Şimdi Ara

23 Milyon Lirayı İade Etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmir'de temizlik yaparak geçinen bir kişi, hesabına yanlışlıkla yatırılan 23 milyon 16 bin 393 lirayı sahibine iade etti.

EFT yaparken bile alıcı adını ve soy adını bir harf eksik veya yanlış yazılsa para gitmezken böyle bir “yanlışlık” nasıl olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Helal olsun. Böyle insanlar bu memlekette var oldukça, bu iktidarın feriştahı gelse yine de bu memleketi batıramazlar, yok edemezler...

• Tebrik ederim helal süt emmiş, hak etmediğini iade etmiş...

Etmeseydi yine geri alırlardı o ayrı mesele....

• sonuçta o parayı ona yedirmezlerdi. iadesi etmesi mantıklı23 Milyon Lirayı İade Etti 

• Banka yanlış yatan parayı zaten geri alıyor. O parayı anında harcasa bile yasal olarak borçlu oluyor.

• kendisinin olmayana el sürmeyecek dürüst namuslu birisi tebrikler

ya da...kötü niyetli bile olsa zaten alamayacağını

alsa bile kullanamayacağını bildiği bir para için uğraşıp başını belaya sokmayacak kadar akıllı birisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 27 Ekim 2024; 20:15:16 >
  • show business. yolda bulsa şuan miamideydi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açıklama yazilmadan benim hesaba yatsa vermezdim.

• Sebepsiz zenginleşmeden faiziyle alındığında o zaman iade etmeyenleri görürüm. Bu tip durumlarda hemen bankanıza söyleyin iade etsin. Hatta para kara para bile olabilir, başınıza iş alabilirsiniz. Hatta olurda biri size parayı oraya değilde başka yere iade et derse sakınnn, geldiği yere iade edin. Elden alayım nakit çek sen derlerse bilinki bir pislik var. Başınıza iş almayın.

• Mesela iade etmese, yanlışlıkla gönderen kişi bir hak talep edebiliyor mu? Zorla alabilirler mi adamdan parayı yasal olarak?

• Temizlik görevlileri düzenli olarak çöpte para bulup sahibine teslim ediyordu şimdi para adamın peşini evde de bırakmamış.

• Fatih kullanıcısına yanıt

Eğer alıcı ile gönderen arasında herhangi bir borç alacak ilişkisi yoksa, hesabına para geçen kişi aralarındaki ilişkiyi ispatlayamazsa sebepsiz zenginleşme oluyor ve karşı taraf geri alabiliyor. Hatta yasal faizi ile birlikte alması bile mümkün, yargılama giderleri de üzerine eklenirse ciddi bir külfet yüklene bilir. O yüzden yukarıda yazdım. Böyle bir para geldiğinde geldiği yere iade ettirin. Hatta aynı gün tespit ederseniz, banka hesabınıza hiç girmemiş gibi işlemde yapabilir. En güzeli de budur. Diğer türlü başınıza iş açılabilir. Tutar ne kadar yüksek ise sıkıntıda o kadar büyük olur.

• Para nasıl kişiye yanlış gönderiliyor ben anlamıyorum. İban numarası ile isim uyuşmazsa gitmiyor ki

• Maliye adamın peşine düşerdi kolay mı öyle, çok fena cezası var

• Arkadaşım 3 ay başkasının elektrik faturasını bir numara yanlış girdiği için, otomatik ödeme ile ödemiş.
    Ödenmemiş birikmiş borç yazısı gelince ortaya çıktı.
    Elk şirketi kimin faturasını ödediğinide söylemiyor, kaldı öyle..

• Cem kullanıcısına yanıt

Sebepsiz zenginleşme, aralarında borç alacak ilişkisi olmasa da her durumda gerçekleşmez.Örneğin benim yaptığım meslekten dolayı gelirim yüksek,bana açıklamasız bir miktar geldi bu miktarın beni zenginleştirip zenginleştirmediğine bakılır.Birçok kritere bakılır her olayda yanlışlıkla gönderdim iade etmedi sebepsiz zenginleşti benim paramı iade etsin durumu söz konusu olmaz,olamaz.

Ayrıca bu haberdeki olayda sebepsiz zenginleşme olacağı gibi gelen parayı usdt yapıp binance globale aktarsa sonrasında da tanıdığı biriyle senet düzenleyip onu da icraya verdirseydi sebepsiz zenginleşmeyi dert etmeyip zengin bir şekilde yaşardı ama neyse burda avukat danışma hizmetini ammeleştirmeyelim.Yatırım veya herhangi bir tavsiye değildir.Olması gerekeni yapmış23 Milyon Lirayı İade Etti 

• Simdi gala 20 cent 1 hafta sonra versen 22 cent yani 500 1k dolar kaar en iyimser

1 hafta ölü taklidi yapsak olmuyomu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 27 Ekim 2024; 21:32:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu işte bir iş var bence.

Öyle yanlışlık gidecek bir para değil bu 23 milyon TL şaka değil.

23 milyon TL nin GÜNLÜK FAİZİ 32k flan. ( Bu adamın 2 aylık maaşı neredeyse )

İsimi yanlış girdimide gitmez ayrıca.

Üstüne o kadar insan varken fakirinde fakiri bir temizlik görevlisinemi denk geliyor bu para. Ayrıca parayı bankaya iade ediyor ve kimden geldiğinide öğrenemiyor böyle saçma iş mi var.

23 Milyon Lirayı İade Etti
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.