Şimdi Ara

3 günlük cihazım çalındı iPhone 7 Plus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
27.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar maalesef talihsiz bir olay yüzünden 3 günlük iPhone 7 Plus model telefonum çalındı. Daha önce iPhone kullanan biri olarak iPhone bul özelliğini felan aktif etmiştim. Olayı polise bildirdim tüm işlemleri hallettik. Forum kullanıcılarına bir kaç sorum olacak olaydan 1 gün sonra iPhone bul özelliği ile telefonumun öğlen saatlerinde açıldığını gördüm hemen polise bildirdim polis Hale'n adrese gidecek o işten umudum kalmadı. Kendim gittim İstanbul'un en berbat yeri girme şansım Yok bu da bir suç sonuçta. Telefonum şu anda iPhone u bul özelliğinde çevrimdışı olarak gözüküyor herhangi bir konum görünmüyor cihaz kapatılmış çalan kişi tarafından anlaşılan. Benim merak ettiğim bu kişi telefonu çaldı açtığında internete nasıl bağlandı da bana konum bilgisi geldi? Ben hattımı olayın gününde kapatmıştım zaten. Mobil veri açıkta olsa hat kapalı. Wi-Fiye bağlandı desek tuş Kilidi parmak izi aşamasını nasıl geçti? Yoksa bu konum bilgisi telefon açılsa internetsiz olarak geliyor mu ekrana. diğer sorum ise ben apple hesabımı garantiye almak için şifresini yeni değiştirdim diyelim telefon yine çalan kişi tarafından açıldı konum bilgisi yine şifre değiştirdiğim halde gelir mi?(bu soru çok önemli) ayrıca apple da acaba daha haftası dolmamış telefonlar için garanti kapsamı var mı? Ya da sigorta yaptırmamıştım telefona Hale'n yapma gibi bir şansım var mı. Yardımınıza ihtiyacım var bilen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim...







  • Benı basıma 3 sene evvel bır olay geldı cıhazı sattım iphone 5s sahte para vermısler 1 saat sonra anladım ama iş işten gectı. Gıttım karakola paraları verdım cıhaz fatura fotokopısı elımdeydı verdım ımeı herseyı verdık 6 ay sonra cıhazı buldular savcı talımatı ıle karakoldan teslım aldım. sahte para veren kısılerıde buldular agır ceza mahkemesınde dava acıldı 4 sene hapıs cezası aldılar.
    Öncelikle çok geçmiş olsun, iPhone'u bul açık ve kayıp moduna aldıysanız cihaz bir daha etkinleştirilemez. Çalan herif Cihaza erişim sağlarsa eğer notlarınızdan, maillerinizden girip Apple kimliği şifrenizi değişip iPhoneu bulu kapatabilir. O yüzden bütün mail ve icloud şifrelerinizi değişin. Şifrenizi değişmeniz iPhoneu takip etmenize sorun olmayacak. Uzaktan silerseniz, içinde ki datalar silinir ve cihaz aktivasyon ekranına düşer ve cihazı takip edemezsiniz ama hala sizin hesabınız bağlı olur cihaza ve etkinleştirmek için sizin Apple hesabınızı ister. Size önemli bir uyarı yapayım birde, eğer ki cep telefonunuza SMS olarak iPhone bulundu takip için siteye girin vs. gibi mesajlar gelirse SAKIN tıklamayın. Bu site sizin şifrenizi çalmak için yapılmış, iCloud sayfasının kopyasıdır. Siz mail ve şifrenizi girdiğinizde bilgiler karşı tarafa geçicek. Ayrıca Apple'ın böyle bir hizmeti yok. Sadece size mail ile bildirir SMS atmaz. Tabi gelen o mailide detaylı incelemek lazım. Bu cihaza Apple kimliği bağlı olduğu sürece cihaz kullanılamaz.KESİNLİKE CİHAZI HESABINIZDAN KALDIRMAYIN. YOKSA ÇALAN KİŞİ KULLANIR.. Tekrardan çok geçmiş olsun umarım bulunur cihazınız.
  • Geçmiş olsun
  • Sağolun yardımcı olabilecek arkadaşlarım cevaplamasını bekliyorum yeni işe girdim daha ilk taksidini ödedim içime oturdu resmen 😢
  • Telefona kilit koymamak lazım aslında calındıgı zaman sifresini degistiremezde kullandigi zamanda yerini belli eder gecmis olsun yapilacak bisey oldugunu zannetmiyorum
  • Doğru diyorsunuz ama Sanırım kilit koymayan kişi sayısı sınırlıdır. Peki bu telefonu hiç bir şekilde açamıyorlar sonuçta k ne yapabilirler?
  • İnşallah gün yüzü görmez. Geçmiş olsun kardeşim. Sanırım bir çaresi de yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 13 Şubat 2023; 16:5:22 >
  • Sağolasın kardeşim.Polis bu konuda gerçekten hayal kırıklığına uğrattı beni ben ifade verirken ifade alan memurun söylediği şu herşey savcıda bitiyormuş isterse bulurmuş felan vs. Konum geldiği gün yalvardım ettim konum gelen sokağın kapı numarasına kadar yazıyor ve oralar berbat yerler gecekondu felan var hep belli ki hırsızlar orada ama giden ekip Yok savcı izin verecekmiş bekliyoruz yarın belli olacak.
  • Saçmalığa bak .. kapı numarasına kadar belli ama hidip alamıyorsun telefonunu .. saçmalık . Türkiye işte .. ne hak var ne aalet
  • GPS çekiyorsa size konum bilgisini yollayacak tır .. telefonu her açtığında gelir. Telefonu inaktif yapmayın bence. Belki bir şansınız olabilir telefonla ilgili.



    Sahibindenz.comda Ilan açın. iPhone 7 yedek parça için iCloud sorunlu telefon alınır diye.



    Böyle ilanları takip edin telefonunuzu orada satma ihtimalleri yüksek..



    Savcıya gittin karar çıktı. Gittiler telefonu aldılar diyelim. Bu işin mahkemesi var, dava açılıyor. Telefon delil oluyor. Size hemen geri vermiyorlar maalesef. Dava sürüyor vs. vs. uzun iş. Arkadaş telefonu halı sahada çalışırmış. iPhone da değildi. Bir sene sonra nasıl olduysa çalan kişi telefonu telefoncuya sattıktan sonra telefoncu da birine satıyor ve bir şekilde alan kişi çalıntı olduğunu anlamış.. Bizim arkadaşın şikayetiyle birleşiyor bu olay. Arkadaşı bir sene sonra davaya çağırdılar. Iki sene sonra telefonu geri vermişlerdi . Çalan kişi de davaya gelmediği için uzamış. Telefon orada duruyordu diyor ama alamiyormus. Çalan kişi de hapse girmemiş bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aenescan1994 -- 19 Haziran 2017; 4:44:42 >




  • Yok telefonu inaktif duruma getirmedim çalan şahısın açmasını bekliyorum her dakika her saat gözetliyorum. Bu sahibinden de telefon ilanlarına bakıyordum yedek parça aklıma gelmedi doğru diyorsunuz Yapacağım bunu. İşin emniyet polis kısmı gerçekten maalesef çok üzücü şunu farkettim hırsızlara adalet daha fazla trajikomik maalesef. Bir de birşey soracağım size ben icloud şifremi değiştirdim telefonu diyelim açtılar tekrardan yine gelir mi gps üzerinden konum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berkankara4032

    Yok telefonu inaktif duruma getirmedim çalan şahısın açmasını bekliyorum her dakika her saat gözetliyorum. Bu sahibinden de telefon ilanlarına bakıyordum yedek parça aklıma gelmedi doğru diyorsunuz Yapacağım bunu. İşin emniyet polis kısmı gerçekten maalesef çok üzücü şunu farkettim hırsızlara adalet daha fazla trajikomik maalesef. Bir de birşey soracağım size ben icloud şifremi değiştirdim telefonu diyelim açtılar tekrardan yine gelir mi gps üzerinden konum?

    iCloud şifresini değiştirmeyin.iCloud şifresi değiştirdiğiniz an telefon iCloud'tan çıkış yapar.Yeni şifre girilene kadar aktif olmaz.Geçmiş olsun çok üzüldüm




  • Bu tip hirsizliklar sonucunda telefonun tum parcalarini sokup, telefonculara satıyorlar.



    Yani bulamayabilirsiniz.



    Geçmiş olsun. Savcilik soruşturma sonucunu beklemeniz gerek.
  • Bende iki uc hafta once 6s plusumu caldirmistim ne alaka ise her seyi acip telefonla internetimi acmis :D garip simdi 6s plus 64 ler kalkmis 128 satan yer de bulamiyorum saka gibi
  • Öncelikle çok geçmiş olsun, iPhone'u bul açık ve kayıp moduna aldıysanız cihaz bir daha etkinleştirilemez. Çalan herif Cihaza erişim sağlarsa eğer notlarınızdan, maillerinizden girip Apple kimliği şifrenizi değişip iPhoneu bulu kapatabilir. O yüzden bütün mail ve icloud şifrelerinizi değişin. Şifrenizi değişmeniz iPhoneu takip etmenize sorun olmayacak. Uzaktan silerseniz, içinde ki datalar silinir ve cihaz aktivasyon ekranına düşer ve cihazı takip edemezsiniz ama hala sizin hesabınız bağlı olur cihaza ve etkinleştirmek için sizin Apple hesabınızı ister. Size önemli bir uyarı yapayım birde, eğer ki cep telefonunuza SMS olarak iPhone bulundu takip için siteye girin vs. gibi mesajlar gelirse SAKIN tıklamayın. Bu site sizin şifrenizi çalmak için yapılmış, iCloud sayfasının kopyasıdır. Siz mail ve şifrenizi girdiğinizde bilgiler karşı tarafa geçicek. Ayrıca Apple'ın böyle bir hizmeti yok. Sadece size mail ile bildirir SMS atmaz. Tabi gelen o mailide detaylı incelemek lazım. Bu cihaza Apple kimliği bağlı olduğu sürece cihaz kullanılamaz.KESİNLİKE CİHAZI HESABINIZDAN KALDIRMAYIN. YOKSA ÇALAN KİŞİ KULLANIR.. Tekrardan çok geçmiş olsun umarım bulunur cihazınız.




  • cok gecmis olsun oncelikle.

    icloud.com uzerinden, cihazda kullandiginiz hesap ile giris yapip, iphone bul menusunden cihazi izlemeye alin. aktif oldugunda ya ses caldirin yada kayip moduna alin cihazi. cihaz online oldugu anda, imessage kullaniyorsaniz baska bir imessage hesabindan mesaj gonderin ve savciliga gideceginizi soyleyin. etkili olabilir.
  • Bunları bize sormak yerine hemen Apple'ı arasana niye forumdan cevap beklemekle vakit kaybediyorsun.
  • Cihazı anlık görebiliyor musunuz? Konum servisleri açık mı?
  • f.e.a.r kullanıcısına yanıt
    Ben değiştirdim şifreyi eski şifreyi de yapamıyorum daha önce kullandığım için gerçekten alakası var mı bununla
  • telecaster52s T kullanıcısına yanıt
    Dostum çok teşekkür ederim bilgilendirdiğini için iCloud şifremi değiştirsem bile yine de ulaşabilirim dimi cihaz açılınca buna kafam çok takılmıştı dediklerinizi de yapıyorum teşekkürler
  • Şifreni değişmende sorun yok. YETER Kİ HESAPTAN KALDIRMA CİHAZI. Eğer ki bunu çalan herif cihazı iTunestan sıfırlarsa takip edemezsin. Cihazın aktivasyon ekranındayken konum ve sinyal takibini sadece Apple yapar. iPhone'u buldan göremezsin cihaz sıfırlanmışsa, çevrimdışı olarak gözükür. Benzer bir durum Almanya'da arkadaşımın başına geldi 2 yıl önce. Polis raporunu ve cihazın faturasını AppleCare'e gönderdi ve Apple cihazın konumunu, içinde ki numara ve operator bilgisi ve numarası, bağlı olduğu wifi/internet sağlayıcısı gibi bilgileri arkadaşa mail olarak atıyorlardı güncel bir şekilde. Türkiyede nasıl işliyor bilmiyorum Ama elinde savcılık/polis raporu ve faturan varsa Apple'ı aramanda fayda var derim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.