Şimdi Ara

240 küsür binde sattığımız araba 162 bin km den satışta..!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
31.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • km. düşürme olayı ayyuka çıktı ama hala caydırıcı bir yasa çıkmadı
    e-devlet gibi yerlerden km. sorgulama gibi işler yapılsa çok mu zor acaba ?
    hatta noter satışında son muayene de belirtilen km. uyuşmazlığında satış yapılamaması vs.

    gerçi muayene istasyonunda araç sahiplerine "km.yi yazıp getir" demelerini de anlamıyorum ,kendileri bakıp yazsalar ne fark ediyor ?
  • budak_1903 kullanıcısına yanıt
    boş konuşuyorsunuz 12 yaşında araba var arkadaşımda 50 bin de sıfır almıştı
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Burası Türkiye hocam sahtekarlık konusunda daha üstün bir memleket henüz bulunamadı onunda bi yolunu bulurlar
  • Hile yok hocam adam geri geri kullanmış, 78 bin kadar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ultrasaray0643

    Kaynım yılda 4000 km yapıyor,eltim yılda 7200 km yapıyor diyorsunuz da ,bu tarz araçların yüzde 90 i ilana girmez.eşe dosta gider.
    Aynen öyle hocam. Arkadaşımın komşusunda 80bin km de 1993 model Mercedes e200 var. Satarsa haber ver dedim. Sırada bekleyen senin gibi 300-400 kişi rahat vardır. Satsa haberin bile olmaz dedi. Dediği doğru o km deki aracı sahibindene koymadan alıcısı hazır istediği gibi satar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın günahını almayın. 240000de almış olabilir. Belki geri geri gitti. Ondandır km düşüklüğü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl yapacan ki hocam bunu. İlanı kaldırsa bile yarın öbür gün koyar bir tane saf bulur satar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kendindenvazgeçenadam K kullanıcısına yanıt
    boş olacak bir durum yok.

    çünkü yıllardır bu forumda km düşürülmüş araç, sonradan çıkan pert ve ağır hasar kayıtları, direnç atılarak sensörleri iptal edilip satılan, ağır bakım onarım gerektiren ama bir şekilde kamufle edilmiş sonradan ortaya çıkan araç konuları açılıyor.

    2.el araç alırken kimse aracın mekanik, elektronik kondisyonuna doğru düzgün bakmıyor. boya-değişen var mı yok mu, km biraz düşükse talep görüyor.

    daha sonra da 2 haftalık araç şanzıman dağıttı, conta yaktı, yolda kaldım diye feryat figan ediliyor.

    bir de eniştemin, komşumun, dayımın arabası düşük km diye cevap yazan arkadaşlar olayı hiç anlamamışlar.bizim de çevremizde böyle araçlar oluyor. ancak bunlar piyasaya düşmüş,

    internetten satılan araçlar değil ki.

    eniştem orman şefi altında 4x4 kurum aracı vardı. dağ başında küçük ilçede çalışırken 5 yaşında 20.000 km kendi aracı vardı. tatillerde memlekete gidip gelirken kullandı. tayini çıkınca çalıştığı yerde başka bir memur arkadaş aldı.




  • Antor kullanıcısına yanıt
    Ben de hiç bugüne kadar hiç araç sahibi olmadığımdan merak ediyorum. Peki muayenede gerçek km yi anlayabiliyorlar mı? Yani muayene sonrası mı araç almalı? Eksperin anlayamadığını orası anlayabiliyor mu? Yoksa sadece önceki km ile mi kontrol ediyorlar? Yani adam km yi daha düşürmez ama 2 senede örneğin 60bin km yapmıştır, 40 düşürtüp 20km yapmış gibi gösterebilir mi? Kime nasıl güvenip 2. el araç alınır bilemedim.
  • Kaldırmışlar yayından.. Üçkağıda bak..
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    hocam komsunuz satıyor mu ? talibim ciddi aliciyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    aslında kalıcı çözüm sitede ilan açarken plakanın zorunlu girilmesi ve resimlerde gösterilmesi şartı şikayet edilen plaka birdaha ilan veremezse gayet kalıcı bir çözüm olur gibi geldi bana
  • Benim arabada 235 bin km oldu.
    Sattığım zaman 150 binlerde görmem inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Ben de hiç bugüne kadar hiç araç sahibi olmadığımdan merak ediyorum. Peki muayenede gerçek km yi anlayabiliyorlar mı? Yani muayene sonrası mı araç almalı? Eksperin anlayamadığını orası anlayabiliyor mu? Yoksa sadece önceki km ile mi kontrol ediyorlar? Yani adam km yi daha düşürmez ama 2 senede örneğin 60bin km yapmıştır, 40 düşürtüp 20km yapmış gibi gösterebilir mi? Kime nasıl güvenip 2. el araç alınır bilemedim.
    Muayeneye girerken aracın KM si kaydedilir. Her muayeneden önce km düşürtülmüş aracın gerçek km sini bulmanın yolu yok. Zira aracın MCU'sundan da siliyorlar. 100.000 yapmış araçla 300.000 yapmış araç arasındaki fark pedalların, direksiyonun, vites topuzunun, kol dayamaların eskimesinden az çok anlaşılır, bazen kapı menteşeleri de gevşiyor kapı yukarı aşağı oynayabiliyor. Koltukların deformesi bile belli eder. O da kaç kilometrede olduğu değil kabaca bir tahmin olur. Bana kalırsa 150bin geçmiş arabanın aslında kaç km de olduğunu bulmanın pek bir yolu yok. 2010 astra alacaksanız, civar model bir arabayı 150.000 kullanmış birisiyle giderseniz aracı yakından tanıdığı için yardımcı olabilir.

    Dyno/computest dedikleri motor testleride hiçbirşey ifade etmiyor aslında. Motora bakılacaksa kompresyon testi yaptırılmalı, tansiyon aleti gibi bir aletle yapılıyor. Benzinlide kolay ancak dizelde bunu yaptırmakta oldukça zor.

    Geçenlerde (2 yıl oluyor) bir arkadaşla fluence bakmaya gittik. Araç sahibi şöyle 300-500 metre bindirdi. Aracı zaptetmekte zorlandım, belki bir başkası at gibi motoru çok sağlam diyip almıştır. Birkaç kez denk geldiği için yazılımlı olduğunu anladık vazgeçtik. Araç için 60.000km de borç karşılığı aldığını söylüyordu satan.

    İlk aracınızı ikinci el alacaksanız, ilk sahibi olduğu aracı satışa çıkartan eş-dosttan şeceresini bildiğiniz araçları almanızı tavsiye ederim. Piyasasına göre 2000TL yüksekse de, bir çamurluk değişmişse, ufak tefek boya varsa çok önemsemeyin. Mesela şu an bir arkadaş 60bin de egeasını satıyor açıkçası piyasadan 3.000 yüksek istiyor, marşpiyerde ufak bir eziği, ön kaputunda anahtar düştüğü için küçük bir çektirmesi var ama gözüm görmüyor bunları. Biliyorum ki yürüründe hiçbir sorun yok, kazası yok. Mesai arkadaşım eşide kullanabilsin diye otomatik alacak. Kendi aracımı değerinde satabilirsem almayı düşünüyorum.




  • muayeneye girince muhtemelen çıkacaktır.

    20-30k para yatırılıyor. 300-500 tl detay ekpertiz yaptırmak zor değil
  • kuzenim sanayide uzun yıllardır oto tamircisi.

    gözümüzün önünde çoğu araçta km düşürülüyor ve yapan adam bile sonradan farkına varamaz diyor.
    bir kaç bir şey anlattı ama gösterdiğiniz en namuslu usta bile anlayamayabilir.
  • TÜV kayıtlarında son KM ler gözükmeli. Tarihini görebiliyoruz ama KM göremiyoruz. Oldukça kolay bir şekilde sorun çözülürdü.
    Hem yılı yılına yaptırıp yaptırmadığını, her yıl kaç km kullanıldığını vs vs görüp tutarlılığını da değerlendirebiliriz. Yani yılda 500 km artan araç da işe yaramaz çoğu zaman :)
  • Bu geri geri gitme espirisini 50 kisi yapmis arkadas anladik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Anladım, açıklamalarınız için teşekkür ederim. Evet ilk aracımı 2. el almayı düşünüyordum. Ama eksper falan dahi tam anlayabiliyorsa ben zaten hiç anlamam. Peki bu budget gibi firmalar sanırım her sene araçlarını toplu satışa çıkartıyorlarmış. Onlar içinde fiyatları 3-5 pahalı, galeriler alıp km düşürüp satıyorlar deniyor. Direkt budget gibi firmalardan alınsa o zaman en azından ne yazıyorsa o olur sanırım? Aksi taktirde tanıdık olmadığı sürece benim için tamamen piyango olur sanırım internetten 2. el almak, ki anladığım kadarıyla ortalık bu konuda namussuz kaynıyor. Daha yeni bir konu açılmıştı, galericilerin hemen hemen hepsi namussuzluk sayesinde para kazanıyor diye.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.