Şimdi Ara

3 ADET ÇARPANLARA AYIRMA SORUSU [KALİTELİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  3 ADET ÇARPANLARA AYIRMA SORUSU [KALİTELİ]

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alan Wake -- 10 Ekim 2012; 21:07:10 >

• yok mu bir fikri olan??
  • hocam sonuncu soru yoktu ama ilk 2 soru finalin aynı yaprak testindeydi derste çözememiştim şimdi çözdüm sanırım 2.yi ama ben 5 buldum.
    kökx'e a deyip içler dışlar vs yaparsak:aküp+5=6a
    her iki taraftan 6 çıkarırsak:(a-1).(akare+a+1)=6(a-1)
    (a-1).(akare+a-5)=0
    bizden istenen x+kökx li ifade a cinsinden akare+a o da ''5'' gelir
  • ilk soruyu da (-1)buldum bende mi yanlışlık var acaba :)
    verilen ifadeyi düzenlersek içler dışlar vs yine:xkare+1=x buradan xkare-x+1=0 ve bu eşitliğin her 2 tarafını (x+1)le çarparsak xküp+1=0 gelir buradan xküp=-1
    soruda bizden istenen ifadeye gelirsek şu şekilde yazacaz:(xküp üzeri 33).xkare+1/(xküp üzeri 33).xkare buradan da xküp -1 ise xüzeri99=-1 o zamna bizden istenen şuna dönüştü:(-) parantezinde xkare+x
    onu da ilk verilen ifadeden bulacaz
    x+1/x in karesi=xkare+2+1/xkare=1 ise xkare+1/xkare=-1
    Ve son hamlemiz de bizden istenen bir önceki adımda bulduğumuzun (-)lisiydi o da (+1)dir
  • pardon hocam soruyu çözerken hatamı düzelttim (+1) çözümünde sorun yok ilk başta(-)li bulmuştum sadece sonra düzelttim çözüm doğru yani
    ilk cümleyi en başta yazmıştım sorunun çözümünü yazana kadar yanlışımı düzeltmiş oldum sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

hocam sonuncu soru yoktu ama ilk 2 soru finalin aynı yaprak testindeydi derste çözememiştim şimdi çözdüm sanırım 2.yi ama ben 5 buldum.
    kökx'e a deyip içler dışlar vs yaparsak:aküp+5=6a
    her iki taraftan 6 çıkarırsak:(a-1).(akare+a+1)=6(a-1)
    (a-1).(akare+a-5)=0
    bizden istenen x+kökx li ifade a cinsinden akare+a o da ''5'' gelir

Evet, ilk ikisi finalin yaprak testinden :) bu arada 5'miş cevap,yanlış yazmışım. Çözüm için tesekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alan Wake -- 10 Ekim 2012; 22:19:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

pardon hocam soruyu çözerken hatamı düzelttim (+1) çözümünde sorun yok ilk başta(-)li bulmuştum sadece sonra düzelttim çözüm doğru yani
    ilk cümleyi en başta yazmıştım sorunun çözümünü yazana kadar yanlışımı düzeltmiş oldum sadece

sağol :) :) son soruyu da en sade su hale getirdim : (2x-1)küp+6 soru bitti gibi gözükse de devamı gelmedi :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son soruya da uğraştım ama maalesef,ancak çözümde 5in yerine (x+1)in küpünü vs yazmayı denedim ifadeyi düzenlediğimizde ''2x''li bir terim kalırsa sonuç almamız zorlaşır o yüzde (x-1) in katları vs ya da yine (x+1)in küpüne bir şeyler ekleyip çıkarma olabilir bunları bulmak daha faydalı olur
  • son soru

8x^3-12x+6x+5=(2x-1)^3+6

seklinde yazılır

ama xde yanlışlık var sanırım cevap çıkmıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.