Şimdi Ara

27 Mayıs Benzin Fiyatlarına Tepki Eylemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benzin fiyatlarına eylemli tepki

    Tüketiciler Birliği üyeleri, benzin fiyatlarındaki zamlara tepki amacıyla 27 mayıs Çarşamba günü 1 liralık benzini kredi kartıyla almaya çalışacak.

    Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, benzin fiyatlarına son 20 gün içinde gelen zamların kabul edilemez olduğunu söyledi.

    Dolar düşerken benzine yapılan bu zamları anlayamadıklarını ifade eden Kaya, zamlar karşısında tüketicilerin mağdur olduğunu vurguladı.

    Kaya, fiyatlardaki artışa tepki amacıyla Tüketiciler Birliği olarak 27 Mayıs Çarşamba günü bir eylem yapacaklarını belirterek, ''İstanbul Fatih'te Vatan Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde tüketicilerle toplanıp 1 liralık benzin almaya çalışacağız. Bakalım bize 1 liralık benzini verebilecekler mi?'' dedi.

    Bu benzini kredi kartıyla almak istediklerine dikkati çeken Kaya, böylece hem kredi kartının aşırı kullanımına hem benzin fiyatındaki aşırı zamlara dikkat çekeceklerini bildirdi.


    A.A.







  • Tepki vermek lazım,benzine gelen zammın doların artmasıyla,petrolün varil fiyatının artmasıyla alakası yok.Kafalarına göre iş yapıyorlar.

    Dizel ve LPG ile benzin arasındaki farkı acaba şöyle mi düşünüp açıyorlar.

    "Ekonomik araç isteyen dizel ve LPG tercih eder,benzinli araç kullananlarda para var demek ki,zam yapsak seslerini çıkarmazlar."

    Petrol ürünlerini fahiş fiyatla alıyoruz,bunlara mutlaka indirim gelmeli;ama gelmiyorsa dizel ile benzin arasındaki farkın bu kadar çok olması kabul edilemez.
  • Yine başladık zaten,

    Kaç liraya kadar düşmüştü benzin, hatırlayan var mı acaba? 2,67 miydi en ucuz fiyat, sonra yine 40 kuruş bindirdiler. Çok ilginç ya, bu devlet politikası olamaz çünkü devletin esas amacı vatandaşlarının huzurunu, refahını ve güvenliğini sağlamak. Yani % 500 vergilendirilen bu fosil suyunu ucuzlatmak için Yasama Yürütme Yargılama kuvvetlerinden hangisine başvurmamız gerekiyor...? 1 Liraya benzin almak ve kredi kartı ile ödemek sisteme yük bindirecek bir tepki ama fena da değil.

    Hükümet sağır, kör ve dilsiz değil. Benzin Zamları ve Halkın Tepkileri arasında doğrudan ters bir ilişkinin olduğunu sanırım artık herkes anladı. Ses seda yok, bindir zammı, çok mu bağırıyorlar, 3 kuruş geri al, sussunlar.

    Benzinin bir bedeli var, bunu KABUL EDİYORUM, benzinden alınan aşırı, fazla ve haksız vergiler var, HELAL ETMİYORUM!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 23 Mayıs 2009; 13:06:14 >
  • İmkanım olsa kaçak benzin alırım. O hale düşürdüler milleti. Aracım az yakıyor ama malum benzin fiyatları yüzünden çok yakıyor gibi oldu artık. km de 30 kuruş yakıyor ki bunun arabayla ilgisi yok mühendis daha nasıl geliştirsin arabayı yakmaması için. Benzin fiyatları böyle olduğu sürece tüm arabalar çok yakar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myd -- 23 Mayıs 2009; 13:11:25 >
  • Çok fazla vergi alınıyor yakıttan bu oranın düşürülmesi lazım
  • Bizim burdaymış eylem alışveriş merkezi dediği sanırım yeni açılan historia o gün bende oraya gidicem bu benzin iflahımızı kuruttu araç yakıyor yakmasınada benzin pahalı olduktan sonra en az yakanı bile çok geliyor insana..
  • artık araç kullanmak çok lüx..malesef
  • saatini verinde bizde katilalim..
  • herkes katılmalı bence ne kadar çok artarsa bu eyleme katılan etkili olabilir ama duyurulması gerekli...
  • Gözlerim yaşardı... bu ve benzeri şekillerde toplanılmalı boykot edilmeli zamlar imkanı olan herkes katılmalı duyarlı olmak lazım
  • din-ordu-devlet; eğer mutlu olmak istiyorsan bunların emir, eylem ve yaptırımlarında mantık aramayacaksın.

    olan şu; elde para eden ne varsa satıldı, düşük kur yüksek faiz politikasıyla ithalat körüklendi, ihracatçı zayıflatıldı, cari açık gitgide büyüdü, gerektiğinde faizleri düşürür, dövizi yükseltir dış ticaret dengesini sağlarız diye düşünüyorlardı ki bir de global kriz çıkıp dış talep de düşünce bu imkan da azaldı, kısaca deniz bitti.

    şu anda yapılan ötv indirimleri (ithal mallara yönelik olanlar) günü, daha doğrusu genel seçimi kurtarmaya yönelik uygulamalardır.

    Petrol fiyatları düşerken akaryakıta yapılan zamlar da açık şekilde haraç toplamaktır, akaryakıt ikamesi olmayan ve çarkın dönmesi için vazgeçilmez bir emtiya, ayrıca toplumun azınlıkta olan kesimini doğrudan etkiliyor (otomobil sahipliği oranının hala çok düşük olduğunu unutmaalım), dolayısı ile getirisi yüksek ama geri tepmesi düşük bir silah.

    yapılması gereken kurun çıkmasına izin verip ithalatı frenlemektir ama baştakiler bunu göze alamaz.




  • baştakilerin umrunda olan hiçbirşey yok... onların benzini bizden topladıkları %çokyüz vergi ile ödenio...
    Biz ise başımızdaki vergi canavarlarının keyiflerinden vazgeçemeyip, kendilerinden ve lüks yaşantılarından fedakarlık edemedikleri için açlık sınırının 1/4'ü oranında verilen aylıklarla geçinmeye, bir yerden diğer yere ulaşmak için de benzini "parayla" almaya mahkum ediliyoruz...

    Tepkimizi büyütmeliyiz arkadaşlar... Kredi kartım olsaydı ben de katılırdım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 23 Mayıs 2009; 22:38:01 >
  • LPG çok iyi seviyedeyken benzine bindirmeleri resmen haksızlık.zaten dalga geçer gibi indirim yapıyorlardı yazık
  • Din Ordu Devlet

    Uyuşturulmuş tepkisizleştirilmş sürüleştirilmiş korkutularak sindirilerek yaşamaya mecbur bırakılan halk kitleleleri.Ne kadar mutluyum ki hepsini red ediyorum.
  • peki varil fiyatı tekrar 150 usd olunca 10 tl yemi alıcaz benzinin litresini?
  • madem böyle birşey var işi olmayan arkadaşlar katılsınlar derim ben. ben balıkesirde olacağım.
  • Tepki bu mu?
    Milyonlarca insanı sokaga dökersin yürüyüş yaparsın.Yadatepki olarak 1 gün kimse benzin almasın bakın görün nasıl tepkiymiş.
    Ergenekon milyonları toplatabiliyordu bizde toplarız degilmi?
  • Buraya mesaj yazıp, içinden de ana avrat küfür edip ama yine soluğu benzin istasyonunda almakla olmuyor bu işler.

    Söz meclisten dışarı.

    Ben binmiyorum uzun süredir aracıma.Sadece arada sırada bir tur atıyorum uyuşmasın diye.


    Buraya sallayıp da yarın işe yine "kıçının rahatı için" arabayla giden varsa bu zamlar az bile diyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremeenvy -- 24 Mayıs 2009; 0:20:25 >
  • açıkçası benzin istasyonunda dayak yemek istemem
  • bu is o benzinligin basini agritacak, dernegin oraya gicigi var anlasilan
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.