Şimdi Ara

28'İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K .LIĞI ANKARA MAMAK (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
8
Favori
384.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba
    benım nişanlım 29.12.12 itibarıyle 28.mknz barış gücü tugay komutanlığı 3.tabura düştü..daha ilk konuşmasında ortamın çok kötü oldugunu söyledi..askerliğini o taburda yapanlar veya bılenler gerçekten çok mu kötü orası:( ben çok tedirginim nişanlım için çok korkuyorum umarım mesajıma cevap alabılırım..şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: futuristtt

    merhaba
    benım nişanlım 29.12.12 itibarıyle 28.mknz barış gücü tugay komutanlığı 3.tabura düştü..daha ilk konuşmasında ortamın çok kötü oldugunu söyledi..askerliğini o taburda yapanlar veya bılenler gerçekten çok mu kötü orası:( ben çok tedirginim nişanlım için çok korkuyorum umarım mesajıma cevap alabılırım..şimdiden teşekkür ederim.

    selam ,benimde nişanlım aynı yerde 2. Taburda ,ilk gün çok normal üzülme . Birbilgi alırsan banada haber verirmisin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba
    sizin ki sanırım 3 e göre daha rahat forumlardan okuduğum kadarıyla... valla o kadar çok korktum ki ağladım filan ama şuan biraz daha iyiyim..doğal olarak insan ankara gibi bi yere düşünce böyle şeylerle karşılaşacağına pek ıhtımal vermıyo o da vermemişti ama kısmet şans oluyomuş demekki..Allah bütün askerlerin yardımcısı olsun nerede olurlarsa olsunlar.. tez zamanda gidip gelmeyi nasip etsin...tabi haber veririm..sizin ne zaman oldu gideli acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RemoxiL

    28'inci Mknz. P. (Barış Gücü) Tug. Loj. Des. K.lığı Shr. Hiz. Bl. K.lığı
    MAMAK ANKARA
    Sınıfı: ikmal
    Kısa dönem er

    Bilgi verebilecek var mı ? Shr. hiz. ne oluyor ?

    Sahra Hizmet yemek yapımı,çamaşır, vs. işlere bakar.
  • Dün teslim oldu . bugün tekrar konuşabildik Lojistik destek karargah bölüğündeyim dedi , ikmal olarak gittti .telefon sıkıntısı varmış orada . genelde telefonluymuş herkez almadığına pişman oldu. bi üst devre şafak 100den düşünce getirirsiniz demiş . Bir sıkıntı yok yemekhane çok uzak 1,5 km ymiş . bilgi aldıkça paylaşırım tekrar
  • evet aynen öyleymiş millet ıphone unu bıle götürmüş..dediğin gibi yemekhane de çok uzakmış..dün biraz fidan dikmişler..hafta sonları çok rahatmış,butun gun eşofmanlarla dolaşıyorlarmış ama eğitimi,sporu bunların zorlugu hakkında pek bı bılgıye sahıp değilim sanırım bugunden sonra o eğitimlere de başlamışlardır yada başlayacaklardır..ve son olarak hırsızlık olayları had safadaymış..benım nişanlım da karargah 3.bölükde.Allah yardımcıları olsun hepsinin..
  • adı ne peki belki tanırlar birbirilerini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alt devre üst devre ilişkileri genelde çok sağlam. Kısa dönem telefon soksa bile kullandırmıyorlar. Bi şekilde sokarsanızda cami de veya revirde rahatlıkla şarj edebilirsiniz(biraz riskli sonradan tecrübeleniyor insan) ben 2 ay cami de ve revirde şarj ettim telefonu mu.
    Fidan olayına gelince ise diktiğimiz fidanı söküp tekrar diktiğimiz çok oldu bazen pazar sabahı 4 te yola çıkıp 6 km yürüyüp akşama kadar fidan diktiğimiz oldu. Şuan konuşurken belki kolay geliyor söylemesi ama 28 mknz. p. tug. cidden zorlu bi yer. Allah gidenlere bekleyenlerine sabır versin.
  • Ben de 28.mknz p. tug. lojistik destek k.lığı bakım birliğinde askerliğimi yaptım. 2010 nun şubatında girdim. 2011 in şubatında bitirdim askerliğimi. genel olarak biraz bilgi vereyim. büyük bir tugaydır. 20 25 civarında birlik vardır. herkesin dediği gibi taburlarda askerlik genelde zordur. tugayın en rahat yerlerinden biri lojistik destek komutanlığıdır. ne çok sıkıdır ne de çok serbesttir. genel itibariyle çok fazla sıkıntı görmeden askerliğinizi bitirebilirsiniz. başlıca problemler su , telefon , ve yemekhanenin uzaklığıdır. çok fazla ankesörlü telefon yoktur. en azından bizim zamanımızda öyleydi. çok istememize ragmen ankesörlü telefon sayısı arttırılmadı. bakım birliğine düşerseniz eger kısım denen yerlere ayrılırsınız. bu kısımlar mesleğinize göre gideceginiz yerlerdir. elektrikçi motorcu boyacı kaportacı gibi. kısımlarınıza başladıktan sonrası daha kolay olacaktır. sizden önce gelen askerlerle yani üst tertiplerinizle aranızı iyi tutarsanız kısımlarınızda telefon kullanmanıza izin verilebilir. şarj problemide yaşamazsınız. bakım birliğindeki rahat yerler : benzinlik koğuş sorumlusu tuvalet sorumlusu silahlık sorumlusu. en rahat edeceginiz yerler burasıdır. bi şekilde oralara girmeye çalışın. gelelim su problemine. genelde susuz bir yaz geçirdik. sıcak su bulmanızda genelde zor olur. yazın sürekli soguk suyla duş aldıgımı belirtirim. o da su buludugumuz zamanlarda. tugay banyosuna gidebilirseniz sürekli ve tazyikli akan sıcak su bulabilirsiniz. yemekhane uzak evet. ilk gittiğiniz zamanlarda genelde yürümek zorundasınızdır. yemeğe gitmek istemeyenleri komutanlar ayırır. ama siz en alt devre oldugunuz için gitmek zorundasınızdır. ama biraz zaman geçtiğinde yemeğe gitmemek için ictimadan ayrılabilirsiniz. şayet yemeğe gitmezseniz kantinde tost ve poğaça bulabilirsiniz sadece.
    genel itibariyle en başta dediğim gibi lojistik destek komutanlığı iyidir. su telefon ve yemekhane dışında bir probleminiz olmaz. tek derdiniz herkesin oldugu gibi zamandır. boşuna saymaya ugraşmayın. kendinizi meşgul edecek işler bulun. kitap ve gazete en güzel şeydir zaman geçirmek için. tugay kütüphanesinde çok çeşitli kitap bulabilirsiniz. giden herkese kolaylıklar diliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gozdebahcekapili


    quote:

    Orijinalden alıntı: futuristtt

    merhaba
    benım nişanlım 29.12.12 itibarıyle 28.mknz barış gücü tugay komutanlığı 3.tabura düştü..daha ilk konuşmasında ortamın çok kötü oldugunu söyledi..askerliğini o taburda yapanlar veya bılenler gerçekten çok mu kötü orası:( ben çok tedirginim nişanlım için çok korkuyorum umarım mesajıma cevap alabılırım..şimdiden teşekkür ederim.

    selam ,benimde nişanlım aynı yerde 2. Taburda ,ilk gün çok normal üzülme . Birbilgi alırsan banada haber verirmisin ?

    2010 yılında 2.taburda bende yapmıştım kısa dönem askerliğimi.. Ben çok rahatım, bölük astsubayı Murat başçavuşdu.. Onun yanında takılırım ben haftada 3-4 gün çarşıdaydım.. Nişanlınıza bir ipucu Murat başçavuş oradaysa hala onun yazıcısı olmaya baksın, bir kaç çay bisküvi filan alır günde devamında yan gel yat yada çarşıda gez ;)

    Zor askerlikten öte, saf asker vardır.. Gözünü açık tutarsa çok rahat eder orada ;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 28.mkz loj.destek komutanlığı sahra hizmette idim (337.KD).askerlik heryerde farklılık gösterir elbet ama burası da büyük bir tugay ve kolaydır zordur diye kestirip atmak güç.geriye nasip kısmet kalıyor.Askerliğin güzel yanları; hiç tanışamayacağınız özellikte kişileri bir yelpaze gibi aynı yerde görüyor tanışıyorsunuz, sabretmeyi öğreniyorsunuz bu çok önemli.zaman adeta duruyor sanıyorsunuz orda doğup orada öleceğinizi sanıyorsunuz ama bitip gidiyor ağzınızda güzel tadları kalıyor sonuçta.genel kanı olduğu üzere şunu söyleyebilirim taburlar kötüdür evet niye kötüdür askerin görevi yok o yüzden sürekli birşeyler yaptırmak isterler.bazen bu ağaç dikmek olur bazen kar kürümek çamur kazımak.ağaç dikersin komutan söktürür tekrar dikersin ama merak etmeyin bunlar orada ters gelmiyor size alışıyorsunuz emri sorgulamayı bırak hiçbirşeyi sorgulamıyorsunuz programlı birer robot gibi:( Allah cc herkese kolaylık versin sevdiklerine ailelerine bir an önce kavuşmayı nasip eylesin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeitgest -- 5 Mart 2013; 12:24:12 >




  • geçen sene 20 nısanda geldim bosnadan barış gücü askerı olarak,20 nısanda uçakta teskere aldım.28 mkz pıyadeye sadece evrak ımzalatmaya gıtmıstım.Ama nasrettın hoca kökenli bı ast subay tanımadıgı halde espırı yapıp 23 nisanı beklıyceksın,tugay komutanı tum cıkışları yasakladı demişti.Tüm hayalleri bir an önce ordan çıkıp gıtmek olan bır askerı resmen askerlıkten soğutmuştu :)).Dedim nasıl tutarsınız benı bıtırmişim 15 ay'ı artık sivilim ben diye.Uzatmadı imzaladı çıkış kağıdımı :) nasıl koşa koşa nizamıyeden cıktıgımı bir ben bilirim bir Allah.Ankara kadar saçma bir şehir dünyanın hic biryerınde yoktur :)) havada bulut yokken kar yağar, guneşin altında sıcaktan durulmaz,gölgede üşürsün,herkes birbirine bebe der ve herkes yolda atarlanır biririne .Askerde en iyi vakit dınlenırken kitap okurken geçer,beni askerlikten uzaklaştırıp kitabın içine alırdı.Taaki seyyar lambamın pilini çalana kadar :)) mamak b.k bir yer.insanlığınızı sorguluyorsunuz,3 paralık cahil heriften sırf üst devre diye etmediği ızdırabı eziyeti bırakmıyor.Yurt dışına gitmeseydim kafama sıkardım herhalde orda..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluecafeblue -- 9 Mayıs 2013; 12:32:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluecafeblue

    geçen sene 20 nısanda geldim bosnadan barış gücü askerı olarak,20 nısanda uçakta teskere aldım.28 mkz pıyadeye sadece evrak ımzalatmaya gıtmıstım.Ama nasrettın hoca kökenli bı ast subay tanımadıgı halde espırı yapıp 23 nisanı beklıyceksın,tugay komutanı tum cıkışları yasakladı demişti.Tüm hayalleri bir an önce ordan çıkıp gıtmek olan bır askerı resmen askerlıkten soğutmuştu :)).Dedim nasıl tutarsınız benı bıtırmişim 15 ay'ı artık sivilim ben diye.Uzatmadı imzaladı çıkış kağıdımı :) nasıl koşa koşa nizamıyeden cıktıgımı bir ben bilirim bir Allah.Ankara kadar saçma bir şehir dünyanın hic biryerınde yoktur :)) havada bulut yokken kar yağar, guneşin altında sıcaktan durulmaz,gölgede üşürsün,herkes birbirine bebe der ve herkes yolda atarlanır biririne .Askerde en iyi vakit dınlenırken kitap okurken geçer,beni askerlikten uzaklaştırıp kitabın içine alırdı.Taaki seyyar lambamın pilini çalana kadar :)) mamak b.k bir yer.insanlığınızı sorguluyorsunuz,3 paralık cahil heriften sırf üst devre diye etmediği ızdırabı eziyeti bırakmıyor.Yurt dışına gitmeseydim kafama sıkardım herhalde orda..

    109 gunum geçti orda sonra uzak doğuya gittim :D evet wc duvarında yazan bir yazı ki bu duvar mamak cezaevinin avlusuna bakıyor "mamak etrafı teller gelme torun gelme senide (biiiiiiiip)"




  • 28'İNCİ MKNZ.P.(BARIŞ GÜCÜ) TUG. 1.MEKANİZE PİYADE TABURU 1.MEKANİZE PİYADE BÖLÜĞÜ ANKARA/MAMAK BOSNA
    Dağıtım yerim buraya çıktı yurt dışına gitme ihtimalim varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kumsal40

    28'İNCİ MKNZ.P.(BARIŞ GÜCÜ) TUG. 1.MEKANİZE PİYADE TABURU 1.MEKANİZE PİYADE BÖLÜĞÜ ANKARA/MAMAK BOSNA
    Dağıtım yerim buraya çıktı yurt dışına gitme ihtimalim varmı

    Su an Afganistan Wardak'ta askerim Agustosta burasi kapaniyor ve Mamak'a donuyoruz. Afganistanda acikta iki tane us kaliyor ama asker alimi yapilmiyor ve mevcut kadroyuda azaltiyorlar. Bosna ve Kosova kapali zaten. Arapcan felan var, insaat sektorunden anliyorsan bir nebzede olsa Lubnan'a gitme sansin var. Yine de dua ette 3. boluge dusmemissin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar acemiliğim MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI KH./ANKARA MAMAK ustalığım ise 28'İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) 1'İNCİ MKNZ.P.TB. 1'İNCİ MKNZ.P.BL. (ZMA)/ANKARA MAMAK. Beni biraz aydınlatırmısınız.? hapı yuttukmu.?
  • Arkadaşlar bende çankırı 28'inci mekanize piyade (barış gücü) tugayı komutan yardımcılığı 4'üncü mekanize piyade taburu 1'inci mekanize piyade bölüğü'ne usta birliğim çıktı hakkında bilgisi olan var mı sizce nasıl bir yer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim539 -- 12 Ekim 2013; 15:56:16 >
  • 353KD olarak bende geliyorum Ağalar :)
  • 353 KD acemi birliğinde yanınızdayım inşalalh :) usta birliği 28 İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K.YRD.LIĞI 4 ÜNCÜ MKNZ.P.TB. 2 NCİ MKNZ.P.BL. / ÇANKIRI MERKEZ / ÇANKIRI
    ne diyorsunuz beyler var mı yorumlar?
  • Acemi ve usta birliği olarak yanınızdayım arkadaşlar, kısa dönem olarak ;)
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.