Şimdi Ara

2050 Lirayla 4 Kişilik Bir Aile Geçinebilir Mi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
1
Favori
16.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Düzgün beslenemeyen insanlar böyle düşünüyor demek ki. Başka bir arkadaş da söylemiş, umarım trollsün. Yazdığın şeylerin yarısı lüks değil, ihtiyaç.

Duş almak keyif midir birader? Pis pis, iğrenç kokmamak için duş alırsın.

Ete gerek yok ne demek, ki sebze dediğin şey de ucuz değil artık, bir git markete alışveriş yap 4 kişilik bak bakalım ne kadar tutuyor.

Suyu sadece musluktan içsen, her şeyin ucuzundan alsan yine 4 kişilik ailenin 500 liradan fazla masrafı olur. 500 ü 30 a bölsen zaten sana 16.5 lira kalıyor günlük. Bunu da 4 e bölsen düz hesap 4 lira. Kişi başı 4 liraya mı geçinecek günlük, şaka mı bu? Hayatta kalmakla geçinmeyi aynı şey olarak görenlere yazıklar olsun, birazdan Afrika'da çocuklar aç geyiği de başlar, daha kötüsü varsa biz iyiyizdir çünkü.

Ayrıca 1+0 stüdyo daireler bile 500 liradan fazla zaten İstanbul'da, 4 kişi nerede yatacak 500 liraya?

Alıntıları Göster
    adamın geçinmek yani hayatta kalmak için 2500 tl den fazla parası yok ise ne yapsın? para mı bassın? hırsızlık mı yapsın? bu devletin ayıbı. devlette yardım etmediğine göre kendini mi assın? lütfen söyle ne yapsın?

velevki 4 kişilik bir ailenin reisisin ve eline geçen para 2500 tl. ekstra kazancın, kredi kartın, borç alacağın yer yok. maaş aldığın için muhtaç ve fakir yardımı alamıyorsun. ne yapacaksın? söyle biz de bilelim.

Malı Arap Faik'ten alıyorduk, Karabük'te ikinci yükleme yapılıyordu. Adana'ya kadar da ben kullanıyorudum kamyonu.

• quote:

Orijinalden alıntı: command_4

adamın geçinmek yani hayatta kalmak için 2500 tl den fazla parası yok ise ne yapsın? para mı bassın? hırsızlık mı yapsın? bu devletin ayıbı. devlette yardım etmediğine göre kendini mi assın? lütfen söyle ne yapsın?

velevki 4 kişilik bir ailenin reisisin ve eline geçen para 2500 tl. ekstra kazancın, kredi kartın, borç alacağın yer yok. maaş aldığın için muhtaç ve fakir yardımı alamıyorsun. ne yapacaksın? söyle biz de bilelim.

Alıntıları Göster
    Yav kardeşim, öyle bir durumda hayatta kalırsın illa, yaşamını sürdürürsün, ama sen üstüne 600 lira biriktirirsin her ay tarzı bir yorum yapmışsın, bilgi olarak da yanlış bilgi vermişsin. İstanbul'da 4 kişinin yaşayabileceği 4 kişilik ev falan yok, en kötü yerde bile yok. Kemeri sonuna kadar sıkarak ve o paranın tamamını harcayarak anca yaşanır. Yoksa sokakta yaşayan çingeneler de yaşıyor.

• quote:

troll değilim. 32 yaşındayım. bu ülkede kaç kişi asgari ücretle ev geçindiriyor haberin yok sanırım?

şimdi sahibinden'e baktım. 482 adet 500 tl ve altı ev var. 600 tl ye tut, kontratıda burada paylaşırsın.

4 kişilik mutfak masrafı için her gün et yemeyiver. ekmek ye. un al evde börek çörek yap. kilosu 50 tl lik kars kaşarı alma 20 tl lik peynir al. aç kalmazsın merak etme. hesaba göre hem bak 800 tl para bile arttırdım. 500 tl para arttır 800 tl mutfak masrafı yap. 700 e ev tut 600 tl lik mutfak masrafı yap gene 500 tl kalıyor.

ayrıca bu İstanbul pahalı mottosundan ben hiç bir şey anlamıyorum. İzmir'de Bim'e giriyorum kaşar peyniri 12 tl İstanbul'a gidiyorum 12 tl, Erzurum'a gidiyorum orada da 12 tl. Tavuğun fiyatı tüm Bim'lerde aynı, Migros'larda aynı, Gazın metreküpü tüm Türkiye'de aynı. Benzinde keza öyle. Sigarada öyle, birada, rakıda.

İstanbul niye pahalı? Tekelde 8 TL'ye satılan biraya mekanda 30 tl veriyorsunuz o yüzden pahalı. Gel İzmir'e 15 tl ye mekanda iç. Alışkanlıkları değiştirmeden ekonomi yapılmaz. harcarsan 10000 tl maaşda yetmez.

Turgut Özal'a zamanında sormuşlar, halk geçinemiyor faturalar çok geliyor diye. Cevap olarak sayemizde artık herkesin evinde çamaşır makinesi var cevabını almışlardır.

2 tabak için bulaşık makinesi, 2 tişört için çamaşır makinesi çalıştıranlar zaten para yetiştiremez.
    Aga o baktığın ilanlara bir daha bak yarısı öğrenciler için kiralık oda, yarısı dükkandan bozma yazın bile ısınamayacağın küf dolu evler. İnsanları yanlış yönlendirme bir şey bilmiyorsan. İstanbul'un içinden bile geçmediğin çok belli. Bekara karı boşamak kolay tabi. 2010 yılında İstanbul'un o zaman revaçta bile olmayan çekmeköy ilçesinde yaşadım kiram 700 liraydı 30 senelik binaydı içi dökülüyordu evin ama bekarım diye takmadım. İşe gitmek içinde çift vesait kullanıyordum. Şimdi ne kadardır sen hesap et diye yazıyorum. öyle sadece pazar duşa gir, tuvalete 3 girmede sifona bas, elini yemekten sonra yıkama gibi lafları sen çocuğun varsa ona öğretirsin.

Herkesin evinde çamaşır makinesi olmasının sebebi çamaşır makinesinin üretiminin dünyada her geçen gün artması ve firmaların çokluğundan olan rekabet ile geçmişteki fiyatlamaya göre ucuz olmasıdır. Biz yaptık oldu safsatasına inanmayın yaşınız 32 ise

• quote:

Orijinalden alıntı: Kamece

Aga o baktığın ilanlara bir daha bak yarısı öğrenciler için kiralık oda, yarısı dükkandan bozma yazın bile ısınamayacağın küf dolu evler. İnsanları yanlış yönlendirme bir şey bilmiyorsan. İstanbul'un içinden bile geçmediğin çok belli. Bekara karı boşamak kolay tabi. 2010 yılında İstanbul'un o zaman revaçta bile olmayan çekmeköy ilçesinde yaşadım kiram 700 liraydı 30 senelik binaydı içi dökülüyordu evin ama bekarım diye takmadım. İşe gitmek içinde çift vesait kullanıyordum. Şimdi ne kadardır sen hesap et diye yazıyorum. öyle sadece pazar duşa gir, tuvalete 3 girmede sifona bas, elini yemekten sonra yıkama gibi lafları sen çocuğun varsa ona öğretirsin.

Herkesin evinde çamaşır makinesi olmasının sebebi çamaşır makinesinin üretiminin dünyada her geçen gün artması ve firmaların çokluğundan olan rekabet ile geçmişteki fiyatlamaya göre ucuz olmasıdır. Biz yaptık oldu safsatasına inanmayın yaşınız 32 ise

Alıntıları Göster
    ya o kadar yazdım çizdim. hala ironiyi anlamayan var. ne yapalım. bizde biliyoruz o paralara yaşanmayacağını. 4,k maaş alıyorum evim bana ait izmirde ay sonuna para kalmıyor. bide tek başıma yaşıyorum.

bu paralara yaşanmayacağını, insanların hayatta kalmak için yazdığım yöntemlere başvurdukları hayatın acı gerçeği. bu bizim veya o şekilde yaşayanların değil devletin ayıbıdır.

Malı Arap Faik'ten alıyorduk, Karabük'te ikinci yükleme yapılıyordu. Adana'ya kadar da ben kullanıyorudum kamyonu.

• quote:

eskiden her pazar banyo günü olurdu, hergün keyfe göre duş alırsan 200 tl de gelir o su faturası. banyo günü yaparsan 50 tl den az su ft gelir.
    bütün aile salonda oturursa gereksiz ışıkları kapatırsan, bulaşık mak. kullanma, çamaşırı ekonomik programda yıka 50 tl elektrik gelir.
    haftada 100 tl pazar alışverişi yap, ete gerek yok. sebze yesen rahatlıkla yeter. kalan 100 tl ile ekmek arada bir içecek, un, yağ falan alırsın rahat rahat yeter.

tek kişi yaşamaya gelince tek kişi sadece evde akşam yemeği yer. hergün tavuk döner yese 500 tl tutmaz. siz nerede yaşıyorsunuz? devir ekonomi devri. kilosu 30 tl lik değil 20 tl lik peynir al. bim, a1o1 bu ülkenin bel kemiği zaten. kangalı 4 tl den tavuk sucuk bile yersin bu paralara.
    Eğlence nerede? Banyo günü mü? Böyle esir kampında gibi yaşayacağıma hiç evlenmem daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: patatessiz patso

Eğlence nerede? Banyo günü mü? Böyle esir kampında gibi yaşayacağıma hiç evlenmem daha iyi

Alıntıları Göster
    ironi var yukarıyı oku.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BA761BEEF

Aynen. Sizde kendimi gördüm. Bir halta yaramadıkları gibi birde arkamdan konuşuyorlar. Bir iş yapamaz, çalışamaz, evde yatıyor falan diyorlar. Kendi çocukları da it gibi yatıyor ama ben göze batıyorum. Birde keyfimden yatıyormuş gibi. Akraba mı akrep mi belli değil. Şu dedikodu, kuyu kazma gibi kültürden nefret ediyorum.

Alıntıları Göster
    Valla hocam bir tane laf var " Akrabalık kanla geçen hastalıklardan " falan tipi bir söz. İstisnaları olsa da biraz haklı.

Orijinalden alıntı: Şehmistan

Kira borç dert yoksa bal gibide geçinilir sen bunlara bakma.
    geçinmek var geçinmek var ama bal gibi kısmı hariç adam haklı. en büyük gider kira o ve taksit vs olmazsa yeter o para. ( öğrenciyim )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ülkemizde maalesef genel kanı evde 1 kişi çalışır, 4-5 kişiye bakar durumu. Fransuz bir arkadaşım ile konuşurduk, "sizde insanlar sıklıkla geçim sıkıntısından bahsediyor, ama 1 kişi çalışıyor, bizde de böyle olsa biz de zor geçiriniz" demişti. Tamam, biraz abartılı bir iddia (oralardaki asgari ücret vs malum). Yine de "para yok geçinemiyoruz"dan ziyade, part time iş bakın, burslara başvurun derim.

Yoksa para hiç bir zaman yetmiyor, evliyim ve 2 oğlum var, eve giren para aylık 8000 TL civarı ve masraf yaratıyor diye otomobilimi geçen sene sattım. Sorsanız ay sonu yine zor geliyor.. Babanı işten çıkartırsalar (uzun zaman çalıştığını belirtmişsin) kıdem/ihbar tazminatı vereceklerdir, onu akıllıca değerlendirirseniz faydalı olabilir bir de.

Kolaylıklar diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 18 Temmuz 2018; 10:05:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kira yoksa yeter, Taşra da isen daha rahat olursun
  • Geçinmesine geçinilir, en önemlisi hangi ilde o ilin neresinde olduğunuz önemli...İstanbul lafları dolanıyor, eğer öyleyse Allah yardımcınız olsun hayat zor, bu parayla hesap kitap yaparak bir şekilde geçinirsiniz fakat Allah korusun ekstra ödeme yada bir şey çıkarsa dengenizi bozar zorlanırsınız.

Baba dışında sanırım çalışan abi var, o da evde yaşıyorsa ucundan kıyısından yardım etmeli...

Genel olarak geçinme mevzusuna gelirsek, asgari ücretle evini döndüren çok fazla insanımız var. Çoğumuzun ihtiyaç dediğini lüks gören hatta göremeyen hayatlar var. Allah durumu kötü olanların yardımcısı olsun

Orijinalden alıntı: cat_power

Zaten yazılmış, KYK'ya başvur. Bir de, kendin de part time işlere bak bence, okula ya da eve yakın yerlerde.

Ülkemizde maalesef genel kanı evde 1 kişi çalışır, 4-5 kişiye bakar durumu. Fransuz bir arkadaşım ile konuşurduk, "sizde insanlar sıklıkla geçim sıkıntısından bahsediyor, ama 1 kişi çalışıyor, bizde de böyle olsa biz de zor geçiriniz" demişti. Tamam, biraz abartılı bir iddia (oralardaki asgari ücret vs malum). Yine de "para yok geçinemiyoruz"dan ziyade, part time iş bakın, burslara başvurun derim.

Yoksa para hiç bir zaman yetmiyor, evliyim ve 2 oğlum var, eve giren para aylık 8000 TL civarı ve masraf yaratıyor diye otomobilimi geçen sene sattım. Sorsanız ay sonu yine zor geliyor.. Babanı işten çıkartırsalar (uzun zaman çalıştığını belirtmişsin) kıdem/ihbar tazminatı vereceklerdir, onu akıllıca değerlendirirseniz faydalı olabilir bir de.

Kolaylıklar diliyorum
    Emekli olduğu için tazminatını aldı. Ancak 30 yıldır aynı yerde çalışmıyor, yanlış olmasın. Şirket değiştirdi fakat aynı pozisyonda çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Geçinmesine geçinilir, en önemlisi hangi ilde o ilin neresinde olduğunuz önemli...İstanbul lafları dolanıyor, eğer öyleyse Allah yardımcınız olsun hayat zor, bu parayla hesap kitap yaparak bir şekilde geçinirsiniz fakat Allah korusun ekstra ödeme yada bir şey çıkarsa dengenizi bozar zorlanırsınız.

Baba dışında sanırım çalışan abi var, o da evde yaşıyorsa ucundan kıyısından yardım etmeli...

Genel olarak geçinme mevzusuna gelirsek, asgari ücretle evini döndüren çok fazla insanımız var. Çoğumuzun ihtiyaç dediğini lüks gören hatta göremeyen hayatlar var. Allah durumu kötü olanların yardımcısı olsun
    İstanbul maalesef...

Orijinalden alıntı: Sonric

İstanbul maalesef...

Alıntıları Göster
    Güzel dostum, söylediğin rakamlara öyle yada böyle geçinilir. Elbette zorlukları ve kısıtlı imkanları olan bir hayat olur fakat bir şekilde olur. Okuduğun bölüm çalışmana engel olmayacaksa, basit ufak tefek işlerde çalışman senin ve ailen için iyi olabilir. En azından harçlığın çıkar, aile ekonomisine katkın olur...

Onun dışında aklıma bir şey gelmiyor, tabi birde burs için başvurularda bulunabilirsin. Sadece devlet değil bazı işyerleri de ciddi burslar veriyor, en azından böyle bir destek için çabalamanı öneriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Güzel dostum, söylediğin rakamlara öyle yada böyle geçinilir. Elbette zorlukları ve kısıtlı imkanları olan bir hayat olur fakat bir şekilde olur. Okuduğun bölüm çalışmana engel olmayacaksa, basit ufak tefek işlerde çalışman senin ve ailen için iyi olabilir. En azından harçlığın çıkar, aile ekonomisine katkın olur...

Onun dışında aklıma bir şey gelmiyor, tabi birde burs için başvurularda bulunabilirsin. Sadece devlet değil bazı işyerleri de ciddi burslar veriyor, en azından böyle bir destek için çabalamanı öneriyorum.

Alıntıları Göster
    Elimden geldiğince burs arayacağım. Umarım bulabilirim.

• quote:

ya o kadar yazdım çizdim. hala ironiyi anlamayan var. ne yapalım. bizde biliyoruz o paralara yaşanmayacağını. 4,k maaş alıyorum evim bana ait izmirde ay sonuna para kalmıyor. bide tek başıma yaşıyorum.

bu paralara yaşanmayacağını, insanların hayatta kalmak için yazdığım yöntemlere başvurdukları hayatın acı gerçeği. bu bizim veya o şekilde yaşayanların değil devletin ayıbıdır.

Alıntıları Göster
    O zaman eyvallah her postunu okumadım iki tane okuyunca kan beynime sıçradı direk daldım pardon

• Suriyeli isen kesinlikle bu paraya birikim bile yaparsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.