Şimdi Ara

23 yaşından sonra ne yapabilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaşımda 23 üniversite yok ve iyi olduğum bir konu yok şuan hiç bir iştede çalışmıyorum. Kendi hayatıma yön vermek istiyorum ama nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum? Bu yaştan sonra ne yapabilirim üniversite okumak içinde geç olduğunu düşünüyorum. Bana bir yol gösterirseniz sevinirim.



  • Ayni durumdayiz hocam kesinlikle universiteyi okumana bak yas gec oldu diye birsey yok 30 40 yasindaki adam bile okuyorsa sende okursun.



    Ha benim artik iş bulup calisip cabalayip bir yerlere gelmem lazim diyorsan kasap olacaksin bir markettin kasap elemani olarak işe gireceksin.Zaten ogrenecek seyin az olur onlari ogrendikten sonra kendi işini kuracak dereceye yukselirsin kendi işini kendin yaparsin bunlarda sınır yok inan bana.Yada baska bir kasap olarak ise girersin maasinda yuksek alirsin omur boyunca kasaplik yaparsin.



    Bana soracak olursan universite de istedigin bölümünü okuyup istedigin işe girmen daha guzel hoş olur.Huzurlu hissedirsin kendini...

    l

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 23 yaşına kadar özellikle de okulu bıraktıktan sonra ne yaptın? son bir senede, ya da son 6 ayda hayatın ne yaparak geçti? şu an günlerin nasıl geçiyor?
  • Bu yasiniza kadar nasil yasadiysaniz , boyle devam edin ? nerden cikti bu durumu sorgulamak?

    ben soylim, bu yasiniza kadar, okumadiniz,aileniz surunsede sizi okutmak icin elinden geleni yapti ama okumadiniz, etmediniz, dil ogrenmediniz, ders calismadiniz, simdi biseyler anliyacak yasa gelince ah way ne yapacam

    maalesef gencler, inanin hic gec degil , o kadar vaktirniz varki ama iste umut vaad ediyormusunuz o onemli
    daha okul icin onunuzde bi 10 seneniz var ama calisip, cabalayip okuyacakmisiniz? bakalim

    gencler evet egitim bi amerikali icin bisey degil , cunku zaten belli bi egitim, kultur, tecrube, birikim kazaniyor millet, dikkat edin, bill gates, okumadi, adam kendi basina yetiyor zaten, Zukerberk, daha yeni mezun oldu
    ama bizim gibi karacahil insanlarin oldugu toplumlar once bi belli egitim sevyesine gelmesi lazim sonra egitime laf etmeli

    sizinde lise yoksa liseden baslayark diplomalari toplamalasin, hazilanmalisin, bi universite okumalisin en azindan
  • Üniversiteyi çok istemiyorsan okuma. Ne istediğine karar ver ve o yönde çabala. Bana kalırsa o yaşta üniversite okunur ama çok da zorunda değil. Gidip bir yerde garson olarak bile çalışsan inan sonradan yükselirsin. Önemli olan sürekliliktir.
  • En azindan su konuda bilgilendireyim universite okumak icin gec degil ama okuyacagin bolumu cok iyi sec disarisi binlerce universite mezunu dolu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gönlümde bu dinmek bilmeyen sızı olmasa

    gözlerimde gözlerinin izi olmasa

    bir de cana can katan o sevdan olmasa

    sevdan olmasa.

    Ahhh bu hayat çekilmeeez

    sen olmasan canım, ahhh bu çile çekilmez....

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okusan da issizsin.



    İsverenler cok basit islere universite mezunu adam ariyorlar artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayide iş bul meslek öğren sonra kursuna gidip sertifika alırsın ( ustalık, kalfalık belgesi vs. ) sonrada kendi yerini açarsın belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk olarak yasin kesinlikle universite okumak icin gec degil. Hayalinde yonelmek istedigin bir alan var ise dusunmeden gerekeni yap.
    Okurken kesinlikle part time veya stajyer olarak bir yerde calis, bu surecte kazanacagin deneyimler ne tarz bir is veya sirkette calismak istemedigin konusunda yardimci olacaktir. Ulkemizde universite kadar alanindaki is tecrubesi de onem tasiyor.
  • 23 yaşındasın ve üniversite için geç olduğunu mu düşünüyorsun? 30 yaşında tekrar başladım üniversiteye.

    Her şeyden önce sağlığın ilk sırada önem konusunda. Sağlığına dikkat et, sağlığın bozulursa ne hayattan keyif alırsın ne de işlerinde/çalışmalarında gereken enerjiyi kullanabilirsin. Beden sağlığı ve ruh sağlığı olmazsa olmazlarımız ve birbiriyle ilişkili iki önemli husus.

    Öz eleştiri yap; bu zamana kadar ne yaptın/yapmadın, bunu sorgula kendi içinde. Önceliklerini, hedefini, amaçlarını belirle. Yaşam amacı olmalı kişinin. İster okusun üniversiteler bitirsin, doktoralar yapsın; isterse okumasa bile belirlediği hedeflerine ulaşsın... Bireysel anlamda gelişim için illa üniversite okumaya gerek yok, hatta okula gitmeye bile gerek yok. Duydunuz mu bilmiyorum, yurt dışında "home schooling" denilen bir olay var, ilköğretim çağındaki çocuklar okula gitmiyor/gönderilmiyor, evde ebeveynler öğretiyor dersleri. Ve kabul gören bir uygulama bu - faydaları/zararları tartışılır.

    İletişimini güçlendirmeli, kendini ifade edebilmeyi öğrenmelisin. Her zaman lazım olacak bu. Mesela Doğan Cüceloğlu'nun İletişim Donanımları isimli kitabı var, oku.

    Kendine saygın olsun her zaman ve kendini sev. Sokaktaki adamın senden ne fazlası var? Eşit şartlar altında herkes benzer şeyler edinebilir. Etrafında 25 yaşına gelmiş 3-5 bin maaş alan kişiler de vardır, 30-40 yaşında olup asgari ücretle çalışan da. Sen kendini geliştirmeye bak, kendi ilerleyişini gözlemle.
  • Okumayın bence ben iktisat okudum işsiz kalacağım girin bir işe çalışın eğer tıp okumayacaksanız

    Bazen arkadaşlarımı görüyorum çok üzülüyorum halen bir baltaya sap olamadım

    Ama yaşıyoruz herşey güzel olcak diye

    Okumak çok şey katar ama insanlara maddi imkanlar gerek ilk önce
  • Elektrik bölümü mezunu isen veya 2 yıllık elektrik okuma şansın varsa ben seni yönlendirebilirim.

    Dipnot: 23 yaşındayım, Elektrik (Yüksek Gerilim) Teknisyeniyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CekomastikSilikon

    Elektrik bölümü mezunu isen veya 2 yıllık elektrik okuma şansın varsa ben seni yönlendirebilirim.

    Dipnot: 23 yaşındayım, Elektrik (Yüksek Gerilim) Teknisyeniyim.

    Parantez içini yüksek gelirliyim diye okudum pm atıyordum az kalsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Türkiye şartlarına göre dediğiniz de geçerli sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.