Şimdi Ara

2si1 | Doğalgaz'dan nasıl tasarruf ediyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
4.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oda termostadi kullanıyorum 23 dereceye ayarlı kombi suyunda 55-60 arası bu ay 315₺ geldi. Sonuç isinamadigim yakıta 315₺ ödedik. Yeni bina yalıtımlı ve ayrıca orta katta oturuyorum. Bu tarz cihazlardan şunu anladım petek soğudumu oda sıcaklığı isterse 24 olsun isinmiyorsunuz. Boşuna paralar vermeyin. Diğer bir arkadaşım termostatsiz kullandı şu sıcaklığı 40 derece onun evi de yeni bina yalıtımlı ve ara kat 260₺ ödedi. Ayrıca videonuz ürün reklamindan öteye gecmemis

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne kadar fakirleştiğimizin bir örneği daha tokat gibi yüzümüze vuruldu

  • Karaburunda dubleks evimde 6 klima kullanıyorum evin her köşesi 24 derece.
    Hava çok soğuk oldu mu veya ilk açtığımda (evden uzun süreli uzak olduğumda) 6 sını birden açıyorum sonra teker teker kapatıp 3 tane ile devam ediyorum.
    Bu ay 385 TL geldi. Bütün elektirikli aletlerin kullanımı dahil olmak üzere toplam fatura 385 TL.
    İzmir merkez de oturan arkadaşlarım 400 - 500 - 800 TL vermişler doğalgaza ısınabilmek için.
    Isınmak olayı gerçi kişiye göre değişiyor. Bir arkadaşa gittim 18 derece yapmış harika diyor, ben kabanla oturdum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 100 liraya kalorifer sisteminin peteklerin suyunu değiştirttim petek temizliği diyorlar piyasada 150 civarına yapılıyor evin ici nerdeyse iki katı daha fazla ısınıyor peteklerden gelen suyun icinden gelen camura aklınız durur kombi bile yoruluyormus daha sessiz calısmaya basladı şiddetle tavsiye ederim kombinin altında su takviye filtresi olsa bile yıllar icinde o filtreden gecip peteklere coken camur ve tortuya hayret ettim banyodaki
    havluıpan veya radyator vanasına takılan bir pompa vasıtası ile klozete akıtılarak sisteme taze su basılmasıyla yapılıyor ...

    birde ilaclı temizlik diye fark alıp korosif kimyasal sıvı katılan versiyonu var
    sakın yaptırmayın o kimyasal kısmen eski peteklerin icerden curumesine ve delinip odaya su fıskırması riskine sebep oluyor hic gerek yok .. saağlıcakla

  • eğlenceli videoydu,bunun için teşekkürler.bilmeyenler için çeşitli bilgiler de verilmiş.benim bildiğim ve hepsini uyguladığım yöntemler anlatılmış,olsun bilmeyenler için iyi bir başlangıç bu video.yalnız bugün yalıtımı çok iyi olmayan dairelerde 250-300 min. fatura aralığı (istanbul için).yalıtımı az olanlarda 350-400 tl aralığı.yalıtımı hiç olmayan ve hermetik kombi kullananlarda 500-600 normal.en basitinden oda termostadı takılırsa bir nebze de olsa faturalar düşecektir.

  • Enis nasıl üşüdüyse artık kombi muhabbetinde bile bütün videoda yastığına sarılarak konuştu, evde de battaniyeye sarılıp oturduğuna eminim.

  • ENİS BEYİN DİKKATİNE !

    Evde kedi varsa kedi kapısı almanızı öneririm. İşe yarıyor.

  • Server Error in '/' Application.
    The resource cannot be found.
    Description: HTTP 404. The resource you are looking for (or one of its dependencies) could have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable. Please review the following URL and make sure that it is spelled correctly.

    Requested URL: /video/

    Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.7.3282.0
  • Enis'in göbeği yastıkla kapatması dikkatimden kaçmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD3E26E25 -- 10 Ocak 2019; 19:21:4 >
  • Server Error in '/' Application.
    The resource cannot be found.
    Description: HTTP 404. The resource you are looking for (or one of its dependencies) could have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable. Please review the following URL and make sure that it is spelled correctly.

    Requested URL: /video/
  • Güzel program dı dilinize sağlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 10 Ocak 2019; 21:36:33 >
  • Termostata o kadar para vermenize gerek yok. En ucuz termostat bile işinizi görür. 22 derece ye alacaksın daha da dokunmayacaksın.
    Ama evde yalıtım yoksa işiniz zor faturayı %50 etkileyen en önemli faktör.
    termostat olmasa bile yalıtımlı bir eve geçmeniz faturanı yarı yarıya etkiler. Ayrıca şu mevsimde evde olmadığınız zaman kombiyi asla kapatmayın. Sonbahar da veya ilkbaharda havanın biraz daha yumuşak olduğu zaman aç kapa yapılabilir.

  • Bundan alin kafaniz rahat etsin. Dijital sistemden dahs kolay bir calisma sistemi var ve daha verimli. Termostatli vana olarak aratin calisma sistemini ve urunleri gorebilirsiniz. 2si1 | Doğalgaz'dan nasıl tasarruf ediyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim bina merkezi sistem ama termostatli. Sicak su geliyor dagitici bir vana ile 7 tane petek var hepsine ayni anda ve ayni derecede dagiliyor. Termostat ile evin sicakligi zaten ayarlanabiliyor ayrica peteklerin uzerinde de 0 dan 5e kadar ayar yapmak mumkun. Termostatin icinde hazir programlar var haftanin 7 gunu icin kullanabiliyor veya kendinde manuel olarak ayarlayabiliyorsun. Mesela gece 12 ile sabah 6 arasi tamamiyle kapatabiliyor veya istedigin saat dilimine istedigin dereceyi ayarlayabiliyorsun. Bina tabiki yalitimli. Hatta bulundugum ulkede yalitimsiz bina/ev yok desem abartmis olmam. Ev 100 yillikta olsa yalitimi mevcut.

  • İran'dan mı geliyor doğal gaz?

  • mesut hoca ben buderus gb062 model kombi kullanıyorum servis illa bizim termostatları kullanmalısın diyor bu modeli rc100 senin tavsiyen nedir

  • Eveeet bu sayede Mesut Cevik'in kombi konusunda zir cahil oldugunu anlamis olduk.

    1. Kombi petekleri videoda anlattigi gibi seri degil paralel baglidir. Sicak su kombi peteklerinden sirali sekilde gecmez. Sirali gecseydi bir petek kapatildiginda butun sistem dururdu.

    2. Termostatlarin asil amaci oda sicakligini sabit tutmaktir. Yakit tasarrufuna cok bir katkisi olmaz. Yakit tasarrufuna en buyuk etkiyi yalitim yapar. Evde yalitim yoksa tasarrufu unutun.

    3. Eger ev uzun sure bos kaliyorsa(5+ saat) ve evde yalitim yoksa, kombiyi kapatmak daha akillicadir.

    4. Evde kullanmadiginiz odalarin kapilarini kapatin. Isitilmasi gereken hacmi ne kadar azaltirsaniz o kadar az yakit harcarsiniz.

    5. Kombi bakiminizi yaptirin, yanma odasindaki peteklerin temizligi yakit tasarrufu saglar.

    6. Soba gibi isinma beklemeyin, kombiyi sizi rahatsiz etmeyecek en dusuk dereceye alin.

    7. Son olarak en onemlisi dogalgaza %40 zam yapan bu iktidara oy vermeyin, verdirmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tt0m@n -- 12 Ocak 2019; 15:43:29 >




  • Komşuma 300tl doğalgaz faturası gelmişti bana 27 tl

    Burdaki yorumları da görünce baya bir cimri olduğumu anladım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    27 TL gelmesi imkansiz, sadece mutfaktaki ocak o kadar yakar yahu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.