Şimdi Ara

. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
6
Favori
13.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sahte kimlik belgesiyle hesap açan şubedeki elemanın içinden geçerler, seni dolandırdan adamın da. Polisler üşenmiş bence yardımcı olmaya, sahte kimlikle bankada hesap açtım desen millet güler. Kesinlikle şikayetçi ol.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 23 Ocak 2021; 13:19:51 >
  • Polisler uğraşmamak için her zaman yok zor olur, yok sen bu işin peşini bırak, yok çok uğraşırsın, yok imkansızdır fln tarzı caydırıcı özelliklerini sağolsunlar mağdurun üzerinde çok güzel kullanırlar. Polise güvenip onun lafıyla iş yaparsan anca evde oturur duvara bakar maziyi anarsın. Savcılığa, cimere, bankaya ve diğer gerekli mercihlere başvurmanı öneririm.

  • Selamunaleyküm
    Aleykümselam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmic Love -- 23 Ocak 2021; 13:57:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahibinden sitesinden alışveriş yapılmaz artık.


    Geçmiş olsun ama ben ürünü almadan parayı göndermem kimse kusura bakmasın. Ya da GET ile alışveriş yaparım bu 5K'lık alışveriş için.


    Bence sizin hatanız olmuş.


    Çözüm çok yok. Bu adamların çoğu bu işi profesyonel olarak yapıyor. Kendi izlerini bir şekil siliyorlar. Çok dikkatliler.


    Bu işin çözümü bence bir KHK ya da kanun. Devlet diyecek ki, "kardeşim her türlü alışverişinizde aha takasbank kurdum buraya parayı yatıracaksın" hem alıcıyı koruyacak hem satıcıyı.

  • Söyle söyleyeyim o hesaplar sahte değil kimlik de öyle bu adamlar insanlara para veriyorlar genellikle yoksul çalışmayan 3 5 ne olursa onlar adına hat ve banka hesabı açtorıyorlar artık kimden ne dolandırırsa mahkemeye verseniz hesap sahibi işsiz ihtiyaç sahibi çıkar %90 tabi mahkemede gerçek kişileri bulamıyor genelde gençlerden falan da seçiyorlae hesap açarken nerden biliyorum derseniz banada birisi böyle teklifle geldi işte hesaba para gelecek gelen paranın %5 i sana kalacak gibi ben yapmadım yapmam da karokola bildirdim ama adamlar yok bulunamadı
  • Karakol yerine savcılığa gitmeliydiniz . Karakoldakiler işgüzar seni başından atmak için konuşmuş. Sana bunu diyeceğine işini yapsaymış. Tam sikayetlik memurlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muz Cumhuriyeti mübarek, sahte kimlikle iban almak nedir Allah aşkına, çok geçmiş olsun. Gerekli yerlere başvurun illa ki bir sonuç alırsınız. Bu arada Forumdonanım Sorunlu alışveriş sekmesi var, genelde insanlar oraya da bakıyorlar. Orda da bir konu açın isterseniz, insanlara duyurmuş olursunuz

  • Belki de bu yaşadığım beni ileride yaşayacağım çok daha büyük bir dolandırıcılıktan kurtardı,

    Tipik avutma cümlesi bende dolandırıldıgımda kendimi böyle avutmustum


    Bu işin peşine düş savcılıkta şikayet kaydı oluştr yakalanmaz diye birşey yok birgün açık verir

    o banka hesapları büyük ihtimal çalıntı hesaplardır bankayı ara ve bu hesabı bloke etein savcılıga git paranın çekildiği atm den kamerw kayıtlarını alsın para baska hesaba aktarıldıysa aktarılan hesaptan nereden cekildiyse kamera görüntüleri silinmeden alınsın hesaba bloke koyulsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EthanHunt81

    Karakol yerine savcılığa gitmeliydiniz . Karakoldakiler işgüzar seni başından atmak için konuşmuş. Sana bunu diyeceğine işini yapsaymış. Tam sikayetlik memurlar

    karakoldakiler haklı bunun bulunma ihtimali binde 1 fakat sansı denemek lazım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kafatopu07

    karakoldakiler haklı bunun bulunma ihtimali binde 1 fakat sansı denemek lazım



    Alıntıları Göster

    Karakoldakiler hakli olsaydı tüm suçlar faili meçhul olurdu.

    Karakoldaki polisler o adamı bulmak isterlerse 2 satte bulurlar polisimiz bu ülkede işlenen tüm suçların kimler tarafindan yapıldığını bilirler

    Siyasî olarak sağlam birinin bir yakınıa kapkac yapiliyor bulunmasi imkansız olmasına rağmen

    2 saat içinde herşey eksiksiz getiriliyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EthanHunt81 -- 26 Ocak 2021; 3:19:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Senin zaten polislik bir işin yokki yani karakol bu duruma hiçbirşey yapamaz ki savcılığa gidip hemen hesaplara bloke koydurman gerekiyordu . Hesap uyduruk bir hesap olsa bile o parayı çekerken mutlaka foto ve video görüntüsü olacaktır .

    Burda olayı takip etmen önemli ki başkasininda başını yakmasınlar ayrıca kaptırılan mebla düşük değil yazık günah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O para illaki bir şekilde çekildi. Ya atmden nakit yada başka hesaba geçti. Biraz üstüne düşülürse bence bulunabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savcılıkta çalışan bir arkadaşın olarak yapman gerekenleri söyliyeyim. Hızlı davranman gerekiyor süreç ne kadar uzarsa o kadar geç sonuçlanır. İlk önce banka ile iletişime geçmelisin durumu anlat o paraya blok koysunlar (Şansını dene). Daha sonra dilekçe yazıp, ekine havale dekontunu ekle sahtecilik büroya ver. Orada savcı ifadeni alır ve daha sonra bu arkadaşın kimliği tespit edilir, ifadeye çağrılır. (tabi kimliği doğruysa) kimliği doğru olmasa bile o banka hesabının sahibi ifadeye gelir. Gelmeme ihtimali yok zorla getirme çıkar zaten. Gerisi corap sökügü gibi gelir. Eğer parayı gönderirken not düşmediysen çok büyük sıkıntı kanıtlaman gerek. Diğer türlü suçunu kabul etmezse paranı çok zor geri alırsın.

  • Bu gibi durumlarda adamı görüntülü aramayı teklif edin hem kendisini hemde kartı görmeyi isteyin zaten kabul etmeyecektir profile koyduğu kişide kendisi olmuyor.

  • Şikayetçi olun. Yeri geliyor banka atm den fazla çekilen 10 TL yi bile buluyor. Her yer kamera 1900 ler de değiliz. Adamı sictigi yere kadar izlerler, nerde sicmis, nerde işemiş nerde şu içmiş hersey bulunuyor artık. Bulunmamasinin mumkunati yok kuş olup ucmadi ya bu para. Elbet el değiştirirken birilerinden geçti. Önemli olan süreci iyi takip etmesi ülkemizde ki yetkililerin. Şikayetçi olun 5000 TL nin üstüne su içilmez. İçilir ama en azından şansınızı deneyip şikayetçi olun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Ben de 35 yaşımdayım ve 2 yıl öncesine kadar hayatımda hiç dolandırılmamıştım. Buna düşenlere biraz kızar ve ''Nasıl böyle tuzağa düşebilirler!'' diye de sorardım.

    Fakat her insanın boş bir anı olabiliyor. Ben de benzer bir durumda akla sığmayacak basit potlar kırmasına rağmen karşıdakinin inanılmaz güzel diksiyonu ve samimi konuşmasına aldanarak parayı yollamıştım.

    İnsan o an giden paradan ziyade güveninin sarsılması ve ahmak yerine konulması konusunda üzüntü yaşıyor. O süreçte ''Allah'ından bulsun'' diyerek hem meblağın düşük olması hem de uğraşarak kendimi daha da strese sokmamak için üzerine düşmemiştim.

    Fakat yine de aslında bu tür şeylerin peşini bırakmamak lazım. Çünkü her geçen gün çoğalıyor ve bu ülke dolandırıcılığın yaygınlaştığı bir ülke durumuna düşüyor.

    Bu hepimiz adına utanç verici! Dolandırıcılığın yaygınlaştığı ve komik karşılandığı bir ülke olduk.





  • Öncelikle sahte kimlikle hesap falan açamaz kimse, polis saçmalamış.Ancak başka birinin üzerine hesap açar, o da çok zor.


    Hocam anlamadığım tanımadığınız bir insana nasıl 6-7 bin lira para gönderebiliyorsunuz, iyi cesaret.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ne diyeyim hocam geçmiş olsun.Sahibindenin kendisi dolandırıcı zaten

  • Malı almadan para verilmez devir baya kötü üzüldüm sizin adınıza insanı çok sinir ediyor ama beterin beteri var bunada şükür peşine düşün bence belki bulunur
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.