Şimdi Ara

21 yaşında üniversiteye başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
5.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2017 yılı mezunuyum aile zoruyla sayısalcı yapıldım ve mezuna kaldım. 2018 yılında yine sayısaldan sınava girdim tm sıralamam 34k idi. Aile zoruyla selçuk 2.öğretim hukuk tercihi yaptım daha doğrusu benim yerime ailem yaptı ve bu yıl hukuk fakültesine gittim aynı zamanda bu yıl tm derslerine de çalıştım ham sıralamam muhtemelen 3-4k gibi bir şey gelecek ama kırıkla 15k ya kadar gerileyecek ve ben yine istediğim bölüme gidemeyeceğim. Aklımda bu yıl hamda bu kadar iyi yapmışken 1 yıl daha çalışıp tm de ilk 1k ya girmek gibi bir düşünce var ama yaş olmuş 20 seneye 21 olacak. Acaba diyorum artık hakkım bitti kaderim böyleymiş hukuktan devam mı etsem. Çok kararsızım ve psikolojim çok çok kötü seviyelerde siz olsaydınız ne yapardınız çevrenizde bu yaşlarda üniversiteye giden var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorguzman -- 25 Haziran 2019; 15:49:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Isin ironisi bir yana, ben mezuna kalıyorum bu sene. 19 yaşında başlamış olacağım, hic de bir şey kaybettigimi düşünmüyorum. 60 yaşında, kuş kadar emekli maaşıyla kahvede kısa kollu gömlekle okey oynama fikri pek güzel durmuyor.
    Elektrik Elektronik Mühendisiyim 28 yaşındayım güzel bir maaş aldığım kadrolu işimi bıraktım.Hazırlanamadan sınava girdim bu yıl hukuk istiyordum Marmara,Dokuz Eylül falan geliyor ve okuyacağım. Demem o ki hiç unutmuyorsun aklından çıkmıyor 28 yaşına da gelsen yakıyorsun tüm gemileri. Benim gibi gecikme hayallerine 21 22 geç yaşlar değil.
    dostum selamlar. eğer yapabileceğine ve daha mutlu olacağına inanıyorsan kesinlikle denemelisin. yaşın belli bir yerden sonra önemini yadsıyamayız ama 21 yaş gerçekten hiçbir şey. ben 25 yaşındayım ve üniversiteden mezun olalı bir buçuk sene oldu, şimdi bırak 21 yaşında olmayı 22-23 yaşında olabilmek için bile çok şey verirdim. ben bu sene artık mesleğimin kesinlikle bana uygun olmadığını fark ettim ve sınava iki-iki buçuk ay kadar çok sıkı şekilde bir yandan da işe gidip gelerek hazırlandım. hedefim olmayacak ama yapabileceğimi gördüm ve mezuna kaldım. :) şimdi daha uzun süre boyunca daha planlı şekilde çalışarak hedefimi gerçekleştirmeye çalışacağım. bunu yaparken de bir yandan işe gidip gelmem gerekiyor çünkü para kazanmak zorundayım ki okumak istediğimde kimseye muhtaç olmayayım. aynı zamanda kyk kredimi ödemem gerekiyor (ihtiyacınız yoksa sakın ha almayın hehe), askerlikle uğraşmamak için bir yandan yüksek lisansa başlamam gerekiyor vesaire. ama yine de her şeyin bir yolu bulunur. ben bile bu yola giriştiysem bu saatten sonra ve çok yakında bayağı bildiğin mezun bir öğrenci gibi çalışmaya başlayacaksam sen her şekilde yaparsın. yaşını takma. senin yaşında olabilmek ve hedefimin peşinden o şekilde koşturabilmek için emin ol çok şey verirdim. sıkıntı yok, başarılar. :)
  • Daha iyi bir hukuk mu istiyorsunuz yoksa farklı bir bölüm mü?

Hedef neresi?
    Isin ironisi bir yana, ben mezuna kalıyorum bu sene. 19 yaşında başlamış olacağım, hic de bir şey kaybettigimi düşünmüyorum. 60 yaşında, kuş kadar emekli maaşıyla kahvede kısa kollu gömlekle okey oynama fikri pek güzel durmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuciliusBagus -- 28 Mart 2020; 16:0:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekimde 21 yasına girmis olacağım ve sınava girdim 4.senemde. Eğer olursa güle oynaya giderim hocam bu bizim hayatımız. Yasımız durumumuz hiç önemli de değil bahane de değil. Eğer orada mutlu değilseniz yani bu isi severek yapmayacaksanız bırakın istediğiniz yerde olun. Çok para kazansanız bile emin olun huzur yoksa sağlıkta olmaz.

• 21 yaşında asıl üniversiteye başlanır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aralıkta 22 yaşıma gireceğim ve üniversiteyi bitirmiş olacağım önümüzdeki yıl tam tersiyim bende hocam bence hukuğa devam edin kısmet böyleymiş :( Bu yıl hukuk kontenjanlarında düşüş var ve öğrenim süresi 5 yıl olacakmış seneye muhtemelen bunu uygularlar

• LuciliusBagus kullanıcısına yanıt
    Ne bileyim hocam ya bana abi diyen insanlar bu yıl başlayacaklar üniversiteye belki de ondan kafama taktım yaş mevzusunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6lue -- 25 Haziran 2019; 16:5:4 >
    Hocam sizi tenzih ederek konuşuyorum. Sır üniversite diploması için üniversiteden mezun olmak çok mantıklı gelmiyor bana. Ben hukuka devam edersem 23 yaşında bitireceğim ama eksi olarak birincisi okulum çok iyi bir okul değil ikincisi ben istediğim bölümde değilim üçüncüsü bu yıl adam akıllı çalışmadan hamda ilk 3k sa olacağımı düşünüyorum. Sanki 1 yıl daha kalmak daha akıllıca gibi

• yaş konusunu hiç takmayın bende 2016 mezunuyum. ilk mezun senemde ailemin yazdırdığı yere gitmedim geçen sene obp kırık diye sıralamam istediğim yere yetmedi. bu sene de üçüncü mezun senem ve temmuzda 21 oluyorum. yeter ki gönlümüzdeki olsun. yaş bir kriter değil. takmayın, takılmayın.

Orijinalden alıntı: doktorguzman

Hocam sizi tenzih ederek konuşuyorum. Sır üniversite diploması için üniversiteden mezun olmak çok mantıklı gelmiyor bana. Ben hukuka devam edersem 23 yaşında bitireceğim ama eksi olarak birincisi okulum çok iyi bir okul değil ikincisi ben istediğim bölümde değilim üçüncüsü bu yıl adam akıllı çalışmadan hamda ilk 3k sa olacağımı düşünüyorum. Sanki 1 yıl daha kalmak daha akıllıca gibi
    Hocam zaman kaybetmişsin ama telafi edilemeyecek kadar değil. Ben olsam Boğaziçi için yakarım gemileri.

Bu sene inşallah Boun olur ama olmazsa ben seneye de elimden geleni yapar boun econ için kendimi kısıtlar derslere bakardım. Seneye de olmazsa kader buymuş der hukuku bitirmeye odaklanırdım.

Maddi sıkıntın yoksa ne alaka yaş, kontenjanlarda böyle bi kural mı var?

Kimseyi dinleme.

Özellikle sınav başarısı milyona yakın insanlardan uzak dur hocam.

• Benim hedefim de Selçuk hukuk 😃 kader ne garip öyle değil mi ? Dilerim sizin için hayırlısı olur ve çok mutlu olursunuz...

Rica etsem hangi bölümden kaç netle ve kaç obp ile girdiniz acaba sıralama kaçtı

Hocam seneye olmayacağını düşünmüyorum ekonomi olmazsa siyaset bilimi olur o olmazsa MIS olur o olmazsa ticaret olur bu yıl bile hamda 3k gibi bir şey olacak seneye kazanmada sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum

• Hocam yaşa çok takılmayın bence. Ben de 2017 mezunuyum. 2017 de ailemin zoruyla bir bölüme girmiştim. Şimdi tekrar hazırlanıyorum. Seneye eğer istediğim yeri kazanabilirsem ilk yılında kazananlardan üç yaş büyük olacağım. Üniversitede 2-3 yaş doğru düzgün hissedilmiyor bile. Bölümde benden yaşça 3-4 yaş büyük olanlar vardı ama kendileri söylemeseler ben anlamazdım bile benden büyük olduklarını. 21 yaş da geç değil bence. İstediğin bölümü okuduktan sonra yaşın bir önemi yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: doktorguzman

Hocam seneye olmayacağını düşünmüyorum ekonomi olmazsa siyaset bilimi olur o olmazsa MIS olur o olmazsa ticaret olur bu yıl bile hamda 3k gibi bir şey olacak seneye kazanmada sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum
    Kal hocam, sevmediğin bir okulun sevmediğin bölümünde okumaktansa Boğaziçi için kalınır. Hayat kısa, böyle birşey için risk alınır. Yolun açık olsun.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.