Şimdi Ara

. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
6
Favori
13.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senneanlarsindumbelek

    Polis zaten dosyayi savcılığa intikal ettirecek ama malesef polisin de soyledigi gibi bulunması cok zor.Tabi ki banka hesabi olan bir kişi var ama bu kişi ya yurt dışında, ya kayıp, ya da kartını falan bir yerde unutan garibanın teki.Dusuk bir ihtimal de kartını kullandıran ama olaylardan haberi olmayan veya haberi olup da olmamis gibi davranan çete üyelerinden biri.Dolandirici asla ama asla kendi bilgilerini hic bir yerde kullanmaz ki, kullansa zaten çoktan yakalanır.Burada ulaşılabilecek tek yer IP.Adam parayı cok buyuk ihtimalle ayni bu sekilde kullandığı diğer hesaplara aktarıyor.İşte bu işlemi yaparken kullandığı IP tespit ediliyor da o da bilgisayardan yapıyorsa yabancı ülke olacak şekilde Ip'sini değiştiriyor, telefondan, mobil bankacılıktan yapiyorsa yine mutlaka ya Suriyeli adına ya başka birisi adına kayıtlı hat ile işlemi yapiyor yine iz bırakmıyor.Parayi çekerken de tabi ki yüzünü gizleyecek şekilde şapka vs. kullanarak işini hallediyor ve tespit edilemiyor.

    Yukarida bir arkadaş yazmis 5.000 lira için adamın işi yok bunla mi uğraşacak.Arkadaşım ne 5.000 lirası adam ayda bu sekilde 10 kişiyi dolandırsa 50.000 lira alir.Ki cogu magdur da enayi damgasi yerim diye hic bir ortamda dile dahi getirmiyor.Konuyu açan arkadaşı ozguveninden oturu tebrik ederim.Ona tavsiyem siz mutlaka sikayetci olun,en azindan surekli savcilik bilgileri talep edince ve ifade vs alinca o kartını kullandığı kişi buna ulaşır rahatsiz eder vs. sizden şikayetinizi geri çekmenizi ister parayı iade edip.


    Gelelim nelere dikkat etmek gerektiğine,uste çıkması için artilayabilirisiniz.

    1-)Ozellikle sahibinden.comda araç alırken vs. kaporta isteyenler cok oluyor.Mutlaka ama mutlaka alacağınız urunle ilgili teknik bilgiler sorun.Saçmalamaya başladığını görüyorsanız zaten kaçmaya başlayın.
    2-)Dolandiricilar güven telkin etmek için whatsapp profil fotoğraflarına bir çocuk resmi falan koyar.Bunu görünce, duzenli aile babası vs. dersiniz.Kesinlikle buna da şüpheyle yaklaşın.
    3-)Instagramda ozellikle bir suru sayfa var.Gumrukten ele geçen ürünler, icra ile ele geçen ürünler vs.Arkadaslar kesinlikle ama kesinlikle hepsi dolandirici.Dusunun gümrükten ele geçen ve yarisindan daha az fiyata bir urununuz olacak ve öylesine talep görmeyecek ki, instagramdan sayfa açıp,bir suru de reklam alip bunu satmaya çalışacaksınız.Akil mantik almıyor.
    4-)Eger instagramda bir sayfa ürünü yoruma kapatmissa anlayın ki dolandirici.Hicbir satıcı ürününü yoruma kapatmaz aksine ister ki insanlar etiketlesin birbirini görsün, urunum daha cok kisiye ulaşsın vs.

    5-)Arkadaşlar son olarak çok basit bir kural var.Kimse durduk yere malını daha ucuza S-A-T-M-A-Z. Her alanda bu kural gecerli.Mal gercekten var olsa bile çakmadır.Çakma olmasa bile arızaladir bu kadar basit.Benim elimde 150 bin liralık arabam var, ben bunu neden 120 bin liraya ilana koyayım ki?Velev ki senaryo dogru olsun, paraya sıkışmış olayım, 140 bin lira desem bile havada karada gider ki zaten, biraz mantıklı düşünün.

    Ve son bir tavsiye, kurumsal olmayan, daha önce adını duymadığıniz sitelere kesinlikle ama kesinlikle kredi karti bilgilerini girerek alışveriş yapmayın.Hadi yapıyorsunuz sanal kart oluşturun bankanizdan, alışverişi o sekilde yapin.Boylece islem tutarı dışında harcama istese de yapılmaz.

    Konuyu açan arkadasa cok gecmis olsun tekrardan.

    yabancı ülke ip si (vpn) olsa bile rahatlıkla karşı firma iletişime geçip asıl ip yi bulabilir log tutuyorlar firmalar.

    söylediğinizin her cümlesine katılıyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Billy -- 25 Ocak 2021; 23:24:3 >




  • Yalnız o bilgileri sil Sercan kardeş
    Sadese o bilgilerinle senin t bilgilerine ulaşmak yarım saat sürer işyerinde. Benden soylemesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhatcan007

    Şu ülke de şu kadar kısa yazıyı okuyamacak kadar kapasitesi olmayan insanlar var, ülkenin neden gelişmediğini anlamak zor olmasa gerek. Okumaya aciz insanlar olduğu sürece rahata ermememiz çok normal

    "okuyamacak"  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EthanHunt81 kullanıcısına yanıt
    Hesaplara bloke falanda koyduruyor sen çok arka sokaklar izledin galiba 2 saate adamı bulacak olsa telefon numarasından bakardı zaten insan polis düşmanı olur da bu kadar belli etmez
  • EthanHunt81 kullanıcısına yanıt
    Karakola yapılan müracaat ta ilk iş nöbetci savcı aranıp talimat alınır talimatlara göre iş yapılır çoktan bankaya üst yazı yazılıp hesap sahibinin kimlik bilgileri ile hesap dökümü istenmiştir cep telefonundan kimlik bilgilerine bakılmıştır ancak telefon hatları nasıl oluyorsa sahipsiz olabiliyor bu durum yeni düzenleme ile düzelecek diye biliyorum hesaplarıda başkalarına açtırıyorlar yaşı küçük vs karşında muhattap olarak olaydan habersiz birini buluyorsun bundan sonra da bilmediğin işler ile ilgili yerli yersiz yorum yapma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyhun2635 -- 26 Ocak 2021; 0:5:54 >
  • Polisin ilgilenecegini zannetmiyorum, katiller, tacizciler, kediye kopege iskence yapanlar disarida rahat rahat geziyor, teroristlerle isbirligi yapanlar ne mevkilerde oturuyor... O parayi geri alabilirseniz lutfen guncelleyin sasiralim.

  • Merhaba, Edit veya gelişme var mı?


     


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim ben sana daha acısını yazayım...


    2015 yılında malum siteden tv (600 tl idi sanırım ) satın aldım.

    1- adamın tc sini , ismini vs her şeyini aldım. o tc nin vatandaşa ait olduğunu teyit ettirdim.

    2-parayı adamın ismine hesabına yolladım.

    3-açıklama kısmına detaylıca herşeyi yazdım.

    4-ilanın kaydını aldım.adamla olan yazışmaları da kaydettim.


    evet aynen bu elimdeki belgelerle savcılığa gittim ve bana ilk söylenen " bak şurdaki amcayı görüyormusun.bilmem kaç lira dolandırılmış". neyse ben gene de belgeleri teslim ettim.


    ve bir süre sonra o ilden tayinim çıktı. tam 4 yıl sonra 2019 da bana mahkeme den yazı geldi. adamı bulup sorguya almışlar.


    "" ya o ara boşanıyordum da köye gitmiştim te telefonda çekmiyordu da ben o parayı geri verecektim de vs vs. ben dolandırıcı değilim""" hakim in kararı - takipsizlik.


    be hakim kardeşim diyemedin mi aradan 4 yıl geçmiş sen benimle yaprak mı geçiyorsun diye :) hiç yargılamayıp plaket verseydiniz keşke.


    ama ufakta olsa intikamımı aldım.vatandaşı face den buldum.bütün sülalesine bu delilleri taratıp attım.geri dönüş yaptı seni mahkemeye vericem diye. gitmezsen en adisin taksi paranda benden dedim :)


    sonuç olarak ülkede hırsızı tutup karakola götürsen senden önce çıkacakmış gibi hissediyorum artık.sen o parayı hiç geri dönmeyecekmiş gibi düşünürsen daha az üzülürsün.





  • Geçmiş olsun öncelikle.

    Bu tür dolandırma olaylarında karakola gitmeye gerek yokki,direk savcılığı gidip suç duyurusunda bulunacaksınız.

    Soruşturma ortalama 1 yıl sürüyor,ama sonunda bulunuyor.

    Nette bir şey aldığınızda mutlaka telefonla konuşun,whatsapptan güncel foto isteyin,ordan ilan no,ürünle ilgi mesajla bilgi isteyin.Parası fazla bir ürünse tel konuşmalarınızı kaydedebilirsiniz.

    Çelişklili konuştuğun an,bu işten uzak durun.

    Diğer piyasadan ucuz ve herkesin bildiği bir ürün ise ve gerçekten ucuzsa dolandırılma ihtimaliniz yüksektir.

    Suç duyurusunda bulunurken elinizde ne kadar çok kanıt varsa,eklersiniz,ayrıntılı anlaşılır bir şekilde izah edersiniz.

    Çok profesyonel bir dolandırıcılık değilse,çok rahat bulunuyor,siz de takipçisi olacaksınız.

    Başıma 2 defa böyle bir olay geldi,1. si benden başka kişileri de dolandırmış,şu an kesinleşmiş 4 yıl cezası,para cezası,devam eden mahkemeleri de var,süreki adres değiştirip kaçıyor.

    Diğer davada adam bulundu,bulunur bulunmaz paramı iade etti.

    Bu iki olayda çok büyük paralarla kaptırmadım aslında.

    Sahte hat,sahte banka hesabı çok üst düzey işler bence her dolandırıcının bunu yapması kolay değil.





  • OnLyMoKoKo kullanıcısına yanıt

    hocam arada telefon konuşmaları var.

  • sorun sarı sitede falan değil.


    bir ürün 5bin tl ortalama fiyatlı ise, donanımhaber ilanlarında da 5 bin tl ise, sarı sitede hiçbir enayi 4 bine bunu satmaz.


    kendinizi zeki sanmayın, piyasası bellidir, kimse parayı çöpte bulmuyor, 100-200 ucuz diye aklınızı bırakıp dalıyorsunuz ilana... şurda onlarca yıllık insanlar ilan açıyor güven vs umrunuzda olmadan fırınlanmış kartları, dolandırıcıları ihya ediyorsunuz azcık ucuza alma ümidi ile.


    üzücü.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: antylwa

    Arkadaşlar bu sarı sitenin eksikliği. Ciddi söylüyorum bu eksiklik yüzünden dava açılsa yeridir. Bu satışların hiçbirinin garantisi yok resmen haybeye gözü kapalı alış satış yapılıyor. Böyle saçma sapan iş olur mu ? Senelerdir bu böyle. Bakın ben bir bankada yazılımcıyım, bu kadar büyük satışların yapıldığı bir sitede bir havuz sistemi kurulacak ve mal teslim edildiğinde para satıcının hesabına geçecek bu kadar yani. Bunu yapan siteler var. Bunun kaydı kuygu kolaylıkla halledilebilecek hale getirilebilir. Bu iş sürse sürse tüm anlaşmalarıyla falan birlikte 5-6 ay sürer. Bankaların da emin olun yazılım departmanları bu anlaşmaları yapmak için can atacaktır çünkü transferler bu anlaşmayı yapan bankalar üzerinden yapılacak ki bu ortak bir banka havuzuna bile evrilebilir. Yani seçenekler sınırsız.


    Kısacası bu olayların ve her gün eminim yüzlercesi gerçekleşen bu dolandırıcılıkların temel nedeni sarı sitenin bu olayları sallamaması ve bizim de yeterince tepki vermememiz.


    Bu arada arkadaşlar bir tavsiyem de şu profil resimlerini falan internette aratın. Google image searh ama özellikle Yandex image search üzerinden ters resim üzerinden arama yapın. Bakın bu arkadaşın profil resmi bir ilkokul müdürünün sayfasından çalınmış:


    https://twitter.com/kerimsirin


    Yandex image search daha başarılı bu konuda ama hepsini deneyin. Ben araç alırken profil resmindeki adam Borsa İstanbul Eski başkanı çıkmıştı. Ama adam gerçekten de oydu yani sorun yoktu :)


    Geçmiş olsun hocam sinirlenebilirsin küfredebilirsin senin bir suçun yok. Kendini neden suçluyorsun ki ? Hata yapabilirsin elbette ama bedeli bu olmamalı senin çalışarak kazandığın alın terini çalmışlar. Sahsen bulunsa kaval kemikleri ve ellerindeki tüm kemiklerin kırılmasını isterdim ki bir daha klavye falan kullanamasın.

    yazılımcısın da boş yazmışsın.


    get ile ilan açmazsanız sahibinden.com'un hiçbir karı yok, karı olmayan şeyde neyin güvencesini versin? site haklı olarak belirli bir pay alıyor güvenli ticaret yapmak istiyorsanız, siz de o minik parayı kabul etmeyip get ile ilan açtırmıyorsunuz.


    site bu düzeni 20 yıldır sunuyor, get açtırın mal gelmeden para adama iletilmez.





  • dOmi D kullanıcısına yanıt

    kardeş boş yapmıcan başına gelmedikçe bilemezsin piyasa fiyatı neyse ona göre açılan ilanlarda var illa bariz ucuz olcak diye bişey yok 12 yıldır alışveriş yapıyorum bende sarı siteden ve 3 ay önce benimde başıma geldi fiyatta ucuz felan değildi ederi neyse piyasası neyse oydu ...

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    İncinmiş arkadaş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benzer durumu ben telefon alırken yaşadım. Ben ücretin hepsini göndermemiştim. 300 tl göndermiştim. Adam telefonlarıma cevap vermedi. Başka telefondan ulaştım. Onları da engelledi. En son başka bir telefondan tekrar ulaştım ve kendisine sadece savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı söyledim.


    Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Yaklaşık 2 sene önceki olay bu. Şahıs başka işlere de karışmış. Ağır cezada yargılanıyormuş. Mahkemeye çağrıldım. Zararın telafi edilirse geri çekiyor musun diye sordu hakime hanım. Hayır dedim ve yaklaşık 1 ay önce mahkeme sonucu geldi. İndire indire adama 1 yıl 8 ay hapis ve 240 tl para cezası vermişler.


    Milletten ne kadar çaldı, başka ne haltlar etti bilmiyorum. Adalet yerini buldu mu? Kesinlikle hayır. Zararım giderildi mi? Hayır. Tatmin oldum mu? Hayır. Benim zararım devede kulak. Millete kim bilir neler yaptı.


    Atıyorum 1 milyon vurgun yaptıysa 2 sene sonra tertemiz çıkar yer çatır çatır. Sadece vatandaşlık görevimi yerine getirmiş oldum. Her halükarda aynı şeyi sizin de yapmanızı tavsiye ederim.





  • O kadar parayı bir nefeste hemen göndermekte ne bilim hocam ya. Neyse kimse o parayla zengin olmaz fakirde olmaz ilerde yaşayacağınız büyük bir kayıptan uyanmak için size tecrübe olmuş. Geçmiş olsun başınızın gözünüzün sadakası olsun başka yapacak bişe yok.
  • Öncelikle geçmiş olsun


    Polis şöyle dedi polis böyle dedi gibi kavramları bi yana bırakın artık rica ediyorum.


    Sadece bu konuda değil her konuda genel olarak söylüyorum bunu.


    Polis dediğiniz başta savcılık olmak üzere diğer makamların emir eridir sadece.


    Yani adli makamlardan ne emir gelirse o emri yerine getirir.


    Bu iş akışı süresince kendini geliştirip hangi vakadan ne sonuç çıkar gibi konularda fikir edinebilmesi lazım ama maalesef öyle değil.


    Polisin ne söylediğine bakmayın kısaca, hiç bir olayda.


    Mağdursanız bir dilekçeyle bunu savcılığa belirtin. Size şuanda "bişey çıkmaz bulamayız edemeyiz" diyen polislerin savcılık talimatından sonra nasıl çabaladığını görünce şaşıracaksınız...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kankhy

    Hocam banka aracılığıyla dolandırıldığınız zaman dilekçe verdiğiniz taktirde banka size o parayı geri ödemek zorunda diye biliyorum ben. Benzer bir olay 2016 yılında benim başıma gelmişti, bankaya dilekçe verip paramı bankadan geri almıştım

    hocam parayı x kişisine yolladınız ve parayı çektiler diyelim. banka dolandırıldığınız kesinleşmeden parayı neden ve nasıl size geri ödesin? ben de başlık sahibiyle aynı durumdayım. şikayetçi oldum. 6 aydır dosyam savcılıkta. hala geri alamadım paramı. icra takibi de başlattım ama nafile. siz tam olarak nasıl almıştınız paranızı?


    Edit: başlık sahibi arkadaş, yarın karakola veya savcılığa elinde deliller ile beraber giderek şikayetçi ol, en azından elinde bir şikayet olmuş olsun. karakol bankaya yazı yazacak ve iban sahibinin tc'si falan karakola gidecek. polis memurundan rica edip parayı gönderdiğin kişinin tc'sini iste. ve ilamsız icra takibi başlat. olur da icra takibine itiraz etmezse, icra yoluyla paranı alabilirsin.


    yok itiraz ederse de soruşturmanın sonuçlanmasını bekleyeceksin ve itirazın iptali davası açacaksın. kazanırsan da %20 icra inkar tazminatı da alma hakkın doğacak. tabi alabilirsen.


    Büyük geçmiş olsun.


    bilerek böyle kelepir ilanlar giriyorlar

    bilerek ufak anadolu şehirlerinde ve ufak ilçelerde ilanlar giriyorlar. kimse elden teslim alamasın diye

    bilerek cuma günü, mesai saati bitimlerinde ilan giriyorlar. çünkü aceleye gelsin diye.


    Sarı sitenin ip bilgisi paylaşımı yapması lazım. savcılık kararı ile de.


    benim durumumda ilanı giren hesap da kurumsal hesaptı. o hesabın sahibi de biz hesabı çaldırdık falan diyor.


    nasıl, hepsiburada ve n11'de mağaza açarsak vergi levhası isteniyorsa bu sarı sitede de aynısı olmalı. gerçekten çok üzücü. ben de kelepir bir bilgisayar buldum hevesiyle almıştım. tam cuma günüydü ve sazan gibi atladım. ki internetten, forumdan defalarca alışveriş yapmış, bi kere bile olumsuz bir şey yaşamamıştım. ve hep temkinli olmaya çalıştığım halde ilk defa böyle boşa bastım.


    tekrar büyük geçmiş olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadas -- 26 Ocak 2021; 1:41:16 >




  • Akrabanin banka parayı bloke etmemesi nedeniyle 2 bin TL parası gitti 1 yıl geçti. Parayı çekenler ATM de görüntüleri ile suç üstü yakalandı. Mahkemeden hala sonuç yok. Para cepten çıktığında gelmez gözüyle bakmak lazım onun için asla kimseye güvenmemek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.