Şimdi Ara

silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • silinsin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 9 Eylül 2022; 23:12:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Dostum burada tek tek liste yapmak çok zor, diyetisyene gitsen gün gün öğün öğün uğraşmaz herhalde. Kalori/ makro takip programları var telefon ve bilgisayardan takip edebileceğin. Kolayca makro takibi yapabilirsin. fat secret var aklıma ilk gelen. Mutfak tartısına da ihtiyacın olacak tabi. Kilo vermek istiyorsan intermittent fasting yapabilirsin. Makro hesaplarını ( yağ-protein-karbonhidrat) ağır sağlamın bu konuda videolarını takip edebilirsin. Kalkıp yiyeceklerini tartacaksın ve programa yazacaksın. Örn, 200 gr yumurta , 100 gr yulaf ezmesi 100 ml süt, 60 gr pınar marka hindi füme diye gireceksin programa. Rapor kısmında sana kahvaltı da 50 gr protein 35 gr yağ 60 gr karb. yemişsin diyecek. Akşama da eksik kalanı hesaplayıp 300 gr tavuk 200 gr pirinç 30 ml zeytin yağı vs diye yazıp makroları denk getirmeye çalışacaksın.

  • Hocam liste veririz vermesinede 1 hafta-2 hafta sonunda sıkılırsın. Çok dirayetli isen 1 ay sonra iş eğlencesni kaybeder. Yediğini hesaplayacak gün sonundada sana yediğin makroları verecek 1 uygulama 1 de site önereyim sana, kendi, hesabını kendin yap.


    1 İnternet sitesi olarak diyetkolik var. Üye olacaksın sonra üst menide ismini yanlış hatırlamıyorsam kalori takipçisi var. Orada öğün öğün kategorize edilmiş. Örnek veriyorum kahvaltıda 2 yumurta 50 gr beyaz peynir domates falan filan hazırlamayı düşündün oraya giryorsun. haşlanmış yumurta yazıyorsun 2 adeti işaretliyorsun sallıyorum orta boy seçiyorsun sana 150 kalori yazısı ekleniyor sonra beyaz peyniri giriyorsun vs vs. Aşağı yukarı piyasadaki her marka var. Seçenek çok fazla ve kullanımı kolay.


    2 telefon uygulaması. İsmi fat secret. Aynı şekilde diyetkolik ile yediğin herşeyi yada yiyeceklerini yazıyorsun sana kalorisini ve makrolarını hesaplıyor. Aynı zamanda kendin ait sosyal medyası var insanlar orada öğünlerini paylaşıyor yada tariflerini.


    İkiside hem eğlenceli hemde kolay. İşi sıkıcı hale getirmemek lazım :)


    Tabi her kalori aynı değil bunuda hesaba katmanız gerekiyor. 100 gr şeker ile 300 gr tavuk göğüsün kalorisi aynıdır. aşağı yukarı 360 kalori diyelim. Ama şekeri yediğinizde bu kalorinin çoğu karaciğerde yağlanma olarak size geri dönecektir. Tavuğu yedğinizde se kalorinin çoğu zaten kendini öğütürken harcanacaktır ve basitleştirirsek sizi besleyecektir :) Unlu mamüllerden, şekerden, sağlıksız yağlardan uzak durarak diyetinizi düzenlemeniz sizin yararınıza olacaktır.





  • MCA90 kullanıcısına yanıt

    hocam teşekkür ederim öncelikle dediğin programları kullanmaya başlıyacağım liste konusunda sıkılıcağımı sanmıyorum çünkü orta - uzun vadede hedefim var (yarışma filan değil kendime koydugum hedef) açıkçası şu an ki beslenmem şu şekil kalori hesabına girmeden sabah 4 yumurta 80 gr civarı yulaf 3 tatlı kaşığı fıstık ezmesi bundan sonra 200 gr tavuk gögüsü 0.75 su bardağı pirinç yeşillik var zaten bu ögünü 1.30 civari yiyip 4.30 5 gibi salona gidiyorum salondan çıktıktan sonra 1 kase yogurt ve 1 avuc karisik cerez yiyip 7 gibi 200 gr haslanmis tavuk gögüsü ve yarım su bardağı pirinç yiyip günü kapatıyorum tavugu bu ay için değiştirmeyi düşünmüyorum sonra çeşitlendirecegim balık kırmızı et hindi gibi ve sabaha 100 gr lor peyniri eklemeyi düsünüyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.