Şimdi Ara

2si1 'Olağan dışı' Teknoloji ve Oyun programı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
3
Favori
3.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alivepro

    62. dakida bahsedilen oyunun adını anlamadım bilen varsa yazabilirmi bi zahmet.

    Star Citizen
    https://robertsspaceindustries.com/about-the-game
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byrebel

    @allking
    Üf illa öğretmenin maaşını yazdıracaksınız, öğretmenlerin çok küçük bir kısmının ek dersi vardır. Yüzde 90'ının maaşından başka birşeyi yoktur, okuldaki hizmetli ile aynı maaşı alır. (Yeni işe başlayan öğretmen 1800 TL) Ayrıca her meslekte mesai, ek gelir var, sağlıkçının döneri, performansı, memurunun mesaisi, mühendisin dış görevi, yolluğu, bilmem nesi... Öğretmenin aldığı 3 kuruş mu zoruna gitti. Ayrıca herşey para değil ama parasız yapılamayan şeyler var, yani para hiç birşey de değil. (Düzeltme: Devlet memuru mühendis 4000 TL maaş alıyor)

    Mühendisin 3 ay görevli çalışsa 1 maaşlık harcırah alamıyor, bir de yatak ücreti yemeğini kendi cebinden veriyor. Memurun fazla mesai ücretleri de saat başı 2 TL'nin altında ve bunu haftalık çalışma süresi 40 saatin üzerine çıktığında alabiliyor. İşçilerde ise özel sektörde normal günlerde mesai ücretinin 1,5 katını, Pazar günleri (Hafta tatili) 2 katını alır. Devlette ise normal günlerde 2 katını hafta tatilinde 3 katını alır. Resmi tatil günleri de hafta tatili gibidir. Kurban bayramında çalışan bir devlet işçisi 4,5x3 = 13,5 günlük fazla mesai ücreti alır ki neredeyse yarım maaş.

    Ha bu arada programda konuşulan konuların hepsi güme gitti, sadece öğretmen maaşı tartışılıyor.




  • Öğretmenin günlük çalışma saatleri komedi. sabah 9 öğlen 3 te biten bir çok tam gün okul var. Kuzenimde istanbulda böyle bir orta okulda sosyal bilgiler öğretmeni. Açıkcası işi baya bir kebap. Kendiside diyor zaten. Ha şu var ilk 1 sene bitliste görev yaptı. Sonra kocasından dolayı istanbula naklini aldırdı. Ayrıca öğretmenlerin haftalık ders verme süresi 30 saatmiş. Üstü ek derse giriyormuş. Bu komik bir rakam bence. Dışarda millet en az 45 saat çalışıyor. Hatta bir çok yer 50 saat çalışıyorken öğretmenlerin bu kadar az çalışması gerçekten vahim. Kaldı ki birçoğunun boş vaktinde kendini geliştirmesi gerekirken ne yaptığıda meçhul. Şimdi bana yok o kadar öğrencisi varda yok bilmem ne demeyin. Bu hocalarında hepsi zaten sınav sorusu hazırlamaktan ve sınav kağıdı okumaktan dert yakınır. Eee tabi doğal. Alışmışlar rahata zora gelemiyorlar.

    Haftasonu tatillerini , yaz tatillerini saymıyorum bu arada. Bu işin hakkını vereceksen o kadar. Bu kadar rahat içindeyken kendini geliştirecek tonla fırsatın varken yapıcaksın. Ama nerde. Devlet okullarında ki hocaların çoğu rahatını bozmuyor. (İstisnalar olabilir)




  • Şu programı bi izlemek nasip olmadı.
  • ögretmenlerle ilgili konuya kesinlikle katılıyorum kendilerini geliştirmeleri gerekirkern devletin verdigi rahatlık ile müfredat hocası oluyorlar.
  • Bir öğretmen olarak Mesut Çevik'in öğretmenlere bakış açısının çok yanlış olduğunu düşünüyorum.İşin içinde olan bir insan olarak sistemdeki yanlışlıkların öğretmenlere fatura edilmesi çok yanlış.Meslek sahibi olmayı üniversite mezunu olarak hak etmiş, üzerine kpssyi de kazanarak kadrolu olarak görevine atanmış bir memuru sürekli sınava tabi tutup olası başarısızlıkta haydi yoluna demek hangi evrensel hukuk değeriyle bağdaşmaktadır? Görevini yapmayan birileri varsa devletin bir denetleme sistemi zaten mevcut.Üstelik idareciler de denetliyor.Videodaki yorumlar büyük talihsizlik.Üstelik bu kadar insanın izlediği bir videoda.Bir fotoğraf makinesi incelenmeden önce nasıl ki derinlemesine araştırılıyorsa başka konularla ilgili yorum yapılırken de aynı hassasiyet gösterilmeli.Kendisini severek takip ederim ama bu videodaki yorumlar bence çok hatalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akbirkurt -- 29 Aralık 2013; 17:23:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allking

    @byrebel
    önce şunu söylemek lazım; kaliteli ve kalitesiz öğretmen vardır.
    ikinci olarak şunu söylemek lazım; kaliteli ve kalitesiz öğrenci vardır.
    maaşlara gelince, bir öğretmen ek ders ücretiyle birlikte 3000tl civarındadır. bu maaşa kötü diyen taş olur etmeyin.
    bugün teknik üniversite mezunu bir mühendis 2000-2500 liraya iş bulabiliyorsa bu maaş iyidir üstelik yıl içinde sevdiklerinize ayırabileceğiniz daha fazla vaktiniz kalmakta bunu unutmayın.
    günümüzde üniversitelerin en düşük puanlı bölümleri eğitim fakültelerindedir bu da size öğretmen adaylarının kalitesi hakkında fikir verebilir. öğretmenlikler içinde en yüksek puanlı bölüm psikolojik danışmanlık ve rehberliktir ve puanı hukuk fakültesine yakındır bunun sebebi neredeyse her mezunun atamasının olmasıdır. siz bu bilgilere bakarak insanların iş güvenliğinin boş olduğunu söylemeyin.

    Öğretmenlik gözümde en prestijli meslektir ancak bu mesleğin prestijini halk gözünde düşüren yeni nesil öğretmenlerdir. idealist öğretmenlerin çok azalmış olduğu yadsınamaz bir gerçektir ve bunun tek sebebi maaş değildir.

    Dostum tam ek ders alan öğretmen 3000 tl almaz en fazla alan kıdeme bağlı olarak 2500i görür.Müdürsen ve ayrıca derse de giriyorsan 3000 tlye yaklaşır.Ben öğretmenim.Tabi her öğretmen tam ek ders almıyor onu da belirtelim.




  • Mllet almış uylamış öğretmen diye. Eğitim sistemimiz berbat ama bunun sorumlusu öğretmen değil. Biraz da öğrenciye, veliye, sisteme bakın. Bugün okullarda disiplin sıfır. Öğrenci öğretmene istediğini yapar, öğretmen buna karşı hiçbir şey yapamaz. Size gıcık biri arar MEB'i sizi şikayet eder, adını bile vermez ama hemen başınıza müfettiş dikerler. Öğrencinin ders çalışmasına gerek yoktur çünkü nasıl olsa sınıfını geçecektir, sınıfta kalma gibi bir şey yok. Eleme olmadığından 8. sınıfta okuma-yazma bilmeyen bir öğrenci karşınıza çıkar, oldukça da rahattır boş zamanlarında çevresine terör estirir. 10–15 yılda velisi çocuğu adam edememiştir, bunu sizin yapmanızı bekler ama çocuğa sesinizi dahi yükseltmeyeceksiniz. Okulda sabahtan akşama kadar ayakta dikilip konuşursunuz, ses mes kalmaz eve gelip yatamazsınız. Bazı yarım akıllılar okul bitince öğretmenin işinin bittiğini sanırlar. Akşam evde ödevler, ölçekler, sınav soruları hazırlarsınız; ödev, sınav okursunuz; bir öğrenci gibi yarınki dersinize çalışırsınız. Tüm bu eziyetler sonucu aldığınız maaş da milletin gözüne batar ama mesela bir imama kimse bir şey demez. Ünivertite adaylarına tavsiyem asla öğretmen olup milletin ağız kokusunu çekmeyin, ben çekmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: byrebel

    Eğitimle ilgili yüzeysel bilgi dışında hiç bir bilginiz olmadığı halde eğitim sistemi ve eğitimciler hakkında büyük laflar edip kendinizi küçük düşürmeniz yetmezmiş gibi bir de başkalarını yönlendirmeniz çok yazık. Bu ülkede 900.000 öğretmen var ve en düşük memur maaşını alıyorlar. En düşük memur maaşını alıp, her ay yol parasından mı, ev giderinden mi kıssam diye düşünen yüzbinlerce kişinin kendini geliştirmesini beklemek vicdansızlıktır. Hele hele basit mantıkla desteklediğiniz iş güvencesi kalkıp da o kadar ücrete 25 milyon öğrenciye öğretmenlik yapacak ayıptır söylemesi neredeyse 1 milyon ker izi zor bulursunuz! Öğretmenlik mesleğine ise öğrenci gözüyle bakmaya devam ettiğiniz sürece cahil kalmaya devam edeceksiniz, bir öğretmenin bir maaşını sizin gibi PS4'e yatırıp yarım saat 3 kişi oturarak incelemesini marifetten sayıyorsanız, bir de birgün şu 2si1'i sizi tanıyan 30 çocuğun karşısında 30 sene yapın da bi görelim o güzel yüzünüzü!

    Aynı kanaatteyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: poyraz_371

    Öğretmenlik hakkında konuşabilmek için bu işin içinde olmak lazım dışarıdan farazi konuşmak lakırtıdan başka birşey değil!

    Eğitim sisteminin sürekli değiştiğini, okulların fiziki şartlarının yetersiz olduğunu söyleyip öğretmenleri hedef tahtasına koymak sığ düşünmektendir!

    Ayrıca eğitim-öğretim sadece okulda, sınıfta olan birşey değildir. Ailede başlayıp çevre şartlarının şekillendirdiği bir süreçtirde aynı zamanda. Tabiki her alanda olduğu gibi bu meslekte de hakkını veremeyen insanlar vardır, ama bunu genellemek ve böyle bir algıya düşmek doğru değildir.

    Şimdi örneğin; rüşvet, iltimas gibi illegal işlerle adı anılan insanların bulunduğu bakanlık mevkii için " Bunların hepsi böyle işte" demek nekadar doğruysa ögretmenlik gibi kutsal bir mesleği yapan insanlarıda bu sekilde genellemek doğru değil....

    Çok doğru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: revelax

    ögretmenlerle ilgili konuya kesinlikle katılıyorum kendilerini geliştirmeleri gerekirkern devletin verdigi rahatlık ile müfredat hocası oluyorlar.

    Devlet müfredat hocası olacaksın diyorsa yapacak bir şey yok.Kendini geliştirsen de bu öğrenciye yansımıyor çünkü devlet diyor ki şunu şunu yapacaksın, bunun dışına çıkmayacaksın.Ben de klavuz kitaptan iğreniyorum ama durum bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorum yapmak için videonun sonunu bekleyenmedim, yarıldım:D :D :D citizen :D :D :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step


    2si1'in bu bölümünde sadece teknoloji ve oyun değil ülke sorunlarına da el atıyor, bir sonraki seçimlere aday oluyoruz. Arkanıza yaslanın, bilgi ve eğlence dolu 1 saatin tadını çıkartın. Konu ve haberler hakkında bildiklerinizi ve yorumlarınızı paylaşmayı da unutmayın.

     

     


    Mesut hocam size bir soru sormak istiyorum.

    Benim bildiğim oyunlarla ilgili aşağıdaki gibi bir durumun sözkonusu olduğu. Siz ne dersiniz?



    Oyunlar PC icin cikar sonra ayarlari medium-high seviyesine düşürülüp PS3 gibi konsollarda calistirilacak hale getirilir.

    Çünkü 720p oyun geliştirip medium-high kalite, sonra onu 2k çözünürlüğe ultra kalite artirimi yaparak getiremezsiniz.


    Bu şuna benziyor;

    Önce 720p film çekip, sonra 2k hale yazilimla kaliteyi artırarak getiremezsiniz.

    2k kamera ile filmi cekersiniz, sonra 720p yapabilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Değişiklik adına bu tarz kahvehane muhabbeti düşünüldüyse, kimin fikriyse bir daha düşünmesin lütfen.

    Donanım Sitesinde

    Sen kimsin oğlum!
    İyice yol geçen hanına döndü burası!
    Kimsin sen ya!
    Al sana şunu ya!
    Bunu alın dışarı!
    Topla topla topla!

    Görev değişikliği şart bence bir kaç kişiyi biraz dinlendirin gerçekten iyi olur bu şekil bir DonanımHaber görmek istemiyorum kendi adıma.

  • Abi bağımlılık demişken şu donanımhaber bağımlılığı içinde bir şey yapsanız:d
  • PowerPC Ne içtiysen bizde istiyoruz :P abi sen dalgamı geçiyon ne yapıyorsun araya bir farklılık katmışlar bu eleştirin niye onu anlamadım

  • Ben doğduğumdan beri bilgisayarda oynuyorum hiç de bağımlılık yapmadı.

  • acaba mesut abı 47 dakıkada bahsettıgı oyun nedırrr bılgınız varmı ılgımı cektı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanbilisim

    48:15 te erdinçten ince bir gönderme vardı ''paranı bankaya koymak yerine niye evde saklayasın" bide masada soyulmuş portakal falan mı vardı?

    acaba gonderme yaptıgın oyunun adı neydı anayamadımda
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.