Şimdi Ara

29.12.2016 mersin sel felaket ve aracım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Mercedes e180 2014 model 30binde bir araç sahibiyim.
    Bugun mersinde yaşanan felakette aracımı su basmıştır. Aracımın yanına gittiğimde koltuğun üzerine çıkacak kadar su içinde kaldığını gördüm. Kova maşrapa ne bulduysak temizledik. Korku içinde denemek için marşa bastım, araç çalıştı. egzostan da biraz su attıktan sonra yola cıktık. aracı temizlemeye götürürken, çalıştıktan 1 km sonra motor güçten düştü. Gaz almaz oldu. Aniden kenara çektim. Bir daha da çalışmadı. Marş basıyor ancak motor rölantiye geçmiyor. Aracın farklı yerlerinden de ritmik sesler geliyordu. Çekici çağırdık, 4 saat sonra çekici anca gelebildi ve koluman yetkili servisine götürdüler. Bugün artık servis kapandığı için yarın görüşeceğiz.

Sorum şu; aracım pert kategorisine girer mi? Bir sanayici arkadaşımla konustugumdan ögrendigim kadarıyla orta kol dayama bölgesinin altında çokça elektronik aksam bulunması ve su seviyesinin çok tehlikeli şekilde yükselmesi nedeniyle, çoğu elektronik aksamın hasar görebileceği, o nedenle perte ayrılabileceğini söyledi. Gaz pedalını vs bi hayli geçip koltuğun üzerine çıkan sudan bahsediyoruz. Sizce de perte çıkma ihtimali var mı?(benim isteğim de bu yönde)

Bilgileriniz ve ilginiz için teşekkürler. Saygılarımla

• Geçmiş olsun ,

Forumdan bir arkadaşımız Ve müşterimde aynı sorunu yaşadı. Sel hasarlarını poliçenize dahil ettilerse , genelde su hasarları %90 oranında pert sayılıyor. Sonuçta yola çıkması tehlikeli olduğu durumlarda da pert işlem yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 29 Aralık 2016; 23:44:25 >
  • Poliçeme baktığımda sel ve su baskını'nın dahil olduğunu görüyorum. Bakalım yarın haberi gelecek. Umarım söylediğiniz gibi olur. Aracın 1km yolu gidebilmiş olması kafamı karıştırıyor. Sanki çalışası varmış gibi bir havası var. Umarım perte çıkar çünkü tam da aracı ilana koymuştum. Kaybedeceği değeri düşünemiyorum bile.
  • Merhaba hocam,

öncelikle geçmiş olsun aracın pert olarak değerlendirilmesi hasar şekli ile değil çıkan onarım tutarına göre yapılır, araç rayiç bedelinin %60'ını geçtikten sonra pert veya onarım aşamasında sigorta şirketinin kasasından hangi şekilde daha az çıkıyorsa o tercih edilir. Aracı bu şekilde hareket ettirip 1 km sürdüğünüzü servise söylediniz mi?
  • yok henüz hiçbişey söylemedim. sadece çekici aldı aracı kolumana götürdü. gün bittiği için eve geldik. ne söylemeliyim orda onu da paylaşalım burdan. ona göre tedbirli gideyim.
  • Sarpel88 S kullanıcısına yanıt
    Araç 1 km boyunca hareket ettirilmeseydi 10 bin TL daha az masraf çıkacaktı diyip, 10 bin TL'yi muaf bırakabilirler hocam bilginiz olsun.
  • Geçmiş olsun, benimde Renault Gürsoy yetkili servisine bıraktığım araç tamamen su altında kaldı, yetkili servis araca 96.040,88 TL hasar çıkardığı için aracın perte çıkacağı kesinleşti, Groupama kaskodan bana ödenecek bedel için fiyat teklifi bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.