Şimdi Ara

23 yaşında okul değiştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu an 23 yaşında 2. sınıf hukuk fakültesi öğrencisiyim,ama bölümümden gerçekten çok sıkıldım ve bu alanda ilerlemek istemiyorum.2022 yks sınavına girip boğaziçi veya bilkent iktisat(ekonomi) okumak istiyorum.Şu an netlerim ikisinide kazanabilecek seviyede.Anadil seviyesinde ingilizce bildiğim için hazırlığı atlayacağım.

27 yaşında mezun olunca çok sıkıntı çekermiyim ?

27 yaşında tecrübesiz olmak aşırı dezavantaj yaratır mı ?

Big four veya benzeri şirketlerde şansım var mı ?

Askerliği yüksek lisans yapıp uzatırım sonrada bedelli yaparım o sıkıntı değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam şuan marmara hukuktayım.Uzun araştırmalarım,düşüncelerim sonucu ve piyasa şartlarını göz önüne alarak hukukun hiç bana göre olmadığını anladım.Malesef jeton biraz geç düştü, zaten maddi imkansızlıktan ötürü okula geç başladım.Çok şükür şuan maddi durumumuz iyi.

Sizce çok sıkıntı olur mu 27de mezun olmak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir şey için geç değil. İki kişi tanımıştım birisi 46 yaşında birisi 63 yaşında okul okuyordu. 23 yaşında okul değiştirmek geç okuyanlara göre yine çok iyi kalıyor. Bitirdiğinde 27-28 yaşında olursun ki zaten bazı mühendislik öğrencileri okulunu 30-32 yaşlarında bitiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-94E0EF87A -- 23 Aralık 2021; 12:42:30 >

tekrar sınava girmeye gerek yok bu linkte 2. üniversite uygulamasını anlatıyor dikkatli okuyun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben tam tersini yaptım. kaliteli bi ünide siyaset ve kamu okuyordum 24 yaşında yani bu sene hukuka geçtim. iyi ki de yapmışım diyorum. eski ünimi ve bölümümü pek sevememiştim. sen de iktisatta daha mutlu olacağını düşünüyorsan elbet yap. kimseyi dinleme.. ama benim görüşüm iş imkanları açısından hukuk daha iyi. ama sen maddi durumum iyi ve iktisatçı olmak istiyorum diyorsun. o zaman yolun açık olsun :)

ek: merkezi yatay geçişi de bi araştır. puanın giriş senende iyi iktisat bölümlerine yetiyordu muhtemelen... sonuçta marmara hukuku kazanmışsın.. sınava girmene gerek bile kalmayabilir... en olmadı hem sınava girersin hem merkezi yerleştirme denersin. hangisinde hedefini tutturursan ordan devam edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodofran -- 8 Ocak 2022; 14:17:52 >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.