Şimdi Ara

20'lik Diş Ağrısı Nasıl Geçer? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
8
Favori
484.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Böyle bir ağrımı olur ya ölüyorum şuanda ağrıdan sırf buyüzden benimle aynı kaderi paylaşan insanlaa ve bundan sonra aynı acıyı cekecek insanlara sesleniyorum ''Allah kurtarsın'' nasıl bir acıdır bu saat gecenin 3ü ben ne yapacağım bu ağrıyla :(
  • arkadaşlar son 3 gündür sol en arka dişimin arkasinda DEHŞET bi aci vardi.. dün baktim ki etin altindan diş çikiyo.. yani çikiyo derken sanki orda diş varmişta et üstünü kaplamiş gibi... ALLAH'İMMM bu nasil bi acirid yaaaa hiç bişiy yiyemiyorum içemiyorum çigneyemiyorum.. yarin doktora gidicem çeksin bitsin bu aci :S:S yada eti kesip dişi çikarsin yetti bu aci bana.........
  • azı dişlerinin arkadasında mı geliyo bunlar yoksa herhangi bi yer mi ?
    bende de dün feci bi ağrı başladı da , 20lik diş olmasın şimdi bu yaşımda 20
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tniaskrad

    azı dişlerinin arkadasında mı geliyo bunlar yoksa herhangi bi yer mi ?
    bende de dün feci bi ağrı başladı da , 20lik diş olmasın şimdi bu yaşımda 20

    ewet dostum azi dişlerinin arkasinda.. ve 20'lik dişler 18 ila 25 yaşlari arasinda çikiyomuş.. son 3 4 saattir agrimi dindircek bişiler ararken şunuda ögrendim.. gerektigi zamanda yani aciyi baskiyi sanciyi hissetmeye başladiktan en geç 2 3 hafta içinde müdahale edilmezse dişlerde egrilikler başliyomuş.. ben şuan da bile kalkip diş hekimide gitmeyi düşünüyorum bu arada benim de yaş 22.. tam dişlerin çikmasi için normal zamanlama.. bence sende bi çene ve diş yapini ayna karşisinda incele arkadaşim.. geç kalma bişiler için.. müdahele gerekiyosa müdahele etmek en yerinde karar yoksa dişler yamuk çikiyo ve diş yapisi bozuluyo.. sonra tak 5 yil dişine teli.. ne kötü bişiy..

     20'lik Diş Ağrısı Nasıl Geçer?




  • tşkler dostum verdiğin bilgiler için ben geçen inceledim ağrı olan yerde beyazlık var diş etimin üstünde ,şüphelendim de şöyle bişi var dün çok feci ağrı oldu şu an öyle bi ağrı yok ama hafif var yine.
    bu 20lik dişse eğer kötü oldu ya tam da vizeler falan var.
    sende ağrılar hep mi kuvvetli yoksa gidip geliyor mu bendeki gibi ??

    edit : dün bakmıştım en son şimdi tekrar baktım sağ azı dişimin arkasında beyazlık daha çok belirginleşmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tniaskrad -- 13 Aralık 2008; 3:19:05 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tniaskrad

    tşkler dostum verdiğin bilgiler için ben geçen inceledim ağrı olan yerde beyazlık var diş etimin üstünde ,şüphelendim de şöyle bişi var dün çok feci ağrı oldu şu an öyle bi ağrı yok ama hafif var yine.
    bu 20lik dişse eğer kötü oldu ya tam da vizeler falan var.
    sende ağrılar hep mi kuvvetli yoksa gidip geliyor mu bendeki gibi ??

    o zaman seninde 20'lik dişler GELİYORUMMMMMMMMM!! diye bagriyoo agri dengesiz şekilde bi azaliyo bi çogaliyo.. en çok bişiyler yerken sizliyo.. şöyle bi çeneni sıkmayi dene eger agrirsa büyük ihtimal dişlerin sıkışmaya başlamiştir.. yani müdahale gerekiyo.. ben denedim agri yapan bölgede sizlanma oluyo zaten hemen..

    şimdi internetten şu saatte gidebilicegim bi yer ariyorum.. diş hekimine yani




  • az önce geldim eve.. daha fazla dayanamadim aciya sanciya.. bi açik yer olarak findikzade de radyotom radyomar diye bi yer vardi açik.. işte gittim muayene oldum veeeeeeeee ameliyat olmam gerekiyomuş ama ufak bi ameliyat.. diş normal çikiyomuş ama diş eti dişin çikmasina engel oluyomuş yani dişi et kaplamiş o yüzden sanci aci oluyomuş.. doktor normal bi diş gibi çekilemicegini ancak neşterle eti kesip ya dişi kurtaricaklar kurtarabilirlerse yada dişi kökten çekiceklermiş.. off offf.. dedim işte ücret nedir bu tür şelerde 250 300 ytl ama deişebilir dedi.. bi tane hap verdi onu içtim şimdilik aci yok ama sabaha görürüm kendimi..!! bide dedim benim bi arkadaş daha bu sorundan şikayetçi dedim ( ayni sorunu ve ögrenmek isteeyenleri kastederek ) oda kendisi için tehlike dedi zaman ilerledikçe dişler yamulmaya dişlerin kökleri yamuk çikmaya buda dişlerin tümünün yamulmasina yol açar dedi.. ! o yüzden bence gidin gösterin dişlerinizi.. şimdi ameliyat olmak zorunda kalicam.




  • Arkadaşlar 1 hafta once çıkmaya başladı düne kadar bir agrı yoktu ve bugun hiç bişey yiyemez sıcak soguk bişey içemez oldum ekmek dahi yiyemiyorum eczaneye gittim agrı kesici verdi akşam iş çıkışda DR gitmeyi düşünüyorum dişin %20 çıkmış durumda dışa dogru içe dogru kalan kısmı etin altında kalıyor ve agrı yapıyor agrılarım yavaş yavaş şiddetlenmeye başladı akşam iş çıkışı ilk gidecegim yer dişci olacak
  • arkadaşlar benim dişim 15 yaşımda çıkmaya başladı.:D
    şuanda ağrısı felaket bi çözüm olarak doktorum antibiyodik verdi.ama birşeye yaradığı yok .Sizler ne yapıyosunuz biraz anlatabilir misiniz?
    quote:

    Orjinalden alıntı: Nicotinell

    quote:

    Orjinalden alıntı: TrLucifer

    25 yaşındayım ve şu an aşırı derecede diş ağrısı çekiyorum.
    arattım ve buraya denk geldim tüm yazılanları okudum,Ve bu 20 lik diş denen şeyden 4 tane çıktığını yazanlar olmuş lütfen bu bir şaka diyin yada diğer 3 ü bende çıkmasın.
    Şu an cinayet işleyebilecek kadar şurumu kaybetmiş durumdayım.
    Dişçiyi bekleyemicem birazdan gerekirse penseyle ezecem ben bunu.


    acil servis diş hastaneleri veya klinikleri var. Oraya götürsünler seni. Uyandır evdekileri. Bende 3 tane çıkmıştı. Şans meselesi. 2 tanesini aldırdım 1 tane kaldı.




  • Çektirdim Kurtuldum
  • cektirdikten sonra ağrı oluyo mu?
  • s.a... ben 16 yaşındayım ve sol alt taraftan dişin cıkacagı daha dogrusu 20lik dişin cıkacagı yer acıldı... iki gün oldu...mesajlara göre baya bi tırstım diş konusunda hassasım ne yapim ben
    javascript:void(AddText(''))
  • allahım dişim kopuyor gebercem gibi yeek yerken su içerken falan zararı yok ama ağırıdımı beyinim içinden cığılıklar geliyor ölüyorum sanki sonra 5-10 dk geciyor ve tekrar başlıyor ölücem yakında yarın ckerlermi tüm dişeli kompilemi alırlar ne halt ederse etsinleralsınlar
  • Walla Dün Cektirdim Cekerken Bi Agrıı Yok Fakat Morfinin Etkisi Gectıkten Sonra 1 Saat Kadar Bi Acı Cekiyosun Sonra Agrı Kesici İle Dewam Cektırmeden Oncekı Acıyı Cekmeye Degmez Bosuna Acı Cekmeyın Benımkı Gömülü İdi Dayım Sagolsun Cekti Ellerine Saglık 1 Hafta Sonra Tekrar Gidip Dikisleri Aldırcam.
  • benim de 20 lik dişim çıkıyordu dün çektrdım çektirmesem dier dişlerımn eğrilmesine sebep olcktı çektrdım ve 1 tane dikş atıldı şimdi ağzımı açamıorm hiç bşy yiyemıorm ve içemıorum çok kötü ama kurtuldum o dişten
  • evet oluyo çekmeden önce iğne vuruyo iğnenın etkisi gectıkten sonra ağrıyo bnm çenem şişti ama kurtldum o dişten ya
  • benim 20 lik dişim 2 yıldır çıkacak bir turlü çıkmadıı zıkkım:) 3 aya bir kafama balyozla vuruyormus gibi oluyorr yerimde duramıyorum gunde 15 - 20 hap atıyom yine geçmiyor midem delinecek nerdeysee doktorda dişimin pozisyonu uygun kendiliğine çıkar diyor mudahale etmiyorr.. rakı koyunca bir tek kesiliyor ağrı diğer içkilerde o kadar fayda etmiyor rakı içmekten bir hal olduu bana bir çare...
  • hocam bende sağ alt ve sol alttaki 2 dişide 2şer sene arayla çektirdim. 2007de çektirdiğimi çapadaki diş fakültesinde çektirdim, amelyat ile aldılar dikişi falan filan. Eğer öyle şeylerden çekiniyorsan hiç çekinme, bende çekiniyordum ama ertelemek daha kötü acı veriyor. Doğru yerde doğru zamanda ;) Hatta ertelediğim için 20lik dişin yanındakinide çürütmüştü, ona da kanal tedavi falan yapılacak vs. vs.

    istersen amelyat ol istersen direk itip çıkartsınlar, ama aldır. Çünkü o ağrı cidden insanlıktan soğutuyor, bir bıçak alıp saplamak istiyorsn kendine :)
  • Yazmıyım dedim ama dayanamadım.16 haziran sabahı ameliyatla çektirdim dişimi.önce doktor genel anestezi mi lokal mi olsun dedi bana.ben ağzımı açıp bekleyemem diye genel dedim.normalde kolay bi ameliyat eğer dişinizin bi kısmı görülüyosa.ama benim sağdaki biraz daha gömükmüş.soldaki hafif ağrı yapmaya başlamıştı.bende nasılsa çekilcek ağrı diye olup bitsin dedim.ameliyattan sonra 3saat bişey yemiyosunuz.tabi ameliyatada aç karna giriyosunuz.o yüzden gece biraz iyi yemenizi öneririm.ameliyattan sonra çeneniz açık kaldığı için ağrı yapıyo ama 20lik diş ağrısı yanında hiçbişeydir sanırım.ordaki eti kesip direk alıyolar dişi(bi nevi diş kürtajı :D ) dikişle de kapatıyolar.1-2 gün ağız kokusu oluyo.hafifçe fırçalarsanız da sorun olmaz o.antibiyotik ve ağrı kesici sabah ve akşam içiliyo.ilk 2gün ağzım pek açılmadı ağrıdan.yavaş yavaş rahatladım.tek sorun çene ağrısı.ağrı kesiciyle bastırılıyo o da.ama kurtuldum ona seviniyorum.bide kesinlikle unutmamanız gereken şey diş çekilir çekilmez ilk anda buz uygulayın.20dk buz 5dk dinlenme 20dk buz böyle böyle devam edin.ne kadar buz yaparsanız o kadar az şişlik oluyo.ben 7-8 kere buz yaptım ve 1gün çok az şiş oldu o kadar.




  • Ağrı çekiyoruuuum
    DR a da gidemedim bugün cuma yarında mesai var gidemiycem.
    Resimde vereyim dişin haline bakın ya böyle birşey olamaz
    Bu konudaki bir arkadaşın vermiş olduğu sirkeli karışımı yaptım sanki biraz acısını aldı gibi..
     20'lik Diş Ağrısı Nasıl Geçer?




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.