Şimdi Ara

2k çok gerekl mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, i7 7700 işlemcili ve 1070 ekran kartlı sistem toplamayı düşünüyorum, 2k monitörleri araştırdım da biraz, düzgün bir 2k monitör 2.200 tl'den başlıyor ve çok pahalı.

Sizce bir monitöre bu kadar para vermeye değer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evet
  • Neden evet? Yani sonuçta büyük kısmımız bilgisayarı oyun oynamak için kullanıyoruz, 2k'da oyun oynasak ne olacak, 1080p'de oyun oynasak ne olacak?

• Mlaket M kullanıcısına yanıt
    1440p cozunurlugun gerekliligi bence ilk once kullandiginiz monitorun boyutuna, oynadiginiz oyunlara, oyunlardan beklentinize gore degisir.

Bu cozunurlukte ekran kartiniza 1080p'ye gore cok daha fazla yuk binecek ve dogal olarak da FPS dusecek.

Bence 24inch ve alti icin 1080p yeterli ancak 27 inch ve uzeri icin 1440p cok daha iyi.

Burada onemli olan piksel yogunlugunu saglamak.

Daha onceden 34 inch 2560x1080 monitor kullandim. Dikey alanda 27 inch bir monitor ile ayni boyut aslinda.

Acikcasi cok bir sikayetim yoktu ama birseyler hep eksik gibiydi :)

Simdi 27 inch 1440p bir monitor bakiyorum.

Isin sonunda tercihinize bagli. Yoksa kimse 1080p kotu demiyor. Kaldi ki yaygin olan da o zaten.

Dediginiz gibi 1440p monitor fiyatlari hala yuksek. Yaninda bir de onu besleyecek guzel bir ekran karti gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oup59

1440p cozunurlugun gerekliligi bence ilk once kullandiginiz monitorun boyutuna, oynadiginiz oyunlara, oyunlardan beklentinize gore degisir.

Bu cozunurlukte ekran kartiniza 1080p'ye gore cok daha fazla yuk binecek ve dogal olarak da FPS dusecek.

Bence 24inch ve alti icin 1080p yeterli ancak 27 inch ve uzeri icin 1440p cok daha iyi.

Burada onemli olan piksel yogunlugunu saglamak.

Daha onceden 34 inch 2560x1080 monitor kullandim. Dikey alanda 27 inch bir monitor ile ayni boyut aslinda.

Acikcasi cok bir sikayetim yoktu ama birseyler hep eksik gibiydi :)

Simdi 27 inch 1440p bir monitor bakiyorum.

Isin sonunda tercihinize bagli. Yoksa kimse 1080p kotu demiyor. Kaldi ki yaygin olan da o zaten.

Dediginiz gibi 1440p monitor fiyatlari hala yuksek. Yaninda bir de onu besleyecek guzel bir ekran karti gerekiyor.

Ekran kartım iyi ama bi monitöre 2.500 tl vermek akıl kârı değil.

• Mlaket M kullanıcısına yanıt
    Hocam dedigim gibi bu tamamen beklentiler ve imkanlar ile ilgili. Bence gunun sonunda keyif almak onemli.

Ancak sunu da unutmamak gerekiyor. Kasanin icine bir dunya donanim sokuyoruz ama bize bakan monitor.

O yuzden monitor icin dogru bir butce ayrilmasi gerektigini dusunuyorum.

Kaldi ki guncellenen parcalar arasinda genelde en uzun sure monitor sabit kaliyor.

Mesela ben su an imzamdaki monitor ve ekran karti ile 1366x768 cozunurluk ve Medium ayarlarda Lords of Shadow 2 oynuyorum :)

Aldigim fps 28-30 civari. Yeterince akici olarak oynatiyor.

Eski bir oyun ama ben keyif aliyorum.

Yeni ekran karti ve monitor icin AMD Vega kartlarini bekliyorum.

Muhtemelen 1440p 144Hz bir ekran alacagim. Su an Amazon fiyatlari 2000TL, Turkiye fiyatlari 2700-2800TL.

AMD Vega kartlarda bu cozunurlukte is gorecektir.
  • 1080p de 2 milyon piksel varken, 2k da 4 milyon piksel var, yani 1080p den 2 kat daha net ve keskin görüntü var,ozaman 2k gerekli değilse 1080p de gerekli değil 720 p yeter ya da 480 p,ne kadar çok yüksek çözünürlük o kadar

netlik detay keskin görüntü.Sana göre 2.500 tl akıl karı değil ama 5.000 tl ye monitör alan var bütçeye göre bu.Sonuç tabiki gerekli.2k da oynasak 1080p de oynasak ne olacak diyorsan ozaman 480p de oyna 1070 neden aldın?

son model arabayla gitmek var,hurda ile gitmek var,sonuçta gidiyorsun,senin mantığına göre.Ama bir konfor rahatlık var birde tıngır mıngır gitmek var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 23 Nisan 2017; 21:26:12 >
  • Biraz beklenti, biraz ekonomi birazda çağa ayak uydurmak adına karar verilmeli. Şuanki piyasada 4k monitörler üst çıtayı oluşturuyor. Ekonomik sorunu yoksa, bir tane 4k monitör yanına 1080 ti slı alıp farklı boyutlara yelken açarsın. Aslında temel unsur ekonomi. :) Ama 2k şurda bence devreye giriyor, 2k monitör alabilecek durumun var, ekran kartın iyi, sonuçta daima daha iyisini alma yönünde ilerleyeceksin. Lakin monitörü bozulmadığı sürece 5-10 sene kullanacaksın. O zaman, ilerleyen yıllarda monitörün çözünürlüğü yeterli gelmeyecek, diyeceksin ekran kartım güçlenirken, görüntü kabiliyeti hep aşağıda kalacak monitör yüzünden. O yüzden birazda geleceğe yönelik, (tabi mevcut ekran kartın en az 970 olmalı, bazı ayar kısmayla en azından yükseltene kadar) bence 2k monitör. Tamam, fiyatları çok yüksek.Hatta ona verilecek parayla çok güzel, daha büyük led tvler alırsın, lakin piyasa bu şekilde. Bir kere oyuncu diyip bizim tadımıza baktılar, artık semerin yükü hiç azalmaz Diğer yandan oyunlarda zaten en önemli etmen görüntü olduğu için, monitörler en önemli bir konuma geliyor...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.