Şimdi Ara

25 yıldır öğrenemediği Almanca başına iş açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 25 yıldır öğrenemediği Almanca başına iş açtı


    Türkiye ile Avrupa arasında yükselen tansiyon, yıllardır Avrupa’da yaşamasına rağmen topluma entegre olamayan Türkleri olumsuz etkiledi.

    25 yıldır Avusturya’da yaşayan dönerci Alihan Turgut da yeterli düzeyde Almanca bilmediği için, gerilen ilişkilerin gölgesinde hedef haline geldi. Wiener Neustadt kentinde yaşayan ve 10 yıldan uzun bir süredir kent meydanında döner dükkânı işleten Turgut, ekmek teknesini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

    Kentin Muhafazakâr Halk Partili Belediye başkanı Klaus Schneeberger, 25 yıldır Almanca öğrenemeyen Turgut’u eleştirerek ‘Kebap Ali’ lakaplı Türk dönerciyi istenmeyen adam ilan etti. Başkan, dönercinin kapatılacağını da ima ederek, “Ona ihtiyacımız yok” dedi. Belediye başkanı ayrıca Turgut’un başka bir yere işletme açmasına da karşı olduğunu yineledi.

    ‘Politik bir Oyun’

    Turgut, yapılan vatandaşlık testleri sonucunda yeterli olmayan Almancası nedeniyle Türk vatandaşı olarak kalmayı kabul etti. Türkiye’den ayrılıp Avusturya’ya yerleştikten sonra ‘Misafir İşçiler’ isimli bir gruba üye olan Turgut’un bu durumu, uzun zamandır ülkenin gündeminde yer alan bir konu. 1980’li yıllarda çeşitli Avrupa ülkeleri ve Türkiye’den Almanya ve Avusturya’ya göç eden birçok vatandaş için de geçerli.

    ‘Kebap Ali’ lakaplı dönerci, dil problemine odaklanmanın “politik bir oyun” olduğunu vurgularken “Müşterilerim burada kalmamı istiyorlar” değerlendirmesinde bulundu. Turgut’un yanındaki dükkanı işleten Gabriella Jacob da, “O bizim parçamız” dedi.

    Kaynak:http://www.milliyet.com.tr/25-yildir-ogrenemedigi-almanca-gundem-2425806/







  • Bizdeki suriyelileri böyle düşünün ve 25 yıl sonrasını idrak edin, sonra tehlikeyi görün.
  • Burada mis gibi düzgün öğrenciler var görüyorum.Karı kız peşinde koşmayan okuldan eve işinde gücünde bu öğencilerle bu adamları değiştirmenin yolu yok mu?
  • O kadar zamanda ogrenemediyse zaten dusunmelerine gerek yok. Postalasinlar geriye. Oraya gidiyorsan oranin kulturune uyum saglayacak, oranin kurallarina uyacaksin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be eski meslektaş,bir zamanlar bende kreuzberg de dönerciydim,ama ben almanyada yıllarca yaşayıp ayşe kızım bana wasser getir hadi kızım schnell diyen 2 kelime almanca 2 kelime türkçe konuşan çomar sürüsünden olmadım hiç,anadili seviyesinde almanca öğrendim çok şükür.
    Artık almanyada yaşamıyorum ama almanyada yaşamak için can atanlar çok yanlış tercih yapıyor.Eğer avrupa hayeliniz varsa o ülke almanya olmasın başka ülke olsun,çünkü türkiyede çomar barzo keko cahil dediğiniz insanlardan burada sürüsüyle var,emin olup bok gibi oldu almanya.Ha yaşam kalitesi olarak türkiyeye bin basar ama aldığı göç ile içinde barındırdığı insanlar almanyadan soğutuyor insanı.
  • Klaus amca beni al 1 sene içinde almancayı sökmezsem...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alamancı bunlar işte. Almanya da yaşa,oranın kültürüne uyum sağlama,dilini bilme,Almanya'ya kendi kültürünü empoze etmeye çalış,Türkiye'ye gelince Almanya'yı,Avusturya'yı kötüle. Sonuç "gaç yurolara domades alamuyuq ama bmw 7.60Lİ'ye biniyuq"

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayı 25 yıl nabtın sen orada kimseyle iletişimde mi kurmadın çok merak ediyorum robot gibi döner satıp evine gitmiş heralde.
  • 2 metre kare döner tezgahından başka hiçbirşey yapmamış adam, ekmek yap sat al parayı, ne güzel hayat
  • sağır 25 yıl dursa koklayarak öğrenir doktor bu ne
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    O kadar zamanda ogrenemediyse zaten dusunmelerine gerek yok. Postalasinlar geriye. Oraya gidiyorsan oranin kulturune uyum saglayacak, oranin kurallarina uyacaksin.

    Heralde 25 sene adamın almanca öğrenip öğrenemeyeceğini düşündüler.
    Adam oraya gidip sadece Türklerle mi alışveriş yaptı ne yaptıysa artık..
  • zihinsel engelli biri bile 25 yıl onlarla yaşasa öğrenirdi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrenemez tabi, turklerin içinden çikmadiklari için ihtiyaç hisstmiyorlar ondan sonrada öğrenemiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tercümanım ve işim diller üzerine. Kesinlikle yabancı dilin öğrenilmesi gerektiğini savunuyorum. Ama burada yanlış düşünüyorsunuz bence.



    Nereden biliyorsunuz adamın oranın kültürüne uyum sağlamadığını? Dil en önemli kültürel öğedir evet, ama tek midir? O zaman büyük şirketlerde çalışan, o ülkenin dilini bilmeyen, İngilizce bilmeyen adamları da çıkarsınlar ülkeden, aynı şey değil mi? Üstelik bu adam bir işveren ve hatta istihdam bile sağlıyordur belki de. Görüldüğü kadarıyla komşuları ve müşterileri de çok memnun adamdan.



    Adamın zaten vatandaşlık diye bir talebi yok. Adamların ülkesi kötü durumdayken, işgücüne ihtiyacı varken gitmiş ve çalışmış yada bir yatırım yapmış, ekonomiye o günden beri katkı sağlamış ve o ülkenin gelişimine az yada çok katkı sağlamış. Eğer Avusturya insanların Almanca öğrenmesini istiyorsa, aynı muameleyi AB dışından gelen her ülkenin vatandaşına yapsın da görelim samimiyetini.



    Eğer sen dersen ki "sen benim dilimi konuşmuyorsun kardeşim, burada yatırımcı veya işveren olsan bile çalışamazsın, çalışma izni vermiyorum" bu anlaşılabilir. Ama belediye başkanının tek bir kişiyi hedef gösterip nefret söyleminde bulunması kabul edilebilecek şey değil gerçekten.



    Avusturya'da uzun süredir Türklere karşı resmen ırkçılık yapılıyor! Hiç mi umurunuzda değil? Siyasi görüşlerinden ben de nefret ediyorum emin olun, ama iki dakika şunu bir kenara bırakıp düşünün. Onlar Türk. Saldırı Türklere yapılıyor. Sadece Türk oldukları için. Kendi içimizdeki sorunları kendi içimizde çözelim, araya başkaları girmesin, bizi birbirimize düşman edemesin.



    Türkiye hepimizin, Türklerin. Kendine Türk diyebilen herkes kardeşimizdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.