Şimdi Ara

3 BÜYÜKLERİN MALİ ANALİZİ (BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
3
Favori
2.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • isviçreli bilim adamı kullanıcısına yanıt
    tabii aysal ın da hataları var oldu, biz aysalı savunanlar da adam kusursuz yönetti demiyoruz zaten kusursuz yönetilen kulüp, şirket, kurum vs yok.
    evet dediğin doğru o kadar para nasıl heba oldu ama aysalın şöyle bir lafı vardı, yakalanan başarıları sayıyor ve ekliyor, tüm bunların da bir bedeli oldu diyor.
    ama dediğin doğru aysal a mesajı verdiler, tamam iyisin, öyle aman aman bir itirazımız yok ama biraz daha dikkat et, ilk seneki duruşundan ve tutumlarından uzaklaştın dediler.
    aysal da zaten mesajı aldı, şimdi iyi bir liste yapabilirse yarın adaylığını açıklar, baktı kafasındaki isimler ben yokum diyor aysal aday olmaz o zaman.
    ama kafasındaki listeyle girerse de ben yeniden seçilir gözüyle bakıyorum.
    2. senesinde biraz, oo ben her türlü götürürüm olayına girdi ali dürüst albayrak terim falan hepsini gönderdi her şeyi kendi üstüne almak istedi ama tökezledi,
    şimdi toparlayıp öyle teslim etmek isteyecektir. hani aysal rivayı satamadı şimdi kaçıyor diyorlar ya, adam zaten yetkiyi biz taa başında aldık ama satmayacağız, bunlar boş boş dururken bunları gelir getiren ir yapı altında kullanmak istiyoruz dedi. adam niye satsın, arazi değeri hergün artıyor. adamdaki kafa kimsede yok bi bıraksınlar istediklerini yapsın, belki kafasında oraya gökdelen plaza falan dikip kiralamak var. bu dehşet bir gelir kapısı. belki başka bir şey var bilemeyiz şimdi. adamın o kadar devlet nişanları var başarıları var, batırıp gidecek bir adam değil aysal, toparlar alın hayrını görün der öyle gider.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: u.r.k.

    Konu mali analiz ama içeriği tamamen gelir tablosu analizi olmuş. Bunu maliyeciler yapar.

    Bundan önce bakılması gereken ise bilançodur. Eğer şirketiniz varsa ve bankadan kredi çekecekseniz sizden bilanço, gelir tablosu ve mizan isterler. Vergi levhanızda karlı gözükseniz bile banka size kredi vermeyebilir çünkü bilançonuz kötüdür. Dönen Varlıklar + Duran Varlıklar toplamı Kısa Vadeli Yab.Kaynaklar + Uzun vadeli yabancı kaynaklar toplamından (Öz Sermaye) küçük ise banka size güle güle der.

    Burada gelir tablosu analizi yapan şahıs (Büyük ihtimal Ünal Aysaldır çünkü kalemleri kendine göre yontup Galatasaray iyi süper hiper diğer kulüpler tüü kaka demek kolay değil) sondan ikinci paragrafta finansman giderleri yüzünden zararın iki katına çıktığını yazarak Galatasaraya son dakika golü atıyor. Yani kredilere ödenen faizlerin yer aldığı kalem yüzünden zarar fırlamış. Bu da banka kredilerinin yüksekliğini gösterir. anlaşılan krediler yeni alınan kredilerle ödeniyor.

    Yani kısacası bilançoyuda analiz edinde ona da bakak.



    Hocam detaylara grip anlatmanin faydasi yok herkez kendince bir finansal tablo bulup ona inaniyor veya inanmak istiyor ustelik bir surude eksi yemissin.

    Daha basit anlatmaya calissan mesala "madem isler bu kadar iyi neden aysal rivayi satmak istiyor" veya " gs de kendi iclerinde neden kaos aldi basini gidiyor" gibi sorular yoneltsen daha basit ve anlasilabilir olmazmi?

    Tabii bu seferde komplo torileri uretilirse bende haksiz cikabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gündem G kullanıcısına yanıt
    olayın çok daha detaylı analizleri mevcut.

    hepsini paylaşabilirim ancak işin teknik detayına girdikçe , anlatım dili kolay anlaşılmıyor.Bir sürü bilinmeyen terim giriyor işin içine.

    Aslında anlatılmak istenenin özeti şudur ; Galatasaray borçları , öz kaynakları büyüyerek artmıştır. Bu büyümenin daha büyük oranında gelirleri de artmıştır.
    Tek başına değerlendirilişe tablo kötüye değil iyiye gidiyor ancak fb-bjk rakiplerle kıyaslanırsa çok daha iyiye gidiyor.

    riva arazisi ve benzeri arazilerin satışı söz konusu değil. Aysalın amacı o arazileri boş boş yatmaktansa yatırımcılarla anlaşarak , mülkiyet devri yapmadan değerlendirmek.
    yani bu kadar özkaynak ve gelir büyümesine karşın hala nakit sıkıntısı var , bununla birlikte Financal fair play belası var.
    sermaye artırımı bir yere kadar.

    yeni kaynak arayışıdır riva arazisi projesi.

    bu kadar yaygaranın nedeni ise , yönetimden kopan isimlerin ve çevrelerinin oluşturdukları kaos ortamıdır.




  • Kıyaslamaki takımların hiç birisi doğru düzgün avrupa geliri elde edemedi. Adil bir kıyaslama değil.
  • Bu rakamlara rağmen mi borç 10 milyon dolar artmış.
  • iki takıma da 10 ar milyon eklesen yine Galatasarayın gelirleri daha yüksek
    kombine store reklam sponsorluk vs vs vs sadece Avrupa olarak bakma bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thrax

    Kıyaslamaki takımların hiç birisi doğru düzgün avrupa geliri elde edemedi. Adil bir kıyaslama değil.

    Aysal gelmeden oncede belli bir sure Avrupaya gidemedik ve bu gelirlerden mahrum kalirken uzerine borclar atti. Herkesin atladigi nokta Aysal'in gelmesiyle hem ekonomik hemde sportif basarilar arka arkaya geldi. Zaten Aysal ilk geldigi gun soyledi bunu, ben kuculerek degil buyuyerek risk alarak basariya ulasacagim dedi. Hal boyleyken 3 yilda (yanlis transferlerevragmen) 10 m fazladan borc cikiyor ve eski borclarin faizleri odeniyorsa basaridir. Rakiplerin Avrupaya gieememesi onlarin kendi kabahati, futbol disi etkenler...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.