< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Sadece Dolar artmadi. 90 larda emekliler ev araba alabiliyordu. Simdi calisanlar icin bunlar buyuk bir hayal urunu ve emekliler ac karnini zor doyuruyor. 90 larda bu kadar bolluk ve mal yoktu. 2000 li yillardan sonra mallar ve tuketim arttigi halde halkimizin alimgucu dustu. 200 TL 5€ etmiyor. Doganin icinden gectiler madenleri yabancilara kiralamak icin. Herseyi bozdular, kotusu ise bu inisin bir cikisida gorunmuyor. Hergun bir oncekinden daha fakirlesiyoruz. Parmizi harcamasakta cebimizde eriyor.
|
|
AKP'den önce Steve jobsun bile iPhone'u yoktu |
|
En son İmamoğlu'nun tutuklandığı 19 Mart günü 42 lirayı gören dolar, geçen sürede 60 milyar dolar yakılmasına rağmen 7 ay sonra bugün yine aynı seviyeye ulaştı.
Yani: 7 aylık öteleme=60 milyar dolar. |
|
23 yılda çok şey kaybedildi para bunların yanında sorun bile değil keşke fark etse insanlar .
|
|
Ekonomide akılcı politikalardan uzaklaşmanın sonuçları. Birde döviz baskılanıyor. Serbest bırakılsa durum çok daha vahim olacak. |
dolar son 23 yılda 40 katına çıktı. ondan önceki 23 yılda ise tam 40.000 katına çıkmıştır. 1979 dolar kuru 35 lira, 2002 dolar kuru 1.400.000 lira. tam kırk bin kat. son 23 yıl önceki 23 yıldan tam olarak 1000 kat daha iyidir. çünkü 40.000/40= 1000 |
|
Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 + Anker Soundcore Q30 + Machenike GX60 + // 15 Mi // _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ İSLAM is the way of LİFE /b]
|
|
AKP'den önce Steve jobsun bile iPhone'u yoktu < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 + Anker Soundcore Q30 + Machenike GX60 + // 15 Mi // _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ İSLAM is the way of LİFE /b]
|
|
Haklısın kardeşim bir şey demedik, her şey çok iyi. Bana bir iPhone xmeks pro makas ısmarlar mısın? Çok dua ederim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Uğraşma değmez :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7-Quaresma -- 18 Ekim 2025; 1:14:54 > |
|
|
Arkadaş beni bloklamışta. Altın hesabı yapsın bir de :)) 1979 çeyrek altın: 965 TL Asgari ücret: 5.5 çeyrek altın 2025 çeyrek altın: 10.000 TL Asgari ücret: 2.2 çeyrek altın 30.000 TL fark – (eksi) Ki o dönem 1974 yılındaki Kıbrıs çıkartmasından sonra Türkiye’ye uygulanan ambargolardan haberi olmayan trole gereken cevabı verirsin :))) |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Ekim 2025; 3:39:33 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 18 Ekim 2025; 8:22:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ben anlamadım bu arkadaş şimdiki zamanı mı övüyor... 23 yılda geldiğimiz nokta da derken 23 yıl önce asgari ücretle 117 litre benzin alabiliyormuşuz şimdi 442 litre benzin alabiliyormuşuz 23 yıl önce asgari ücret 180 dolarmış şimdi 550 dolarmış. |
|
millet arabsına benzin bile koyamıycak kadar fakirse niye 2 saat trafik çilesi çekiyorum acaba . bırak doların 2 tl olduğu zamanlardan çok daha berbat arabayla e5 e çıkasım gelmiyor araba aldık yatıyor çıkmaya üşeniyorum hafta sonları trafikten. sanki ülkede benzin bedava dersin kendini kurtaran yaşıyor gayet size kalsa ülkenin %90 nı asgari ücretli 23 yaşında myo mezunu velet bile 60.000 tl maaş alıyor gözümün önünde. kendini geliştirmezsen meslek başarı yapmazsan alırısın 3 kuruşu normal ab abd de öyle o. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Ekim 2025; 13:49:10 > |
|
|
|