Şimdi Ara

2si1 | 2. el oyun, orijinal sayılır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
5.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Ps4 e özel oyunlar pc ye çıksa konsol da almazdım zaten.

  • O zaman 'hakettiği için' ifadesini kaldırabiliriz
  • 2.el konusunda Mesut'a hak veriyorum herkeste ps4 var ancak ps store hali içler acısı birşey değişmiyor

  • Kardeşim bu ülkede oyun satın alma kültürü daha yeni oluşmaya başladı bunun en büyük öncüsüde steam'dir.Bu kültürün oluşmasını engelleyen en önemli faktör ise oyunların türkçe desteğinin olmamasıdır.1990-95 nesli olarak oyunları anlamadan mal gibi oynadık.O yüzden oyunlara para verecek kadar sahiplenmedik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: requizm

    O zaman 'hakettiği için' ifadesini kaldırabiliriz
    Rdr2 pc ye çıksa parasını verir oynardım beklemezdim. Online ı da gelecekmiş zaten.
  • https://youtu.be/kWSIFh8ICaA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut bırak abi firmaları ya, kullanıcları düşün biraz. Ayrıca genel olarak ikinize de oyunlar beleş geldiği için salla babam salla modundasınız.
  • Ikinci el adamdır . Bir çok arkadaşım ona güvenerek konsol aldı . Yoksa öğrenci adam oyun fiyatlarına nasıl yetişsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ENİSS REİSİNN BUKADARR DÜZ BAKABİLDİĞİNE İNANAMIYORUM :((

  • Türkiye deki ikinci el araç piyasasına bakarsanız Enis in haksız olduğunu anlarsınız.

    Bir kerei araç satışlarının neredeyse yarısı zorunlu alımlardır. Şirketler, özel veya devlet kurumları ikinci el araç satın almazlar, sıfır araç alırlar. Oyun piyasasında böyle bir talep yok.

    Oyun sektörü ile araç sektörünü bir tutma bro.



    Oyuna 200 lira veren 300 lira da verir. 200 liralık oyunu ikinci el olarak 100 liraya alan kişi 300 liralık oyunu 150 liraya da alır. Yani 200 liralık oyunu 300 yaptıklarında biliyorum ki oyunu 150 liraya satacam. O yüzden zaten orijinal ile ikinci el oyuncuları sabit kalır.



    Ben GTA 5 i 200 lirayken indirim bekleyip 100 liraya aldım. Spiderman 400 lira olmuş. 200 lira indirim yapsalar şimdi oyunu satın alırım.



    Piyasa fiyat konusunda sıfır veya ikinci el felan ayrım yapmaz. Enflasyon varsa hepsinde vardır.



    Bizdeki sorun fiyatın hep artması.Yani enflasyon. Belki birkaç yıl sonra yine altı sıfırlı liraları görebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 15 Kasım 2018; 2:55:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Firmadan yana olup tüketim cilginligini mi destekleyelim yoksa geri dönüsümün ilk basamagi ikinci eli destekleyerek dünya kaynaklarini dogru mu kullanalim? karar sizin. konunun orjinallikle alakasi yok, alinan ürün zaten orjinal, kopya veya baska bir sey degil ki. Ikinci el arabada almayak o zaman, araba üreticileri de kazanmiyor. Ama yedek parcasi var(oyun ici satin alma var).

    Avrupa da suan yeni bir proje var, elektro cöpü azaltmak icin, ücretsiz bozulan esyalarinizi, eger tamir edilebilecek durumdalarsa, sizin yerinize tamir ediyorlar. İnsanlar ikinciele ve bit pazarina daha cok deger veriyor. biz ikinciel oyunun neymis efendim, orjinal olup olmadigini tartisiyoruz. olsa ne olur olmasa ne olur? Dunya git gide isiniyor, bilmem farkinda misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enis haklı, 2. el pazarı olmasa millet playstation'ını bile satar nasılsa oyun alıp oynayamıyorum diye.
  • 2si1 | 2. el oyun, orijinal sayılır mı?

    Oyunlarda ikinci el yasalarımıza göre suçtur. Bu işin ticaretini yapanlar için geçerli bu. İkinci el satışı da yapan spotçuların telif ödemesi lazım fakat denetleme sıfır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi39 -- 15 Kasım 2018; 5:4:28 >
  • Mesuta ilk defa bir konuda hak veriyorum firma gozunden bakin faydasi yok + zarari var bu 2.el takas işinin ve bu firmanin surumden satabilmesi icin cok fazla satmasi lazim oda olmayacagini bildigi icin fiyati arttirmak zorunda firma hakli bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun satış rakamlarının an ve an güncellenmesi gerekiyor. Bu satış rakamları mevzuu genelde ilk hafta, ilk ay, ilk yıl gibi zaman aralıkları değerlendirilerek haberleştiriliyor ve çıkan sonuç üzerinden yıllarca konuşuluyor. Örneğin ben Witcher 3'ü 2018'de Steam üzerinden satın aldım. Hâlâ satılan bir oyuna "satmadı" demek ne kadar doğru?

    Bu arada Enis'i de haksız bulduğumu söylemeliyim. Sırf daha sonra oyunu satabileceğini düşündüğünüz için oyunlara 300-400 lira sıkabiliyorsunuz. Mesut'un dediği gibi 50 kişi değil, 20 kişi bile döndürseniz, o oyun 15-20 liraya gelmiş olur. Takasla, ikinci elle 20 liraya PS4 oyunu oynayıp, PC tarafındaki 100 liralık oyuna "pahalı değil" demek sözel mezunu olmayı gerektirir. Ben Frostpunk için 50 lira çıkış fiyatı çok dedim diye ölücü oldum, bir bıçaklanmadığım kaldı.

    Steam kütüphanemde büyüklü küçüklü 370 oyun sahibiyim. Satmak gibi bir düşüncem olmadığı için hiçbir oyuna 40-50 liradan fazla vermedim ve vermek de istemem. Genelde de sınırım tek bir oyun için 20-30 lira arasındadır, fazlası canımı yakmaya başlar. Örnek olarak "Borderlands Pre-Sequel" almak için 4 yıl bekledim; normalde "Pre-Sequel + Season Pass (5 DLC)" 178 TL; standart yaz-kış indirim zamanlarında 60 TL'ye kadar düşüyor. Ama adamlar geçen haftalarda bir paket hazırladılar ve "Borderlands 2 + tüm DLC'ler + Pre-Sequel + tüm DLC'ler" toplamda 52 adet ürünü %92 indirim ile 36 TL civarına sundular ki bu fiyat DLC'siz indirimli Pre-Sequel fiyatına eşdeğerdi. Ardından elimde hâlihazırda olan Borderlands 2 ve bazı mission DLC'lerinin fiyatları paketten düşüldüğünde 36 adet ürün için 20-21 TL para ödeyerek 4 yıldır beklediğim Pre-Sequel ve 5 DLC'sini almış oldum.

    Şimdi sana 4 yıl bekle fiyatı düşsün desem beklemezsin. 1-2 yıl bekle %50 indirim alsın desem bekler misin? 180 liralık oyuna 90 lira verir misin? Ben bir oyuna 90 lira ve üzerini verecek adamları günümüz koşullarında iki kategoride toplayabilirim; yayıncılar ve içerik üreticileri, yani bu işten para kazananlar ve çalıştığı iş itibariyle yüksek maaşla geçinenler veya çalışmasa da varlıklı olanlar.

    Şunun cevabı verilebilmeli; satmayacağını veya satamayacağını da göz önünde bulundurarak bir oyuna kaç para verirsin? İşte o fiyat bu ülkenin normali olmalı ve birkaç yıl beklemeyi göze alanlar da giderek daha ucuza sahip olabilmeli. Belki de sırf takas yapabildiğiniz için 500 liraya oyun satma cüretini gösteriyor adamlar; ve sırf takas yapabildiğiniz için bu durumla savaşmaya yorum ve niyet belirtmek yerine takası teşvik ediyorsunuz. Hatta PC tarafında oyun fiyatlarını konsola göre ucuz buluyor, ben bir oyuna 60 lira çok dediğim zaman "bedava mı versinler" diye tepki görüyorum. Eğer 60 lira size ucuz geliyorsa, 20 kişiyle oyunu paylaşma ihtimaliniz göz önünde bulundurularak bir oyun 1200 TL'ye satılsın bakalım, görelim konsol tarafından nasıl sesler yükseliyor.




  • türkiye de orjinal oyunun önündeki en büyük engel aral dır o kalkmadan hiçbir şey olmaz

  • İkizinizinde haklı olduğu kısımlar var. Adı üstünde 2si1

  • diablo 3 pc de online oynama zorunluluğu vardı kesinlikle korsan oynayamazdınız mecburen alıyorsun diablo 3 satışlarını incelemek güzel bir fikir sahibi edebilir çok kar eti adamlar diablo3 den. kesinlikle korsanın olmayacağı bir yöntem bu. bencede mesut çevik haklı adam oynayamayacağı için mecbur alacak total satış çok daha fazla artacaktır. enisin dediğinin de reklam açısından faydası var ama satışları o kadar arttıracağını kesinlikle düşünmüyorum.
  • 2. el araba orjinal araba mıdır?

    2. el bilgisayar orjinal bilgisayar mıdır?

    2. el PS yada XBOX orjinal PS ya da XBOX mıdır?

    Burada da firmaların satışları azalıyor. 2. el Clio alan eğer 2. el pazarı olmasa idi 0 Clio alıp Reno ya para kazandıracaktı.

    Kaldıralım 2. el pazarlarını toptan...
  • bu programlar neden hep 2si bir arada mesela her ay forumdan arkadasları alıp bugun forumumzdan 5 arkadasımızla sogbet edeceğiz vs vs olsa güzel olmazmı bu forumda olan insanlar sonuçta sizleri seven takip eden insanlar forumdaki insanlar neden sadece sizi izlesinki arkadaslar birbirlerinize izlemeli bence bu ay 5 kişi bidki ay 5 kişi burda donanımdan anlayayan insanlarda var oyundan anlayanlarda bence daha farklı bir yaklasım olmalı hersey sanal oraya gelip abilermiz kardeslerimiz gib bence herkles fikrini tecrubelerini sohbet ederek diğer forumdaki arkadslara iletmeli

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.