Şimdi Ara

22 agustosta ne olacak şimdi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ya internet yasaklaniyorya hani filtrelememidir nedir peki dns ile demi giremiyecez? Dns işe yaramiyacak mi bi aydinlatirmisiniz ya ben takip edemedim forumdaşlarim hangi paketi alacaz biz şimdi bu şekildeki normal internetimize devam etmek icin?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: canuygar

    ya internet yasaklaniyorya hani filtrelememidir nedir peki dns ile demi giremiyecez? Dns işe yaramiyacak mi bi aydinlatirmisiniz ya ben takip edemedim forumdaşlarim hangi paketi alacaz biz şimdi bu şekildeki normal internetimize devam etmek icin?



    Bu şekilde interneti kullanamaya devam edebileceğini kim söyledi?
  • Hocam benim bildiğim, filtreleme hizmeti isteyenlere ücretsiz, internet sağlayıcısı tarafından verilecek.(şu an paralı yanılmıyorsam) İsteyenler normal şekilde kullanmaya devam edecek.
  • DNS kullanımı yasaklanacak. Normalde cezaya tabi olmayan bu uygulama direk suç sayılacak. internet servis sağlayıcıları sizin dns kullanmanızı engellemekle yükümlü olacak. Eğer bunu geçmeye çalışırsanız bizzat siz suçlanacaksınız. Buradaki filtreleme geçilemez duvarlar örmek değil, "bak burda çizgi var bunu geçersen seni oyarım" uygulamasıdır. Bu sayede devlet oturduğu yerden sadece hoşlanmadığı, gıcık olduğu, beğenmediği veya kıskandığı siteleri layacak. Siz normal olarak o siteye ulaşamadığınızda ceza yememek için hiç bir alternatif yol denemeden oturup teletabi sitelerinde takılacaksınız.
  • DNS yoksa proxy var merak etmesinler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Syn7ax

    DNS yoksa proxy var merak etmesinler.


    Dostum durumu tam anlatamadım heralde. Devlet diyorki düz mantıkla sadece izin verilen bağlantıyı kullanacaksın. Bizim istemediğimize girmeyeceksin. Bunu aşmaya çalışırsan suç, internet servis sağlayıcıları senin bu girişimlerini engelleyemezse onlarda suça ortak olur diyor. Yani dns miş proxy server'mış bunları kullanmak suç işlemek sayılacak. Tespit edilen kullanıcılara para ve hapis cezası vs deniliyor. Yani iş ciddi. Basit bir internet engellemesi değil. Sorunlu sitelerle savaşmaktansa ben sana onlara girme derim sende SEVE SEVE girmezsin mantığı. Tabiki bu sorunlu yasaklı sitelere binlerce blog forum ve haber sitesi de dahil edilecek. irandaki sistem olacak işte. daha onla aşarımı bunla geçerimi yok bunun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.