Şimdi Ara

3 gb lık cd olduğunu duydum doğrumu kafa geçmiyom (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Acharad+1
  • Bir program var şuan adını unuttum. Çok değişik bir sıkıştırma yaparak CD'lere 1.5 gb civarı yazıyor. Gözlerimle gördüm. Ama işin ilginç yanı CD'den diske kopyaladığınızda bir daha geri cd'ye yazamıyorsunuz. Yine o programa ihtiyacınız oluyor. Mesela adamlar bu yöntem ile 2003 server'ın üç versiyonunu da tek cd'de tutuyorlar.

    NOT: Cd üzerindeki bilgiler direkt kullanılabiliyor yani açmak gerekmiyor. Bir nevi NTFS dosya sisteminin sıkıştırma mantığı gibi sanırım. Tabiki bu 1.5 gb'lık cd var anlamına gelmez. CD yine aynı cd sadece bazı yöntemler ile üzerine fazladan yazılabiliyor.
  • vozer dosyalar cdye aktarılırken clusterlar kaldırılmıyor mu?
  • haaa başka bir teknoloji diyorsanız birde blu-ray diye bişi çıktı biliyosunuz, showtime_0 yukarıda bahsettiği için yazdım floresansa benzer bir ışık diye cd>780nm dvd>650nm blueray ise 405nm dalga boyu diğerlerinden düşük, bildiğimiz black light benzeyen bir tona sahip görünür bir ışık teknolojisi kullanıyor ama 3gb ta onun için oldukça komik ölçüde düşük bir rakam :) yazıcısıda okuyucusuda farklı ama oda cd :) zamanında biri bana cok guzel bi laf etmisti sizinle paylasmak istedim "her gördüğün sakallı deden değildir"
  • Bluray en az 55GB data storage kullanacak. ve bunların aygıtları da SATA felan olur herhalde.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by vozer</i>
    <br />Bir program var şuan adını unuttum. Çok değişik bir sıkıştırma yaparak CD'lere 1.5 gb civarı yazıyor. Gözlerimle gördüm. Ama işin ilginç yanı CD'den diske kopyaladığınızda bir daha geri cd'ye yazamıyorsunuz. Yine o programa ihtiyacınız oluyor. Mesela adamlar bu yöntem ile 2003 server'ın üç versiyonunu da tek cd'de tutuyorlar.

    NOT: Cd üzerindeki bilgiler direkt kullanılabiliyor yani açmak gerekmiyor. Bir nevi NTFS dosya sisteminin sıkıştırma mantığı gibi sanırım. Tabiki bu 1.5 gb'lık cd var anlamına gelmez. CD yine aynı cd sadece bazı yöntemler ile üzerine fazladan yazılabiliyor.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    söylediğiniz #betas'ın crack win server 2003 cdsi şu an bende var. windows 2003ün 3 versiyonunu da (web server, enterprise,standard) aynı cdye atmışlar lakin kullandığı yöntem sıkıştırma olayı falan değil. Çünkü çıplak bir sisteme herhangi özel bir yazılım kurmadan özel bir yöntemle sıkıştırılmış bir cd yapısını okuması mümkün değil. Benim tahminime göre kullandıkları yöntem kabaca şu:
    bazı cd formatlarında (ör iso9660)basit bir teknikle aynı dosya birden fazla yerde/dizinde gösterilebiliyor diye düşünüyorum, tıpkı dosyaya link atmak gibi ama tüm linkler de aslı gibi görünüyor. kurulum dosyaları olarak windows 2003 ün web server veya enterprise versiyonu ile aralarında pek bir fark yok, işletim sisteminin kullandığı dosyaların büyük çoğunluğu zaten aynı. O yüzden tek ihtiyaç olan özel bir yazılım ki, örneğin birkaç tane cdyi tarayıp aynı olan dosyaları ayırt ederek tek kopyasını alacak diğer kopyalarını link olarak atacak. link atma dediğim olay da cdde dosya ismi, checksum, pozisyon,.. bilgilerinin bulunduğu kısma cddeki aynı dosyayı gösteren birden fazla dosya kaydı atmak, örneğin sector 12:23:00 deki dosyayı gösteren 3 dosya kaydı koymak gibi, bilmem anlatabildimmi.

    Bunun dışında asıl konuyla alakalı;
    sony ve sanyonun cd-r lerin kapasitesini 2ye katlayan bir teknolojisi var, yani 1.3-1.4GB kaydedilebiliyor normal bir cd-r yada cd-rwye
    http://www.megagames.com/news/html/pc/sonydoublesdensityofcd-rws.shtml
    http://www.sanyo.co.jp/koho/hypertext4-eng/0209news-e/0925-2e.html
    3gb da mümkün bence ama haberini duymadım daha önce.
  • 250 dolar da bir CDRWye vereceğime 8.4GB destekli DVD-RW alınır. bence daha iyi olur.
  • Dvddir Cd degildir bence.
  • Aga sana ya sallamışlar ya da o çocuk dvd yi cd zannetmiş.
  • googleda bir bakayım dedim, öğrendiğim kadarıyle o arkadaşın eski haberlere bakmış olabilir:

    1995 den sonra cd-r teknolojisi yayılıp da kapasite artırma yarışı başladığında bu işin piyasasındaki belli başlı teknoloji firmaları kendi standartlarını duyurmaya başlamış ki o zamanlar dvd de bir standart yoku.
    Sony, Philips, Hewlett-Packard, Ricoh, Yamaha, ve Mitsubishi bir ortaklık oluşturarak 1998 de kendi DVD-RW teknolojilerini duyurmuşlar kapasitesi de 3 GB. Tabiki sonradan bu ve diğer farklı formatlardan da vazgeçilerek 4.7 GBlar standart oldu. Bunun dışında ta 95'lerde de cdlerin ilk zamanlarında da bu teknoloji firmaları "gelecek nesil cdler 3 GB olacak" diye şu anki 4.7gblık dvdlerin tahmini kapasitesini söylüyorlarmış.

    http://www.mscience.com/faq71.html
    http://www.cdmediaworld.com/hardware/cdrom/dvd_dvd-writer_tech.shtml
    http://www.forbes.com/2001/03/15/0315tentech.html
    http://www.panasonic.com/industrial/computer/storage/dvdram/new/article/art31.htm
    ...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.