Şimdi Ara

2x8 + 1x8 GB RAM nasıl çalışır ? Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, aynı marka aynı mhz, dual channel , her şey aynı. RAM' i 24 gb'a tamamlamak için 2x8 gb + 1x8 gb aldım. Video montaj, after effects ve render işleri yapıcam. Anakart asus strix h270f gaming.

    Satın aldım ama sonradan şunu merak ettim. Dual channel özelliğini tamamen kaybeder miyim yoksa 2x8 gb ram dual diğer tek olan (1x8 gb) single channel mı çalışır ?

    Diyelim ki dual channel özelliğini kaybettim. Farkedilir bir performans kaybı yaşar mıyım?

    Anakartım da flex mode var mı bulamadım henüz. Ürünler daha elime gelmedi. Çok değerli yardımlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu şekilde ramlerin çalıştığını 24 olduğunu farzediyorum dual channel tamamen bozulacak. 24 haliyle hiçbirşekilde 2x8 yada 2x16 takılmış gibi dual channel ram performansı alamazsın. Çalışıp çalışmayacağı stabil olup olmayacağıda ayrı bi mevzu. 3 ramde birebir aynı ise 24 olarak çalışma şansı artar. 3 ramde birebir aynı değilse 24 çalışmama yada çalışsada stabil olmama gibi durumlar ortaya çıkabilir.

    Ram performansının uygulamalara etkisi farklı farklı. Misal yüksek işlemci ve gtx 1080 kullanıp ramler dual channel olmadığı için ciddi fps kaybedenler duydum. Ama bazı benchmarklarda da çok az fark yapabiliyor.http://www.gamersnexus.net/guides/1349-ram-how-dual-channel-works-vs-single-channel/Page-3 misal buraya görede fazla fark yok.

    Sistemi kurunca 2x8, yada 2x8+8 olarak denersin sonuçları incelersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 25 Mayıs 2017; 16:17:44 >




  • E dediğim gibi aynı marka aynı spesifikasyonlar. Sorun yok. Bozulma olacağını sanmıyorum hocam. Tek bu sebepten RAM bozulmaz gibime geliyor.



    Performans kaybı olabilir dual özelliğini yitireceği için onu bilemiyorum tabi. Ama dediğiniz şekilde bir benchmark yaparsam sonuçlarını paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.