Şimdi Ara

28 Şubat'a Nasıl Gelindi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • - 1995 seçimlerinde, Erbakan'ın partisi yüzde 21 oy aldı. Birinci parti oldu.
    Haziran 1996'da "yolsuzluk dosyalarını kapatmak" şartıyla DYP ile koalisyona girdi. REFAH-YOL Hükümeti kuruldu. Erbakan, artık Başbakan oldu.

    - Anıtkabir'e hiç gitmeyen, Millî Bayramlarda düzenlenen törenlere katılmayan, daha önce de "irtica"dan yargılanan Erbakan'ın Başbakan ve partisinin koalisyon ortağı olması kimi çevrelerde tedirginlik yarattı.

    - Atatürk'e, laikliğe ve Cumhuriyete karşı Refah Partisi'nin milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatları ve üyeleri tarafından hakaretler, küfürler başladı. Sokaklarda şeriat eylemleri başladı. Basın ve muhalefet tepki gösterdi.

    - 2 Ekim - 7 Ekim 1996 tarihleri arasında Erbakan sırasıyla Mısır, Libya, Nijerya'yı ziyaret etti. Libya'da, Kaddafi bir çadırda kendisini azarladı ve ülkeyi kötüledi. Erbakan'ın sessiz kalması ve yalnızca terlemesi basın ve muhalefet tarafından ağır şekilde eleştirildi.

    - 6 Ekim 1996'da Ankara Kocatepe Camisi'nde "Şeriat isteriz!" diye bağıran sakallı, cübbeli ve asalı Aczmendiler gösteri yaptı.

    - 3 Kasım 1996'da Susurluk'ta yaşanan trafik kazasında mafya - siyasetçi - polis ilişkileri açığa çıktı. Erbakan "fasa fiso" dedi. Adalet Bakanı Refah Partili Şevket Kazan ise, aydınlık için bir dakika karanlık toplumsal eylemi için "Mumsöndü oynuyorlar." dedi.

    - Kayseri'nin Refah Partili Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, 10 Kasım 1996 tarihli Refah Partisi İl Divan Toplantısındaki konuşmasında, Türkiye'de henüz gerçek demokrasinin olmadığını, hâkim güçlerin herkesi kendi görüşleri doğrultusunda hareket etmeye zorladığını söyledi. Karatepe konuşmasında, "Refah Partili olarak yeryüzünde tek başıma da kalsam, bu zulüm düzeni değişmelidir. İnsanları köle gibi gören, çağ dışı bu düzen mutlaka değişmelidir. Ey Müslümanlar sakın ha içinizden bu hırsı, bu kini, nefreti ve bu inancı eksik etmeyin. Bu bizim boynumuzun borcudur." dedi.

    - 11 Ocak 1997 günü Erbakan, Başbakanlık konutunda tarikat liderleri ve şeyhlere iftar yemeği verdi. Davetlilerden biri "Fethullah Gülen"di.

    - 30 Ocak 1997'de Sincan Belediyesi "Kudüs Gecesi" düzenledi. Belediye başkanı Bekir Yıldız ve İran büyükelçisinin misafir olduğu gecede sahneye konulan cihat oyunu basında tepki oluşturdu.

    - 3 Şubat 1997'de, Ankara'da Star TV muhabiri Işın Gürel'in muhafazakar biri tarafından dövülmesi toplumda büyük bir tepkiye neden oldu.

    - 3 Şubat 1997'de Fatih Camisi'nde öğlen namazının ardından bir grup ellerindeki yeşil bayraklarla "Şeriat isteriz!", "Yaşasın Hizbullah!" sloganlarıyla yürüdü.

    - İslamcı gazeteci Yaşar Kaplan, gerektiğinde İslam uğruna şehit olacaklarına dair bir açıklama yaptı.

    Ve 28 Şubat 1997.

    28 Şubat'a gelirken elbette sadece bu yazdıklarım olmadı. Daha fazlası da var bunların. Belirteyim. Fakat bu yazılanlar da özet olarak görülebilir.

    Düzenleme: Ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E767019CA -- 8 Mart 2019; 19:34:48 >







  • Şeriat getiremeyince darbe demek moda olmuş sanırım.

    28 Şubat olmasaydı 15 Temmuzda başarılı olurlardı. hem fetöye küfreden hem 28 şubatı lanetleyen tosuncuklar görüyorum. Saf çelişkinin zuhuru.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaisyLucky59

    Şeriat getiremeyince darbe demek moda olmuş sanırım.

    28 Şubat olmasaydı 15 Temmuzda başarılı olurlardı. hem fetöye küfreden hem 28 şubatı lanetleyen tosuncuklar görüyorum. Saf çelişkinin zuhuru.
    Fetö 28 şubat surecinin baş destekçilerinden. Zaten o sürecte tum dini gruplara dokunulurken fetöye dokunmadılar. Çünkü 28 şubati yapanlarin sahipleri öyle talimat verdi. Amerika destekli bir surecti. Ecevit Demirel Rte bir sekilde feto ile ilişkileri oldu ama Erbakan ile hic bir zaman bir araya gelmediler. Çunku 28 subat fetöye zemin hazırladı. 28 subati yapan zihniyet ile 15 temmuzu yapanlar aynı kafaydı. 28 subat olmasaydı 15 temmuz olmazdı. Çunku Erbakan bunlara karsi her zaman mesafesini korudu. Onlarda istediklerini alamadiklari ıcin Erbakan'i düşman olarak gördüler. Rahmetli Erbakan fetö konusunda pisman olmayan ender siyasetcilerdendir. Ve Akparti ile feto'nun en iyi oldugu donemde , 28 subat surecini yasamiş bir lider olmasina ragmen Ergenekon davasıni antiamerikanci askerlerin tasfiyesi oldugunu soylemistir. O donem akpartilier bile Erbakan'a kızmısti. Ne kadar haklı olduğu yillar sonra anlaşıldı Allah gani gani rahmet eylesin.


    https://youtu.be/wTSlqQ2eB7U


    28 Şubat'a Nasıl Gelindi?
    28 Şubat'a Nasıl Gelindi?
    28 Şubat'a Nasıl Gelindi?
    28 Şubat'a Nasıl Gelindi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türk askerinin kanını döken terörist Şeyh Said'e "şehit" diyen "TurkishDelight" da gelmiş yine masal anlatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 28 şubat acaba siyasette kimi, tarikatlar arasında hangisini tepeye çıkarttı?28 şubat baş aktörlerinden hangisi yargılandı, teoman koman bütün süreçte 1 kere ifadesine başvuruldu Veli Küçük'ün başka olaylardan içeri attılar 1-2 seneyede davulla zurnayla çıkartıp şimdi protokolde yer veriyorlar.Anca emir kullarını yargılayıp içeri attılar.

    Özetle 28 şubat darbesi başarılı olarak gerçekleştirilmiştir ve Ülke'nin geleceğini de 100 sene değiştirmişlerdir.

    28 şubat darbesinden kim en çok yararı gördüyse onun parmağı vardır bu işte.
  • Of, bir de "büyük resim" görenimiz çıktı.
  • 28 Şubat'a eminem gibi tarikatçılar sayesinde gelindi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Hattori- -- 9 Mart 2019; 22:40:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.