim için 200TL gibi önemli bir rakama yaklaşıyor olsa da. Amerikalı için 250 dolar yerine 300 dolar vermek çok daha mantıklı geliyor. Motorola bunu atrix ile yapmıştı. Atrix yanlış hatırlamıyor ise 500TL gibi bir fiyata sahipti. Böyle harici standı ise 250TL falandı sanırım. E millet 350TL verip normal tablet almayı tercih etti.

    En büyük nedeni bu.
  • FBcoskunFB F kullanıcısına yanıt
    Aslında benim aklımda bir sürü fikir var. Üstelik öyle maliyeti olacak ya da milyarlarca dolar arge isteyecek özellikler değil.

    Bir telefona çok rahatça eklenebilecek. 2-3TL maliyetli ama devrimsel olacak ve acayip sattıracak özellikller üstelik.

    Bir Türk firması şu söylediklerimi gerçekleştirse bir çırpıda mobil sektörde dünya çapında adı manşetlerden düşmeyen bir firma olur ya. Neyse!


    Burada en gıcık olduğum şey "Koskoca Apple ın. Samsung un. İntel in. AMD nin. vb vb vb mühendislerinden iyi mi biliyorsun" lafı. Biliyor artkadaşım. O mühendisin üretipte bir kez olsun kullanmadığı telefon hakkında emin ol çoğu kullanıcı çok daha fazla şey biliyor. Burada kaç defa kullanıcıların haklı çıktığını gördük.

    Zamanında AMD gerçek 4 çekirdek diye reklam yapıyordu çıkmadan önce. Dedim ki gerçek 4 çekirdek olması bir şey değiştirmeyecek. Sen çok biliyorsun dediler. Sonuç? Haklı çıktım.

    Görünen köy kılavuz istemez arkadaş. İntel in 4 çekirdekli işlemcisi 2 çekirdekli işlemcisinden %98 fazla performan alıyodu. Yani bütünleşik 4 çekirdek verse verse %2 fark ederdi. Mimarinin değişmesi gerekiyordu.


    Ah ulan ah bizim gibi insanların azıcık lafı dinlense şimdiye nükleer reaktörler radyasyon üretip enerji elde etmek yerine radyasyonu emip enerjiye çeviriyor olurdu. Arabaların tamamı otonom. Enerji de ücretsiz olurdu... Fazla mı abarttım ne? :D Her neyse şimdikinden daha iyi olurdu en azından. :D




  • sericik kullanıcısına yanıt
    Aslında mümkün.

    Sadece mercek teknolojisinin tamamen değişmesi. Yerini sıvı kristal lenslere bırakması gerekiyor.

    Bu teknoloji ucuza üretilebildiği ve son tüketici kullanımı mümkün olduğu zaman cep telefonlarında daha büyük sensörler olacak.


    Şu an mevcut durumda. Dediğiniz gibi sensör boyutu büyür ise merceğin sensörden uzaklaşması ve genişlemesi gerekiyor.

    Ancak sıvı kristal lensler kullanılabilir olduğunda tek bir sabit lens ile pek çok şey mümkün olacak.

    Bilmeyenler için.

    Klasik sistemde yapı basitçe şu şekilde.

    3 kameralı telefon 'Snapdragon 835 VR konusunda iddialı'

    Ancak likit lensler ise fizikzel şeklini ve hacmini değiştirmeden. İç yapısının ışık kırma oranını bölgesel olarak ( Yarım pikselden daha ufak hassasiyet ile. ) değiştirebilecek. Yani bu olay çok daha ufak bir yapı ile sağlanabilecek. Bunun yanında gelişen sensör teknolojisi git gide daha büyük sensör ihtiyacını azaltacak. Tabiki büyük sensör hala daha iyi çekecek.

    Ama eskisi ile kıyaslayalım. Eskiden cep telefonu ile çekilen fotoğraflar daha çok "Oradaydım" demek içindi. Yani genel hattı ile ortam belli olsun yeter konumunda idi. O zamanın telefonları ile kıyaslarsak kompakt makine kısmında Fuji F50FD gibi manyak cihazlar vardı. Yani cep telefonları adam gibi bir fotoğraf için hiç de yeterli değildi. Oysa şimdi gün ışığında pek çok koşulda bir SLR ı aratmayacak cinsten kareler elde edebiliyor cep telefonları. Akşam üstü loş ışıklı ya da gece çekimlerinde ise özellikle tripod suz çekim konusunda FullFrame cihaz farkını her türlü ortaya koyuyor.

    Peki düşünün sensör teknolojisinin 10 yılda geldiği yere bakın. Sensör teknolojisi bir cep telefonu sensörü boyutunda bir sensör ile gece ( Samsung un sallama reklamındaki gibi. :D Ben onu yapan SLR bile almadım elime. ) çok net bir fotoğraf elde etmeyi başarırsa ne olacak?

    Şöyle düşünün. Telefonların grafik kalitesi artıyor. Ama masa üstü PC lerin de ona göre performansı artıyor. Peki bir gün gelse ve mobil cihazlar gerçek dünyadaki kalitede grafik vermeye başlasa. Yani gerçek hayatın kalitesinde bir grafik performansı. Masa üstü PC nin sunacak neyi kalır ki? İsterse 100 kat daha güçlü olsun. Gerçek dünya grafikleri bir sınırdır çünkü. Ötesi yok. :D

    Bir gün gelecek bu fotoğraf makinelerine de olacak.

    Gelecek. Tıpkı bir fantazi gibi. Heyacan verici. :D

    Bilmiyorum belki de 3 ü atlar 4 üncü dünya savaşı başlar. Nüfus 100 milyona iner. 3mp telefonu bırak içecek suyu mumla aramaya başlarız.




  • DigitalWorld kullanıcısına yanıt
    Nokia N91 ile ezdi geçti zaten SE'nin bütün W serisi telefonlarını. Hiç deneyimleme fırsatım olmadı ama hâlâ N91'in müzik kalitesinde rakipsiz olduğunu söyleyenleri gördüm. Gerçi şimdi 24-32 bit dac kullanan cihazlar var. Muhtemelen N91'i geçmişlerdir diye düşünüyorum ama o zaman bile Hi-Fi olarak da bilinen kaliteyi yıllarca tek başına sunan tek telefondu.



    Yeni görüntü sensörlerinin ışık hassasiyetleri daha yüksek olsa da asıl etken düşük diyafram kullanmalarıdır. N73 f/2.8 diyaframa sahip S7 ise f/1.7 e bırakalım da daha iyi ışık hassasiyeti olsun. :) S7'nin kamerasını f/2.8 yapsan düşük ışıkta N73'ten çok da farklı bir çekim yapmaz. Ama teknoloji ve çözümler bu kadar gelişmişken en azından N8'deki 1/1.83" boyutundaki sensörü güncel teknoloji ile üretip bunu modern görüntü işleme yazılımlarıyla harmanlayıp çok daha iyi kameralar üretilebilir. Sensör küçük olduğu sürece istenen kalitenin sağlanması zordur. Nokia'nın en büyük sorunu beyaz dengesi ve dinamik aralıktı. Bunu 808'de de gördük ama netlik olarak hâlâ günümüz telefonları onun netliğini sunamıyor. S7 ile 808'i karşılaştırmıştım ve netlik olarak 808 bariz şekilde üstündü. 5 yıl diyorum bu telefon 5 yıl önce çıkmış olmasına rağmen hâlâ onun netliği sunulamıyor. Bunda hem 1/1.2" devasa sensör hem de kullanılan kamera yazılımının etkisi büyüktü. 808'den sonra kamera alanında PureView gibi inovasyon yaratacak bir teknoloji çıkmadı. HTC UltraPixel, Samsung ISOCELL, Apple da Focus Pixels adında yazılımsal geliştirmeler yaptılar ama üçünü de toplasan PureView gibi kilometre taşı sayılabilecek bir teknoloji değillerdi. Gerçi Samsung'un kamera kalitesi bana göre çok da iyi değil hatta doğallık arayan biri için kötü bile denebilir. Çünkü fotoğrafları olduğundan daha canlı göstermesi için yazılımsal olarak artırılmış doygunluk ve kontrast uygulayarak doğallıktan uzak fotoğraflar sunuyor. Bana göre iPhone 6s/7 S6/7'den çok daha iyi dinamik aralık ve beyaz dengesine sahip fotoğraflar çekiyor. Bu konuda iPhone serisi özellikle 5s'den sonra ciddi atılım sağladı. Netlik olarak dersen 808'in yine yanına yaklaşamıyorlar.



    Ekran konusunda sadece 808 değil ClearBlack teknolojisi OLED ile harmanlandığında Samsung'un cihazlarından daha iyi sonuçlar veriyordu. Çünkü ClearBlack yüksek çözünürlüklü ve PenTile dizilimli OLED ekranlarda da kullanıldı.



    Samsung maliyetlerden kısmak için PenTile kullanıyor bildiğim kadarıyla. Yüksek çözünürlükte RGB dizilimi kullanan bir OLED çıkarsa ekran teknolojilerinde yer yerinden oynayacaktır zaten. Umarım LG dediğin gibi buna bir çözüm bulur. Şimdilerde Samsung yine insanları kandırıp geleceğin teknolojisi diye QLED ekranı sunuyor ama OLED ile karşılaştırılamaz bile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Symbianist

    Nokia N91 ile ezdi geçti zaten SE'nin bütün W serisi telefonlarını. Hiç deneyimleme fırsatım olmadı ama hâlâ N91'in müzik kalitesinde rakipsiz olduğunu söyleyenleri gördüm. Gerçi şimdi 24-32 bit dac kullanan cihazlar var. Muhtemelen N91'i geçmişlerdir diye düşünüyorum ama o zaman bile Hi-Fi olarak da bilinen kaliteyi yıllarca tek başına sunan tek telefondu.



    Yeni görüntü sensörlerinin ışık hassasiyetleri daha yüksek olsa da asıl etken düşük diyafram kullanmalarıdır. N73 f/2.8 diyaframa sahip S7 ise f/1.7 e bırakalım da daha iyi ışık hassasiyeti olsun. :) S7'nin kamerasını f/2.8 yapsan düşük ışıkta N73'ten çok da farklı bir çekim yapmaz. Ama teknoloji ve çözümler bu kadar gelişmişken en azından N8'deki 1/1.83" boyutundaki sensörü güncel teknoloji ile üretip bunu modern görüntü işleme yazılımlarıyla harmanlayıp çok daha iyi kameralar üretilebilir. Sensör küçük olduğu sürece istenen kalitenin sağlanması zordur. Nokia'nın en büyük sorunu beyaz dengesi ve dinamik aralıktı. Bunu 808'de de gördük ama netlik olarak hâlâ günümüz telefonları onun netliğini sunamıyor. S7 ile 808'i karşılaştırmıştım ve netlik olarak 808 bariz şekilde üstündü. 5 yıl diyorum bu telefon 5 yıl önce çıkmış olmasına rağmen hâlâ onun netliği sunulamıyor. Bunda hem 1/1.2" devasa sensör hem de kullanılan kamera yazılımının etkisi büyüktü. 808'den sonra kamera alanında PureView gibi inovasyon yaratacak bir teknoloji çıkmadı. HTC UltraPixel, Samsung ISOCELL, Apple da Focus Pixels adında yazılımsal geliştirmeler yaptılar ama üçünü de toplasan PureView gibi kilometre taşı sayılabilecek bir teknoloji değillerdi. Gerçi Samsung'un kamera kalitesi bana göre çok da iyi değil hatta doğallık arayan biri için kötü bile denebilir. Çünkü fotoğrafları olduğundan daha canlı göstermesi için yazılımsal olarak artırılmış doygunluk ve kontrast uygulayarak doğallıktan uzak fotoğraflar sunuyor. Bana göre iPhone 6s/7 S6/7'den çok daha iyi dinamik aralık ve beyaz dengesine sahip fotoğraflar çekiyor. Bu konuda iPhone serisi özellikle 5s'den sonra ciddi atılım sağladı. Netlik olarak dersen 808'in yine yanına yaklaşamıyorlar.



    Ekran konusunda sadece 808 değil ClearBlack teknolojisi OLED ile harmanlandığında Samsung'un cihazlarından daha iyi sonuçlar veriyordu. Çünkü ClearBlack yüksek çözünürlüklü ve PenTile dizilimli OLED ekranlarda da kullanıldı.



    Samsung maliyetlerden kısmak için PenTile kullanıyor bildiğim kadarıyla. Yüksek çözünürlükte RGB dizilimi kullanan bir OLED çıkarsa ekran teknolojilerinde yer yerinden oynayacaktır zaten. Umarım LG dediğin gibi buna bir çözüm bulur. Şimdilerde Samsung yine insanları kandırıp geleceğin teknolojisi diye QLED ekranı sunuyor ama OLED ile karşılaştırılamaz bile.

    N91 efsaneydi :) sony'nin hifi noise cancelling kulakliklarindan almistim kafa ustu..o nasil baslardi tizlerdi kulagim o sesleri cok ariyor.. ama onlari aldigima pismanim simdi digerleri gram tat vermiyor :)

    Bir cok dogru noktaya deginmissin ama surda minik bir eksik var.. samsungun rgb dizilimli amoled ekrani note 2 modelinde kullandi. Ondan sonra yine pentileye geri donduler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RGB dizilimli OLED ekranı bir de S2'de kullanmıştı. S2 haricinde diğer tüm S serisi telefonlar PenTile dizilimi ile üretildi.



    Bir gün sırf merakımdan N91 yanına da Hi-Fi kulaklık alıp denemek istiyorum zaten. 320 kbit bile farkettirir sanırım. N91'in flac formatı okuyacağını sanmam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade`

    quote:

    Orijinalden alıntı: Symbianist

    Hepsi yalan dolan. Tüketiciyi kandırmaktan başka bir şey değil. Üç tane koyacağınıza bir tane koyun adam gibi sensör koyun. Hey gidi gözünü sevdiğimin Nokia'sı.



    3 kameralı telefon 'Snapdragon 835 VR konusunda iddialı'

    Nokia dediğin marka 2MP çözünürlüklü kameralı telefonların kasasını, kapağını değiştirip değiştirip yeni bir model gibi satan bir firmaydı. Paylaştığın Nokia 808 modeli ''kamera'' odaklı bir telefondu, kasa kalınlığı, ergonomisi vs. had safhada olan bir modeldi. Şu an yapılan gelişmeler, teknolojiler ''tipik Türk insanını'' tatmin etmese de, ''Bu ne yaggğ 3 kameralı telefon mu olağr, şimdide kamera yarışına girdiler arkadaş, 3 bıçaklı tıraş bıçağı gibi yagğ'' vs desede, ilk kullanıp hava atacak, b*kunu çıkartacak, teknoloji adına hiçbir katkısı olmayacak ve bilgisayar başında gelişen teknolojiye böyle teknoloji mi olur ufaltıp koysana Leica kamerasını diyecek olan yine ''tipik Türk insanıdır.'' Ben şahsen beğendim teknoloji adına en ufak gelişme bile iyidir, kullanıp kullanmamak ayrı mesele. Ben Xperia Z2 kullanıyorum bana şu an bu yetiyor yetmediği yerde değiştiririm ama oturduğum yerden gelişen teknolojiye b*k atmam. Beğenmediysen, senin telefonun yeterliyse, yeni çıkan teknolojiler cezbetmediyse almazsın olur biter, kafana zorla silah dayayıp telefon satmıyorlar.

    manasız bir yorum ve eleştiri yapmışsın adam zorla satıyorlar dememişki zaten beğenmemiş ve bu 3 kameranın pazarlama stratejisi olduğunu savunmuş bir nevi göz boyama demek istemiş



    Ne gerek var laf sokmaya



    Teknoloji gelişmiyor diyen yokki sadece talebini belirtmiş




  • samsung çift kamerayla bişeyler yapınca diğerlerini kıskandıracak teknoloji oluyor
    qualcomm 3 kameralı yapmış şimdi samsung çatlamalımı_?

  • Sanırım herkes ürünün geliştirici ürünü olduğunu kaçırmış. Ürün demo. Çipin tüm özelliklerini sergilemek için ne varsa koymuşlar kasaya. 3 Kameraya kadar desteklerim demek istemiş. İster alan derinliği ister 3d resim çek. İster artırılmış gerçeklik için kullan. Yapılan şov bu. "Neden 3 kamera" eksik bilgiden yapılan bir eleştiridir diye umuyorum.

  • 100 kameralı, 500 çekirdekli, 400 gb ramli telefonları bekliyoruz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DigitalWorld

    Aslında mümkün.

    Sadece mercek teknolojisinin tamamen değişmesi. Yerini sıvı kristal lenslere bırakması gerekiyor.

    Bu teknoloji ucuza üretilebildiği ve son tüketici kullanımı mümkün olduğu zaman cep telefonlarında daha büyük sensörler olacak.


    Şu an mevcut durumda. Dediğiniz gibi sensör boyutu büyür ise merceğin sensörden uzaklaşması ve genişlemesi gerekiyor.

    Ancak sıvı kristal lensler kullanılabilir olduğunda tek bir sabit lens ile pek çok şey mümkün olacak.

    Bilmeyenler için.

    Klasik sistemde yapı basitçe şu şekilde.

    3 kameralı telefon 'Snapdragon 835 VR konusunda iddialı'

    Ancak likit lensler ise fizikzel şeklini ve hacmini değiştirmeden. İç yapısının ışık kırma oranını bölgesel olarak ( Yarım pikselden daha ufak hassasiyet ile. ) değiştirebilecek. Yani bu olay çok daha ufak bir yapı ile sağlanabilecek. Bunun yanında gelişen sensör teknolojisi git gide daha büyük sensör ihtiyacını azaltacak. Tabiki büyük sensör hala daha iyi çekecek.

    Ama eskisi ile kıyaslayalım. Eskiden cep telefonu ile çekilen fotoğraflar daha çok "Oradaydım" demek içindi. Yani genel hattı ile ortam belli olsun yeter konumunda idi. O zamanın telefonları ile kıyaslarsak kompakt makine kısmında Fuji F50FD gibi manyak cihazlar vardı. Yani cep telefonları adam gibi bir fotoğraf için hiç de yeterli değildi. Oysa şimdi gün ışığında pek çok koşulda bir SLR ı aratmayacak cinsten kareler elde edebiliyor cep telefonları. Akşam üstü loş ışıklı ya da gece çekimlerinde ise özellikle tripod suz çekim konusunda FullFrame cihaz farkını her türlü ortaya koyuyor.

    Peki düşünün sensör teknolojisinin 10 yılda geldiği yere bakın. Sensör teknolojisi bir cep telefonu sensörü boyutunda bir sensör ile gece ( Samsung un sallama reklamındaki gibi. :D Ben onu yapan SLR bile almadım elime. ) çok net bir fotoğraf elde etmeyi başarırsa ne olacak?

    Şöyle düşünün. Telefonların grafik kalitesi artıyor. Ama masa üstü PC lerin de ona göre performansı artıyor. Peki bir gün gelse ve mobil cihazlar gerçek dünyadaki kalitede grafik vermeye başlasa. Yani gerçek hayatın kalitesinde bir grafik performansı. Masa üstü PC nin sunacak neyi kalır ki? İsterse 100 kat daha güçlü olsun. Gerçek dünya grafikleri bir sınırdır çünkü. Ötesi yok. :D

    Bir gün gelecek bu fotoğraf makinelerine de olacak.

    Gelecek. Tıpkı bir fantazi gibi. Heyacan verici. :D

    Bilmiyorum belki de 3 ü atlar 4 üncü dünya savaşı başlar. Nüfus 100 milyona iner. 3mp telefonu bırak içecek suyu mumla aramaya başlarız.

    Dediginiz sey pek mumkun degil. Q boyutunda yeni teknojili bir cihaz gercek hayati basarili sekilde simule edebildiginde 5-10q boyutundaki daha buyuk hacme sahip cihaz bizi daha hizli simule edebilir hatta canli bir sekilde harekettli simulasyon gerceklestirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.