Şimdi Ara

20m şerit led nasıl bağlantı olmalıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese,
    yaklaşım 20 metre şerit led'im var. Havuz tavana montajlı kullanıyordum. Fakat sürekli olarak atlantis rgb modülüm bozuldu. Şimdi kendim düzenlemek istiyorum. Daha önceki montajda tüm 5 er metrelik şerit ledlerin birbirine bağlayan kısımları koparılmış. Yanlış hatırlamıyorsam her 5 metrelik şerit ledin 4 tane renkli uçları var. Bu 4 renkleri her 5 metrenin ayrı ayrı olarak rgb modüle bağlamış fakat tabiki inanılmaz bir kargaşa var. Ben bunu sadeleştirmek istiyorum. Trafoda var buarada trafoda sıkıntı yok.

    Bu her 5 metrelik şerit ledi birinine nasıl bağlayabilirim?
    Bu şerit ledi kontrol edebilecek hangi rgb modülü önerirsiniz ?



  • Ledlerin tipi ne bilmiyorum ama 5050 veya daha yüksek akım çekeni ise 5 metreden fazla bağlamanız sağlıklı olmaz. Trafoya en yakın kısmı çok yüksek akıma mağruz kalır. Yapacağınız en sağlıklı ve sade hali fotoğraftaki gibi olur. Bunu sürebilmek için yüksek akıma dayanabilen devre lazım. 5-10TL'ye satılan sürücüler bu akımı kaldırmayabilir. Hele RGB olması fiyatı daha da arttırır.

    20m şerit led nasıl bağlantı olmalıdır?

    Fakat ledler düşük akım çeken 3014 gibi ledlerse, iki tane 10m yapmanız işinizi daha da kolaylaştırır. Ama hiçbir şekilde 20 metreyi birbirine paralel bağlamayın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.