Şimdi Ara

2si1 | 2. el oyun, orijinal sayılır mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
5.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • crysis3 ü bilgisayarımın kaldırmayacağını bile bile ucuz diye almıştım .15 fps ile bitirdim oyunu

  • Fiziki oyunlar size oyunu vermiyor. Oyunu oynamak için lisansı satın alıyorsunuz. Bu işin yasası bu. Siz oyuna sahip değilsiniz ve olamazsınız da. Aynı mantık film ve müzikte de var. Fakat videoda belirtildiği gibi firmalar 2. el satışının yarar zararını ölçmüş ve biliyorlar. Tabi bu Kuzey Amerika pazarı için biliniyor. Oradaki pazar hacmi, toplum tepkisi almayı göze alamayacak kadar büyük ve 2.el için belli başlı yasal sistemler de mevcut. Bizde değil. Bizde umursayan da yok. O yüzden de satıyoruz alıyoruz. Bizde pazarı umursayan olsaydı yerel firmalar üzerinden değil direk kendileri oyunlarını satarlardı. Apple Türkiye de deli gibi telefon satacağını biliyor ve kendi ofisini açıyor. Xiaomi ise tersini tahmin ediyor ve distribütöre razı oluyor pazara girmek için.

  • Mesut Çevik'i seviyoruz ama geçen seferki gibi yine haksız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19yusuf05 -- 15 Kasım 2018; 14:56:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greendogsky

    bence de Enis haklı. Bir oyun isterse 50 kere elden elde dolaşsın bir şekilde oyun içi satın alımlarla, micro transactions larla kendi kendini götürebiliyor ve firmalara para kazandırabiliyorsa daha neyi konuşuyoruz ki? CSGO da bile hala bilmem kaç bin dolara satılan skinler kozmetikler vs ler sözkonusu, çoğu oyunda artık görsellik olarak farklılık yaratan bir sürü ögeler para ile satılıyor. Daha programın başında zaten Mesut Çevik'inde söylediği gibi artık firmalar oyunu sattım bitti kazancım modunda değil, daha başka nası para kazanabilirim derdindeler. Aynı oyuna sonradan eklenen bir sürü DLC paketleri vs var. Bunların season passlerine bile para ödeniyor. A oyuncusu buna para vermek istemezsen aynı oyunu ikinci elde takas ettirdiği kişi belki DLC ek pakete para vermek isteyebilir. Bu mantıkla olaylara bakmak lazım... Arıca hadi herşeyi geçtim bugün bir şekilde aktif oyuncu istatiklerine çok dikkat eden bir sürü kişi var. Bir oyunun ne kadar başarılı olduğu, aynı anda kaç kişi tarafından ve ne süreyle oynandığıyla da ilintili. Tom Clancy's Division mesela buna iyi bir örnektir.
    CSgo ya yine para ödeyip satın alıyorsun hocam. Dota mesela tamamen free to play bir oyun ve alabildiğin şey karakter skinlerinden ibaretken belkide csgo dan bile fazla para kazandıran bir oyun. Satılan skinlerin %25 inin ödül olarak verildiği turnuvada 25milyon dolar veriyor olması da bunun kanıtı




  • O zaman mevzusu şu örnekle daha da karıştırayım. Bu konuyu da tartışırsanız sevinirim.
    Firmalar muhtemelen gelir beklentilerini farklı oyuncu kitleleri üzerinden yapıyorlardır. Önsiparişle alan , oyun çıkar çıkmaz alan ve iyi bir indirim veya beklediği fiyatı görmeden almalayacak olan farklı beklentili oyuncular var. İlk iki kitle eğer oyunu ikinci el olarak almadıysa direk olarak firmanın beklediği geliri sağlıyor. Fakat indirim bekleyen kitlenin bir bölümü alım gücü üzerinden yola çıkarak oyunu çıkışında korsan oynuyor, indirimde oyunu satın alıyor. Yada oyunu çok istese de oyunu o paraya layık görmeyip, korsanı da hiç tercih etmeden uzunca bir süre sonra indirimde oyunu satın alıyor. Peki bu kitleler ne kadar orjinal ne kadar korsan oynamış oluyorlar ?
    Bu videoda tartışılan konuda ise bu verilerin her oyun için ölçülebilir olduğunu düşünmüyorum. İkinci eldeki hareketlilik reklam gideri gibi sonrasında artı bir satış da sağlayabilir veya tamamen zarar da olabilir. Bir diğer konu da geçmişte Playstation haricinde ikinci elde korsan oyunu da başkasından alan büyük bir kitle vardı. O tarafta da bir azalma söz konusu.





  • Bence çok ama çok yanlış düşünüyorsunuz. Bir oyunun konsol fiyatının 200₺ diye PC fiyatının 50₺ olması onun fiyatını çok iyi yapmaz. Bilakis ülkemizde zaten bir oyuna 50₺ vermek çok zordur. Kaldı ki konsol fiyatı hakkında yorum bile yapmak istemiyorum.

    İkinizi olarak sinema sektörü ile oyun sektörü nasıl birbirleri ile kıyas edilebilir. Sinema 60$ ama 2 saatte bitiyor. Buna karşılık oyun da 60$ ama bir sene sürüyor diye nasıl kıyas yapılabilir ? Bambaşka iki sektör..

    Ayrıca ikinci el konusunda Enis Kirazoğlu sonuna kadar haklı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mvn_ -- 15 Kasım 2018; 15:48:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İki taraf da haklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MESUT BEY BENDE HERKES ADINA ŞUNUN ALTINI ÇİZEYİM:

    OYUNLAR BİZDE DE 60EURO 60 DOLAR GİBİ 60TL OLSUN.O ZAMAN ZATEN KİMSE TAKASLA UĞRAŞMAZ AMA 500TL HERKES OYUNA PARA VEREMEDİĞİ İÇİN ZATEN TAKAS YAPILIYOR YA DA İKİNCİ EL ALINIYOR.ADAMIN PARASI İKİNCİ ELE YETİYOR.NE YAPSIN OYNAMASIN MI ??? OYUN OYNAMAKTA MI LÜKS OLDU ŞU SAÇMA COĞRAFYADA!!!!

    ALINAN PARANIN BİRİMİNİ BIRAKIN.RAKAMINA BAKIN SADECE.DOLAR ŞÖYLE BÖYLE ÇEVİRMEYİN YA

    BUGÜN ADAM AMERİKADA BLACK FRİDAY DE PS4 SLİM+1KOL+SPİDERMAN 200$ EVET SADECE 200$ A ALABİLİYOR VE EN KÖTÜ BİR GARSON BİLE 4000$ DOLARDAN AŞAĞI KAZANMIYOR NEW YORK CİVARINDA TİPLERİYLE ÇÜNKÜ TİP BIRAKMAK ORADA ZORUNLU GİBİ BİRŞEY OLMUŞ.3800 CEBİNDE.KİRASINI DA ÖDER BORCUNU DA ÜSTÜNE ARABASINI DA ALIR.ÇÜNKÜ OYUN OYNAMAK UCUZDUR VE KEYİFLİDİR.LÜKS KESİNLİKLE DEĞİLDİR

    ADAM 4000 KAZANIP SADECE 200 E BUNLARI ALIYOR

    TÜRKİYEDE DURUM NASIL.GARSON ÜZERİNDEN GİDELİM VE AYNI RAKAMI ALSIN.4000 ALIYOR VE 3000TL PARA VERİYOR AYNI ŞEYİ ALABİLMEK İÇİN.E BU ADAM EN YİYCEK NE İÇECEK NASIL KİRA VERİCEK NASIL BORÇ ÖDEYECEK? KALAN 1000TL İLE HANGİSİNİ YAPSIN?





  • warez oyun ulasılması kolay iyi bir sistem. Bana kalırsa onlar bu oyunların fiyatlarını frenliyor. bf1 i aldım. frostpunk u aldım.Hell Blade yi aldım.CS yi aldım.Withcer i oynadım ama almadığım için pişman oldum. Bu oyunların ortak yönü ne arkadaşlar ? Türkçeeeeeeee Türkçeeeeee. Adam benim dilimde oyun yapmıyorsa konusunu anlayamayacaksam, Ben bana destek vermeyen firmaya niye destek vereyim.?

  • OTOMOBİL İLE OYUN DENİLEN ÜRÜNÜN PİYASASIYLA KIYASLAMA YAPILAMAZ.BU NE SAÇMA BİR TARTIŞMA.RESMEN KULAKLARIM KANADI

    ARABA İLE OYUNUN SATILMASI GEREKEN RAKAMLAR AYNI DEĞİL,KAR PAYI AYNI DEĞİL.NEYİN TARTIŞMASINA GİTTİNİZ SİZ ÖYLE

  • "Fedakarlık oyuncular da yapacak"...

    Bu esnada 10000TL üstü iMac Pro nazikçe kucaktadır...

  • Ama pc camiamız çok ölücü ! Herkes çakal.

  • Olaya oyuncu bakış açısından bakmayın. Bugün hangi oyun firması 50 oyuncuya 1 oyun satmak için çıkartır oyunlarını piyasaya. Eğer 2. elden satılmazsa oyunlar belki oynayan oyuncu sayısı azalacak ama oyun satışları kesinlikle artacaktır. Oyun satışları arttığı zaman oyunların fiyatları da aşağı düşebilir çünkü pazar genişleyecek firmalar ona göre hareket eder ve Türkiye fiyatlanması da olabilir.
  • Ben hep 50 Tl lik alıyorum
  • 2. el oyun aldığında orijinal oyun oynamış sayılmazsın. Mesut abiye katılıyorum.

  • Mesut Çevik bence haksız 2. el oynayan nasıl korsan oynar akıl alır değil. Enis Kirazoğlu gerekli cevabı çok açıklayıcı bir şekilde vermiş.

  • pc de oyunu en çok işsizlik zamanında oynuyordum,işsizken sigara paramı zar zor denkleştirirken oyuna 50 lirada olsa veremezdim,şimdi çalışıyorum değil 50 150 lira verecek durumumda var ama bu sefer de oynamaya zamanım olmadığından satınalmıyorum.

    edit:2.el korsan değildir,korsan olsa oyun yayıncıları zaten bunu engellerdi,enis reis sonuna kadar haklı.

    bu firmalar gerekli analizleri yapıp 2.ele izin veriyorlarsa,tartışmaya gerek bile yok.

    araba örneği cuk oturmuş ağzına sağlık enis beyciğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fx_57,5 -- 15 Kasım 2018; 19:6:47 >
  • Mesut Çevik kendinden soğuttu.

  • mesut %100 haklı.
  • Korsan sadece crack li kullanmak mı demek?
    Şirketler çok büyük yatırımlar reklamlar yapıyorlar. God of War'ın yapımcısı ağladı yayında. Bi dünya emek var. Bu adamın emeğini nasıl çalarsınız kardeşim. Şirket kendisine gelecek 2. el piyasa lisans parasını ister oyun reklamlarına ayırıp pazarını yükseltir, ister o parayla organizasyon düzenler yükseltir,ister sokağa saçar yükseltir. Seni ilgilendirmez. Emek hırsızlığı nasıl savunulabilir anlamıyorum.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.