Şimdi Ara

25 MP yada 25 MF IC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Transistör değil baskı devre kartında IC2 yazıyor. muadili yada kendisi nasıl bulabilirim.çok aradım ama bulamadım.

Teşekkürler.

Mikroskop altında 25MP olarak okudum.

25 MP yada 25 MF    IC

Normal telefon kamerası ile 25MF ama bence 25MP

25 MP yada 25 MF    IC

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 ayaklı IC olması da pek ihtimal olmadığından mosfet, power-fet, dijital transistör olması ihtimal.

MF etiketiyle bazı mosfetler de bulunuyor ve birçok farklı cin eleman da. Komple bozulmamışsa bazı ölçümler doğru olabilir ve fikir verir.

• Merhaba

• Devrede kullanıldığı yer + ve - arası 55ohm diğer uçları kafasına göre değer veriyor bu kompenant da + ve -  arasında bağlı ve şarj girişi diod tan sonra sol alt bacağa giriyor.orta bacağı kondansatör ile şaseye bağlı diğer sağ bacak ta diod tan sonra transistör ile sürülüyor.

• Erhan2020 E kullanıcısına yanıt

merhabalar

Ölçüm değerlerini yorumlamak lazım

Ancak bağlantıdan bahsettiğinize göre, regülatör olmasın??? Gerilimi düzenleyen fazla gerlim varsa azaltan 7805 tipi elemanlar.

Devre ne devresi, resimer vb atarsanız tecrübeliler de katılır.

• XC62025V serisi 5V 150mA voltaj regülatörü. Sondaki F veya P lot numarası önemli değil. Yeriniz müsaitse 7805 veya alternatifi birşey kullanabilirsiniz.

Edit: Datasheet linki

https://4donline.ihs.com/images/VipMasterIC/IC/TOSL/TOSL-S-A0008942405/TOSL-S-A0008942405-1.pdf?hkey=52A5661711E402568146F3353EA87419

25 MP yada 25 MF    IC

25 MP yada 25 MF    IC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 2 Temmuz 2022; 19:59:13 >

• Rafet hocam kıymetli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.hemen deneyeceğim bendenümidimi kesmiştim devreye daha fazla zarar vermemek için farklı denemeler yapmak istemedim.bu cevap çok net oldu.hakkınızı helal ediniz teşekkürler

• karafetva k kullanıcısına yanıt

Hocam sizinde tahminimiz çok başarılı sizdende Allah razı olsun.tüm katkılarınız için teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.