Şimdi Ara

2100 yılına kadar imparator penguenlerinin %98’i yok olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 Ağustos Salı günü Global Change Biology isimli dergide yayınlanan bir araştırmada, iklim değişikliklerinin ve küresel ısınmanın imparator penguenlerinin habitatına önemli bir derecede zarar verdiği belirtildi.



    Woods Hole Oşinografi Enstitüsü’nden Stephanie Jenouvrier araştırma ile ilgili ,“İmparator penguenlerin yaşam döngüsü, üremeleri, beslenmeleri gibi şeyler deniz buzuna sahip olmakla bağlantılıdır” ifadelerini kullandı.





    Yayınlanan araştırmaya göre, mevcut karbon emisyonlarına ve iklim değişikliklerine karşı bir şeyler yapılmazsa 2100 yılına kadar imparator penguen kolonilerinin %98’i yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Ek olarak araştırmaya göre, 2050 yılına kadar kolonilerin %70’i tehlike altında olacak.



    2100 yılına kadar imparator penguenlerinin %98’i yok olabilir



    Çalışmada, küresel ısınma sebebiyle oluşan düşük deniz buzu seviyelerinin 2016’da Antartika’nın Halley Körfezi’nde yaşayan bir penguen kolonisinde büyük bir üreme başarısızlığına yol açtığı kaydedilirken 10.000’e yakın yavru penguenin de boğularak öldüğü belirtildi.



    "Nesli tükenen hayvanlar arasında listelenmeliler"



    Araştırmacılar, bu penguenlerin nesli tükenen hayvanlar arasında listelenmesini talep ediyor. ABD hükümeti de daha önce Kuzey Kutbu bölgelerinde yaşayan ve iklim değişikliklerinden etkilenen kutup ayısı gibi türleri tehdit altında olarak listelemişti.



    2100 yılına kadar imparator penguenlerinin %98’i yok olabilir



    Şu an imparator penguenlerin nüfusunun 625.000 ila 650.000 arasında olduğu düşünülüyor. Bu türün tehlike altında olan hayvanlar listesine girmesi, penguenlerin ticari olarak kullanılması gibi durumlardan korunması gibi uygulamalar sağlar; bu da türün korunması için küçük de olsa bir etki yaratabilir.



    Araştırmacılar, bu türün yok olmasını istemiyorsak derhal önlemler alınması gerektiğinin altını çiziyor ve yetkilileri uyarıyor.




    Kaynak:https://www.independent.co.uk/news/melting-ice-imperils-98-of-emperor-penguin-colonies-by-2100-washington-research-emperor-penguins-antarctica-center-for-biological-diversity-b1896284.html
    Kaynak:https://phys.org/news/2021-08-emperor-penguins-increasingly-threatened-climate.html







  • olabilir hmm yani olmaya da bilir teoriyi bile değil ısmarlamaa araştırmalar bunlar veriyorsun parasını şu sonuca göre bir araştırma yap diyorsun yapıyorlar 2100 yerine 2050 yazdırmak istersen daha fazla para veriyorsun mesela yada karşıt görüşsen küresel soğuma olacak denizlerimizi penguenler istila edecek şeklinde bir araştırma da fonlayabilirsiniz BİLİM:SATILIKTIR adamlar taş yemiyor sonuçta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xamaximax -- 5 Ağustos 2021; 04:45:51 >
  • Olsunke, kimsenin umrunda değildir zaten...

  • 2100 yilina kadar insanlarin %98ide yok olabilir. yaklasan iklim kriziyle ilgili o kadar cok belirsizlik varki. yuz milyonlarca insan topraksiz, susuz, ekmeksiz kalacak. ornegin 160milyonluk bangladeshin tamamen deniz altinda kalma ihtimali var. 160milyon insanin goc etmesi demek buyuk istikrarsizlik demek. buyuk savaslar kacinilmaz olacak. cin rusya yada amerika arasinda bir dunya savasinada gerek yok. hindistanla pakistan arasinda bolgesel bir nukleer savas bile global nukleer kisa neden olabilir, senelerce bitmeyen bir kis yasanir, dunyanin hic bir yerinde tarim yapilamaz, sadece bir sezon tarlalardan mahsul alamasin milyarlarca insan aclikdan olur, kalanlarida savaslarda birbirlerini yer.

  • İnsanoğlu rahattır, kendisine bir şey olmayacaksa umrunda olmaz. Hatta ve hatta kendi geleceği bile umrunda olmaz. Önemli olan o an ve kendisidir. Yani kim takar penguenleri ya da fokları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bıraksınlar şu yalanları. küresel ısınmaymış... ross denizi yasağı bitti. şimdi tüm antartikaya mı yasak koyma derdindeler. Dünya devletlerinin tek derdi kendi çıkarları. İnsanmış hayvanmış ekosistemmiş umurlarında değil.

  • e ne güzel işte. imparatorluk mu kaldı cumhuriyete geçsin onlar da ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.