|
Arkadaslar merhaba Yerlestirmede sayisal siralamam 28k Gecmiste universite terkim bir diplomam yok. Tip tutan Bir anadolu sehrine vs. gidip tıp okursam 35 yasima kadar yogun bir maddi kulfiyatin altina giricem ve ailemden maddi yardim isticem bu yaşta. 6 sene tip+1 sene tus+4 sene uzmanlik(37 li yaslarda yogun nobetler vs. Tutmam gerekebilir) +2 sene zorunlu hizmet derken 29+13= 42 yasinda düzlüğe cikabilicem iyi ihtimal. Veyahut 35 yasima kadar yogun dil kasip direkt yurt disi deneyebilirim uzmanliga falan kasmayip. Butun bunlara karsin garanti bir işim ve kalburüstü garanti bir maaşım olacak her ne kadar geç bağlanacak olsa da. Ama ne ara evlenecem hayatı nasil yakalicam vs. orasini bilemiyorum.fakat dr.luk meslegi insanlara yardim anlaminda dokunmak minvalinde guzel bir meslek ve manevi tatminligi var. Yazilimda ise alaylı veya örgün(vasat universiteler ve su yastan sonra ingilizce hazirlik kasamam turkce dilindeki universiteler) gidebilirim, ve kendime belirleyecegim alanda yogun bir calisma gosterirsem ogrencilikte iken dahi para kazanmaya başlama "ihtimal"im var. Alaylı gidicek olursam 6 aylik kurslara vs. Katilabilirim belki. Buna karşın elim tamamen boş donebilirim bu süreçten. Ciddi bir yaş dezavantajim var her ne kadar yazilim sektorune ileri yaşlarda girenler vs. Olsa da. Edit: Arkadaşlar anketlerdeki siralar kaymiş dolayisiyla 2. Veya 3. Secenektekini dene diye başlayan secenek şu olacak "Alayli veya orgun ceng sektorunu 1 sene dene olmazsa merkezi yatay gecis ile 30 yasinda tıpa geç" Edit 2 Aklina baska fikir gelip paylasmak isteyen yorumlarda belirtebilir arkadaslar her turlu yoruma fikire acigim arkadaşlar < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red alert2 -- 5 Ağustos 2023; 2:0:25 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler