Şimdi Ara

20lik Diş Çekimi Sonrası Şişlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
44.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu mereti daha önce çektiren acısını çekmiş deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum. 2 gün önce çektirdim sağ alt yirmiliği ilk çektirdiğim gece sadece ağrı vardı sabahında şişlik yoktu yine sadece ağrı, internette gezinirken çoğu kişi buz koy iyi gelir vs. yazdığı için bende buz ile biraz destek olayım dedim yapmaz olaydım resmen buzdan sonra şişti ve hala şiş şekilde geziyorum. Sizce buz koyduğum için mi şişmiştir yoksa şişmesi normal mi? Çünkü diğer tarafımla da yemek yiyemiyorum şiş olduğu için çiğneyemiyorum herhangi bir şeyi

• 20'lik dişim cerrahi operasyonla alınmıştı ve şişlik olmadı diye hatırlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R3DROS3V3RTIGO -- 26 Nisan 2018; 22:16:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimki de aynı şekil ameliyatla alındı fakat doktorum herhangi bir ilaç kullan demediği için antibiyotik kullanmaya korkuyorum açıkçası biraz. Siz kullanmış mıydınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iAdrian

Benimki de aynı şekil ameliyatla alındı fakat doktorum herhangi bir ilaç kullan demediği için antibiyotik kullanmaya korkuyorum açıkçası biraz. Siz kullanmış mıydınız?
    mesajın düzenledim

ameliyattan sonra herhangi bir ilaç kullanmamıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

mesajın düzenledim

ameliyattan sonra herhangi bir ilaç kullanmamıştım

Alıntıları Göster
    Anladım dostum kişiden kişiye göre değişiyor sanırım ya 1-2 gün daha bekliyim şişlik geçmezse doktora gitmeyi düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: iAdrian

Anladım dostum kişiden kişiye göre değişiyor sanırım ya 1-2 gün daha bekliyim şişlik geçmezse doktora gitmeyi düşünüyorum

Alıntıları Göster
    aynen

geçmiş olsun

• Bugün bende çektirdim. Normal olarak ama. 3 gün sonra şişlik inmeye başlamaz ise eğer iltihap olma olasılığı var diye biliyorum. Dikkatli ol.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20lik diş ameliyatı ücreti?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Buzu ilk gün koymam lazımdı. Bu da bir çeşit zedelenme sayıldığı için bu tarz doku hasarlarında ilk 24 saat soğuk ikinci 24 saat sıcak uygulanır. Daha doğrusu sıcak tutulur. İlk koyduğun buz oradaki akışı yavaşlatarak sıvı ve kanın oraya gitmesini zorlaştırır ki şişmesin. İkinci günse ısıtırsın ki yine de gitmeyi başarmış sıvılar oradan uzaklaşabilsin. Siz buzu geç koyduğunuz için şişmiştir. Ben iki kere çektirdim, ikisinde de şişme olmadı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacktron

Buzu ilk gün koymam lazımdı. Bu da bir çeşit zedelenme sayıldığı için bu tarz doku hasarlarında ilk 24 saat soğuk ikinci 24 saat sıcak uygulanır. Daha doğrusu sıcak tutulur. İlk koyduğun buz oradaki akışı yavaşlatarak sıvı ve kanın oraya gitmesini zorlaştırır ki şişmesin. İkinci günse ısıtırsın ki yine de gitmeyi başarmış sıvılar oradan uzaklaşabilsin. Siz buzu geç koyduğunuz için şişmiştir. Ben iki kere çektirdim, ikisinde de şişme olmadı.
    Anladım hocam büyük ihtimal dediğiniz gibi geç uyguladığım için şişme oldu, ah işte keşke araştırsaymışım biraz.. Buzdan dolayı böyle olduğu için sıcak kompres yapmaya da korkuyorum şimdi. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler bu arada 2. bir çekim olursa harfiyen uygulayacağım. Bu ilkiydi şişlik nazar boncuğu olsun

• aykut.. kullanıcısına yanıt
    Aynen bende duymuştum onu zaten normal olarak 5. günde normal haline dönüyormuş şişlik min. derecede ağrı neredeyse yok vs. Bakalım ya şu an sadece zamana bıraktım 2 gün daha bekleyeceğim olmazsa iltihap riski olduğu için direk dişçi. Sende çok dikkatli ol bu arada benim yaptığım hataları yapma :D Geçmiş olsun şişlik falan olmaz umarım
  • Antibiyotik neden vermedi anlamış değilim. :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

aynen

geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karagürz

Antibiyotik neden vermedi anlamış değilim. :S
    Hiç fikrim yok :/ 1 hafta önce düzenli bir şekilde antibiyotik kullanmıştım çekim rahat olsun diye çünkü iltihaplanma vardı kökünde. Acaba ondan mıdıır yoksa bana güvenip acısız geçer diye mi düşündü bilemiyorum...
  • 2 altida cektirdim herhangi bir şişlik olmadi.buz da kullanmadim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.