Şimdi Ara

1 (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.475
Cevap
790
Favori
318.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    "A Student Grammar of Turkish" kitabını incelemenizi şiddetle tavsiye ederim. İnternette pdf hali mevcut. Kitap İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde bir akademisyen tarafından yazılmış. Türkçe tercümeleri de çok doğru verilmiş. Gramere yeni başlayacak arkadaşlara çok yararlı olacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xren7 -- 7 Ağustos 2017; 20:4:18 >
  • Hocam geçmişte aksanı sorduğumda "Siz Türksünüz, Türk gibi ingilizce konuşacaksınız.İngiliz gibi konuşmaya çalışıp boş yere zamanınızı öldürmeyin, gereksiz kasıyorsunuz." tarzında bir şey demiştiniz. Bolca uydurmuş olabilirim ama temelde buraya bağlanıyordu dedikleriniz Akıcı ve güzel bir ingilizce konuşmak için ille de aksanı oturtmaya çalışmak mı gerekir? Aksan öğrenmezsem hindistanlıların ingilizcesi gibi kulağa nahoş gelen bir şey kalacak gibi geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofire -- 8 Ağustos 2017; 8:46:59 >
  • Rez, ben de basliyorum. Bu konu faydaliya benziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu çalışma sistemiyle LYS-5'e hazırlanılır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahibkıran -- 9 Ağustos 2017; 18:16:48 >
  • Çok teşekkür ederim upper seviyesinde idim ama speaking kısmı biraz sorun idi ve de essay yazarken bazen zorlanıyordum çok teşekkürler üstad
    Edit:Speaking



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.hafız -- 9 Ağustos 2017; 17:54:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıcı ve güzel bir İngilizce konuşmak için aksan öğrenmek gerekli değil.
    Arkadaşlar boşuna aksan öğrenmeye çalışmayın çünkü öğrenemeyeceksiniz!
    Konuşurken yabancı olduğunuz anlaşılacaktır.
    Aksan öğrenmek için o ülkede yıllarca yaşamak gerekir.Öyle 2-3 senede öğrenilmez.
    Siz doğru bir gramerle,doğru cümle düzeniyle dili öğrenmeye çalışın.Telaffuzu düzeltin bu kadar.Gerisi önemli değil.
    Hindistanlılar'ın konuşması anadilleri Hintçe'den kaynaklanıyor.Gırtlak yapısı o dile alışmış.Siz de de aynen.
  • Hazırlanılır ama buradaki dersler kısa sürede bitmez.7-8 ay sürer.
    Daha da önemlisi buradaki derslerde çok güncel bir İngilizce var.Güncel sorunlar var derslerde.
    Bu kadar güncel sorular LYS'de çıkıyor mu bilmiyorum.Bence gramer öğrenip sınav kitaplarına çalış o zaman hedef daha isabetli olur.
    Buradaki dersler ağır gelebilir belki LYS için.
  • Teşekkürler cevabınız için.
  • @rat.planet emeğine sağlık. Gerçekten düzenli ve sistematik, yol gösterici olmuş. İngilizce ve İspanyolca ile ilgili konuların çoğu mesajlarını okudum. Normalde ben dil kursuna başladım A1-A2 yi bitirdim kursta. Şu an tatildeyim. Eylülde devam edeceğim kursa iş ile birlikte yürütüyorum kursu. Mesleğim psikolojik danışmanlık. Özellikle alanımla ilgili kaynakları da İngilizce okumak istiyorum ileride. Kursa C1 seviyesine kadar devam edeceğim bu arada. Senin konuda yazdıklarını da kursa ek olarak uygulamayı düşünüyorum. Hatta gramer konusunda bazı tavsiyelerini hem tatilde konuları unutmamak, dilden soğumamak hem de grameri daha detaylı öğrenmek için uygulamaya başladım. Grammar in use serisini indirdim. Bu seri gayet hoşuma gitti. Bu kitaplardan başka grammar kitabına ihtiyaç yok diyebilirim. Ekstra bu kitapların sadece egzersizlerden oluşan kitapları var onları da buldum. Senin verdiğin sitelere bile gerek kalmıyor egzersiz için öyle diyeyim sana yeterli egzersiz barındırıyor içerisinde.

    Hem sana teşekkür etmek istedim böyle sistematik dolu dolu bir konu açtığın, kendi deneyimini paylaştığın için. Hem de bir yerlerde okumuştum yorumunu burada yaptığın gibi İspanyolcaya da 5 adım şeklinde çalışma düzeninin yazacağım diyordun.

    Vaz mı geçtin yoksa açacak mısın o konuyu da? Ben çünkü İngilizceden sonra İspanyolca da öğrenmeyi düşünüyorum. Senin o konuda da tavsiyelerini bir konu başlığı altında görmek isterim.
    Gerçi İngilizce öğrendikten sonra İspanyolca öğrenme süreci de belli sayılar ama bir konu altında derli toplu onu da paylaşabilirsen ben kendi adıma memnun olurum. Senin tavsiyelerinden uyguladıklarımı zaman zaman konu altında paylaşırım :) Herkese kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhungok -- 11 Ağustos 2017; 4:27:27 >




  • ceyhungok C kullanıcısına yanıt
    İspanyolca'yı pek isteyen olmadı o nedenle eklemedim.Zaten işlerim oluyor.
    Şu konuda önemli kaynakları ekledim;
    https://forum.donanimhaber.com/2b-ucretsiz-ispanyolca-kaynaklar--124176752
  • O konunu da önceden gördüm ve okudum. Bir çok konunu okudum. Ben zaten İngilizceden sonra geçerim İspanyolcaya da bir sorayım dedim son durumu. Tamamdır o zaman. Peki şunu sorayım. Sıralama olarak önerin ne olur İspanyolcada? Cortina değerlendirmeni de okumuştum o seti tavsiye etmişsin bayağı. İspanyolca çalışırken onu kullanmak lazım mı yoksa gerek yok Trt podcastleri ile temel at inci kut ve diğer İngilizce gramer kitabı ile grameri oturt sonra da speaking mi geliştir dersin? Bu konuda senin izlediğin yol ne oldu?
  • ceyhungok C kullanıcısına yanıt
    Cortina konusunu dikkatli okumamışsınız sanırım.Orada bazı dillerde gramer analizi için ek dersler var.
    Bu dersler bazı dillere eklenmemiş.İspanyolca'ya da eklenmemiş.Keşke olsaydı ama yok.O nedenle tavsiye ederim ama gerçek etkisini gramer analizi olan derslerde gösteriyor.O dersler de Rusça,Portekizce,Japonca gibi dillerde var.İspanyolca'da yok.Daha basit mantıkla anlatmışlar.Cortina İspanyolca öneririm ama etkisi diğerleri gibi olmaz bu dilde.Zaten bu detayları o konuda yazmıştım.
    Mümkünse Türkçe kitap kullanma.Eksiklikler var.

    Ben öğrenirken özellikle gramerde çok vakit harcadım.Çünkü grameri İngilizce gibi değil mantığını oturtmak zaman alıyor.
    Gramere çalışıp bitirdikten sonra rosetta stone,fluenz ve pimsleur 1 level satın alıp denedim.Faydası oldu tabiki ama istediğim gibi değildi.Bolca kelime bilmek gerek.Haberleri okuyup kelime falan öğrendim okuma üzerine çalıştım.Çok sonraları dizi falan izleyip telaffuz alıştırmaları yaparak ilerledim.Ne öneriyorum dersem şunları yapmanı öneririm;
    1.Grameri çalış bitir.Bu aşamada başka becerilere fazla vakit ayırma.
    2.Gramerden sonra konuşma becerisini geliştirmek istiyorsan dizi izleyip telaffuzları tekrar et.Kelimeleri ve özellikle fiilleri öğren.
    3.Bolca okuma çalışması yap.Basitleştirilmiş haberler değil normal gazeteler oku.
    Bazen farklı konularda okuma yapabilirsin;
    http://www.nationalgeographic.com.es/


    Unutmadan söyleyeyim gramer çalışırken bir deftere kuralları yazman daha etkili olur.Bunu sürekli tekrar etmen gerek.
    Yine kelime çalışırken ayrı bir deftere kelimeleri yaz.Ara sıra tekrar et.
    Dizi falan izlerken dikkat etmen gereken en önemli nokta aynı diziyi sürekli izlemektir.Canlı yayın veya radyo izleme.Aynı sesleri izleyip tekrar etmek daha etkili oluyor.
    Aklına takılan bir şey varsa şu konuyu oku;
    https://forum.donanimhaber.com/1a-yabanci-dil-iste-boyle-ogrenilir--126692036
    Orada anlattım her şeyi.




  • Okudum okudum dikkatli okudum Cortina konusunu :D Biliyorum karşılaştırmaları 3 dil de var dediğini. Hatta özellikle Cortina'nın Portekizce için olanını bayağı beğenmiştin diye hatırlıyorum başkan :)

    İspanyolca da başlangıç için iyi bir kaynak yok demiştin bir konuda o nedenle sordum bir bakıma senin yaptığın sıralamayı. Yabancı dil böyle öğrenilir konun sık kullanılanlarda duruyor. Ara sıra açıp bakıyorum önemli detaylara dikkatimi çekmek ve unutmamak için.

    Şu an İngilizce level'im A2-B1 arası. Önce İngilizceye odaklanıp ileri seviyeye çektikten sonra İspanyolcaya geçerim. Kafamda belirginleşti iyice çalışma düzeni senin önerilerin sayesinde. Teşekkür ediyorum tekrardan. Yine fikir alışverişlerinde olsun, yorumlarda olsun görüşürüz. Gelişmeleri de yazarım. Kursla birlikte senin önerilerin iyi bir kombinasyon olacak diye düşünüyorum.
  • dil konusunda bilgilisiniz.Size sorayım dedim.Okulum almanca eğitim verecek.Almanca için önerebileceğiniz site var mıdır ?

    İngilizceye ne zaman başlamalıyım hem almanca hem ingilizce korkutuyor
  • Tarhana ve Rocknroll kullanıcısına yanıt
    hiç kaynak aramana gerek yok . aslında her şey için tek kaynak var o da YOUTUBE.

    youtube aramaya "learn german" yaz biraz ingilizcen varsa harika şekilde almanca öğreten kanallar var" gramere boğulmadan speaking ve listening ağırlıklı öğrenirsin. eğer istersen benim favorim olan kanalları önerebilirim.

    bir de buradaki bazı arkadaslara fazla güvenmeyin mesleğini ve eğitim seviyesini belli olmayan, bir dayanağı olmayan adamlar atıp tutuyorlar benden demesi :D

    ingilizceye öncelik ver ingilizce olursa almanca öğrenmen kolay olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DetectiveFusco -- 13 Ağustos 2017; 2:17:28 >
  • Tarhana ve Rocknroll kullanıcısına yanıt
    Çok site var ama DW sitesi çok başarılı.Gözardı edilmemesi gerek.Bu siteye çalışırsan(Almanca sınav müfredatlarına uygun) hem sınav için hem günlük hayat için gayet iyi düzeyde öğrenirsin.
    Şu konuda linkler var;
    https://forum.donanimhaber.com/2c-ucretsiz-almanca-kaynaklar--120724464

    Hem İngilizce hem Almanca öğreneceksen çok dikkatli çalışman gerek.Gramer ve kelimeler çok benzer.
    İngilizce ve Almanca grameri tek kitapta anlatan bir kitap var;
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/ingilizcealmancaturkce-karsilastirmali-dilbilgisi-alistirma-ve-testler/98127.html
    Kitabın içeriğini görüp incelemedim.Kitapçılara bak incele.Güzelse alırsın.




  • Hocam Gramer çalışırken kağıda mı not tutmalıyım yoksa Bilgisayarda not defteri veya wordde mi
  • O senin anlama tarzına bağlı aslında. Bazısının görsel hafızası daha iyidir okuduğu gördüğü şey aklından çıkmaz, bazısı yazarak daha iyi anlar ya da daha iyi anladığını düşünür. Ama her zaman önemli ip uçlarına not almak yararlı olabilir ama not almama gerek yok anlıyorum ben böyle ve çalıştığımı uygulayabiliyorum diyorsan sorun yok. Çünkü yazmak biraz olsun çalışma hızını yavaşlatacaktır. Kısacası yazarak daha iyi öğreniyorsan yazmalısın.
  • Hocam bu sene üniversiteye gidiyorum isteğe bağlı 1 sene hazırlık var . B1 seviyesinde olan biri için hazırlık önerir misiniz ? Bölüm derslerim Türkçe olacak 1 sene daha kaybetmek istemiyorum. Üniversite okurken kendi imkanlarimla düzenli olarak calissam hazırlıktan daha faydalı olacağını düşünüyorum. Siz neler tavsiye edersiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr0red M kullanıcısına yanıt
    Bence önce grameri normal şekilde öğrenin.Sonra makale okumak daha kolay olur.
    Cbc derslerindeki uzun cümlelerde o tıbbi makakeleleri karşılaştırmayın aynı şey değil.
    Cbc derslerindeki uzun cümleler edat ve bağlaçlarla kasıtlı uzatılmış metinler.Bu İngilizce bağlamı anlatmak için böyle.
    Makalelerde(tüm alanlara ait makaleleri kastediyorum) ise sadece edat ve bağlaçlarla cümleler uzatılmaz kelime gruplarıyla daha komplex cümleler kurulur.Kelime gruplarının da ek olarak anlamını öğrenmek ek çalışma gerektirir.
    Bu nedenle aralarında zorluk açısından ciddi farklar var.
    Gramer çalışmaya başlamanız gerek artık.
    Birçok kaynaktan çalışmanız gerekiyor malesef.Kitaplarda eksiklikler var.İngilizce anlatımlı kitaplarda da böyle.
    Konu konu çalışıp önemli detayları bol örnekli şekilde deftere not edin.Bunları sürekli tekrar edin.
    İlgili konuyu daha iyi kavramak için İngilizce gazeteler açıp o konunun cümledeki kullanımlarına da bakabilirsiniz.
    Mesela basit bir örnek vereyim İngilizce tanım edatları birçok dilde zor öğrenilir.İngilizce daha kolaydır ama bazı kuralları var.
    Fakat insanlar kurallara önem göstermediği için çoğu zaman the'nın kullanımında hatalar yaparlar.
    Türkçe anlatım üzerinden çalışın.Bir çok site var.




  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.