Şimdi Ara

27 inç, 1440p, 144 hz monitör tavsiyesi. (Casper M2758QP alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12-13 yıldır kullandığım Samsung 940BW monitörüm dün bozuldu, floresan aydınlatması çalışmıyordu, şerit led ile değiştirdim, bir gün çalıştıktan sonra bugün tamamen gitti.

Hem ileriye dönük, hem de gözümü daha az rahatsız edecek bir monitör arayışına girdim.

Hatayın İskenderun ilçesinde oturuyorum, teknosa ve vatan mağazaları var ama genelde full HD monitör satıyorlar. Yardımcı olmaya çalışıyorlar; beğenin getirelim diyorlar ama monitör diğer bileşenler gibi değil tabi, önce görmek lazım.

Görmek lazım ama bu imkan da maalesef yok ve bu durumda tavsiyeleriniz ihtiyaç duyuyorum.

2000-3000 TL aralığında
    Bilindik marka ve güvenilir satıcı (ölü pixel vs sorunları düşünülünce)
    2K 144hz 27 inç monitör önerebilir misiniz?

Gözüme çarpan ilk monitör Casper M2758QP oldu. 1675 lira fiyatı var, emsallerine göre çok uygun fiyatlı ama bu ucuzluk tereddüte neden oldu bende.

İkincisi ise Samsung SR750, Vatanda 2.710 liraya satılıyor, masa üzerine değil de dip kısmına koymak mantıklı geliyor ama monitör den uzakta kalmak sıkıntı yaratır mı emin olamıyorum.
    www.vatanbilgisayar.com
    Samsung 27 " Çerçevesiz Monitör Fiyatı - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/samsung-27-ls27r750qemxuf-4ms-2k-144-hz-hdmi-mini-dp-space-cercevesiz-monitor.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oklawa -- 27 Haziran 2019; 19:39:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tırnak makası, diş fırçası gibi ihtiyaçlarınız varsa casper da üretiyorsa alabilirsiniz hocam onun dışında biraz riskli bir tercih olur özellikle konu monitör ise. Çok yakın bir arkadaşım SR75 aldı ilk kurulumdan sonra renkleri ben de görme şansı buldum ciddi anlamda vasatın altındaydı fakat kendisinin kalibrasyon cihazı var ve kalibrasyonun akabinde harika oldu diyebilirim.Hissedilir bir input lag yoktu 4ms olması sizi üzmesin. Kozmetik olarak da çok şık duruyor bilginiz olsun. Gidip kendi gözünüzle görmeden monitör almayın derim hele casper falan aman diyim. Monitör konusu biraz şans işi ve bunu caspera bırakmak çok mantıklı olmaz :)
    Intel Core i7 6700K 4.6 GHZ // MSI Gaming X Trio GTX 1080Ti // MSI Z270 Gaming M5 // Adata Spectrix XPG D41 8X2 16 GB 3200Mhz Ram // NZXT X62 Kraken AIO Cpu Liquid Cooler // Crucial BX200 240Gb-480Gb SSD // Samsung 970 EVO 250 Gb // Phanteks P400S Grey // Corsair RM650x // Corsair K95 RGB Platinum MX Brown // Corsair M65 Pro RGB // Corsair HS50 // Corsair MM300 // Dell S2716DG 144Hz G-Sync 2K Monitor
  • ismailgvn77 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Monitörü İnternetten almak sıkıntı ama mecbur İnternetten alacağım, inceleyecek mağaza yok, olan mağazalarda ürün yok. Bu yüzden tavsiyede ihtiyaç duyuyorum. İnceleme videoları da objektif gelmiyor.

4K 60hz 28 inç Samsung monitör vardı vatanda, 1.950 lira. Uygun fiyatlı olsa da görüş açısı ve kalitesi hoşuma gitmedi. Bir de 60hz gözümü ağrıttığından yüksek frekanslı olmasını istiyorum..

2k 144 hz daha mantıklı olur bana sorarsanız. Bahsettiğiniz Samsung 4k monitörü kullandım pek tavsiye etmiyorum. Yüksek yenileme hızı oyun keyfini daha çok artıracaktır. Monitör işi dediğiniz gibi kör alım ve biraz şanslı olmak gerekiyor. İade sürecinde sizi yormayacak bir yer tercih etmeye bakın.
    Intel Core i7 6700K 4.6 GHZ // MSI Gaming X Trio GTX 1080Ti // MSI Z270 Gaming M5 // Adata Spectrix XPG D41 8X2 16 GB 3200Mhz Ram // NZXT X62 Kraken AIO Cpu Liquid Cooler // Crucial BX200 240Gb-480Gb SSD // Samsung 970 EVO 250 Gb // Phanteks P400S Grey // Corsair RM650x // Corsair K95 RGB Platinum MX Brown // Corsair M65 Pro RGB // Corsair HS50 // Corsair MM300 // Dell S2716DG 144Hz G-Sync 2K Monitor
  • Casper M2758QP monitörü aldım. En bütçe dostu monitörü. İnternetten değil de yerel bir bayiiden aldım. Elinde yoktu görme şansım olmadı. Satıcıya sıfır ölü pixel istiyorum dedim ve o şekilde anlaştık.

Bugün monitör geldi, kurulumu basit ve kurup kullanmaya başladım.

Genel değerlendirme yapacak olursam fiyatının ürünü.

USB port yok, yükseklik ayarı yok, verdiği görüntü güzel ama tabi bu göreceli bir kavram ve kişiye göre değişir.

Hoparlörünün olması bana masamın üstünde daha ferah bir alan yarattı, hoparlörleri pek kullanmıyordum, söktüm.

Kutusundan çıkan display port kablosu ile bağladım, sıkıntı çıkarmadı.

Bütçe dostu güzel bir monitör.

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.