Şimdi Ara

28'İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K .LIĞI ANKARA MAMAK (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
8
Favori
384.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bluemynx dostum;

    kısa dönem piyade er yazıyor bende o ne iş yapar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozguRH+

    28'İNCİ MKNZ. P. (BARIŞ GÜCÜ) TUG. K.LIĞI ANKARA KISA DÖNEM ER


    Dün gibi hatırlıyorum bu mesajı yazdığımı bitiyor sanırım askerlik :D
    Blue PM atttım sana birader.
  • Slm 331. KD 'ler
    Şu an 329. KD dedeniz konuşuyor.Halen askerim siz geldiğinizde şafak 36 olur.
    28 Mknz. P. Tug. öncelikler TÜRKİYE'nin en büyük tugayı.
    Ulaşım AŞTİ den METRO yada ANKARAY ile DİKİMEVİ'ne geliyorsunuz. Oradan KEÇİKIRAN minibüslerine biniyorsunuz.
    Yada DİKİMEVİ'nden taksi max. 10 YTL yazar sizin seçiminiz.

    Ankara'nın kışı berbattır.En soğuk olacak zamanda geliyorsunuz Yün içliklerinizi, kışlık çoraplarınızı almayı unutmayın.
    Yanınızda küçük bot kilitlerinden alın. Yeni botlar bazılarının gözdesidir. Malınıza sahip çıkın.
    Geldiğiinizde çok daha geniş bilgiler vericem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozguRH+

    Torunlar, dedeleriniz sizleri 4 gözle bekliyor c.tesi günü.
    2.tabur Muharebe destek bl. gelirsiniz sanırım. Çarşı dönüşü karşılaşırız.
    329. KD dedeniz olarak Allah kolaylık versin.Çünkü şafağınız çook. :D

    Herhangi bir sorunuz olursa PM atabilirsiniz.
    Gerçi 1 ay sonra okursunuz benim cevabımı çünkü acemilikte çarşı yok bunu da söyliyim.

    Sevgilerle
    İs. Çvş. Özgür

    Dedecim şafaktan yana sıkıntı yok onu sayacaz da, fiziki imkanlar daha sıkıntılı anlaşılan. Bu arada Blue dedem, Bilgiler için Allah razı olsun. Yazdıkların derlenip sabit yapışsa daha güzel olur :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThE GaSeS

    bluemynx dostum;

    kısa dönem piyade er yazıyor bende o ne iş yapar


    Dostum direk olarak hepimiz piyade olarak gitmiştik oraya mülakattan sonra belli oldu sınıflar çok yüksek ihtimal piyade olarak kalırsın ama diyebilirim ki sıhhiyeci olma ihtimalin bile var ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slybee


    quote:

    Orijinalden alıntı: ozguRH+

    Torunlar, dedeleriniz sizleri 4 gözle bekliyor c.tesi günü.
    2.tabur Muharebe destek bl. gelirsiniz sanırım. Çarşı dönüşü karşılaşırız.
    329. KD dedeniz olarak Allah kolaylık versin.Çünkü şafağınız çook. :D

    Herhangi bir sorunuz olursa PM atabilirsiniz.
    Gerçi 1 ay sonra okursunuz benim cevabımı çünkü acemilikte çarşı yok bunu da söyliyim.

    Sevgilerle
    İs. Çvş. Özgür

    Dedecim şafaktan yana sıkıntı yok onu sayacaz da, fiziki imkanlar daha sıkıntılı anlaşılan. Bu arada Blue dedem, Bilgiler için Allah razı olsun. Yazdıkların derlenip sabit yapışsa daha güzel olur :)


    Senden de razı olsun kardeşim inşallah sizler de bitireceksiniz görevinizi ve belkide seneye burada yeni gidecek arkadaşlara yardım edeceksiniz o günlerde gelecek merak etmeyin canlı şahidi karşınızda işte...




  • yardımcı olan tüm arkadaslara teşekkürler..
    eğitimler ağırmı peki?
    acemi askere ve usta askere nasıl eğitimler sıkı mıdır acaba?
  • göbekleri eriticez orda sanırım :)
  • Arkadaşlar kış döneminde orada bulunacağınız için eğitim ve özellikle spor o kadar yoğun olmayacaktır. onun yerine bol bol kar küreme ve temizleme faaliyetlerinde bulunacaksınız zaten:D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluemynx


    quote:

    Orijinalden alıntı: moonlightxx

    Ben İstikham taburuna gideceğim orası nasıl bir yer bilgin varmı bu konuda. mavi giydiklerini duydum doğrumudur. acaba............


    Acaba açık olarak yazabilir misin tam olarak düştüğün yeri mümkünse? ona göre yorum yapayım çünkü kışla içerisinde istihkam taburu yok istihkam bölüğü var ;) Ayrıca ben de istihkamcıydım orada...


    Aday Nu. 38993
    Adı ve Soyadı MURAT YILMAZ
    Baba Adı TAHİR
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı İstihkam
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    Kabul Toplama Merkezi -
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 28'İNCİ MKNZ. P. (BARIŞ GÜCÜ) TUG. K.LIĞI MAMAK ANKARA


    Bu şekilde tam olarak ne yapar istihkamcılar piyadeye ve diğerlerine göre nesıldır. zorluğu ......... acemilik dönemi diğerleri ile aynı yerdemi , yoksa ben ayrımı bir yerdemi olacağım...






  • 291 KD dedeniz gecmis olsun dileklerini sunar.

    yatis yeri degildir tumen olsaydi yatardiniz.kisla dev gibi gez gez bitmez.kd'leri hala afgan taburuna veriyorlarsa yemekhane 2km kas yapacaksiniz gunde 3 ogunden hesaplayin ayda kac km... egitim spordan bir tek hizmet birliginde yirtarsiniz.saglam yerde yapacaginiz icin bol askerlik aniniz olur goruyoruz genc kuzenleri kd jandarma yapip geliyorlar yatmislar paso hikayeleri yok.
  • Dedeler tesekkurler
    macları , kurtlar vadisini izleyebiliyormuyuz
  • Bir soru daha.

    Ankarada kalırsak yesıl bere takabilirmiyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakNSX -- 11 Aralık 2009; 1:22:51 >
  • 28'İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K .LIĞI ANKARA MAMAK
    Arkadaşlar benimde askerliğim tam buraya çıktı artık oraya gideceklerle orda görüşütrüz. Yalnız ben üviversiteyide orda okudum ve burası yurduma 10 dakika uzaklıktaydı adresi bilmeyenlere tarif edeyim. Birincisi mamak şehir içinde ve hiç bir otobüs güzergahında değil yani ana yollardan biraz uzak. Yapmanız gerekenler çok basit. AŞTİ(ANKARA ŞEHİRLER ARASI TERMİNAL İŞLETMESİ) de inin. Hemen altından metro geçiyor ordan metroya binin. Direk DİKİMEVİNDE inin dikimevi son durak oluyor. dikimevinde büyük bir dörtyol göreceksiniz metronun 4 tane çıkışı var burdan sizin doğru yolu bulmanıza imkan yok orda birine mamak minübüsleri nerden kalkıyor diye sorun. çok yakın ama çok karışık minübüsü bulunca binin minübüsçüye sorun yanılmıyorsam bu askeriyenin hemen yanından geçiyor yada en fazla iki dakikalık mesafe olur yürürsünüz sorun olmaz artık askersiniz. İkinci bir yol olarak dikimevinden indikten sonra taksiye binin en fazla 5 yada 6 lira tutar. 3. bir seçenek te dikimevinden yürüyerek sora sora gidersiniz oda yarım saat tutar. Ankarada ortamım olmasaydı çekilmezdi ama ortama sayasinde inşallah güzel olur hayırlı tezkereler orda görüşmek üzere. Ha bu ara karadenizden gelenler yada sıcak şehirden gelenlere tavsiyen çarşı izni için kalın kıyafetler alın çok kuru ve soğuk bir havası var. 5 yıl orda kaldım ilk yıl çok kar yağdı diğer yıllarda nispeten azdı ama yinede kar yağsada yağmasada havalar soğuk olur. Birde ben hemen teslim olmak istemiyorum biraz gezmek istiyorum diyenleriniz çıkabilir. Askeriyeye gitmeden evvel yine aştiden metro ile kızılaya gidebilirsiniz orası çok güzel ve ankaranın merkesi olur. orda saat 2 ye kadar takılabilirsiniz. kütüphanesi de vae adnan ötüken çok güzel bir yerdir kitap okumak isteyenleriniz olabilir. Bunun dışında sakarya caddesi ve konur sokak güzel oralara takılabilirsiniz. Ayrıca aynı güzergahtan beşevlere gidip anıtkabirede uğrayabilirsiniz. tabi bunların hepsini yaptıktan sonra metroya binip dikimevinde inmeni,z lazım. askeriyeye gitmek için. kızılaya gidecekler için şunu söyleyeyim orda tranvay ile metro var karıştırmayın görevliye ben dikimevine gideceğim deyin o hangisine binmeniz gerektiğini söyler ama aşti beşevler ve diğer yerlerde böyle sorun yok. sadece gezmek için kısılaya gitmek isteyenler için söylüyorum bunu zira 1 ay çarşıya çıkamayacaksınız. Neyse bunlar yeter geriye kalan sorularınızı orda sorarsınız yada ilk çarşıda ben sizi gezdiririm. Sağlıkla kalın. Tabi çarşıya kosovada filan çıkarsak ben oraları bilmem....




  • İÇERİDEN HABERLER...

    geleceğin yer genelde rahat...yurt dışına gitme ihtimalin var tabi genelde isteğe bağlı bu..kosova,bosna ,afganistan ,lübnan bu ülkelere gidebilirsin..bunun haricinde benim konumum gayet iyi zaten gelince anlarsan burda nizamiyede olmanın nasıl bir şey olduğunu..ayrıca ekleyebileceğim türkiyenin en büyük tugayıı burası,yemekler çok kötü buna hazırlıklı ol şimdiden canını çok sıkma,kısa dönemler diyer yerlerdeki kadar değerli değil burda çünkü biz 340 kişiydik siz 520 kişi geliyormuşsunuz...eğer başka soracağın bişey varsa şimdilik burdayım kardeşim..
  • kısa dönemlerin değerli olmadığı yere gitmek..
  • quote:

    macları , kurtlar vadisini izleyebiliyormuyuz


    quote:

    Ankarada kalırsak yesıl bere takabilirmiyiz


    hala 3. tabura veriyorlarsa kd'leri tam karsisinda cok guzel iki katli bir er gazinosu var ikinci kati sirf dev ekran sandalye ve ihtiyac kantininden olusuyor alt kati mcdonalds gibi.film filan izlersiniz bosta kalirsaniz ama uzun donemler paso yesilcam tv izleyip deli ediyorlardi bizi.haftasonlari sabah yabanci muzik kanali aciyordu gorevli yani istemedigin kanal var ama yesilcam tv izleniyor vadiyi bilemiyorum gece gece izletirler mi?

    2. tabur yani kosova taburuna cikarsan yesil bere takarsin, tank taburuna cikarsan siyah bere takarsin.kantinde isaf armalari filan var alin bulunsun ben almamistim arkasi yazili esofmani filan vardi gelince giyin kroluk parayla mi kosuya filan cikin caki gibi geleceksiniz cunku.ben 4 ayda 14 kilo verdim mesela.komando degilsiniz de komando gibisiniz kislanin buyuklugu yuzunden.

    kisa donemlere deger vermiyorlarsa siz de onlara deger vermeyin sonucta sizi satsalar satamazlar atsalar atamazlar astek statusundesiniz sakatlanmanizi filan istemezler.uzun donemler poset moset der afganistana gidip gelmis mevlana'ya donmus adamlardi bizim uzun donemler kavga dovus filan olmaz tartaklamazlar dinlensin diye geri gonderilmis adamlar ve yeni gidecek acemigili yeni bitirip gelmis uzun donemler olur hic kotu seyler dusunmeyin tek derdiniz dev gibi kisla bir de yemekleri muhrip birlik oldugu icin bol kalorili ama alternatif yemek yerlerini ogrenirsiniz kantindi kolordu bahcesiydi vs.




  • Tüm bilgiler için teşekürler.....

    Benim Sınıf : İstihkam diğer kısa dönemlerle aynı yerdemi acemilik yapacağım yoksa her sınıf ayrı acemilkmi yapıyor...

    Birde istihkam ne yapar ne eder... biraz bilgi verseniz....
  • Geçen sene kurtlar vadisi yayın saati geç olduğu için izlenemiyordu çünkü saat 21-21:30 sonrası gazinolar kapanıyordu. Bu sene galiba bir kısmını izleyebilirsiniz dizinin. Hafta sonları bolbol vcd dvd dvix film izleyebilirsiniz 1 ve 3'üncü taburların gazinolarında onun dışında sürekli müzik yayını yapan kanallarla bol bol haşır neşir olursunuz :( nerdeyse kusarsınız artık aynı klibin aynı sırada defalarca yayınlanmasından :) birde digitürk olduğundan yabancı müzik kanallarına rağbet olur o da kliplerdeki hatunlardan dolayı misal Katy Perry hot'n cold klibini defalarca izleme zorunluğuğuna katlanmıştık :D

    Bere konusuna gelince tugayda siyah bereyi tank taburundaki askerler takar onun dışında yeşil bere komando tugayları için özel olduğundan kışla içi birliklerde kullanılmaz buna tek istisna tugay komutanıdır çünkü tugay komutanı aynı zamanda yurt dışı birliklerini de temsil eder. Yurt dışına gidecekler ise lübnan dışında yeşil bere takar. Lübnan açık mavi bere takar birleşmiş milletler askeri olduğu için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: moonlightxx

    Tüm bilgiler için teşekürler.....

    Benim Sınıf : İstihkam diğer kısa dönemlerle aynı yerdemi acemilik yapacağım yoksa her sınıf ayrı acemilkmi yapıyor...

    Birde istihkam ne yapar ne eder... biraz bilgi verseniz....


    Dostum sınıfın istihkamsa büyük ihtimal istihkam bölüğüne düşersin. Ben de istihkamcıydım. Diyebilirim ki tugayın en önemli birliğidir. 7 bağlı birlik arasında en çok önem gösterilen birliktir. Nedeni zaten oraya düşersen çok rahat kavrarsın hele ki yazıhanede bulunan sorumluluk sahalarının haritasını gördüğünde işin vehametini çok rahat anlarsın. Bölük bağlı birlik dedim bu ne dersen başınızda bir yarbay yoktur. Direkt olarak kurmay başkana bağlısınızdır onun bir üstü de zaten tugay komutanı tuğgeneraldir. Tugayda ki tüm teknik işlere bu bölük bakar kazanlardan tutun da inşaatlara, ağaç dikiminden bakımına kısaca tugayın kilit birliğidir. Bu nedenle disiplin çok yüksektir.Eğer meslek mühendislikse hele ki makina inşaat ya da ziraat ise yırttın demektir. Genelde hep mesleğinle ilgili işleri yaparsın.

    Acemiliği hep beraber yaparsınız çünkü tugayda kalacak yer sıkıntısı var acemiler için. Eğer söylenildiği gibi 500 üzeri bir sayıda oraya giderseniz ki öyle gözüküyor, bir çoğunuz topçu bataryadaki misafirhanelerde yatacaksınız demektir. Şimdiden Allah kolaylık versin çünkü nerde çokluk orada bokluk lafı tam yerine oturuyor bu durumda. Biz 300 kişi gitmiştik acemiliğin son 2 haftası geçse de birliklerimize dağılsak diye bakıyoruk maelsef. Durum o kadar kötüydü.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.