Şimdi Ara

22' SAMSUNG 226BW WIDESCREEN LCD İNCELEMEM (fotolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
0
Favori
71.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DONANIM HABERDEKİ 226BW TOPİĞİ

    http://forum.donanimhaber.com/m_12415979/tm.htm



    Ayrıntılar VE FOTOLAR aşağıda.. SORULARINIZ VARSA ALİYİM AHALİ




    Evet arkadaşlar 2-3 aylık hasret sonunda bitti.. ben de sonunda aldım bi 226BW ve A panel !! Bu incelemeyi ufaktan DH de yazmıştım.. A ve S panel olayını DH deki topiği okuyunca daha iyi anlarsnız.. valla yorum yapmadan önce şunu söliyim.. 2000 yılından beri 17" bombeli CRT kullanıyorum ve bu LCD bana ilaç gibi geldi.. hem yerden kazandım ama daha da önemlisi gözüm gönlüm açıldı !! Renkler kesinlikle capcanlı ..monitör çok tatlı çok şık.. ananem görünce "ayyy bunun ne güzel renkleri var" dedi :)) divx açmıştım o sırada çizgi film gibi bişi denemek için.. Bugün biraz S panel aradım baktım hiçbiyer yok denk gelmedi.. vatan bilg.sayara gittim ben Ankaradayım bu arada.. Vatanda bi tane teşhir etmişler.. ordaki de A paneldi ve HD video koymuşlardı hepsine.. gayet harika gözüzüküyodu ki artık evde daha da tatlı bi alet old.nu anladım herşeyiyle.. Novadan aldım aleti biraz peşin biraz taksit ile .. Ölü pixerl testini de beraber yaptık.. Adını bilmiyorum ama Novadaki beye çok tşkr ediyorum burdan çünkü cidden ilgilendi benimle.. bu yüzden ben novayı sevdim..



    226BW HAKKINDA YORUMLARIMA GELİNCE:


    Alet kesinlikle çok şık.. ve bana göre devasa büyük.. bi köşesinden biğer bi köşesi 55cm :)) bu arada mouse ile bileğimi kaldırmadan ekranın bi ucundan diğer bi ucuna gidebiliyorum.. ekran büyüklüğü masa üstü kullanırken çok sorun olmadı düşündüğüm kadar.. dediğim gibi alet şık ve zaten mavi ışığıda hafiften ben burdayım der gibi göz kırpıyo.. şuan DVI dan bağlanmış durumda.. Ekran kartım His Ati Radeon 9250.. Fontlarda allaha şükür hiç bi sorun yok .. yada sayfa iniş çıkışlarında fontlarda yada sayfada bulanıklaşma yok .. şuan hiç bi renk ayar yapmamama rağmen renkler çok keskin ve çok canlı.. ayar yapmayı bile düşünmüyorum.. Divx çizgi film açtım ve renkllerin nasıl canlı olduğunu o zaman daha iyi gördüm.. büyüledi valla beni hele 7 senelik CRTden sonra.. bana göre tipi ve renk canlılığpı olsun birçok insanı tatmin edecek seviyede.. Backlight konusunda şunu söliyim .. PC açılırken falan siyah ekranda belli oluyo ama pimpirikli biri olmama rağmen umrumda olmuyo.. ki zaten windows da bu belli bile değil.. Divx izlerken de görünüyo hafifçe backlight fakat bu kafaya takılcak derecede değil asla.. ben takmadıysam çoğu insan takmaz sanırımm.. Bir başka sorun olan Banding konusunda da şunu söliyim.. daha bişi farketmedim zamanla yorumlarımı yazarım .. ama banding gibi bi duruma rastlamadım.. Bu arada divx izlenirken kumlanma vs. gibi göze batacak şeyler olmadı bahsedildiği gibi.. ayrıca divx i tam ekran yaptığım zaman bile 3 karış uzaklıktan bile izlenebilecek derecede oluyo.. yani düşündüğüm gibi aşırı büyük karelenmeler olmadı .. şuan LCD ile aramda 3 karış mesafe var gözümle arasında.. ve custom modunda kullanıyorum farklı modları var zaten .. TEXT ,İNTERNET ,MOVİE, GAME VS. diye ... oyun oynamadım daha fakat.. bi Quake 3 açıp deneyimlerimi yazarım buraya.. Ayrıca açı problemi düşündüğüm kadar değilmiş kenardan bakıldığında öyle aman aman bi bozulma falan olmuyo asla.. hayet güzel.. özellikle film izlemek şahane bişi olacağa benziyor.. çünkü ekranın altına ve üstüne 2 cm kalana kadar dolduruyo ve LCD nin görüntüsü kadar bi devasa boyda film izleyebiliyosunuz.. bu yüzden iyiki widescreen almışım diyorum... ki artık widescreen allahın emri almamak bana göre hata olur ki zaten filmler için wide dan başka bişi düşünemiyorum bile ben.. .


    A ve S OLAYINA GELİNCE : (BANA GÖRE)


    Arkadaşlar bugün 2-3 yere gittim S panel varmı diye özellikle sordum ve yok dediler yada açtıramayız vs. dediler.. ben de çok zorlamadım.. Eğer S bulsam alıcaktım ama bulamayınca fazla kasmadım.. ehh yeter artık başlarım bu A ve S olayı çok baydı dedim ki zaten vatanda HD videoyu gördükten sonra 226BWde renklerin contrastın ne kadar güzel olduğunu gördüm yanında da 225 vardı ..default ayarlarda 226BW 225BW den daha iyi gösteriyodu.. Novaya zaten kaparo vemiştim gittim aldım ordan kafam rahatladı.. ve zaten aleti kullandım kullanalı (2-3 saat oldu) S panel nasıldır acaba falan diye düşünmüyorum yemin ederim .. çünkü bu alet yeter de artıyo bile renkleriyle herşeyiyle.. S panelde backlight belki biraz daha azdır ama şuanki A da ki backlight beni hiç rahatsız etmedi açıkcası ... ayrıca font ve banding sorunu görmedim ben.. LCDnin görüntüsü renkleri vs. herşeyiyle o kadar hoş ki.. Aklınız S panelde falan kalmıyo.. düşünmüyosunuz.. En azından ben böyle düşünüyorum... A aldığıma pişman değilim keşke S bulup alsaydım gibi bi, düşünce de beslemiyorum artık vallla şuan gayet memnunum... Eğer yazdıklarımı benimseyebiliyosanız gidin A panel alın ..inanın o zaman kafanız rahat olcak aleti kullandıktan sonra.. A yada S ne farkeder heyytt iyiki almışım diceksiniz.. A panel alan arkadaşların da yorumları benmikine benziyodu.. yani herşeyiy güzel A panel sorun yok gönül rahatlığıyla alabilirsiniz diyodu ve aldım rahatladım ..arkadaşlara da katılıyorum.. bu alet de hele film izlemek bi başka oluyo 5 dk. divx açtım o kısa sürede bile kalitesini herşeyiyle gösterdi 226BW..


    Yükseklik Ayarı olmaması:

    Valla dedim ya 7 senedir CRT kullandım.. hiç yükseklik ayarına ihtiyacım olmadı hala da olmuyo.. zaten eğer cüce değilseniz.. bence sorun teşkil edecek bişi değil.. bazıları fazla takıyo kafaya o yüzden ayrı yaziyim dedim... yurtdışında neoplex denen bi alet var yükseklik ayaı yapılabilen ayaklık.. 226bw ye de takılabiliyo ama bunu türkiye de satan biyer yok .. durum bu.. yükseklik ayarı olmazsa olmazlardan değil yani .. Eğer almayı düşünüyosanız.. bu eksisi almanıza engel olmasın derim..


    Aletin Tam olarak boyutları nedir ?

    Merak edenler oluyo.. Bir köşeden diğer köşeye 55cm .. Genişlik 47cm.. Yükseklik 29.5 Tabi bu yazdıklarım çerçeve hariç görülebilir alan..





    226BW Masaüstü ,Film ve Oyun fotoları

    Merak edenler için mevcut ayarlarım.. ki bunları söylemem gerekiyo.. yani aşağıda yazdığım gibi renklercanlı görünsün diye falan asla bi numara yapmadım..


    Arkadaşlar filmlerde Magic Brightı MOVIE moduna ayarladım.. Oyunda GAME moduna ayarladım.. onun dışındaki bütün fotolarda Custom ..yani default gelen ayarı ile çektim.. yani Brightness 20 Contrast 75 de yani..

    Ayrıca Magic Color kapalı.. Color Tone Normale ayarlı şekilde .. Birde flaşsız çelktim çoğunu özellikle film oyun ve masaüstü resimlerinin nerdeyse yüzde 95 ini flaşsız çektim zaten resimlerden flaşlımı flaşsızmı anlayabilirsiniz.. valla genel olarak Renk dolgunluğu ,Contrast falan vs. herşey muhteşem bence.. Bi sorunuz vs. olursa aliyim.. bu arada 2-3 backlight fotosu koydum .. :)) Birde Quake III oyununun çözünürlüğü 1024*768 ve Ekran kartım His Ati Radeon 9250 ... ve TAM ekran sorunsuz oynayabiliyorum.. sistemim eski o yüzden yeni oyun test edemedim... Ayrıca 1-2 adet font resmi var içinde..





    bütün fotoları rapidden indirebilirsiniz.. 8mb ve içinde 51 adet foto var .. eğer rapid gibi sağlam kaliteli bi upload sitesi biliyosanız söyleyin oraya da upload ediyim




    FOTOLARI İNDİRMEK İÇİN OKUYUN:


    linkte problem yok .. rapid share yazısının arasındaki yıldızı kaldırın... öyle girin siteye


    http://rapid*share.com/files/21538026/226BW_fotosx.rar.html






    Bunlar da seçmeler (fotolar: SONY Cybershot DSC-T33)


    http://img482.imageshack.us/img482/861/dsc03274fh0.jpg

    http://img482.imageshack.us/img482/6914/dsc03266uu7.jpg

    http://img482.imageshack.us/img482/9738/dsc03284qf4.jpg

    http://img482.imageshack.us/img482/65/dsc03296qp9.jpg

    http://img482.imageshack.us/img482/5439/dsc03323yy7.jpg



    Merak edenler için.. Bir köşeden diğer köşeye 55cm

     22' SAMSUNG 226BW WIDESCREEN LCD İNCELEMEM  (fotolu)






    Bu da başka bi arkadaşın 226BW özeti.






    quote:

    Sevgili dostlar,

    Dün inanılmaz bir tesadüf sonucu ben de bu monitörü aldım. A panel. Evet yanlış duymadınız. A panel aleyhine o kadar atıp tuttuktan sonra ben de gittim A panel aldım. Dönekliğin bu kadarı... :)

    A panel aldım ama sorun ki niye aldım. Son noktasına kadar test ettim, memnun kaldım öyle aldım. Hem Türkiye'de S bulamayacağımı düşünmem, hem bir an önce almak istemem, hem de A'yı test edip memnun kalmam sonucu bütçemi çökertip aldım monitörü götürdüm eve.

    Detaylara geçmeden önce özet yapayım: Acayip memnunum. Olamaz böyle bir şey. Sinema perdesi gibi meret. Kalitesiz olsaydı bile bu büyüklük için yine de alınırdı. Bir Neverwinter Nights oynadım dilim tutuldu. Bir Lord of the Rings izledim kendimden geçtim.

    Şimdi sorular ve cevaplar:

    1. O kadar A'ydı S'ydi atıp tuttun, şimdi gidip A aldın. Utanmıyor musun? :) Nereden aldın?

    Vatan Bilg. İstanbul Elmadağ şubesinin önünden geçiyordum. Bir uğrayayım dedim. Baktım o da ne, adamlar açmış bir 226BW orada duruyor. Hemen atladım üzerine. Flash disk'imde test resimleri vardı. Satıcı arkadaşları eğer memnun kalırsam alacağıma ikna ettim ve başladım testlere. Ölü pixel testleri, banding testleri ne varsa yaptım. Çok memnun kaldım. A falan ama iyi monitör iyi monitördür dedim ve aldım. Size de VatanBilgisayar Elmadağ şubesini tavsiye ederim. Test edip almanıza izin veriyorlar.

    2. Ölü pixel var mı?

    Dediğim gibi kontrol edip aldım. Ölü pixel yok.

    3. Backlight (arkaplan ışığı) var mı?

    Var. Altta da var üstte de. Altta üstten daha fazla. Yalnız hiç rahatsız etmiyor. Özellikle backlight göreceğim diye ekranı karartıp dikkatle bakmazsanız da göremiyorsunuz. TN teknolojisiyle üretilmiş tüm panellerde var bu sorun, o yüzden kafaya takmamak lazım. Zaten dikkat edilmeyince görülmüyor.

    4. Banding var mı?

    Çok az var, ancak görmek için kasten banding olacak resimler açıp çok dikkatli bakmak lazım. Bu kadar banding her TN tipi panelli monitörde var. En çok çekindiğim buydu, önemli bir banding problemi olmadığını görünce almaya karar verdim zaten. Normal fotoğraflarda oyunlarda falan banding manding yok. Ancak benim gibi özel kontroller yaparsanız çok az görüyorsunuz. Bu arada ben DVI bağlantısı ile kullanıyorum, VGA'da farklı bir durum olabilir onu bilmem.

    5. Renkler, parlaklık vs. nasıl?

    İlk kutudan çıktığı hali çok parlak. Bu halde kullanmak göze zarar verebilir. Hemen brightness'ı 30'a, kontrast'ı 70'e getirdim. Sonra nvidia control panel'den gamma'yı 0.75'e ayarladım. Bu şekilde hem çok güzel görüntü elde ettim hem de gözlerim rahat etti. Renkler çok canlı ve güzel. Sorun yok.

    6. Oyunlar nasıl?

    İnanılmaz... Bu büyüklükte oyun oynamak müthiş oluyor. Ben şimdilik sadece Neverwinter Nights ve Flatout 2'yi denedim. Dilimi yuttum. Yalnız çok sağlam ekran kartı lazım. 1680x1050'yi kaldırabilecek az kart var. Nvidia 8800 veya yeni çıkacak ATI R600'ler bu ekran için şart. Benim 7900GS biraz zorlanıyor ama oyunda detayları kısınca idare ediyor. Çok oyun oynuyorsanız upgrade'e hazırlıklı olun.

    7. Filmler nasıl?

    Burası biraz şüpheli. Kaliteli DVD filmler inanılmaz. Bir de sağlam ses sisteminiz varsa tam sinema keyfi veriyor. Yalnız kalitesi zayıf divx filmler izliyorsanız, filmin tüm görüntü hataları kocaman şekilde karşınıza çıkıyor. Bir de kontrast ve parlaklık ayarını tutturamadıysanız çok kötü görünebiliyor. Ben ilk divx'imi açtığımda görüntünün kalitesizliği karşısında şaştım kaldım. Sonra önce parlaklık ve kontrastı ayarladım sonra codec ayarlarından postprocessing'le oynadım ve canavar gibi görüntü elde ettim. Yani bu kadar kaliteli monitöre kaliteli film lazım, yoksa da postprocessing'le falan oynayarak yine de iyi görüntü elde edebiliyorsunuz.

    8. Monitör standının ayarları nasıl?

    Öne çok az eğilebiliyor, arkaya daha fazla yatırılabiliyor. Yükseklik ayarı yok. Altına dergi vs. koyarak yükseltebilirsiniz. :) Bu negatif bir özellik tabi. Böyle bir monitörün standının her türlü ayarı olmasını bekliyor insan.

    9. Tavsiye ediyor musun?

    Hayır! Denemeden sipariş edecekseniz tavsiye etmiyorum. Benim bulduğum A panel çok iyi ve eğer bunun aynısını alacaksanız tavsiye ediyorum. Yalnız A panel ile sorun yaşayan bunca insan yalan söylemiyor. Demek ki en azından bazıları sorunlu olabiliyor. Siz MUTLAKA deneyin, görün, beğenirseniz alın. Görmeden alıncak bir monitör değil bu.

    10. Tekrar soruyorum, tavsiye ediyor musun?

    Evet! Eğer deneyip alırsanız, şu an piyasadaki en iyi monitörü almış olursunuz. Muhteşem bir alet. Ufak tefek sorunlar var ama hakikaten ufak. O kadar backlight kadı kızının monitöründe de olur. :) Banding'i görmek için de çok özel çaba sarfetmeniz lazım. Sözün kısası müthiş bir monitör. Tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 21 Ekim 2007; 0:33:55 >







  • Bu lcd nin panelinde de power butonundan başka buton yok dimi? Ayrıca sihay renk çok hoş durmuş gerçekten.Piyano siyahı çok yakışıyor lcd ye.Hayırlı olsun.
  • her ne kadar çok güzel de olsa fazla büyük yahu
    en fazla 19" yeterli gibime geliyor bir pc için


    rengi ve görünümü gerçekten çok güzel


    inceleme güzel olmuş bu arada
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PHI
    her ne kadar çok güzel de olsa fazla büyük yahu
    en fazla 19" yeterli gibime geliyor bir pc için
    rengi ve görünümü gerçekten çok güzel
    inceleme güzel olmuş bu arada


    Profesyonel olarak düşünülebilir sanırım. Lakin ev kullanıcısı için lüks gibi...
  • ev kullanıcısı için pahalı bir model özellikleri ve görünüşü çok güzel
    hayırlı olsun
  • saolun arkadaşlar.. ekran çok şık evet.. ayrıca ön panelde açma kapama butonundan başka buton yok.. diğer ayarlar lcd nin altında gizlenmiş bu da daha şık olmasını sağlıyo..

    ve evet 22" biraz fazla büyük bana göre de 19" yeterli olur... bu cidden devasa büyük ve 19" bunun yanında yavru gibi kalıyo abartmıyorum...
  • Yaaa bak ben bunun 30" modelini istiyordum. O da gelir inşallah !

    Yalnız bunun max çözünürlüğü nedir ? 1680x1050 yazıyordu. Dhaa fazlaya çıkamıyor di mi?

    Bu arada gerçekten çok güzel görünüyor.hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 18 Mart 2007; 14:00:19 >
  • 1680*1050 en fazla.. 30" monitör amaçlı çok büyük olur çünkü o kadar büyük bi ekranın ışığı insanın gözünü alıyo sürekli kocaman ekran karşında düşünsene ..

    saol tşkr ederim buarada.. daha fazla çöz. e çıkamıyo maalsef... ki bence gerek de yok :))
  • Nereden ve ne kadara almıştık?
  • Nova bilgisayardan aldım.. 530 si 10 taksit.. gerisi peşin 755 e

    2 hafta ölü pix. garantisi yüzünden...
  • 645 ytl 5 Taksit aldim bende
  • ASLINDA BEN EVET BİRAZ Pahalıya aldım ama şimdi anlıyorum ki iyi nnovadan almakla iyiyapmışım.. görüntü o kadar berrak ki.. bi tane ölü pixel olsa gözünüze ilişir.. 2 hafta içinde çıkacağını zannetmiyorum ama çıkarsa iyi bi garanti olur gibime geliyo
  • Ooops Hepsi... de tepki süresi 2ms yazio ! O ne beee ! Çok iyiymiş.
    Ama benim 1600x1200 Sony Trintron CRT'yi yine de hala elden çıkarmam.
    Sana da hayırlı uğurlu olsun quickcem !
  • teşekkur ederim 30 gun icinde 1 olu piksel e degisim yapiyo benım aldigim yerde
  • Darkchild hayırlı olsun sonunda kavuşdun

    quikcem nereden aldın sen firma?
  • SAOL YA TŞKLER..

    o vatandan almış... 645 e .. aslında baya iyi almış :))
  • Bu ay sonu bende alıyorum bu aleti.
  • valla ev kullanıcısıysanız direk alın derim.. tatmin etmicek gibi değil ki.. divx izledim 2 tane.. uzaktan karelenmeler falan hiç belli olmuyo.. ayrıca film izlerken benim gibi kıl adamı bile backlight rahatsız edemedi.. zaten rahatsız etmicwk bişi ç.. her zaman söylüyorum..


    Oyunları merak edenler için alıntı yaptım..


    quote:

    Braveheart seni boşu boşuna korkutmuşlar. Ben bir hafta önce imzamdaki sistemle birlikte Samsung 226BW aldım. Piyasada hikayesi güzel olan hangi tür oyun varsa hepsini alır oynarım. Şu an oynadığım oyunları ve çözünürlüklerini yazayım sana:

    Tüm oyunlarda 2x AntiAliasing açık;

    Titan Quest -- 1280x768 çözünürlükte ---- Ayarlar Full ---- 45-80 fps

    Fear -- 1280x768 çözünürlükte ---- Ayarlar Full ---- 50-70 fps

    Prey -- 1280x768 çözünürlükte ---- Ayarlar Full ---- 50-90 fps

    Need for Speed Carbon -- 1280x768 çözünürlükte ---- Ayarlar Full ---- 35-55 fps

    Company of Heroes -- 1280x768 çözünürlükte ---- Ayarlar Full ---- 35-60 fps

    Call of Juarez -- 1280x768 çözünürlükte ---- Ayarlar Full ---- 40-70 fps

    Dark Messiah -- 1280x768 çözünürlükte ---- Ayarlar Full ---- 60-90 fps

    Yani anlayacağın HİÇBİR SORUN YOK. Widescreen monitorler artık yaygınlaşıyor. Yeni oyunların cogunda ve ileride cıkacak oyunlarda widescreen desteği mevcut. Eski oyunlarda da cesitli yöntemlerle rahat bir şekilde uyum sağlanabiliyor. Üstelik bu monitorler daha saglıklı. Mesela 4:3 bir 22 inç monitorun karsısında saatlerce kalmak cesaret ister; ancak widescreen monitorler gözlerimizin yapısı ile daha uyumlu olduğu için sağlık konusunda bir adım önde.

    Kısacası, ben bu monitör ile birlikte x1950 pro nun oyun performansından bu kadar memnunsam sen kesin memnun olursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 19 Mart 2007; 19:51:26 >




  • DVI bağladığında 1680x1050 75hz verebiliyormu
  • şuan DVI bağlı zaten ve 75 vermiyo FAKAT!!

    arkadaşım 75 hz vermesinin hiç bi önemi yok çünkü LCD lerde CRT ler gibi titreme denen bi olay yok.. doğalarında yok yani.. DVI bağladığında 75 verse de vermese de önemi yok.. 75 verse de bunnu hiç bi yararı olmaz ! ki stabilite için LCD üreticiler seçeneklerde 75 varsa bile (ki bende yok) 60 hz kullanılmasını tavsiye ediyo.. eğer araştırır ve sorarsan LCD lerin hepsinin 60 hz olduğunu görürsün ki bunun aslında önemi yok LCD ler titremez..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 19 Mart 2007; 21:58:01 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.