Şimdi Ara

206 arkadan gelen gıcırıtı sesi. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
21.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • aRe14 A kullanıcısına yanıt
    Neymiş peki gıcırtının sebebi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun devam ediyormu bilmiyorum ama geçen bendede vardı aynı gıcırtı sesi arkadaki yedek lastiği tutan demirden olduğunu buldum orayı sıkıştırdım ses kesildi
  • Benim aracım da peugeot 206 2004 model. Aynı rahatsız edici gıcırtı benim aracımda da vardı arabayı kullanmaktan soğuttu beni. Hatta sağ arka teker hafif içe doğru yatmıştı. Ayrıca aracın arka kısmı bayağı yere yakındı ben önce amortisör patlak sanmıştım ama değilmiş. Dingil torsiyon bilyesi değişecek dendi. 29.04.2022 tarihinde ustama gittim aracı teslim ettim. Torsiyon bilye tamir takımını tanesi 150 tl den 2 takım 300 tl ye aldım. Dingil söküldü. Tornacıya gitti. Dingil mili aşınmış ve eğrilmişti usta gerekli işlemleri yapıp mili düzeltti bilyeleri değiştirdi yağladı. Şu an o kadar harika bir sürüş keyfi veriyor ki aracımı sıfır almışım gibi tık ses yok. Ustaya tornacıya da el emeği toplamda 1000 tl verdim. Ama değdi açıkçası. Şu an aracın yerden yüksekliği de normal seviyesine geldi. Emeği geçen ustalarımın ellerine sağlık. Umarım yardımcı olabilmişimdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz B. -- 30 Nisan 2022; 11:25:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar yakın zamanda benim de aracımda aynı sesler vardı. Aracım peugeot 206. Bü araçalarda arka dingilin içerisinde torsiyon bilyeleri vardır. Sağ ve sol olmak üzere 2 takım. Orijinali tanesi 350 tl yan sanayisi 150 tl. Ben yan sanayisini alıp taktırdım. 400 tl el emeği verdim. Tornacıya da 600 tl verdim toplam 1000 tl. Ses tamamen kesildi. Ayrıca arkadan şıngırtı sesi gibi bir ses de geliyordu. Hatta şöylehafif bir çukura girdiğinde lakır lukur diye ses geliyordu. Yine dingilin sağında ve solunda klips şeklinde demir parça var ve bu parçanın somunu var. O Somunlar gevşekti usta sıktı araba taş gibi oldu. Resmen arabayı kullanasım geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba nerede yaptırdınız acaba bana yerin ismini filan yazabilirmisiniz tesekkurler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılmaz B. Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam hangi ustaya yaptırdınız adres telefon alabilirmiyim teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.