Şimdi Ara

1 (72. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.475
Cevap
790
Favori
318.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sahapo kullanıcısına yanıt
    Bu sistemde önerdiğim kurallara büyük oranda uygulanmadığını gördüğüm içim zaten yeni bir konu açtım.
    Orada farklı sebepleri de ekledim;
    https://forum.donanimhaber.com/kulfetsiz-ingilizce-ogren--127386967
    Phrasal verb'lere çalışırken en çok kullanılanlara çalışarak başla.Çünkü çok var hepsine çalışamazsın zaten.150 tane falan öğrensen çok iyi olur.Sen bilirsin.
    Burada sistemden daha güzel bir sistem gelmesini ben de umut ediyorum.Onun için yeni bir konu açtım.
    Fakat aynen düşündüğüm gibi bir durum gerçekleşti.O konuya rağbet az çünkü sizi konuşma becerisinden başlatıyor.
    Her cümleyi inceletmeye,anlamaya yönelik çalışmalar yaptırıyor.
    Bu arada cbc hakkında yazmışsın konuşma becerisi orada var zaten.Yazdıklarımı gördün mü?Podcastları dinleyip ağzınızla tekrar edin önerisi vermiştim.Bunu yapmazsan gelişmez.
    Ana sorun konuşma olabilir ama bunu yapmak için bolca dinleme ve konuşma alıştırması yapmak gerek.Konuşma alıştırmaları için diziler uygun.Podcastlar uygun ama bu insanlara zor geliyor.Bir de gerçekten dil öğrenme isteği çok az insanlarda.




  • Hocam zaten Pharasal Verb konusunu sadece dersimiz ingilizce sitesinde olduğu kadar çalışacağım. Onun tamamını öğreneceğimi zannetmiyorum zaten. Okudukça, dinledikçe ve rast geldikçe sayısını arttırmayı düşünüyorum. Ama söylediğim gibi ekrem uzbayın ek gramerine de bakmak istiyorum. Şu an zaten dört dörtlük bir gramer çalışmam yok ama en azından seviyemi CBC çalışmama yetecek kadar geliştirdiğimi düşünüyorum. Ufaktan bir tekrar yaptıktan sonra seviye belirlemesine gireceğim. Eğer istenilen seviyeye geldiğimi görürsem CBC derslerine başlayacağım.

    Dedikleriniz tabi ki de doğru. Ama CBC derslerine başlamadığım için, konuşma odaklı bir gelişimim tam olarak olmadıüını düşünüyorum. İllaki bir alyapı oluştu ama benim için yeterli değil diye söyleyebilirim. Ama siz gerekenleri yapın ve olacak dediyseniz mutlaka olacaktır. Onun için pek kuşkum yok bu konuda.

    Bu açtığınız konuyu daha yeni gördüm. Çünkü tatildeydim tam olarak okuyamadım. Gece müsait bir zamanda okuyacağım. Ayrıca konuşma odaklı bir konu açarsanız iyi olur dememdeki asıl amaç, bu konuları görüp sıkılanlar mı desem, yoksa zor mu geliyor desem bilmiyorum ama tek bir konu altında konuşma odaklı kolay çözüm adı altında olursa daha iyi olur demek istemiştim.




  • look ahead dersleri bittikten sonra grammar çalışması esnasında look ahead videolarından tekrardan dinlemek çalışmayı aksatmaz değil mi? tekrar amacıyla dinlemek istiyorum. güzel kazanımlar elde ettim şimdiye kadar.birde videoların son 1 2 dakikasında insanlar konuşurken son videolarda özellikle çok hızlı konuşuyorlar. içinden kelimeler yakalayıp,resimlerle ve konuyu da bildiğimden bir çıkarım yapabiliyorum ama tam olarak ne dediğini anlamıyorum.normal midir bu durum? cbc aşamasında geliştereceğiz sanırım bu yeteneğimizi.
  • Konu güncel.
  • İnternette kursa gitmeden nasıl İngilizce öğrenirim diye araştırırken konunuza denk geldim. Bugün Look Ahead videolarından başlayacağım. Yol gösterdiğiniz için ve bu kadar çok kaynağı bir araya getirdiğiniz için çok teşekkürler. Emeğinize sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • badtarcn kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin.
  • Ana konudaki yorumları çok fazla okumasam da adımlar için açtığınız ek konuları ve yorumları okudum. Açıkcası beş adımda yaptığınız bu sistemli öğrenme şekli çok hoşuma gitti. İnternette çokca ingilizce öğrenmek için kaynaklar paylaşılmış ama hiç biri bu kadar sistemli değildi. Emeğinize sağlık.

    Son oluşturduğunuz "Külfetsiz İngilizce Öğren" konusuna da biraz göz attım fakat pek bir şey anlayamadım. Birkaç gün içinde eğitime başlamayı düşünüyorum. Beş adımda öğrenme olayı çok sistemli geldiğinden ona biraz daha yakınım ama sizin görüşünüz daha önemli. Sizce hangi eğitim yöntemini kullanmalıyım? Son oluşturduğunuz yöntem hakkında detayları paylaşabilir misiniz?
  • muko_60 M kullanıcısına yanıt
    Külfetsiz İngilizce konusu silinecek.5 adım yöntemiyle başlayın.Başarılar.
  • Hocam 4. Adımla ilgili olarak dil böyle öğrenilir konunuzda önce türkçe grammer çalışın sonra öğreneceğiniz dil ile karşılaştırarak ilerleyin diyordunuz. İskelet grammer kurallarını önce türkçe için sonra ingilizce için googledan aratıp mı çalışayım? Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tr-enigma T kullanıcısına yanıt
    Evet.Biraz karşılaştırma yapın.Çok detaya inmeyin ama.
  • Uzun zamandır bu sistemden çalışan biri olarak söylüyorum ki gerçekten internetten ücretsiz bulabileceğiniz en iyi kaynak budur arkadaşlar. Bundan ötesi yoktur varsa da hayır yoktur eminim Kontrollü dinlemeyi gerçekten saçma buluyordum fakat 4-5 dil bilen biri bunu tavsiye ediyorsa gerçekten bir iş vardır ve yaklaşık 6-7 aydır kontrollü dinleme ile trt world ya da yabancı dizilerde kelimeleri anlıyabiliyorum her ne kadar bazların anlamını bilmesem de. İlk önce kelimeleri anlayabildim sonra iste bir iki kelimeyi ard arda anlayabildim ardından cümleye kadar anladım. Aşama aşama ilerleme kaydettim yani. Sisteme başlıyacak veya başlamış olan arkadaşlar elbet canı sıkılacaktır, kendimden biliyorumkesinlikle pes etmesinler ve devam etsinler. Başarı süreklilik ister, öyle bir iki hafta çalışıp hiçbir faydası yok diyip pes ederseniz olmaz bu işler anlıyacağınız. Şimdi sigaramı kahvemi hazırladım yabancı dizi izleyeceğim biraz hemde ingilizce altyazılı Size kolay gelsin. Son olarak rat.planet hocanın heykelini diksek ... beton yetmez. Yaşasın paylaşımcılık, yaşasın rat.planet hoca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevgilisiOlanMan -- 20 Temmuz 2017; 0:20:42 >




  • Hocam merhaba. 5 adımı da okudum cok faydalı herkes için. Elinize emeğinize sağlık. Benim yds notum 81. Bu notu 90 üzerine çıkarmam Gerekiyor. İngilizceye sıfırdan başlamayacağım için sizce hangi adımlara çalışmam gerekiyor. Veya bana çalışmam için bir yol gösterirseniz cok sevinirim şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rogerfederer1 kullanıcısına yanıt
    1.Her şeyden önce bolca okuma çalışması yapıp(farklı alanlarla ilgili)bolca kelime öğrenmen gerekir.Örnek bir site;http://www.wisegeek.com/
    2.Önem sırasına göre edatlar,zarflar,sıfatlar var.Bu 3 konuda öğrenebildiğin kadar çok kelime öğren.
    3.Sık yapılan hataları kapatman gerek.Bunun için google'da şu aramaları yaparak çıkan sayfalardan çalış.Not al tekrar et;
    ''most common errors in English''
    ''Pitfalls in English''
    ''mistakes in English''

    4.Sınav için Phrasal verbs(Deyimsel Fiiller),Prepositional Phrases(Edat Öbekleri) öğrenmen gerek.
    Şu sitede edat vs.kaynaklar var;https://www.remzihoca.com/sources/category/bEdpeVN6ZGRCdC9aLzh2VUJ1a2R5UT09/yds-kelime-listeleri
    5.Unutmadan söyleyeyim bunları yaptıktan sonra geçmiş soruları çöz.Tekrar tekrar çöz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 21 Temmuz 2017; 21:3:40 >




  • DEĞİŞİKLİK

    DEĞİŞİKLİK

    DEĞİŞİKLİK

    4.adımdaki gramer konusundaki karmaşayı düzelttim.
    Gramer çalışma konusunda verebileceğim en mantıklı öneriyi o konuya yazdım.
    Bundan sonra 4.adımda bir değişiklik olmayacaktır.
    5 adım sistemi buradaki soru-cevap şeklinde deneyimler sayesinde iyi bir noktaya geldi.
    Umarım İngilizce öğrenen arkadaşlara yararlı olur.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Sizin anlattığınız şekilde elimden geleni yapacağım. İyi geceler iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme
    Ana sayfaya 3 yeni konu hakkında link eklendi.
    İngilizce Reduction Konusu
    İngilizce Cümle Türleri
    İngilizce Cümle Bağlayıcıları(Sentence Connectors, Linking Words)
  • hocam sıfırdan başlıyorum günde 2,3 saat ile 4 ayda b2 seviyesine gelinir mi? kaynak olarak özkan çelen kullanmayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz?
  • b1 deseydin rahatlıkla mümkün derdim.Ama b2 biraz zor.Çünkü b1'den b2'ye geçmek çok emek isteyen bir şey.4 ay zor.
    Çalışma istediğini kırmak gibi bir niyetim yok ama süre az.Günlük 3 saat ile zor.Günlük 6 saat desen bile yine zor derim.B2 çok farklı.
    Kullanabilirsin.
  • Hocam merhabalar...



    Biz şimdi 5 seviyeyi çalıştıktan sonra akademik düzeyde ki İngilizceyi ogrenirmiyiz ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.