3 nesildir aynı nanometre kullanıyor nvidia bu yüzden kas gücü anlamında devasa bir fark yaratamadı bu fark anca 3 nanometreye düşünce olacak bunun olması da 6 bin serisi kartlarda olacak. 5 bin serisi kartlar 5 nanometrenin son ürünleri benim görüşüm. |
3 bin 4 bin serisi ekran kartınız varsa 6 bin serisini bekleyin

-
-
-
3 veya 4 serisi kullanan arkadaşlar tabiki durabilir ama şunu bilmenizde fayda var, 6000 serisinin çıkmasına en az 2 yıl var. en iyi ihtimalle 2027 ilk çeyrek diyelim
- o zamana kadar elinizde kartların değeri çok düşecek, kolay elden çıkarılabilir kartlar olmayacak veya çok komik fiyatlara satabileceksiniz.
- o dönem dolar kuru ne olacak belirsiz. stabil dengeli bir ekonomimiz yok, yeni gelecek kartlar çok daha pahalı çıkabilir
- 50 serisi kartı olanlar bir nevi şanslı olacak çünkü hiç değilse ellerinde ki kartı iyi bir fiyata satıp üstüne bir miktar ekleyerek 60 serisine geçebilecek
olay sadece performans değil,40 serisinde 50 serisine geçişte ciddi performans farkı (MFG hariç) %20 dolaylarında ekonomimiz düzgün olsa bence de bekleyin derim,
her nesilde geçiş yapan birisi, bir sonraki nesile geçişi de garanti altına alıyor, maliyet açısından bu geçişi minimize ediyor direk almaktansa eldeki kartını iyi fiyattan satıyor yerine yeni çıkan seriden kartı alıyor.
Uzun lafın kısası bekleyin demekle elde ki kuştan da oluyorsunuz ama ilk zamanlar çoğu kişi farkında bile olmuyor son 4 yılda çok gördüm burada diğer donanım forumlarında keşke ilk çıktığında alsaydım çok iyi fırsatmış diye yazanları
-
Malesef mevcut ekonomide yapabildiğiniz maksimum taksit sayısı ile tüketim yapmak paranızı enflasyona karşı korumanın en iyi yoludur. O yüzden gelirinizin olmadığı senorya dışında beklemenizi gerektirecek bir durum yok, Hayyam...
-
Doğru tespit, işlemciler de dahil olmak üzere gpu ve cpu tarafında 2 nesildir firmalar yerinde sayıyor. Yeni nesil konsol haberlerinin yavaştan gelmeye başlaması ve en azından AMD tarafında Zen6 ve RDNA4 mimarisinin 2026'da gelmesi ile yeni nesil gpu ve cpu serilerinde büyük performans artışı beklemek yanlış olmaz. Fakat Nvidia ve ve intel tarafı bekleneni verir mi bilemiyorum nvidia oyun tarafını pek umursamıyor gibi görünüyor, yeni nesilde 8x frame gen verip geçerse şaşırmam.
En Beğenilen Yanıtlar

Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X