Şimdi Ara

28'İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K .LIĞI ANKARA MAMAK (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
8
Favori
384.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yorumlardan anladıgım kadarıyle yüzde 95 oranında kötü bi yer. hiç mi iyi bişiy yok burda enteresan :)
  • Arkadaşlar sınıfınızın ne olduğu önemli değil...Muhabere yazar istihkam olursunuz istihkam yazar muharebe destek olursunuz...Ona göre kafanızda bişey oluşturup gitmeyin...Orada zaten sizi dağıtacaklart kafalarına göre...

    Dağıtılma gibi birşeyde söz konusu değil. Acemiliğinizi ve ustalığınızı burada yapacaksınız. Tek istisna yurtdışı olayıdır. Yurtdışına gitmek istiyorsanız seçilirseniz Şubat gibi yurtdışına gidersiniz...

    Bir de çok ama çok az bi ihtimalle 28.mknz pyd. tugayına bağlı Çankırıya gidebilirsiniz...
  • şimdi benim durum şu
    Sınıfı = MUHABERE
    Statüsü = Kısa Dönem Er
    Branşı = Mu. Er.

    bunun bana herhangi bir artısı yada eksisi varmı ?
  • 28'inci Mknz. P. (Barış Gücü) Tug. K.lığı MAMAK ANKARA. Hava Savunma Er.

    Hava savunma neler yapıyor uçağa binermiyiz :)
  • iyi bişey yokmu ? yok arakdaslar ben görmedim...bide sınıfı topçu yazanlar 4. topçu bataryası var..bi kaç kişi mamak cezaevinde görev alırki bunlar avukatlar olur genelde..ama soğuka arkadaslar soğğuk...yarın teslim olacaklara akşam geç saatte gidin 5-6-7 farketmez gidin yeter...hadi artık istikamet sağınız dağılın marş marş..
  • arkadaşlar merhaba. benim nişanlım da 28. Mknz. P.Barış Gücü Tug. K.lığı'na gidiyor. Kısa Dönem Piyade Er olarak. Şartların çok zor olduğunu okudum inanın moralim çok bozuldu.
    Ona verebileceğiniz tavsiyeler var mı?
    bir de telefonla konuşma olayı nasıldır, acemilikten sonra cep telefonu sokabilir mi oraya?
    yurtdışına kısa dönemlerin de gitme şansı varmış, peki ankarada kalması mı daha iyi olur yoksa yurtdışına gitmesi mi? yardımcı olursanız çok sevinirim. Allah herkese hayırlı tezkereler nasip etsin, sabır versin inşallah...
  • Kısa dönemlerin yurtdışına gitme ihtimali çok az. önceikle kendilerinin istemeleri lazım. bu durumda bile gitme şansı yarı yarıyadır.
    Yurt dışı için bosna veya lübnan iyi seçenekler ama %90 afganistan'a gidiyor. orası için aynı şey söylenemez.
    335 KD'leri bulsunlar içeride. her türlü yardımcı oluruz.
    şu an 10-15cm kar var. hava fena soğuk. tedarikli gelmemeliler. henüz girmemiş olanlar dışarıdan alacaklarını alsınlar. içeride kıtlık olur bir süre.
    335 dede...
  • Merhaba arkadaşlar,

    331. Kd olarak geçen sene Mamak'taydım. Az çok tecrübelerimi aktarmak isterim, biraz geç oldu ama belki okuyabilen arkadaşlara faydası olabilir.

    Acemilikte hepiniz bir arada 2.taburun önünde eğitim yaparsınız, yatma yerleri farklı olur,2.tabur, 3.tabur, hava savunma, kolordu herkesi dağıtırlar. En rahat yer kolordudur. Oraya kapağı atmaya bakın, torpil morpil bulabilirseniz affetmeyin yaptırın bişeyler. İnternet kafesi, 24 saat açık kantini,pidecisi var daha ne olsun. Acemilikte, acemi asker olduğunuz için hiç bir şekilde ceza almazsınız, bunu bilin ve rahat olun, ezik olmaya hiç gerek yok, tamam ilk zamanlar biraz yabancılık çekersiniz ama hemen arkadaş edinmeye bakın, diğer türlü zorlanabilirsiniz. Ama arkadaşınız oldumu gırgır şamata bir şekilde geçiyor günler.

    Tugay komutanı, hepinizi genel dershaneye toplayıp tanışmak isteyecektir. O zaman kendinizi bir şekilde gösterin, komutanın dikkatini çekin ve listeye isminizi yazdırın, böylece dağıtımda taburlara düşme ihtimaliniz sıfır olur. Aynı şekilde yurt dışına gitmek isteyenler, arapça falan bilen varsa o tanışma esnasında söylesin, Lübnan'a gitmek istiyorum diye, hem yeni bir ülke görürsünüz hem kebap bir askerlik yaparsınız hem de para kazanırsınız. Yani ne özelliğiniz varsa komutana söyleyin mutlaka o listeye girmeye çalışın. Yoksa benim gibi istihkama düşüp ustalıkta bile yanaşık düzen eğitim yaparsınız soğuklarda.

    Tugay'da cami olması, namaz kılan arkadaşlar için çok büyük nimet. Cami hemen yemekhanenin yanında olduğu için öğlen namazlarını yemekle beraber kılabiliyorduk. İkindileri de 2.taburun koğuşlarında kılıyorduk, akşam yine yemek vaktine denk geliyordu. Yani 5 vakit rahatlıkla kılabilirsiniz bu konuda sıkıntı yok.Yeter ki isteyin ;)

    Her dağıtımdan sonra her hafta çarşı izniniz olur, ayda bir kere evci iznine çıkabilirsiniz.Bu Cuma'dan pazar akşamına kadar dışarıdasınız demek ve asker için bulunmaz bir fırsattır.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, başka sorularınız olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

    Hepinize hayırlı tezkereler...
  • 28'inci Mknz. p. (Barış Gücü) tug. Loj. Des. K. Bkm. Brl. ANKARA MAMAK

    Nasıl Bi Yer Bilginiz varmı usta birliği oraya çıktı =)
  • ben 86/2 olarak orada 4 ay kaldım sonra kosova ya gittim istanbul alemdağ dan mamak zor dur soğuktur yemekhanesi cok uzaktı bir ay boyunca kola poğaça yedim içtim elimi selam vermekten yere inmiyordu rütbeli çok yani sonra kosovaya seçildim yabanci dil bildiğim için kosovada askerlik yok yatış yemek süper iştima yok nöbet yok tabi ben ambulans şöförüydüm ama askerlik heryerde aynı sadece stres yapmayın Allah kolaylık versin
  • merhaba arkadaşlar,

    herkes güzel güzel sorular sormuş ve cevabını almış. Ama kısa dönemler hep burda birşeyleri araştırma durumunda.

    Ben izmir Gaziemir'de ULŞ. ER olarak acemilik yaptım. Şimdi 1. mekanize p. taburu 1. mekanize p. bölüğü (BOSNA) ya usta birliğine gidiyorum.

    Şoför olarak gitmekteyim ben burya.Sorum şu şekilde;

    ben Bosna'ya gidebilecek miyim? bunun için benden aranacak şartlar nelerdir? almancam ve ingilizcem orta seviyedir, acaba yeterli olur mu? bir de 1. tb. 1. bl. nasıl bi yer devrecilik var mı? ben 90/4 olarak 18 şubatta teslim olacağım, lütfen bilgi verirseniz sevinirim.

    Ayrıca yaşım 26, orada 20'li yaşlarda olan üst dvrelerin sıkıntısını çeker miyim?
  • arkadaşlar bende mürettep birliğinde yani 28. mekanize tugayında 1977/2 tertip olarak yaptım ve çok güzel geçti bizim zamanımızda şarlak deresine istikamet verilirdi karşi kuleye istikamet verilirdi dereye iner ordan karşi kulübeye koşardık orda toplanır içtima meydanına gene istikamet verirlerdi koşturup dururduk komutanımız topçu kıdamli üsteğmen abdullah yiğitti çok esaslı bir komutandı tam tamına dört dörtlük bir askerdi sakın çekinmeyin çok güzel anılarınız olacak çocuklarınıza anlatacak unutmayın askerlik görevi kutsaldır nerde olursanız olun zev almaya bakın severek yapın zaman su gibi akar
  • benim erkek arkadaşım şuan askerlik yapıyor burada 37 günü kaldı . sizinle paylaşmak istedim nasıl bir yer olduğunu bende zamanında çok araştırmıştım çünkü. öncelikle il gittiğinizde alışın diye pek zorlamıyorlar maç filan izlettiriyorlar bir kaç beden büyük formalarınızı veriyorlar. yemin töreni olana kadar (yaklaşık 2 3 ) olana kadar pek konuşamıyorsun . her katta bir ankesör var . yemin töreni kısa dönemler için kapalı bir yerde oluyor en fazla 1 saat sürüyor. 1 tabur ve 2 tabur çok rahat ama 3 tabur zor biraz. acemilikten sonra dağıtım olmuyor Ankara da kalıyorsunuz gene.sonra her hafta sonu carsı izni var ya cumartesi ya pazar bahar ve yaz aylarında 7 kadar. yemekhanesi uzak biraz 1.5 km filan yürümeniz gerekecek. erkek arkadaşım günde 2 kez fıian arıyor rahat yanı yada sız kaçıncı kattaysa benimki 2 tabur 03123880028 i arıyorum 7 8 aramam da dusruyorum genelde mesgul cunku saat 5 -9 arası arayın cunku uyuyorlar sonrasında. terminalden yada Kızılay dan gitmek için Ankaray metrosuna bınıyorsunuz dıkımevı son durakta ınıyorsunuz ordan ısıkları gecıp kecıkıran dolmuslarına bınıyorsunuz kıme sorsan gösterırler. 1o dk suruyor ordan. kısa donemlerı yurt dısına pek yollamıyorlar zaten cok cok ıyıderece de yabancı dıl bılenler gıdıyor ıcınız rahat olsun. kısın buz kesıyor tepede oldugu ıcın ona gore alın yanınıza ılac da sokun gene ozellıkle guneyden ve egeden gelenler hasta oluyor. yazınsa pufur pufur cok serın. kısa donemsenız pek zorlamıyorlar tek yatak duzenı dolaplar fılan bazen ılk zamanlarda egıtım yaptırıyorlar o kadar sonra havan temızle ot yol fılan . kutuphanesı var gıdıp kıtap alıyorsun yada tv ızlemek ıcın baska yere gıdebılıosun tabı kumanda kımın elındeyse onun ızledıgı yerı genelde mAC yada muzık klıplerındekı kadınları gormek ıcın ızlıyorlar. :) . cep telefonu askerıye gırmeden hemen yakınında emanetcı bır dukkan var herkes telefonunu oraya bırakıyor carsıya cıkttınmı alıyorsun gene aksam donerken oraya bırakıp teslım oluyorsun. acemlık gectıkten sonra 2 kez evcı cıkma hakkın var ya annenız ya babanız yada karınız sızı cıkartabılır baska kımse degıl . o da cuma 5den sonra pazar aksam 5 e kadar . ama evcı cıkacaksanız en son carsamba gunu boluk komutanına bıldırmenız gerekır ızın almak ıcın. zıyaret edeceksınız de hafta ıcı brz zor ama haftasonu daha cok vakıt verıyorlar 9 dan 4 e kdr gelmeden once arayın gene haber verın askere yoksa cok uzun suruyor gelmesı beklıyorsunuz. boyle arkadaslar telas yapmayın rahattır eskısı gıbı degıl artık askerlık hepınıze kolay gelsın.zamanda o kadar cabuk gecıyorkı anlamıyorsunuz bıle. hayırlı tezekereler hepınıze.
  • meraba arkadaslar barıs gucu hakkında bılgı alayım derken burayı buldum benım esım barıs gucu olarak mamak cıktı daha teslım olmadı kendısının fıtıgı var ve gecmıste kıl donmesınden amelıyat olmus dıkıs ızı var bu yuzden esıme bır tolerans gosterılırmı ankaranın egıtımı agır dıyorlar hafıf bır gorev verılırmı yası 32 bıraz kılosu fazla boyuda uzun degıl butun bunlar dıkkate alınırmı cevap yazarsanız sevınırım
  • bende ankara mamaktayım,eşinin yaşındayım,inanın burası çok iğrenc bır yer,allahtan ben yurt dısı askerıyımde kurtulucam bu lanet yerden.Yaş burda para etmıyor,zamanında gelseydın dıyolar,coluga cocuga maskara edıyorlar ınsanı..
  • Acemilik için MEBS Mamak, ustalık 28. mekanize tugayı barış gücü çıktı.. üst devrelerimden ve halen mamak da olan arkadaşlardan tavsiyelere açığım tabi yardımlara da..:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fayez

    Acemilik için MEBS Mamak, ustalık 28. mekanize tugayı barış gücü çıktı.. üst devrelerimden ve halen mamak da olan arkadaşlardan tavsiyelere açığım tabi yardımlara da..:)



    Aynı Şekilde benimde ^^

    Güncel orasıyla ilgili bilgileri bekliyorum,
    hayırlı tezkereler devrem.. :)
  • arkadaşlar ben 1.tabur 3. bolükteydim. 90/4 tertibim. bu aralar gidince 2-3 ay agac sularsınız biz dikdik sizde sulayın. yemekhane uzak ictima uzun sürer. dua edin yurtdısı cıksın da gelin buralara yurtdısı cıkarsa 2-3 ay hastane işlemleri v..s bitene kadar oradasınız demektir. çokta gözünüz korkmasın kalabalık oldugundan dolayı biraz sıkıntı yasıyorsunuz ama alısında hiçbirsey etkilemiyor. sıkmayın canınızı 3. bölüge de giderseniz revirciye slm söyleyin. afganistandan.

    sorularınız varsada cevaplarım bende vaktinde cok gezdim buralarda.

    Hayırlı Teskereler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aykut-24

    arkadaşlar ben 1.tabur 3. bolükteydim. 90/4 tertibim. bu aralar gidince 2-3 ay agac sularsınız biz dikdik sizde sulayın. yemekhane uzak ictima uzun sürer. dua edin yurtdısı cıksın da gelin buralara yurtdısı cıkarsa 2-3 ay hastane işlemleri v..s bitene kadar oradasınız demektir. çokta gözünüz korkmasın kalabalık oldugundan dolayı biraz sıkıntı yasıyorsunuz ama alısında hiçbirsey etkilemiyor. sıkmayın canınızı 3. bölüge de giderseniz revirciye slm söyleyin. afganistandan.

    sorularınız varsada cevaplarım bende vaktinde cok gezdim buralarda.

    Hayırlı Teskereler...


    1 tabur karargahtanım bende dostum,ayın 15 inde bosnaya gidiyorum,bu arada yeni bölük komutanınız 7 gün serdar hayırlı olsun,kaptık murat yüzbaşıyı sizden :)))
  • Usta birliğim burası çıktı zor diyorlar umarım öyle değildir.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.