Şimdi Ara

22 mayıs 2019 tunceli belediyesi dersim kararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tkp'den belediye başkanı seçilen fatih mehmet maçoğlu'ndan atatürk karşıtı bir adım daha geldi. maçoğlu başkanlığındaki tunceli belediyesi meclis toplantısından 'tunceli' yazan belediye tabelasının 'dersim' olarak değiştirilmesi kararı çıktı!http://www.tunceli.bel.tr/icerik/25/803/belediye-meclisimiz-tarafindan-yapilan-toplantilarda-alinan-kararlar.aspx

    diğer kararlar




    Belediye meclisimiz, olağan ve olağanüstü toplantılarda kentteki birçok konuya ilişkin kararlar aldı.

    Alınan kararların bazıları şöyle:



    - Belediyemiz hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı “Tunceli” ibaresinin değiştirilerek yerine, “Dersim” ibaresinin yazılması görüşülmesi sonucunda; Kentimizin kültürünü, tarihini ve inanç biçimini yaşatmak adına, belediyemiz hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı “Tunceli” ibaresinin değiştirilerek, yerine “Dersim” ibaresinin yazılması oy çokluğu ile kabul edildi.



    -İlimizde yaşayanların Türkçe’nin yanı sıra çoğunluğunun Zazaca ve Kürtçe konuştuğu göz önünde bulundurularak belediye hizmetlerinin, ilde yaşayanların ihtiyaçları doğrultusunda Zazaca ve Kürtçe dillerinde de yürütülmesi oy çoğunluğu ile kabul edildi.



    -Belediyemizde, belediye ve bağlı kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik hükümleri gereğince, belediyemiz Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ nün ayrı birim olmasının gereksiz personel dağılımına, harcama ve bürokrasiye sebebiyet verdiği anlaşıldığından; Destek Hizmetleri Müdürlüğü iş ve işlemlerinin, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülmesi oy çoğunluğu ile kabul edildi.



    -İlimizde, belediyemiz tarafından Munzur Kültür ve Doğa Festivali adı ile düzenlenen festivalin 2019 yılında da düzenlenmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir. Bu nedenle 2019 yılı Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin 25, 26, 27 ve 28 Temmuz 2019 günlerinde yapılması ve festival hazırlık çalışmaları kapsamında yapılması gereken iş ve işlemlerin yürütülmesi konusunda encümene yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.



    -Meclis üyeleri DSİ yanında bulunan parka isim verilmesi konusunda isim önerilerinde bulunmuş, önerilen isimler değerlendirilmiştir. Değerlendirmeler sonucunda, DSİ yanında bulunan parkın, “PARKÊ ŞÊĞANKİ” olarak isimlendirilmesi oy çoğunluğu ile kabul edilmiştir.



    Önerge ile gündeme alınan, kayyum tarafından gerçekleştirilen tahribatın ortaya çıkarılması için komisyon kurulması konusunun görüşülmesinde yapılan değerlendirme sonucunda; seçim öncesi dönemde gerçekleştirilen iş ve işlemlerin incelenerek raporlanmak üzere, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ve hukuk işlerinden teşekkül eden bir komisyon kurulması oy çoğunluğu ile kabul edildi.



    -Belediyemizin 62 AF 001 plakalı makam aracının zamanla meydana gelen yıpranmadan dolayı kamusal hizmeti karşılamada yetersiz hale geldiği, fiili olarak makam aracı olarak kullanılmayacağı, başka araçlar ile bu hizmetin yerine getirilebileceği ve aracın satılmasının kamu hizmetlerinin aksamasına sebebiyet vermeyeceği anlaşıldığından açık arttırma usulü ile satılmasına, ihale iş ve işlemlerinin yapılması için encümene yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.



    -Merkez Moğultay Mahallesi Eski Belediye İşhanı A Blok 2. Kat ön cephede bulunan 206 nolu büro yerinin, Belediyemiz Meclisinin 05.04.2017 tarih ve 2017/28 sayılı kararıyla Kızılay Derneği’ne yapılan tahsisinin, Sayıştay’ın yerleşik içtihatları, kamu yararı ve belediyemizin ihtiyaçları doğrultusunda iptali oybirliği ile kabul edildi. Gereği için karardan bir örneğinin Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne gönderilmesine, bir örneğinin de bilgi için İl Makamına sunulmasına karar verildi



    -Merkez Moğultay Mahallesi Eski Belediye Hizmet Binasının 2. Katında bulunan 2 nolu büro yerinin Belediyemiz Meclisinin 05.04.2017 tarih ve 2017/29 sayılı kararıyla İlim Yayma Cemiyetine yapılan tahsisinin, Sayıştay’ın yerleşik içtihatları, kamu yararı ve Belediyemizin ihtiyaçları doğrultusunda iptali oybirliği ile kabul edildi.



    -Cemevinin Elektrik Faturalarının Belediyemiz tarafından ödenmesi konulu 10.04.2018 tarih ve 2018/65 sayılı Meclis kararının iptal edilmesi konusunun değerlendirme sonucunda; Hacı Bektaş-i Veli Kültürü’nü Yayma ve Yardımlaşma Derneği tarafından kurularak hizmetleri yürütülmekte olan İlimiz cemevinin, her ay elektrik faturaları bedelinin belediyemiz bütçesinden ödenmesine dair 10.04.2018 tarih ve 2018/65 sayılı Meclis kararının iptal edilmesi yönündeki önergenin yapılan müzakereleri sonucunda oy çokluğu ile reddedildi.



    - İlimiz Sarısaltık İlkokulunda görev yaptığı sırada elim bir hastalık sonucu hayatını kaybeden değerli öğretmenimiz Turan DENİZ’in anısını canlı tutmak için İlimiz Merkez Atatürk Mahallesi’nde bulunan 24. Sokak adının değiştirilerek, "Turan DENİZ Sokağı" olarak tescil edilmesi oybirliği ile kabul edildi

    -Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’na devri yapılan 2 adet gondol, belediyemizce satın alınmış ve demirbaşa kaydedilmiştir. Belediye mallarının korunması ve belediye tasarrufunda kullanılması bakımından, 12.03.2019 tarih ve 43 sayılı meclis kararının iptali oybirliği ile kabul edildi.



    -İlimiz Merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne, afet ve acil durum işlerinde kullanılmak üzere 5 (beş) yıl süre ile bedelsiz tahsis edilen 234 ada 4 nolu parselin, belediyemiz Hizmetlerinde kullanılmasının daha doğru olacağı ve görülen kamu yararı gereğince 12.03.2019 tarih ve 41



    sayılı meclis kararının iptal edilmesi oybirliği ile kabul edildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 22 Mayıs 2019; 14:49:45 >







  • Rte düşmanlığı gözleriizi öyle kör etmiş ki adamı göklere çıkarmıştınız. Şimdi noldu?
    Alevilerin kalesi ve Kılıçdaroğlu'nun memleketinde bile bir halt yapamayan Chp iktidar olunca mı yapacak?
    Bu daha iyi günleriniz. Güneydoğunun tüm illerinin adı değişecek. RTE gittiğinde Sivas'ın ötesinde iktidar olamayacaksınız.
    RTE'ye küfreden ama Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na övgüler düzen Maçoğlu'na rica etsin bu iki kişi de düzeltsin ilin adını. Yapabilirler mi, yapamazlar.
    Kayyım atandığında hep birlikte karşı çıkıp halkın seçtiği insanı nasıl görevden alırsınız demediniz mi? Şimdi Halkın seçtiği başkan orayı yönetecek. Kayyumu ancak Chp iktidar olduğunda görürsünüz. Hatta CHP şimdiden ilan etsin, biz iktidar olsak kayyum atardık diye.
    Hadi görelim CHP'yi ve başkanını. İtiraz etsinler, hatta lanetlesinler. Hatta mecliste önerge versinler, Akp ret etti desinler. yapabilirler mi, yapamazlar. Seçimler için hani Akp idi yalnızca her şeyi yapan. Bu daha iyi günleriniz, tükürdüklerinizi tek tek yalayacaksınız. Kürtlere muhtaç olduğunuz dönem başladı. Hadi bakalım, kolay gelsin.
  • Mahkemelik olurlar, o tabela orda durmaz.
  • Bu adama da halkını düşünüyor falan diyordum da neden böyle garip bir işe girişti?
  • He işte bunlarla uğraş sen sonra yerine kayyum atanınca ağla dur.
  • kayyum hayırlı uğurlu olsun.
  • kültür , adet, gelenek vs. deyip eski ismi kullanırsan söylemlerinde eyv , ama kalkıp devletin temsili olan bir kurumda resmi olarak dersim yazarsan olmaz

    yerel halk istiyor diye devletle çatışamazsın

    konu hükümetlerin , iktidarın üstünde bir konu , devletin varoluşuyla ilgili

    müthiş işler yapılıyor ,büyük saygıyla takip ediyorum ama bunun gibi otoriteyi tanımaz uygulamalar devam ederse umarım aklını alırlar hem başkanın hem sahip çıkanların

    merakla takip ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trmeto

    Bu mesaj silindi.
    savunulacak bir tarafı yok elbette belediye başkanının yaptığı işin.

    ama devlet büyüklerimizden bazıları kürdistan lafını kullanmış. yanlış hatırlamıyorsam yüzyıllar önceymiş. sanırım o zamanlarda çözüm prosesi diye bir şeyler varmış. o zaman ki yöneticiler kullanmış kürdistan kelimesini. çok şükür şimdiki yöneticilerimiz demiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi screws_conv -- 22 Mayıs 2019; 15:39:32 >
  • Çok iyi yapıyor nede olsa iktidarın gücü azaldı bence ismini komple degiştirmeleri lazım. Dersim yapılsın hepsi aynı yolun yolcusu hepsi birleşti sonucda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pemaxs -- 22 Mayıs 2019; 15:40:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu Rebellion açtı sandım.
  • HDP'nin kazanmasını engelledi diye sevindik kazanmasına bu HDP'den de beter çıktı.
    Dersim diye bir yer yok ve olmayacak bu kadar basit.
  • AKP nin T.C. ibaresini tabelalardan sökmesini unuttunuz galiba. AKP Kayyum atar, atanan kayyum Dersim adı altında çalışmaya devam eder.
  • Kayyum hayırlı olsun.

    Eğer iktidar terörle mücadelede samimiyse buna dur demesi lazım...
  • Bu pos bıyıklıyı (yanlış anlaşılmasın sıfatsız olarak niteliyorum) parlattılar parlattılar orda burda, şöyle iyi böyle iyi halka hizmet ediyor israf etmiyor diye güya. Atatürkü seven solcu kardeşlerim. ben solcu bir insan değilim ama kanınıza dokunmuyor mu Atatürkün ismini verdiği ilin belediye başkanı odasına dersim yazdıran, yemeyip belediyenin adını değiştiren, yetmeyip birtakım ne idüğü belirsiz 'sahte solcu' lar tarafından hem aşiretçilik hem de pkk/hdp sempatizanlığı özendirilen bir yerde böyle bir kişinin başkan olması. Bu adam mescit kapatıyor işçilerin öğlen yemeği yevmiyelerini kesiyor. Kim bu adam ne yapmaya çalışıyor sağcı desen değil solcu desen hiç değil komunist adı altında ama oda değil.. Fişini çekerler yakında kaldırmaz halk bunu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FETO ile kanka oldugunuz zaman devlet adina “ dersim’den “ ozur dileyen AKP’liler; Ne oldu, simdi ne degisti de milliyetci oldunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman dedik, bu herif şişirilmiş bir balon. Bu herif, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı. 4 Mayıs'ta da "Dersim Soykırımı" diye anma yapıp Atatürk'e yine dil uzattılar.

    Direkt olarak devlet müdahale etmeli. Kayyum atanmalı, görevden alınmalı bu zat.
  • Ataturk ve cumhuriyet dusmani komunist liderini gorevden aldirmak icin bir diger Ataturk ve cumhuriyet dusmanlarindan medet uman "ey Turk Gencligi"

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu senin işin bu mu? Sen kimsin şehrin adını değişiyorsun? Kendini cumhurbaşkanı sandı herif ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    hdp den talımat almış olabılır
  • halbuse dersimi arapça yazsa forumda konusu bile açılmazdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.