Şimdi Ara

3 girişli fanı 4 e çevirirsek pwm (hız kontrolü) özelliği sağlanabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Corsair Carbide spec 2 kasam var. Stok ön tarafdaki fan kırmızı ledli 3 pinli . Dönüş hızı kontrol edilemiyor. başlıkdan anlayacağınız üzere böyle birşey mümkün mü yoksa bu özelliğin fanın kendisinde mi olması gerekiyordu. çevirici kablo ile bu iş çözülür mü?

    3 pin şuan Chassis e bağlı durumda. cpu_opt a baglarsam kontrol edeblirmiyim? Bu da şuan aklıma gelen bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssschutzstaffel_ss -- 11 Mart 2017; 8:29:50 >



  • 3 pin olsa dahi bazı anakartlarda kontrol edilebiliniyor. En kötü ihtimal biosdan sys fan portuna pwm yerine DC voltajı seçip 7v verirseniz fan yarı hızında çalısacaktır aşağı yukarı. Ya da molexden 7v dönüştürücüler var onlarda iş görür
  • bir ucu 3 pin diğer ucu 4 pin olan uzatma kablosu ile olmaz.
    basit bir devre yapabilirsiniz veya anakartın bios dan fan kontrolünü dc moda alıp 3 pinlerin hepsini kontrol edebilirsin.
  • Pwm özelliğini fanin kendisi desteklemelidir. Özel bir elektronik devresi vardır sonradan eklenecek bir özellik değil. 3 pinli fanlarda devir voltaj ile ayarlanabiliyor. Anakart destekliyorsa yada harici uyumlu bir kontrolcuyle de sağlanabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    3 pin li kasalarda PWM olarak kontrol etme şansınız bulunmamakta.

    Anakart üreticileri PWM çıkışlarda genelde elektriği direk olarak 12V vermekte ve bu girişe 3 pinli fan takığınız zaman %100 yükte fan çalışmakta. Eğer PWM ayarını kapatıp DC modunda tutarsanız fanları sabit olarak farklı yükte çalıştırabilirsiniz ancak yük ve sıcaklık durumuna göre manel olarak fanın çalışma hızını manuel olarak ayarlamanız gerekiyor.
  • Cevaplarınız için teşekkürler . PWm özellikle 3 pin girişli aldım. kontrol edebiliyorum 3 pini var herşey söylediğiniz gibi. fanlar güzel öneririm kırmızı ledli
    Cougar CFD 120mm Kırmızı LED Kasa Fanı (CF-D12HB-R)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.