Şimdi Ara

220V HOME WOOFER ARACA BAОLAMAK?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR MERHABA. RESİMDE GÖRÜLDÜĞžÜ ÜZERE EVDE KULLANDIОIM İHTİYAÇ FAZLASI MİCROLAB MC-3500 32W MARKA ESKİ 4+1 WOOFER VAR. BASS KALİTESİ OLDUKÇA DA İYİ.
    ELEKTRONİK KONUSUNDAN PEK ANLAMIYORUM FAKAT BU CİHAZI DA ARACIMA BAОLAMAK İSTİYORUM. ÇAKMAKLIKTAN ELEKTRİK ALIP ÇALIŞTIRABİLİR MİYİM? ŞAYET ÇALIŞIRSA SESİ BAОLAMAK TEFERRUAT OLACAK :) ANLAMADIОIM 220V 2 SİYAH KABLO, ADAPTÖRDEN 3 KABLO (2 MAVİ 1 SİYAH) OLARAK ÇIKIYOR. ÇAKMAKLIKTAN ALACAОIM İSE 2 KABLO. HANGİ KABLOLARI KULLANMALIYIM? ADAPTÖRÜ DEVREDEN ÇIKARTMAK ŞART MIDIR? ADAPTÖRÜN ÖNÜNDEN BAОLASAM OLURMU? YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. TEŞEKKÜRLER...

     220V HOME WOOFER ARACA BAОLAMAK?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onesyllable -- 6 Ağustos 2014; 1:08:26 >







  • muhtemelen adaptör çıkışı simetrik ondan dolayı 3 adet kablo var yada preamp katının beslemesi farklıdır.12volt dc>220ac çevirici kullanmalısın.Evde etkili olduğu kadar araçta etkili olmaz sistem bunuda göz önünde bulundurmalısın. tatmin etmeyebilir.İnverter yada smps kullanmalısın.
  • Oto teybinin çıkışları zaten bu ses sisteminden daha güçlüdür.

    Saygılar...
  • Amfi kısmı simetrik ac 12.5 volt ile çalışıyor, apaptörde yazdığı kadarıyla, mavinin biri +12. 5, diğeri - 12.5 ve siyah ortak uç şasedir, simetrik besleme nedir diye araştırınca daha iyi anlaşılır, dc ye çeviren diyotlar var devrede görünüyor zaten, burda voltaj 1.4 ile çarpılarak dc ye çevrilir, nasıl ki yarım ay bir tel düz iken ölçüldüğünde 1 metre gelir, ve düzeltince 1.4 metre gelir, aynı onun gibi, yani, ölçü aleti ile bakmak lazım ama muhtemelen simetrik 18 volt ile çalışıyor,oto en fazla 14,4 volt ve tek kaynak dc verir, sen tek kaynaktan simetrik 18 elde edebilirsen ses sistemin çalışır, adaptör iptal olur, 14.4 den 18 e dc çevirebilip 2-3 amper verecek devre lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onesyllable kullanıcısına yanıt
    Selam. 100-200w lık bir inverter alın, kapağını kapatın fişe takın çalışsın.. teybin arkasında kırmızı beyaz çıkılar olur,, orayada şu kablo ile bağlayın;http://www.vatanbilgisayar.com/slx-162-2-rca-stereo-kablo-15m.html
  • o/p = 12.5v x2~1.6A

    yani bu ne demek oluyor primer sargının üzerine 2tane sekonder sargı sırılmış oluyor. ama emin olmak için.

    arkadaşım elektrik bilgin var bu işlemi yap yoksa yapma.

    3 kabloyuda birbirine ve baska yere deymeyecek şekilde soy.

    sonra avo metreyi acV kademesine al avometrenini siyah probunu transformatorun çıkışındaki siyah kabloya deydir. avometrenin kırmızı probunu transformatorun cıkışındaki bir tane maviye deydir örnek +12,1v aldıgını var sayalım sonra siyah proba dokunmadan transformetör çıkışındaki diğer maviye kabloya deydir avometrenin kırmızı probunu ondada örnek +12,5volt alıyorsan yapacağın işlem belli (mavi kablolara deydirdiğinde özellikle avometrenin ekranındaki değerler öncesindeki + veya -'lere dikkat et). voltaj 0-1,5volt fazla cıkabilir avometre kalitesinden dolayı eğer 2 mavidede + 12,5 alıyorsan transformerin cıkışlarını kes (sonradan bağlantı yapacak kadar kablo kalsın) iki maviyi birleştir bunları çakmalığın + ucuna bağla sonra siyah kabloyu çakmaklığın - ucuna bağla (1,6+1,6=3,2A sende 5A) çakmaklığa bak 5A kaldıracak kablolama varmı yoksa direk aküden al onun içinde tyep'in anten cıkışına bir role bağlattır. teyp acılınca role çeker ses sistemi çalışır diğer zaman kapalı kalır.

    not= bana kalırsa çakmaklıktan alma teyp arkasına role bağlattır. cunku çakmaklıkta açık unutursan sabah takviye ettirecek bir arkadaş aramak zorunda kalırsın.




  • mirac_ozturk kullanıcısına yanıt
    Öyle calismaz.. İkisindende +12v cikiyor dogrudur.
    Devreye girince, birtanesi --12v a cevrilir. Sizin dediginiz gibi yapinca sagdece +12v devreye girer, --12v girmez ve sistem zarar gorur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

    Öyle calismaz.. İkisindende +12v cikiyor dogrudur.
    Devreye girince, birtanesi --12v a cevrilir. Sizin dediginiz gibi yapinca sagdece +12v devreye girer, --12v girmez ve sistem zarar gorur.

    +12 devre tarafından -12 volt çevriliyorsa aynı devre yine +12'yi -12'i yapar :)
  • mirac_ozturk kullanıcısına yanıt
    Şimdi şehir şebekesinin polaritesi saniyede 50-60 defa değişir,, hani şu 50Hz dedikleri olay.
    220v ac 50Hz trafo girişine gelir ve 12v-0-12v ac 50hz olarak trafo çıkışından çıkar. 0 noktasını ortak eksi kabul edersek; 12v un birisi saniyede hem +12v hemde --12v olarak gelir. diğeride aynı şekilde.
    Devrede 2 adet kondansatörden önce ac/dc çevirici köprü diyot vardır.
    http://320volt.com/wp-content/uploads/2009/07/dogrultucu-devre-4-diyot.png
    diyotun beyaz yeri eksi polarıteyi geçirir,, diğer tarafı + polariteyi geçirir.
    biz iki kabloyu aküden gelen +12v a bağlayınca,, sağdece + olduğu için devreye + geçecek,, --12v olmadığı için devre çalışmayacak.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.