Şimdi Ara

29 yas, tıp mı yoksa yazilim sektörü mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1

29 yas, tıp mı yoksa yazilim sektörü mü

(En Son Oy Tarihi: 11.01.2024)
Giriş

Yerlestirmede sayisal siralamam 28k

Gecmiste universite terkim bir diplomam yok.

Tip tutan Bir anadolu sehrine vs. gidip tıp okursam 35 yasima kadar yogun bir maddi kulfiyatin altina giricem ve ailemden maddi yardim isticem bu yaşta.

6 sene tip+1 sene tus+4 sene uzmanlik(37 li yaslarda yogun nobetler vs. Tutmam gerekebilir)

+2 sene zorunlu hizmet derken

29+13= 42 yasinda düzlüğe cikabilicem iyi ihtimal.

Veyahut 35 yasima kadar yogun dil kasip direkt yurt disi deneyebilirim uzmanliga falan kasmayip.

Butun bunlara karsin garanti bir işim ve kalburüstü garanti bir maaşım olacak her ne kadar geç bağlanacak olsa da.

Ama ne ara evlenecem hayatı nasil yakalicam vs. orasini bilemiyorum.fakat dr.luk meslegi insanlara yardim anlaminda dokunmak minvalinde guzel bir meslek ve manevi tatminligi var.

Yazilimda ise alaylı veya örgün(vasat universiteler ve su yastan sonra ingilizce hazirlik kasamam turkce dilindeki universiteler) gidebilirim, ve kendime belirleyecegim alanda yogun bir calisma gosterirsem ogrencilikte iken dahi para kazanmaya başlama "ihtimal"im var.

Alaylı gidicek olursam 6 aylik kurslara vs. Katilabilirim belki.

Buna karşın elim tamamen boş donebilirim bu süreçten. Ciddi bir yaş dezavantajim var her ne kadar yazilim sektorune ileri yaşlarda girenler vs. Olsa da.

Edit:

Arkadaşlar anketlerdeki siralar kaymiş dolayisiyla 2. Veya 3. Secenektekini dene diye başlayan secenek şu olacak

"Alayli veya orgun ceng sektorunu 1 sene dene olmazsa merkezi yatay gecis ile 30 yasinda tıpa geç"

Edit 2

Aklina baska fikir gelip paylasmak isteyen yorumlarda belirtebilir arkadaslar her turlu yoruma fikire acigim arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red alert2 -- 5 Ağustos 2023; 2:0:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kro60 K kullanıcısına yanıt

Askerligi gecen sene yaptim hocam

• Yaşınızdan dolayı tıppı tekrar gözden geçirin derim ama bu da demek değildir ki bilgisayar mühendisliğine gidin. Eğer istiyorsanız 40larınızın ortasında kimse size niye uzmansınız demez. Buraya bakıp kimsenin benim bile dediklerimle bir yer seçmeyin oturun 3 gününüz daha var düşünün

Doğru diyorsunuz hocam

Hocam iste yaştan dolayi o kadar agir calisma temposunu 40 lara kadar devam ettirebilir miyim,35 36 yasima kadar ailemden para almam gerekecek,hayat bir yandan akiyor yaş ilerliyor hayatı kaçırıyorum

Bunlar beni cok düşündürüyor ve tiptan uzaklastiriyor 

23-25 lerde olsam sanirim 1 sn dusunmem tiplari doldururdum listeye ama yas 30 a geldi.zaman akiyor, hayat geciyor 

Dediğiniz gibi hiç sektirmezseniz 35 yaşında tıptan mezun olacaksınız. o yaşta tusa hazırlanmak sizi eminim çok yoracaktır. Belki haklısınızdır bilgisayar trendi şu an büyüyor rüzgarı arkanıza alıp takip edebilirsiniz.

Hocam evet ben de oyle düşünüyorum bircok anlamda çok ağır,yipratici olacak ve masraflı olacak gibi dediginiz gibi bilgisayarda rüzgârı arkama almayi basarabilirsem sanki daha iyi olacak gibi

• Tıpta usta-çırak ilişkisi olduğu için örneğin sen 36-37 yaşında asistanlık yaparken uzmanın 31-32 yaşında olursa, ben bunu gururuma yediremem diyorsan dikkat et, çünkü adam sana hocalık yapacak, şunu yap,şunu etme,şöyle yapma vs vs.

Ama mühendislikte de çok farklı olmaz, sen 35 yaşında yeni mezunken 26 yaşında 4 senelik mezunun altında çalışırsan da benzer durumlar olur.

Bunlara dikkat etmek lazım insanın gururuna dokunduğu gibi dokunmuyor çoğu şey, yaş ilerledikçe de eminim artıyordur

Tıpta bu daha yoğundur ama, askeri bir hiyerarşiye yakın bir hiyerarşi var.

Hocanın, hocasının, hocası var. Kast sistemine göre sıralanıyor

Profesör olsan bile eğer hocan hala meslek hayatına devam ediyorsa öğrencisisin, saygılı olmak zorundasın Hipokrat yemininde dahi yazıyor bu.

Bu sanatta hocamı, babam gibi tanıyacağım, rızkımı onunla paylaşacağım, ihtiyacı olursa kesemi onunla bölüşeceğim, çocuklarına kardeşim gibi bakacağım ve öğrenmek isterlerse bu sanatı ücretsiz öğreteceğim; ilaç reçetelerini, şifai bilgileri ve diğer bilgileri sadece ve sadece kendi evlâtlarıma, hocamın çocuklarına ve hekimlik kurallarına uygun sözleşmeyle bağlı ve ant içmişlere öğreteceğim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.