Şimdi Ara

2025te bmw i3 alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. dizel aracımı elektrikli bir araçla değiştirmek istiyorum bütçe aşağı yukarı 1m tl. uzun yola gidecek arabamız var ayrıca ev ve işte şarj imkanım var bu nedenle elektrikliye geçmek istiyorum. bütçeme göre arama yaptığımda sadece reno zoe ve bmw i3 olduğunu gördüm (adı duyulmamış ayakkabı kutusu boy "araba"ları hiç saymıyorum bile). renoya bineceğime bmw ye binerim. bu pil ömrü cart curt çok umrumda değil ben araba satarken kar edeyim derdinde değilim. ayda 100-150 litre arası dizel yakıyorum. bmw i3ün bu kadar ucuz olması beni biraz düşündürdü bir problem mi var bu araba modelinde ? bunlar servis gerektiriyor mu ? genel masraflar nelerdir vs bilgilendirebilecek varsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikliye geçiş sürecinde önce bu elektrik işi nasil oluyor görmek için İ3S aldim. 184 hp harika bir performansi vardi, karbon şasi ile inanilmaz hafif ve gosterisli bir otomobil. Pilinin üç çeşit versiyonu var 60 90 ve 120 ah olan. İlk çıkan versiyonlar olan 60 ahlık, 60lik versiyonu almayın menzili yetersiz. 90 ah veya 120 olanı alın en ideali 120 olan bataryası 42 kw. 90 ah olan ise 33 kw. Alırsanız 2018 ve üzeri S versiyonunuzu tercih etmenizi tavsiye ederim donanımı daha iyi tamponları ve jantları farklı olduğu için çok daha sportif bir havası var. Aracın tüm gövde parçaları plastik. Bakım iki yılda bir rutin kontrole girer kilometresi yüksek olan modellerde sadece fren hidroliği değişiyor bir de hava filtresi onun haricinde başka bir bakımı yok. Bu fiyata bulabileceğiniz en iyi kaliteli elektrikli araç bunu unutmayın. Tek handikap ikinci eline zayıf olmasi şehir içi kullanacaksınız başka araç düşünmenize gerek yok aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olurum.

Lastikleri piyasada biraz pahalı o yüzden alırken lastiklerin durumu iyi olan seçin

60 ah 150-170km
    90 ah 200-230km
    120 ah 250-340 km civari menzili vae

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro16 -- 17 Eylül 2025; 20:59:12 >

• Bütçenizi biraz yükseltebilirseniz Corsa E mantıklı olur.

100 km den fazla gideceksem diğer araçlarımı kullanırım. aylık 6bin tl yakıt masrafı cebimde kalır. bakım masraflarını saymıyorum bile. aynı fiyata elektrikli reno zoe felan var. sıfır corsa e 1.650.000 tl. 1.370.000 ye 22bin km de bmw i3 daha mantıklı bence

şu an sıfır corsa e kampanyalı fiyatı 1.650.000. normalde 1.8m bence fiyatı aşırı abartı.

BMW E90 alınır mı?
    5 ay önce açıldı
    BMW 3.18İ ALINIR MI
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Quattro16 kullanıcısına yanıt

zor satılan araç kolay alınır. ben yılda 3 araba değiştirenlerden değilim. bu fiyata d sınıfı 185 beygir lüks özellikleri olan hiçbir araç yok. o kadar düşük geldiki fiyat kronik sorunu felan olduğunu sandım. bmwnin üretimden vazgeçmesi biraz beni şüphelendiriyor. çok iyi olsa hala yaparlardı diye. tavsiye için sağolun zaten i3s bulamazsam almayı düşünmüyorum. i3 ince lastikler beni biraz tedirgin ediyor 5 yıl sonra hiç üretimde kalmayabilir. i3s lastikleri en azından biraz daha normale yakın boyut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmwnin elektirige giris modelidir uretim yillari boyunca; 2013-2022 toplam 257 bin adet satan basarili bir model. Ülkemizde elektirigin bilinmedigi yillarda 3 serisi fiyatina satildigi icin cok tutulmadi. Ama parca kalitesi iscilik performans o yillar icin cok ust duzeyde corsa zoe onun yanina yaklasamaz. Renk olarak acik renk alin govde kompozit oldugu icin koyu rebk parcalar cizilmeye yatkin. Ayrica i3te tek pedal var. Akliniza takilan birsey olursa yazasiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro16 -- 24 Eylül 2025; 15:48:16 >

neden üretimden kalktı ?

Ayrıca ayda 6 bin lira yakıt için de araba değiştirmek pek mantıklı gelmiyor, 15-20 bin lira yakıta harcansa belki. Zaten elektrikli araç da yarısını yaksa cepte kalacak para ayda 3 bin lira olur. Değmez yani.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 - Machenike GX60 + // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ İSLAM is the way of LİFE /b]
  • korayreyiz K kullanıcısına yanıt

8 yil uretilince zamani doldu, bmw yeni elektirkli araclarada yeni kasa tasarlamak yerine mevcut modelleri elektirikliye cervirmeye karar verdi

Bu yaşa kadar 15 tane arabam olmuştur ama hiç birisinden i3 ten aldığım tadı almadım. Başka arabaya binesim gelmiyor. Şehir içinde mükemmel bir araç. İnanılmaz atik ve kıvrak, bir yandan BMW ruhunu taşıyor. karbon şasi ile hiç bir araca benzemeyen bir sürüş dinamiği var. İç malzeme kalitesi deseniz çok güzel.

Eğer şehir içi kullanacaksanız ve şarj imkanınız varsa gözünüz kapalı alabilirsiniz.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.