Şimdi Ara

25m vs 10m

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Normalde 10m bir guildiz. Heroic olarak yavaş ilerliyoruz. Bizim gibi aynı progresse sahip başka bir guild daha bularak iki gurubu birleştirmeyi ve 25m heroic yapmayı düşündük. İlk bossda bir sıkıntı yaşamadık, tek seferde geçtik ama ikinci bossda defalarca denememize rağmen saatlerimizi boşuna harcamış olduk sadece. En iyi gelebildiğimiz yer üç bossunda canını %33 e getirmek oldu, onda da hayatta kalan 10 kişi ya vardı ya yoktu.

    25m de çok az taktik değişikliği yaşanır ama bu kadar etkileyeceğini sanmıyorum. 10m heroicde kolaylıkla geçilen boss 25m heroicde tıkadı. 25m de hata yapan olduğu zaman onun telafisi olabiliyor, yani bir kişi ölse bile 24 kişiyle hatta duruma göre 20 kişiyle bile boss geçilebiliyor ama aynı durum 10m de yok. 9 kişiyle belki geçilen bossun 8 kişi kalınca pek mümkünatı kalmıyor. Aynı zamanda 10m de birisinin hatasını bir başkasının telafi etmesi zor olabiliyor, daha az eleman olunca daha fazla şey gözden kaçabiliyor. 25m bu yönden daha şanslı.

    25m in zorluklarına bakınca, herşeyden önce rakamlar daha fazla. 10m de bir debuff alan oyuncu diğerleriyle bir araya gelmezse çok az canı kalarak kurtulabiliyor ama 25m de bu mümkün değil çünkü sistem ona göre ayarlanmış. İkinci olarak 25m de daha fazla eleman olduğu için iletişim daha önemli hale geliyor. 10m de herkesin birbirini tanıma, neleri yapabilip neleri yapamayacağını görme imkanı daha fazla olabiliyor, 25m de olsa bile daha fazla zaman alıyor ve bu durum her bossda değişebiliyor.

    Daha önce hiç 25m guildde oynamadım. Faceroll hale geldikten sonra yapılanları saymazsak ilk kez 25m heroic raid yapma imkanım oldu ve benim 25m ve 10m arasında görebildiğim (veya göremediğim) farklar bunlar. Raid yapanlar arasında her zaman tartışma konusu olmuştur 25m ve 10m raidler. Bana göre 25m daha zor ama 10m daha çok özveri istiyor. 10m de bazı şeyleri tek başına başarmak gerekiyor, 25m de her zaman bir yardım eli bulmak mümkün. 25m daha eğlenceli ama yapılabildiği sürece.

    Özellikle her iki raid türünde de bulunmuş oyuncular ne düşünüyor bu konuda ?







  • Biraz boss fightlarına bakıyor aslında bu konu.Soo hc ilk haftası 25m guildler rahat rahat hc norushen keserken 10m ise bunu yapamıyordu.Veya tam tersini oluşturan bosslarda var. Ama ben 25mden yanayım. Daha fazla Def cd ve elinde her class olabileceği icin tüm classların nimetlerinden faydalanabiliyorsun.
  • Ah 40 man ah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: welmour

    Ah 40 man ah

    Prehistorik dönem çok geçmişte kaldı. WoD gelince bu düzende değişecek. WotLK dan bu zamana kadar 3 pakettir iki mod arasında seçim yapabiliyoruz, hangisi daha çok etki bıraktı, bu düzenin son raidlerini nasıl geçirelim, biraz onlarla ilgili konuşmak istedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ywizzle

    quote:

    Orijinalden alıntı: welmour

    Ah 40 man ah

    Prehistorik dönem çok geçmişte kaldı. WoD gelince bu düzende değişecek. WotLK dan bu zamana kadar 3 pakettir iki mod arasında seçim yapabiliyoruz, hangisi daha çok etki bıraktı, bu düzenin son raidlerini nasıl geçirelim, biraz onlarla ilgili konuşmak istedim.

    25 man content raid i pek yapmadim ama disardan bakarak fikrimi soyleyecek olursam 25m giden Guild ler genelde daha cabuk World 1st leri yapiyor. Sebebi ise item dusme oraninin daha fazla olmasi yani gearlanmak 25 man bir raid icin daha kolay. ( Basit matematikle 10 man de su an 2 item duserken 25 man de 6 item dusuyor. Yani 2,5 kat adam varken loot 3 kat)( Bonus roll u hesaba katmadim)

    Kaldiki sen ikisinide denemissin 10man inin hata kaldirmasi hele ki HC den bahsediyorsak hemen hemen hic yok. 25 mande cok daha efsane olaylar olabiliyor (enrage de boss kesmek gibi) bunu 10 man da yapmasi daha zor. 25 man deki sorun ise nerde cokluk orda b..kluk ile aciklanabilir. Hardcore olmayan hemen hemen her guild bu sorunu yasamistir. 25 tane adami duzenli toplamak 10 man e gore cok daha zordur. Mekanikler acisindan bakarsak o fight a gore degisir kanisindayim zira her iki durumada ornek bulunabilir.




  • Soylediklerinize ek olarak 10m'de raid setup sıkıntı yaratır, 25m'de birkaç class spesifik boss hariç aynı kadroyla çoğu bossu kesersin.

    25m raidi yönetmesi çok daha zordur.

    10m de bağlantının darbogaz olma sıkıntısı daha nadirken 25m'de özellikle bloodlust ile başlanan bosslarda problem yaşanabilir.

    Tabi ki bir de pc performans problemi var.

    Ekleme: 10m'de birinin elektrik veya ninterneti kesilme ihtimali 25m'e gore daha düşüktür, raid 25m'de daha çok aksar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChaosBreed -- 27 Aralık 2013; 6:03:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 man biraz daha bireyselliğe dayalı. Çünkü yapılan bi hata 25 e oranla daha çok sorun çıkarabiliyo. "Gerçekten" hardcore değilseniz 10 man yapmak daha rahat.

    25 man in tek avantajı gear. 10 man de çok fazla çöp item gelirken 25 te durum böyle değil.

    Tercihim semi hardcore da 10 , hardcore da 25.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.